HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#741 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 14. 14:37

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 13:09

Nah, megterveztem a házat, egyetlen baj, hogy tele van ilyen csatlakozással:
Kép

A barna cucc lenne a rétegelt lemez, a cián meg egy darab szög (csavar). Namármost a függőleges lemez valószinűleg nem értékelné ezt a fajta próbálkozást, és szétrepedne. Kérdés: Tömörfán kívül milyen megoldások jöhetnek szóba, aminek reszelővel neki lehet esni? (a lyukak véglegesre alakításához kell reszelő, de minek magyarázom? :D )

Simán meg lehet csinálni. Én 4 mm-es rétegelt lemezt csavaroztam az élénél, csak elő kell fúrni mondjuk 3,5 mmes fúróval.

Ja, és én a z alaplaptálcát csináltam fából ;) A többi viszont vas...

#742 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 17:24

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 15:37

Simán meg lehet csinálni. Én 4 mm-es rétegelt lemezt csavaroztam az élénél, csak elő kell fúrni mondjuk 3,5 mmes fúróval.

Ja, és én a z alaplaptálcát csináltam fából ;) A többi viszont vas...

Szóval azt mondod, hogy lemére a csavar belső átmérőjét, fúrok egy lyukat, és örülök?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#743 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 17:51

van eza préselt falemez... olyasmi mint a farost, csak annál finomabb örlésű faporból készül... az illata nagyon finom, olyan mint a frissen vágott fenyő, de ez most mellékes...  :) két nagyonjó tulajdonsága van, sőt, három:
könnyen csavarozható előfúrva, de emellett nagyon stabil is, és ha az ember jól fúrja meg, nem szakad szét... valamint egy relatíve jó tulajdonsága van még, hogy nehéz... ez olyan szempontból jó, hogy emellett akár 300Wos mélyládát is üzemeltethetsz maxon, esetleg elkezd egy picit remegni, de a fölborításához már komolyabb eszközökre lesz szükség...  ;) mongyuk ez szállításnál elég kellemetlen tud lenne... de erre találták fel jópárezeréve a kereket...  :D

#744 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 19:14

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 18:24

Szóval azt mondod, hogy lemére a csavar belső átmérőjét, fúrok egy lyukat, és örülök?

Azt bizony. Én nem pontosan a belső átmérőt fúrtam elő, hanem valamivel kisebbet. Abban viszont igazad van hogy nem 3,5 mm mert az majdnem az egész fa! Bocs azt elírtam! Úgy emléxem a csavar átmérője 2 mm lehet, én meg 1,5mm-es fúróval fúrtam elő.  De nem emléxem már. Lényeg hogy mondjuk 0,5mm kisebb átmérő jó szokott lenni.

#745 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 19:47

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 20:14

Azt bizony. Én nem pontosan a belső átmérőt fúrtam elő, hanem valamivel kisebbet. Abban viszont igazad van hogy nem 3,5 mm mert az majdnem az egész fa! Bocs azt elírtam! Úgy emléxem a csavar átmérője 2 mm lehet, én meg 1,5mm-es fúróval fúrtam elő.  De nem emléxem már. Lényeg hogy mondjuk 0,5mm kisebb átmérő jó szokott lenni.

Kár, hogy nem tudom kipróbálni...

Ha a lyukba túrok egy kis enyvet, az erősíthet rajta?
レラクス

#746 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 20:59

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 20:47

Kár, hogy nem tudom kipróbálni...

Ha a lyukba túrok egy kis enyvet, az erősíthet rajta?

azt még nem próbáltam. De miért, nincs egy darab felesleges fád sem?

ha nagyon nem üt el a designtől, akkor javaslom az L vasakat. Esetelg belülre is rakhatod, és nem is látszik...

Szerkesztette: Proz3ssoR 2004. 10. 14. 21:03 -kor

#747 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 21:16

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 21:59

azt még nem próbáltam. De miért, nincs egy darab felesleges fád sem?

ha nagyon nem üt el a designtől, akkor javaslom az L vasakat. Esetelg belülre is rakhatod, és nem is látszik...

rétegelt lemezem egyáltalán nincs, ami meg van, az valami gagyi faforgács+ragasztó cucc. Tudod, ikea bútorlap minőség az obiból
レラクス

#748 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 21:27

B*sszus kulcs. MDF - MFD, en aki vilag eletemben tavol tartottam magam a politikatol, belekeveredek egy ilyenbe. Ezt soha nem mosom le magamrol...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#749 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 21:37

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 22:27

B*sszus kulcs. MDF - MFD, en aki vilag eletemben tavol tartottam magam a politikatol, belekeveredek egy ilyenbe. Ezt soha nem mosom le magamrol...

PeppeR

És mi az az mfd?
レラクス

#750 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 12:44

Megjött a Zalman vezérlőpanelem, és van vele egy kis problémám. Van rajta egy kapcsoló, ami tud 5 és 12 voltot pumpálni egy vezetékbe, és szeretném, hogy azzal egy ilyen okosságot hajtsak meg. Persze úgy, hogy ha a betáp 12V, akkor azt levágja 5V-ra (más a visszajelző led szine, ezért lenne jó :), nameg bolondbiztos :o) ) Tudom, hogy valami LNxx05 kell (netán LN7805?), de mi az az xx, meg hogy is kéne bekötni? Rég foglalkoztam ilyennel, és kikopott :)
レラクス

#751 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 18:04

Jol beetettel, en meg bekajaltam! Jol irtam elsore, hogy MDF lap. Ilyen hulyet, mint en... Szoval sajtolasi eljarassal keszitett falapok, eloszeretettel hasznaljak hangsugarzok epitesehez. Tomor, jol lehet ragasztani, jol birja a szoget, csavart, varfok csapolast, stifteket, stb.

De beszivtam ezt az MDF - MFD dolgot... A korral jar?!

PeppeR

Szerkesztette: PeppeR 2004. 10. 15. 18:07 -kor

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#752 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 19:24

Ott volt mögötte a szmájli, sazl csak humorizáltam :D

Más: 5mm-es MDF-ről hallottál? Csak mert 4 és 6mm-est találtam, és 6mm-el nehezebb számolni. Nem matematikailag, hanem mert az 5mm mégiscsak egy félcenti ;)
レラクス

#753 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 20:49

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 20:24

Ott volt mögötte a szmájli, sazl csak humorizáltam :D

Más: 5mm-es MDF-ről hallottál? Csak mert 4 és 6mm-est találtam, és 6mm-el nehezebb számolni. Nem matematikailag, hanem mert az 5mm mégiscsak egy félcenti ;)

Mondtam, hogy ketkedes nelkul benyeltem... En hobby asztalos vagyok es MDF anyaggal meg soh nem volt szerencsem. De en ajanlom a 6mm-es lapokat. Azt az 1mm-t siman le tudod csiszolni a vegen, ha tenyleg sikerul olyan pontosra keszitened. De ez IMHO.

PeppeR

#754 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 17. 21:34

Ahova jó a rétegelt lemez is, oda használjak azt, vagy nem számottevően erősebb az mdf-nél?
レラクス

#755 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 21:48

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 22:34

Ahova jó a rétegelt lemez is, oda használjak azt, vagy nem számottevően erősebb az mdf-nél?

Nem vagyok kepes 100%-osan ertelmezni a kerdesed! A hangsugarzoknal a minel merevebb kontrukcio a lenyeg - nagyvonalakban. Milyen terheles erne a falapokat? IMHO ez a donto.

PeppeR

#756 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 22:25

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 22:48

Nem vagyok kepes 100%-osan ertelmezni a kerdesed! A hangsugarzoknal a minel merevebb kontrukcio a lenyeg - nagyvonalakban. Milyen terheles erne a falapokat? IMHO ez a donto.

PeppeR

1: IMHO-ra van magyar betűszó is, az szvsz: Szerény Véleményem Szerint ;)

2: El kéne viszeljen két dvd cuccost, két vinyót rack-estől, floppy, kártyaolvasó, venti vezérlő, később hangkártyavezérlő esetleg. Ezek közül a dvd meg a vinyó a tétel, többi könnyű. Másik oldalon alaplap, és táp a nehéz, de ott meg van egyéb cucc is, ami besegít a tartásba. Lehet, hogy a megmunkálás lesz a döntő.

Tényleg, ha az előlap súlyt viselő része 2x1 centi, és ez van a jobb és bal oldalon, az elbírja a fenti rémálmot?
[szerk: Mondjuk miért is ne bírná el? :) ]

Szerkesztette: -=RelakS=- 2004. 10. 18. 22:25 -kor

レラクス

#757 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 07:39

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 23:25

...

1., Nekem igy tetszik es kesz. Pl. a LOL-ra is van magyar megfelelo, meg a RTFM-re. Megis az angol a bevalt.

2., IMHO boven el fogja viselni.

A 20*10mm-es resz, az a szegelylecezes lenne? Ha igen, akkor az is boven el fogja birni.

PeppeR

#758 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 10:35

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 8:39

1., Nekem igy tetszik es kesz. Pl. a LOL-ra is van magyar megfelelo, meg a RTFM-re. Megis az angol a bevalt.

2., IMHO boven el fogja viselni.

A 20*10mm-es resz, az a szegelylecezes lenne? Ha igen, akkor az is boven el fogja birni.

PeppeR

Az a 2x1 centi úgy nézne ki, hogy lenne egy 58*19*1 centis falemez, amiből ki kéne vágni egy 15centi széles, mittommennyi magas téglalapot, és ezért jobbról, balról 2 centi maradna. Erre csavaroznám fel a meghajtókat tartó keretet.

Szerkesztette: HookR 2004. 10. 19. 19:13 -kor

レラクス

#759 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 17:23

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 11:35

Az a 2x1 centi úgy nézne ki, hogy lenne egy 58*19*1 centis falemez, amiből ki kéne vágni egy 15centi széles, mittommennyi magas téglalapot, és ezért jobbról, balról 2 centi maradna. Erre csavaroznám fel a meghajtókat tartó keretet.

:offtopic: és az miaz az RTFM?

na... megiv van ötletem... demá annyi ötletem van... mind1... kombinálok... egy biztos: utánfutóval megyek MTH4re...  :D

Szerkesztette: HookR 2004. 10. 19. 19:17 -kor

#760 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 17:54

Idézet: reandre - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 18:23

:offtopic: és az miaz az RTFM? és a LOÁL pontosan minek a rövidítése?

Hogy megtudd mit jelent: Read The F*cking/Friendly Manual
Tekintve, hogy a 'LOÁL' nem bir semmilyen ertelmes jelentessel, igy az ehhez hasonlo szinvonaltalan offtopic-ot sziveskedjetek mellozni...

Szerkesztette: HookR 2004. 10. 19. 19:18 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40