HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#721 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 07. 18:16

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 22:53

akartad mondani faszámító gép...  :D

hátttőőő...  :confused: kissé az izléstelen giccs határát súrolja... akkormár inkább egy izlésesen kiválogatott maca fölpéntelve a panelre, mint egy ilyen... jó tudom ezzel több mnka van, azzal nincs is gond... de ezmár olyan átesünk a ló túloldalára dolog kezd lenni... szerintem...

#722 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 08:52

Idézet: reandre - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 19:16

akartad mondani faszámító gép...  :D

hátttőőő...  :confused: kissé az izléstelen giccs határát súrolja... akkormár inkább egy izlésesen kiválogatott maca fölpéntelve a panelre, mint egy ilyen... jó tudom ezzel több mnka van, azzal nincs is gond... de ezmár olyan átesünk a ló túloldalára dolog kezd lenni... szerintem...

Nekem sem tetszik, csak meglattam. A linket pedig direkt irtam ugy, ahogy...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#723 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 21:09

Valaki nemrég assz'em itt keresett világítós 120mm-es ventit.
Íme:
http://www.revoltec.hu/  itt a kisker árlistát kell letölteni.
http://www.revoltec.de/index_de.htm    itt pedig vannak a képek!!!
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#724 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 21:19

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 9:52

Nekem sem tetszik, csak meglattam. A linket pedig direkt irtam ugy, ahogy...

PeppeR

Szerintem jó házikót lehetne építeni fából, már van is jó ötletem, csak ne legyen olyan ormótlan, mint a linken... 5-6 mm-es rétegelt lemez lefestve szépen, szerintem nagyon ízléses lehet! :)

#725 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 21:23

Idézet: Bujdy - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 22:19

Szerintem jó házikót lehetne építeni fából, már van is jó ötletem, csak ne legyen olyan ormótlan, mint a linken... 5-6 mm-es rétegelt lemez lefestve szépen, szerintem nagyon ízléses lehet! :)

gondoltam énis... de annyira nem...  :(

#726 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 21:25

Idézet: reandre - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 22:23

gondoltam énis... de annyira nem...  :(

???

Azért gondolom, hogy jó a fa, mert segítségével (meg egy kis kézügyességgel ami nekem sajna nem nagyon van), el lehet szakadni a téglatest formától. Igaz ezt meg lehet tenni lemezzel is, de nekem a fa valahogy jobban bejön!

#727 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 21:39

Idézet: Bujdy - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 22:25

???

Azért gondolom, hogy jó a fa, mert segítségével (meg egy kis kézügyességgel ami nekem sajna nem nagyon van), el lehet szakadni a téglatest formától. Igaz ezt meg lehet tenni lemezzel is, de nekem a fa valahogy jobban bejön!

A fa az jóóó! Én is jobban szeretek vele dolgozni, mint fémekkel. De lehet hogy csak azért mert a fémek megmunkáláshoz nem értek annyira.
Most éppne egy régi ismeretlen szabványű házba inpantáltam be a gépet, de még nincs kész teljesen. Képeket raknék be, cska nem tudom hol vannak... de majd ha lesznek, berakaok párat!

#728 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 06:51

Nah, én egy ilyet szeretnék félcentis fából (rétegeltlemezből, mittomén jelenleg):
Kép

A kék háló helyén lenne a kivágott rész, a folyamatos vonalak centinként vanna, tehát egy 7x18 centis fadarab lenne a cucc. Légbeömlőként (pontosabban a ház tetején kiömlőként) üzemelne a dolog. Kérdés: Milyen alapanyagból érdemes, és milyen szerszám kell a fúrón, tűreszelőn, reszelőn, és esetleg lombfűrészen kívül? (smirgli :D)

Másik: a fatelepen szoktak előrevágást ajánlani ugye. Van valakinek tapasztalata, hogy ezt milyen pontossággal teszik?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#729 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 08:05

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 7:51

Nah, én egy ilyet szeretnék félcentis fából (rétegeltlemezből, mittomén jelenleg):
Kép

A kék háló helyén lenne a kivágott rész, a folyamatos vonalak centinként vanna, tehát egy 7x18 centis fadarab lenne a cucc. Légbeömlőként (pontosabban a ház tetején kiömlőként) üzemelne a dolog. Kérdés: Milyen alapanyagból érdemes, és milyen szerszám kell a fúrón, tűreszelőn, reszelőn, és esetleg lombfűrészen kívül? (smirgli :D)

Másik: a fatelepen szoktak előrevágást ajánlani ugye. Van valakinek tapasztalata, hogy ezt milyen pontossággal teszik?

Szerintem egy 5 mm-es rétegelt lemezből, meg tudod csinálni Te is egy dekopír fűrész segítségével.
Nálunk (Fehérváron) van egy fatelep, ahol az előrevágás pontos és kiváló, csak éppen vagy téglalap, vagy kör...

#730 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 08:27

Idézet: Bujdy - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 9:05

Szerintem egy 5 mm-es rétegelt lemezből, meg tudod csinálni Te is egy dekopír fűrész segítségével.
Nálunk (Fehérváron) van egy fatelep, ahol az előrevágás pontos és kiváló, csak éppen vagy téglalap, vagy kör...

Nekem téglalapokat vágjanak ki, a lyukakat meg ígyis-úgyis nekem kell, tekintve, hogy még nem találkoztam olyannal, hogy lyukakat is csiálnának
レラクス

#731 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:36

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 7:51

Kép

nekem tökéletes pontossággal tették...  :) demongyuk nemis egy mezei fatelepen voltam...
amugy nemhiszem hogy bármi különleges cuccra lesz szükséged... esetleg egy állítható fordultszámú dekopírra meg finom fogazású fűrészlapra aztán ámmen...

#732 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 18:53

Idézet: reandre - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 17:36

nekem tökéletes pontossággal tették...  :) demongyuk nemis egy mezei fatelepen voltam...
amugy nemhiszem hogy bármi különleges cuccra lesz szükséged... esetleg egy állítható fordultszámú dekopírra meg finom fogazású fűrészlapra aztán ámmen...

Meg elhatározásra  :smoker:
レラクス

#733 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 19:58

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 19:53

Meg elhatározásra  :smoker:

Én még egy lécet szoktam párhuzamszorítóval odafogatni, hogy a mentén vezetve egyenes legyen a vágás. Igen hatásos.

#734 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:04

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 20:58

Én még egy lécet szoktam párhuzamszorítóval odafogatni, hogy a mentén vezetve egyenes legyen a vágás. Igen hatásos.

ezt asszem berenceresíccsük... csak kéne valami asztalszerűség amire föl lehet aplikálni, mert néha nagyon jól jönne egy "vágólap", amin fixen lehet vágni, és nem kell ott centizgetni, hanem lehet neki tolni a dekopírt...  ;)

#735 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 15:04

Idézet: reandre - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:04

ezt asszem berenceresíccsük... csak kéne valami asztalszerűség amire föl lehet aplikálni, mert néha nagyon jól jönne egy "vágólap", amin fixen lehet vágni, és nem kell ott centizgetni, hanem lehet neki tolni a dekopírt...  ;)

Hát igen, nálam is tovább tart a bejelölés, léc odafogaása, mint maga a vágás...

#736 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 21:35

Tömör fáról mi a vélemény? Csak mert ma jöttem rá, hogy én a lapba az élén is akarok szöget vertni (vagy csavart csavarni), és azt nem biztos, hogy a rétegelt lemez díjazná...
レラクス

#737 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 12:09

Nah, megterveztem a házat, egyetlen baj, hogy tele van ilyen csatlakozással:
Kép

A barna cucc lenne a rétegelt lemez, a cián meg egy darab szög (csavar). Namármost a függőleges lemez valószinűleg nem értékelné ezt a fajta próbálkozást, és szétrepedne. Kérdés: Tömörfán kívül milyen megoldások jöhetnek szóba, aminek reszelővel neki lehet esni? (a lyukak véglegesre alakításához kell reszelő, de minek magyarázom? :D )
レラクス

#738 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 13:48

A retegelt lemez valoszinuleg szethasadna. Meg lehet valositani, de minek. Azokat az oldallapokat, amikbe fuggolegesen fog belemenni a csavar, IMHO helyettesitsdd MDF lapokkal. Tobbfel vastagsagban letezik, stb, stb. A tomor fa helyett kerdesedre is ez a valaszom. A butorlapot jelen esetben IMHO keruldd, mert az nem mutatna jol. Szoval MDF a baratod...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#739 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 14:04

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 14:48

A retegelt lemez valoszinuleg szethasadna. Meg lehet valositani, de minek. Azokat az oldallapokat, amikbe fuggolegesen fog belemenni a csavar, IMHO helyettesitsdd MDF lapokkal. Tobbfel vastagsagban letezik, stb, stb. A tomor fa helyett kerdesedre is ez a valaszom. A butorlapot jelen esetben IMHO keruldd, mert az nem mutatna jol. Szoval MDF a baratod...

PeppeR

MDF? Ne politizáljunk! Kép

Mi ez egyébként? Farost lemez? (vagy az a rétegelt?) Vagy ha ránézek, akkor ilyen faforgácsból álló izét látok? Jó, tudom, ha aszondom az arcnak a fatelepen, hogy 5 meg 10 mm vastag mdf-ből szeletelje ki ezt és ezt, megcsiálja, de érdekelne, hogy mi ez?
レラクス

#740 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 14:21

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 14:48

PeppeR

Jah, és ami kimaradt: A ház annyira fából lenne, hogy csak az alaplaptálca, illetve a meghajtókat tartalmazó tokok lennének fémből, a többi fa. Így is elég stabil az mdf, vagy így már érdemesebb a rendes fát választani? Csak mert nem akarom azt, hogy kicsit meglököm, és összedől , még mielőtt az alaplapot a helyére tenném :D
レラクス

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »