HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#1401 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 19. 08:04

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 19:56

Nah, nálam akkor ez ki is esett! :(

Neked egyébként sztem jó lenne.. és ahhoz a munkához nem kell annyi kézügyesség.
Alkoholos filccel berajzolod nagyjából a kört, aztán szépen egyenként átvagdosod a szálakat. Egy teli, sima felület kivágásához több kézügyesség szükségeltetik.
Még tudod mit próbálhatsz meg?
A rács lyukainál nagyobb átmérőjű fúróval feltágítani a lyukakat, majd csak óvatos de határozott mozdulattal átütni. Lényegében perforálod a perforációt :D

Szerkesztette: Smooth 2006. 07. 19. 09:02 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1402 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 18:16

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem olvasok vissza.:)
Ajanlottak Rondy markaju cumokat, ezek milyenek markas cumok vagy vmi olcso akarmik?

Elore is koszike
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1403 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 05:59

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 18:38

Mivel lehetne a legegyszerűbben kivágni 1 Chieftec ház, hátsó ventijének a "méhsejt" rácsozatát (12cm)??? :confused: :think: Arra gondoltam, hogy kivágom és akkor veszek külön védőrácsot! Szerintem így halkabb és jobban mozgatja a levegőt! Kérdés, hogy hogyan vágjam ki?! Kézügyességem nem 0, hanem már mínusz! :D De, ha esetleg valaki Gyöngyösön vállalja némi aprópénzért, az szóljon! :)

A legegyszerűbb egy lemezvágó olló használata.

Kép
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1404 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 21:29

?:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1405 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 13:49

Idézet: bmw - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 22:29

?:)

na mi az? :)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1406 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 20. 17:34

először is :up:

nem tudjátok mostanság hol lehet dremel szabványú vágókorongot venni? A hódos boltban néztem, de külön nem lehet kapni, egy egész szett meg 7k, azt úúúúgy kihagynám. Bármi egyéb 5let?

előre is :respect:

#1407 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 09:31

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 18:34

először is :up:

nem tudjátok mostanság hol lehet dremel szabványú vágókorongot venni? A hódos boltban néztem, de külön nem lehet kapni, egy egész szett meg 7k, azt úúúúgy kihagynám. Bármi egyéb 5let?

előre is :respect:

Az üvegszál erősítésű, 4 cm atmérőjű korongokra gondolsz, ami olyan, mint a flexkorong kicsiben?
Mert ha igen, akkor az nekem is kellene, ha nem kerülne többe az 5 db 40-es kiskorong, mint egy  270-es  :omg:  :pokeas2:
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#1408 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 15:29

Idézet: vaakuum - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 9:31

Az üvegszál erősítésű, 4 cm atmérőjű korongokra gondolsz, ami olyan, mint a flexkorong kicsiben?
Mert ha igen, akkor az nekem is kellene, ha nem kerülne többe az 5 db 40-es kiskorong, mint egy  270-es  :omg:  :pokeas2:

hehe - szegeden tudok egy helyet, ahol 5-6száz körül vettem apró korongokat asszem 20as kiszerelésben...

:think:

ps: nekem is sokáig tartott, mire találtam...  :rolleyes:
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#1409 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 12:42

Idézet: f - x - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 16:29

hehe - szegeden tudok egy helyet, ahol 5-6száz körül vettem apró korongokat asszem 20as kiszerelésben...

:think:

ps: nekem is sokáig tartott, mire találtam...  :rolleyes:

Budapesten? Lol hogy a fővárosban nincs egy bót se... Jó lenne vmi Budai helyet találni, mert nekem az van közel. Senkitöbbetharmadszor?

#1410 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 11:28

:up: mi ez a topikhalál?

#1411 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 21:48

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:38

Mivel lehetne a legegyszerűbben kivágni 1 Chieftec ház, hátsó ventijének a "méhsejt" rácsozatát (12cm)??? :confused: :think: Arra gondoltam, hogy kivágom és akkor veszek külön védőrácsot! Szerintem így halkabb és jobban mozgatja a levegőt! Kérdés, hogy hogyan vágjam ki?! Kézügyességem nem 0, hanem már mínusz! :D De, ha esetleg valaki Gyöngyösön vállalja némi aprópénzért, az szóljon! :)

Már biztosan nem időszerű neked. :) Én anno flexel oldottam meg a problémát. Segít a szélzajon, és a hűtésen is, ilyen sűrű méhsejtrácsos gagyi házaknál. Az újabb, komolyabb házaknál sokkal nagyobbak a lyukak, minimális a légszállítás veszteség, és a szélzaj is. Viszont az ilyen komolyabb házaknál minden egyes porcika segíthet a merevség megtartásában, és a rezonancia elleni küzdelemben. Ezt csak azérrt írtam le, hogy aki most vesz majd valamit, gondolja át a szabdalást.
Viszont ide is benyomom a topikom, jól jöhet. :)

DIY: Ház mod hűtésjavításhoz - ATX, min. 2db szabad 5'25" hely, -5-10°C

#1412 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 02. 12:28

Nincs flexem, szerinted csípőfogó elég hozzá?
KomposztWC

#1413 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 14:04

Idézet: Grillo - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 12:28

Nincs flexem, szerinted csípőfogó elég hozzá?

Szerintem elég lehet, ha jó anyagból van. Pl. a GigaByte Poseidonom oldallapjának gyárilag felszerelt takarórácsa igen durva anyag volt, viszont van olyan ház, aminek a hátulját megmunkálod flex-el, akkor csuklik az egész ház :) Szal bárhogyis, óvatosan. Utánna körreszelő, meg egy durvább és egy finomabb polírpapír. És sok türelem, meg strapabíró ínhüvely. :D

#1414 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 03. 21:19

Chieftec Dragonom van, nem hinném, hogy összecsuklik, ha kiszedem a rácsos részt.
KomposztWC

#1415 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 21:55

:D

#1416 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 18:52

Egy barátom szeretne nagyobb lukat vágatni a Poseidon háza oldalába,
és plexit belerakatni.
Tudtok olyan  helyet, ahol ilyesmit válalnak?

#1417 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 22:49

kivágjátok a ház oldalát és vesztek egy ilyet :
http://computermode.hu/index.dw?mit=101&t_...38&t_kat2_id=24
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#1418 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 20:32

Elkezdtem tervezgetni egy házat, nagyon az elején vagyok, és abban reménykedem, hogy tudok tanácsokat gyűjtögetni.
Talán teljesen hülyeségnek fogjátok tartani, amiket leírok, de a belső késztetés miatt nehezemre esik elhesegetni az ötleteimet.

Az egyik célom az, hogy egy olyan álló (de fektethető) ATX házat készítsek (uATX megbukott nálam), ami keskenyebb, mint a többi, de mégse kelljen lemondanom túl sok képességről. Azon gondolkodom, hogy lehetne-e kevés kompromisszummal olyan házat építeni, aminek a szélessége 15 cm alatt van, vagy riser kártyákkal akár 10 cm alatt (a magasság és mélység harmadlagos szempont). Az ATX tápegységek magassága például 10 cm alatt van, és ha kihagynám az optikai meghajtót, amit úgysem használok soha, de ha mégis kell, ott van a külső USB-s meghajtó a laptophoz, akkor ezek a kérdések megoldódnának. Sosem költöttem erőgépre, a videózsugából is mindig a lassabbat vettem, aminek elég a passzív hűtés, de az integrált vga-tól mégis ódzkodom.

A másik célom az, hogy egyedi házat készítsek, még akkor is, ha hónapokat, fél éveket is elszúrok vele. Az egyik megoldás, ami érdekelne, hogy egy részlegesen vagy teljesen passzív hűtésű házat érdemes lenne-e olyan módon elkészíteni, hogy a bordák gyakorlatilag egybe legyenek építve a házzal, és talán így még sokkal nagyobb felületet biztosítva a meleg eloszlatására - akár úgy, hogy a ház falai is rendelkeznek valamiféle bordázattal. Azt nem tudom, miből és hogyan készül el... :)

A belső kábelezést is úgy szeretném megoldani, hogy a kábelek ne merőlegesen álljanak ki az alaplapból, hanem párhuzamosan a lappal. Pl az alaplapi tápcsatlakozók elég pazarlóak szoktak lenni, nehéz őket elvezetni a házban, mert olyan sok kábelből állnak, hiába próbálom hajlítgatni, csak ártok vele. Sokkal ésszerűbb lenne, ha a csatlakozó műanyagrésze könyökként meghajlítaná a kábel(eke)t. Persze kérdés, hogy mennyire nehéz ilyet csinálni vagy találni. S-ATA csatlakozóból sem láttam még olyat, ami ne merőlegesen állna az alaplapra.

Ezen felül örülnék, ha olyan házam lenne, amin a hátsó és elülső csatlakozók teljesen az én igényeimhez vannak igazítva - tehát elől és hátul is úgy sorakoznának a portok, ahogyan én szeretném. (A gyengébb idegzetűek ugorjanak a következő bekezdésre) El akarom rejteni a nem használt portokat is, hogy az idióta lelkem nyugodt legyen, ne fájjon a fejem az ott éktelenkedő PS/2 és egyéb szükségtelen párhuzamos stb portok miatt, amik az alaplapok 99%-án még mindig ott vannak, noha én már évek óta nem használom...

Kiváncsi lennék, hogy lehet-e kapni valahol olyan csatlakozókat, amiket például a házak elejébe is szerelnek (audio, USB, Firewire). Nem tudom, hogy mennyire lehet leszerelni az alaplapokról a hátsó csatlakozókat, hogy aztán vissza is lehessen tenni, ha le akarom cserélni - vagy pedig egészen máshogy kellene megközelítenem, mert ha valahogyan meg tudom hosszabbítani azokat a csatlakozókat, amikre szükségem van a ház hátuljára, akkor az egész alaplapnak kicsit beljebb kell elhelyezkednie, ami lehet, hogy megnehezíti a behelyezett kártyák csatlakozójának elérését, ha nem a riseres megoldás mellett döntök.

Remélem legalább kapok hideget-meleget. :)

Szerkesztette: ion 2008. 06. 30. 20:36 -kor

#1419 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 11:00

Idézet: ion - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 21:32

...(uATX megbukott nálam)

Különösen riser card-ok használatával merül fel a kérdés: Miért?

Idézet

Azon gondolkodom, hogy lehetne-e kevés kompromisszummal olyan házat építeni, aminek a szélessége 15 cm alatt van, vagy riser kártyákkal akár 10 cm alatt (a magasság és mélység harmadlagos szempont).

A procihűtő, táp, illetve a bővítőkártyák elhelyezése a mérvadóak. A 9-10 cm még talán komolyabb kompromisszumok nélkül kivitelezhető. További centimétereket legfeljebb akkor nyerhetsz, ha nem ragaszkodsz az ATX-es táphoz, illetve a procihűtő is laposabb fajta (vagy heatpipe-pal/vízhűtéssel vezeted el a hőt).

Idézet

Az ATX tápegységek magassága például 10 cm alatt van...

Egész pontosan 86 mm (bizonyos modelleknél ehhez hozzájön még a ventirács vastagsága, amennyiben kitüremkedik a burkolat síkjából). 90 mm-rel érdemes számolni.

Idézet

...és ha kihagynám az optikai meghajtót, amit úgysem használok soha, de ha mégis kell, ott van a külső USB-s meghajtó a laptophoz, akkor ezek a kérdések megoldódnának.

Az ODD 43 mm-t igényel. Megfelelő átalakítóval slim ODD-t is használhatsz. Pl. ezt: <Samsung SN-T082L/BEBN>

Idézet

Sosem költöttem erőgépre, a videózsugából is mindig a lassabbat vettem, aminek elég a passzív hűtés, de az integrált vga-tól mégis ódzkodom.

Az AMD 780G chipsete sem elég meggyőző? :think:  Különösen mivel nem csak microATX-es lapokat építenek köré, hanem mini-ITX-est is. Pl.: <J&W MINIX-780G-SP128G>

Idézet

A másik célom az, hogy egyedi házat készítsek, még akkor is, ha hónapokat, fél éveket is elszúrok vele. Az egyik megoldás, ami érdekelne, hogy egy részlegesen vagy teljesen passzív hűtésű házat érdemes lenne-e olyan módon elkészíteni, hogy a bordák gyakorlatilag egybe legyenek építve a házzal, és talán így még sokkal nagyobb felületet biztosítva a meleg eloszlatására - akár úgy, hogy a ház falai is rendelkeznek valamiféle bordázattal. Azt nem tudom, miből és hogyan készül el... :)

Javaslom ásd bele magad a <HeatPipe és rejtelmei> topikba!

Idézet

A belső kábelezést is úgy szeretném megoldani, hogy a kábelek ne merőlegesen álljanak ki az alaplapból, hanem párhuzamosan a lappal. Pl az alaplapi tápcsatlakozók elég pazarlóak szoktak lenni, nehéz őket elvezetni a házban, mert olyan sok kábelből állnak, hiába próbálom hajlítgatni, csak ártok vele. Sokkal ésszerűbb lenne, ha a csatlakozó műanyagrésze könyökként meghajlítaná a kábel(eke)t. Persze kérdés, hogy mennyire nehéz ilyet csinálni vagy találni. S-ATA csatlakozóból sem láttam még olyat, ami ne merőlegesen állna az alaplapra.

- Használj moduláris tápot (csak ATX-esről tudok), hogy csak annyi kábel legyen, amennyire feltétlenül szükség van! Illetve így elvileg a kábeleket egyedi hosszra igazíthatod a táp garanciájának elvesztése nélkül.
- SATA csatlakozóból létezik 90 fokkal elforgatott is:
Kép

Idézet

Ezen felül örülnék, ha olyan házam lenne, amin a hátsó és elülső csatlakozók teljesen az én igényeimhez vannak igazítva - tehát elől és hátul is úgy sorakoznának a portok, ahogyan én szeretném. (A gyengébb idegzetűek ugorjanak a következő bekezdésre) El akarom rejteni a nem használt portokat is, hogy az idióta lelkem nyugodt legyen, ne fájjon a fejem az ott éktelenkedő PS/2 és egyéb szükségtelen párhuzamos stb portok miatt, amik az alaplapok 99%-án még mindig ott vannak, noha én már évek óta nem használom...

Éppenséggel megoldható, de azzal számolj, hogy a toldáshoz használt csatlakozók, kábelköteg további helyet igényelnek az alaplap mögött.

Idézet

Kiváncsi lennék, hogy lehet-e kapni valahol olyan csatlakozókat, amiket például a házak elejébe is szerelnek (audio, USB, Firewire).

Lehet. Pl.: <www.lomex.hu>

Idézet

Nem tudom, hogy mennyire lehet leszerelni az alaplapokról a hátsó csatlakozókat, hogy aztán vissza is lehessen tenni, ha le akarom cserélni - vagy pedig egészen máshogy kellene megközelítenem, mert ha valahogyan meg tudom hosszabbítani azokat a csatlakozókat, amikre szükségem van a ház hátuljára, akkor az egész alaplapnak kicsit beljebb kell elhelyezkednie, ami lehet, hogy megnehezíti a behelyezett kártyák csatlakozójának elérését, ha nem a riseres megoldás mellett döntök.

Márcsak a garancia megőrzése okán is hosszabítást javaslom.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1420 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 11:28

Idézet: HookR - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 12:00

Lehet. Pl.: <www.lomex.hu>

Vagy <www.hqvideo.hu>
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.