HWSW Informatikai Kerekasztal: házimozi csatlakoztatása pc-hez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

házimozi csatlakoztatása pc-hez Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   SJoco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 15. 14:45

Üdvözlök mindenkit!
Egy LG HT 762 TZ 5.1 hangrendszert szeretnék csatlakoztatni a PC-hez, melyben Sound Blaster Audigy 2-es hangkártya van.HDMI,komponens kimenet,kompozit kimenet,scart kimenet,digitális audió bemenet (optikai) található a házimozin. Bármilyen módszer érdekel, akár a dvd lejátszó mellőzésével, de a lényeg, hogy 5.1-es hatást érjünk el. Milyen módon tudom ezt elérni? Vagy a sztereó hangzásnál nem érhető el jobb? Csak a hang számít!
Köszönöm a segítségeteket!

#2 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 15. 15:31

Megnézed, hogy a hangkályha tud-e digit hangot kipréselni magából. Ha nem tud, akkor cseréled. Ha tud, de csak stereo-t, akkor cseréled. Ha tud többcsatornást is, akkor valszeg koax kimeneted lesz, amihez kell venned koax -> optikai (toslink) spdif átalakítót, kb. 5k (figyelj rá, hogy tápot is adjanak hozzá), vagy építesz egyet, azzal rákötöd a cucc "digitális audió bemenet (optikai)" bemenetére.

Software-esen is lehetnek problémák, spdifer, ac3filter, stb. kulcsszavak gugliba (régen használtam...)

#3 Felhasználó inaktív   SJoco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 15. 18:07

Köszi! Azt tudom, hogy a házimozin nincs koaxiális bemeneti lehetőség, csak optikai. Tehát a legcélszerűbb egy többcsatornás optikai kimenettel rendelkező hangkártya? nem vagyok igazán otthon ezekben, a rövid leírásában miképp tüntetik ezt fel? illetve ezzel működni fog 5.1-ben?

#4 Felhasználó inaktív   SJoco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 15. 18:15

Köszi! Azt tudom, hogy a házimozin nincs koaxiális bemeneti lehetőség, csak optikai. Tehát a legcélszerűbb egy többcsatornás optikai kimenettel rendelkező hangkártya? nem vagyok igazán otthon ezekben, a rövid leírásában miképp tüntetik ezt fel? illetve ezzel működni fog 5.1-ben?

#5 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 15. 19:50

Idézet: SJoco - Dátum: 2011. 12. 15. 18:07

A hangkártya az akárhány csatornás, szerintem digitálison nem tud kevesebbet, mint analógon (ha hülyeséget írtam valaki javítson ki). A kimenő jel pedig ugyanaz koax és optika esetén (bár az optika kevesebbet tud), csak az átviteli közeg más.
Szerintem nem kell lecserélni a hangkártyát, max állítgatni (spdifer, ilyesmi), de konkrétat nem tudok mondani, mert a kártyát nem ismerem és évek óta nem játszottam ilyesmivel windows alatt.

Ha bírod a gugliba a megfelelő keresőkifejezést (audigy 2 digital output) akkor ilyeneket találsz: "I've just bought the basic Audigy 2 card and ... I've connected a mini-jack to phono adapter to the digital out and a phono lead from that to the digital in on my AV amp ... However I have managed to get full Dolby Digital 5.1 sound via the same cable arrangement when using PowerDVD and a suitable DVD."

De a gyártó is ír erről, keress.

#6 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 15. 22:25

Annyit tennék még hozzá, hogy: alaplapi hang milyen? Mert egy csomó olcsó alaplapon is van már optikai kimenet, ha ezt használod, semmivel nem lesz gyengébb a hang, mint a SB-n, mivel ez csak passthrough, lényegtelen, hogy mi engedi át magán a Dolby Digital/DTS folyamot.

Egy dologra készülj: ha filmek mellett játszanál is 5.1-es hanggal, az nem fog menni, az alaplapi és az Audigy2 is csak sztereoban fog szólni. Hogy ez is menjen 5.1-ben, ahhoz komolyabb kártya kell, Creative vonalon az X-Fi Titanium tud ilyet.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#7 Felhasználó inaktív   SJoco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 15. 23:37

Egy Gigabyte S-Series P31-ES3G típusú alaplapom van.Van rajta digitális audio kimenet, de csak koax, hallottam átalakítóról is, azonban nekem a legfontosabb az lenne ha 5.1-es hangzást érhetnék el, és csak filmekre használnám ki, játékokra nem. Szóval ha 5.1-et szeretnék, be kell fektetnem egy X-Fi Titanuimba?

#8 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 16. 07:07

Ha be lehet szerezni, innen a legalsóra van szükséged: http://www.gigabyte..../accessory.aspx
Kép
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#9 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 16. 14:36

Idézet: SJoco - Dátum: 2011. 12. 15. 23:37

Egy Gigabyte S-Series P31-ES3G típusú alaplapom van.Van rajta digitális audio kimenet, de csak koax, hallottam átalakítóról is, azonban nekem a legfontosabb az lenne ha 5.1-es hangzást érhetnék el, és csak filmekre használnám ki, játékokra nem. Szóval ha 5.1-et szeretnék, be kell fektetnem egy X-Fi Titanuimba?

Ehhez nem kell semmi extrát venned, egy ilyen kell neked, ezen elvileg az spdif jel átmegy jól. Aztán vagy a lapról, vagy az audigy-ről leveszed a koax digit output-ot, ezen át pedig rákötöd a furulyára. Kereshetsz máshol is, nekem ez a bolt volt a legközelebbi...

#10 Felhasználó inaktív   Matth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 21:02

Hi!

Én is PC-t szeretnék összekötni erősítővel!
Van egy Pioneer VSX-420 K erősítőm és egy szinte vadiúj PCm.
A PC-ben nincs külön hangkártya, csak az alaplapi cucc.
Azon van egy Koax S/PDIF (RCA) és egy Optical S/PDIF kimenő port.
Meg persze 6 db. Jack kimenet is.
A Pioneer VSX-420 erősítőnek is van sok sok bemenete, 2 db. Optical S/PDIF és 34 db. RCA bemenet.
Az erősítő hátáról egy képet megpróbálok belinkelni.

Össze lehet majd őket úgy kötni hogy majd a PC megszólaljon???
A gyári DVD-k jó lenne ha 5.1-ben szólnának.
Segítséget előre is köszi.

http://www.plazmadis.../5140nagy-2.jpg

Matt

#11 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 22:23

Idézet: Matth - Dátum: 2012. 02. 03. 21:02

Hi!

Én is PC-t szeretnék összekötni erősítővel!
Van egy Pioneer VSX-420 K erősítőm és egy szinte vadiúj PCm.

Koax is van az erősítődön, tehát akár optikai, akár koax (rca-rca) kábellel is összekötheted. Sőt, még a hangszórókimeneteket is rákötheted a BD/TV multichannel csatlakozókra.
Ekkor lép a képbe az általad használt operációsrendszer hangkártyakezelése.
(az általam használt hasonló felállásban a digit kimeneten win7 alatt pillanatnyilag csak sztereót voltam képes kicsikarni egy 5.1-es dvd-filmből, míg az audio csatlakozókon ott volt az 5.1-es hang.)
Más kérdés, hogy erre a célra inkább egy dvd-lejátszót használok.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#12 Felhasználó inaktív   Matth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 11:15

Köszi az infót.
Mivel van asztali DVD lejátszóm is, ezért én is inkább azon fogom lejátszani a lemezre írt DVD formátumú filmeket.
Persze az asztali DVD-t is rá akarom kötni az erősítőre.
A PC-n főleg mp3, játék, meg letöltött filmek szólalnának meg többnyire.
A játék tudom sok esetben nem 5.1 hangzású, de filmek között van DB, DTS hangzású bőven.
Windows 7 fut a PCn.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó