házimozi csatlakoztatása pc-hez
Elküldve: 2011. 12. 15. 14:45
Egy LG HT 762 TZ 5.1 hangrendszert szeretnék csatlakoztatni a PC-hez, melyben Sound Blaster Audigy 2-es hangkártya van.HDMI,komponens kimenet,kompozit kimenet,scart kimenet,digitális audió bemenet (optikai) található a házimozin. Bármilyen módszer érdekel, akár a dvd lejátszó mellőzésével, de a lényeg, hogy 5.1-es hatást érjünk el. Milyen módon tudom ezt elérni? Vagy a sztereó hangzásnál nem érhető el jobb? Csak a hang számít!
Köszönöm a segítségeteket!
Elküldve: 2011. 12. 15. 15:31
Software-esen is lehetnek problémák, spdifer, ac3filter, stb. kulcsszavak gugliba (régen használtam...)
Elküldve: 2011. 12. 15. 18:07
Elküldve: 2011. 12. 15. 18:15
Elküldve: 2011. 12. 15. 19:50
Idézet: SJoco - Dátum: 2011. 12. 15. 18:07
A hangkártya az akárhány csatornás, szerintem digitálison nem tud kevesebbet, mint analógon (ha hülyeséget írtam valaki javítson ki). A kimenő jel pedig ugyanaz koax és optika esetén (bár az optika kevesebbet tud), csak az átviteli közeg más.
Szerintem nem kell lecserélni a hangkártyát, max állítgatni (spdifer, ilyesmi), de konkrétat nem tudok mondani, mert a kártyát nem ismerem és évek óta nem játszottam ilyesmivel windows alatt.
Ha bírod a gugliba a megfelelő keresőkifejezést (audigy 2 digital output) akkor ilyeneket találsz: "I've just bought the basic Audigy 2 card and ... I've connected a mini-jack to phono adapter to the digital out and a phono lead from that to the digital in on my AV amp ... However I have managed to get full Dolby Digital 5.1 sound via the same cable arrangement when using PowerDVD and a suitable DVD."
De a gyártó is ír erről, keress.
Elküldve: 2011. 12. 15. 22:25
Egy dologra készülj: ha filmek mellett játszanál is 5.1-es hanggal, az nem fog menni, az alaplapi és az Audigy2 is csak sztereoban fog szólni. Hogy ez is menjen 5.1-ben, ahhoz komolyabb kártya kell, Creative vonalon az X-Fi Titanium tud ilyet.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2011. 12. 15. 23:37
Elküldve: 2011. 12. 16. 07:07
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2011. 12. 16. 14:36
Idézet: SJoco - Dátum: 2011. 12. 15. 23:37
Ehhez nem kell semmi extrát venned, egy ilyen kell neked, ezen elvileg az spdif jel átmegy jól. Aztán vagy a lapról, vagy az audigy-ről leveszed a koax digit output-ot, ezen át pedig rákötöd a furulyára. Kereshetsz máshol is, nekem ez a bolt volt a legközelebbi...
Elküldve: 2012. 02. 03. 21:02
Én is PC-t szeretnék összekötni erősítővel!
Van egy Pioneer VSX-420 K erősítőm és egy szinte vadiúj PCm.
A PC-ben nincs külön hangkártya, csak az alaplapi cucc.
Azon van egy Koax S/PDIF (RCA) és egy Optical S/PDIF kimenő port.
Meg persze 6 db. Jack kimenet is.
A Pioneer VSX-420 erősítőnek is van sok sok bemenete, 2 db. Optical S/PDIF és 34 db. RCA bemenet.
Az erősítő hátáról egy képet megpróbálok belinkelni.
Össze lehet majd őket úgy kötni hogy majd a PC megszólaljon???
A gyári DVD-k jó lenne ha 5.1-ben szólnának.
Segítséget előre is köszi.
http://www.plazmadis.../5140nagy-2.jpg
Matt
Elküldve: 2012. 02. 03. 22:23
Idézet: Matth - Dátum: 2012. 02. 03. 21:02
Én is PC-t szeretnék összekötni erősítővel!
Van egy Pioneer VSX-420 K erősítőm és egy szinte vadiúj PCm.
Koax is van az erősítődön, tehát akár optikai, akár koax (rca-rca) kábellel is összekötheted. Sőt, még a hangszórókimeneteket is rákötheted a BD/TV multichannel csatlakozókra.
Ekkor lép a képbe az általad használt operációsrendszer hangkártyakezelése.
(az általam használt hasonló felállásban a digit kimeneten win7 alatt pillanatnyilag csak sztereót voltam képes kicsikarni egy 5.1-es dvd-filmből, míg az audio csatlakozókon ott volt az 5.1-es hang.)
Más kérdés, hogy erre a célra inkább egy dvd-lejátszót használok.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2012. 02. 04. 11:15
Mivel van asztali DVD lejátszóm is, ezért én is inkább azon fogom lejátszani a lemezre írt DVD formátumú filmeket.
Persze az asztali DVD-t is rá akarom kötni az erősítőre.
A PC-n főleg mp3, játék, meg letöltött filmek szólalnának meg többnyire.
A játék tudom sok esetben nem 5.1 hangzású, de filmek között van DB, DTS hangzású bőven.
Windows 7 fut a PCn.