HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#801 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 26. 18:35

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 19:30

Virtualisan szajba ver majd ezert minket WiZARD, de:

Ha az egyediseget, kivitelezest es az otletet dijjazzak, akkor nem vitas, hogy az en gepem lesz a no.1. De komolyan, direkt nem indulok majd tavasszal csak elviszem a gepet, hogy oszre fel tudjatok keszulni rendesen...

PeppeR

jóvan na, ezen nem vitzatkozunk... majd meglátjuk... és győzzön a jobbik...  :)

#802 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 17:44

Lenne egy 1xű kérdésem. Le kell szögeznem, hogy moddingban nem vok otthon  :(  :lama:

Namármost mikor vettem a gépet nem értettem a hűtésekhez és a házakhoz  , így háznak egy Mercury KOB01-et vettem (nem röhög  :D  ) főleg eccerűségre (és olcsóságra) törekedtem. A házban nincs plusz venti (azt mondták pedig kéne). A probléma az, hogy rosszul szellőzik, a cuccosokon a gyári ventik hiába tűrhetőek (és oltári hangosak+zajosak :( ) nem tudják hova kinyomni a meleg levegőt. Ha leveszem a ház oldalát, akkor javul a helyzet mint atom, de úgy a ventik hangja idegesít még jobban és hát nem jó tartósan levett oldallal használni a házat (por, árnyékolás, stb.)
Mit lehetne ezzel kezdeni? Hogy lehetne jobb szellőzést kialakítani benne?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#803 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 18:20

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 18:44

...

Erre a mar jol bevalt, unalomig ismetelt formulat tudom javasolni:

Elol, alul besziv - hatul felul kifuj. A ventilatorok elott a lemezt ki kell vagni, majd raccsal helyetesiteni. Kezdesnek ennyi.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#804 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 19:29

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 19:20

Erre a mar jol bevalt, unalomig ismetelt formulat tudom javasolni:

Elol, alul besziv - hatul felul kifuj. A ventilatorok elott a lemezt ki kell vagni, majd raccsal helyetesiteni. Kezdesnek ennyi.

PeppeR

Ok kösz, azt mondták hogy már magában egy házventi is sokat dobna rajta ... de ez is teccik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#805 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 19:29

Hoppsz, dupla post...

Szerkesztette: N0zer0 2004. 10. 31. 19:30 -kor

#806 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 13:31

Végigolvastam a topicokat, és bár tudom, hogy nektek unalmas, de 1-2 dolog még kérdéses számomra a festéssel kapcsolatban.
Arra már rájöttem, hogy jobb ha festem, mintha fekete matricát veszek, és azal ragasztom le az optikai egységek előlapját, és hogy fújni a legjobb.
Kérdések:
-milyen spray-vel? (amiben van lakk, vagy utólag lakkozni)
-milyen típusok? (nem baj, ha nem 200FT, de tartós legyen, max nem holnap csinálom meg)
-hol kapom meg őket (melyiket modellboltban, melyiket festékboltban)
:think:
Üdvözlettel:
Gabi

#807 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 18:33

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 14:31

...

Hogy hol kapod meg oket, ez IMHO lakhelytol fugg. Markat nem mondanek, mert amit en szoktam hasznalni, az nagy kiszerelesben van es autokhoz hasznaljak. Eleg profi a vegtermek minosege, de kompresszorral van fujva. Nitrohigitoval lehet higitani a festeket, ennyit tudok segiteni. De ha spray formajaban veszed a boltban, akkor teljesen mindegy. A penzt ne sajnaldd! Ket-harom ezer forintot nyugodtan otthagyhatsz egy flakonert. Utolag meg szerintem csak akkor lakkozd, ha meg a hazad tobbi elemehez. Tehat pl. matt haznal ne lakkozdd. Remelem tudtam segiteni.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#808 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 22:20

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 14:31

Végigolvastam a topicokat, és bár tudom, hogy nektek unalmas, de 1-2 dolog még kérdéses számomra a festéssel kapcsolatban.
Arra már rájöttem, hogy jobb ha festem, mintha fekete matricát veszek, és azal ragasztom le az optikai egységek előlapját, és hogy fújni a legjobb.
Kérdések:
-milyen spray-vel? (amiben van lakk, vagy utólag lakkozni)
-milyen típusok? (nem baj, ha nem 200FT, de tartós legyen, max nem holnap csinálom meg)
-hol kapom meg őket (melyiket modellboltban, melyiket festékboltban)
:think:

milyen márka? én legutóbb FAUSTit vettem, elég jó, ugyanis gyorsan szárad kardcmentesre...  :) de a lényeg, hogy normál festéket ne keverj nitrogén alapúval, mert abból csak rossz lehet...  :(
hol kapsz? Obi, Praktiker, Baumax, BricoStore, stb stb stb...

#809 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 09:19

Az a 2-3ezer nem számít, mert akkor veszem, ha van pénzem, de időtállót akarok.  :D
Lakkos legyen a spray, vagy utána lakk, mert Sonatam van, sz elég fényes, de nema fény számít, hanem, hogy ne kopjon.
Egyféle festékkel szeretném, vagy kell a szeszes portalanítás után alapozó is? Milyen?
Üdvözlettel:
Gabi

#810 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 12:33

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 23:20

milyen márka? én legutóbb FAUSTit vettem, elég jó, ugyanis gyorsan szárad kardcmentesre...  :) de a lényeg, hogy normál festéket ne keverj nitrogén alapúval, mert abból csak rossz lehet...  :(
hol kapsz? Obi, Praktiker, Baumax, BricoStore, stb stb stb...

A festekkeverest en alapbol nem szeretem. Higitot meg olyat kell hasznalni, ami ra van irva. Nitrogennel higithato festekrol pedig meg en nem hallottam...

PeppeR

#811 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 12:37

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 10:19

Az a 2-3ezer nem számít, mert akkor veszem, ha van pénzem, de időtállót akarok.  :D
Lakkos legyen a spray, vagy utána lakk, mert Sonatam van, sz elég fényes, de nema fény számít, hanem, hogy ne kopjon.
Egyféle festékkel szeretném, vagy kell a szeszes portalanítás után alapozó is? Milyen?

A finom feluleteket erdemes festes elott egy kicsit felborzolni, egy finomabb csiszolopappirral, aztan ha tutira akarsz menni, akkor szorogittel lefujni. Persze ismet csiszolni, alapozni, festeni. De szerintem eleg lesz, ha csak finoman erdesited a feluletet. De nem art, ha esetleg alapozot is hasznalsz. Penztarcad es kedved szabja meg.

PeppeR

#812 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 14:30

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 10:19

Használj alvázvédő spray-t. Az nem kopik :)

Az időtállóságot pedig gondolom a legvégső felület határozza meg (zománc, lakk). Ennek a tartósságát pedig a festék minősége, illetve az alapozás (tapadás miatt). Tehát fogadd meg PeppeR tanácsát és rendesen csináld meg szórógittel, alapozóval meg mindennel... :)

Fú ezt aztán jól megaszontam (unatkozom, a főnökömre várok). :D
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#813 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 15:44

Ha natúr fafelületet akarok egy mdf lapon, akkor kezeljem valamivel, vagy jó az úgy ahogy van (tehát festés, lakkozás nélkül)?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#814 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:45

Ha azt akarod hogy nagyon hamar megsárguljon, bepiszkolódjon, elrohadjon, stb. akkor hagy meg festés nélkül. Egyébként minimum egy lakk ajánlott (olyan amit beszív a fa, asszem natúr pác vagy mi), vagy egy szép pác, ha esetleg valami árnyalatot akarsz...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#815 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:54

mér nem fér bele egy 845E lap egy Hitachi VT34E videodeckbe tokkal vonóval?  :confused:  :(  :mad:

#816 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 18:23

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 17:54

mér nem fér bele egy 845E lap egy Hitachi VT34E videodeckbe tokkal vonóval?  :confused:  :(  :mad:

Mert az ugy tul egyszeru lenne. Ma egyebbkent en is szembesultem olyan dolgokkal, hogy a fejemet fogom meg most is. Az egyik fo elem elkeszitese igen bonyolult lesz/lenne. De a problemak azert vannak, hogy megoldjuk oket.

PeppeR

#817 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 18:42

Del ota agyalok, hogy mi a jo francot csinaljak, ha nem fog sikerulni amit elterveztem. Aztan epp az elobb a kezembe kerult egy darab aluminium lemez. Ma sem alszok...

PeppeR

#818 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 20:02

kellemes éjszakázást... én az este még megálmodom a cuccot... de már kitaláltam... a Hitachit hagyom a faxba, sőt, lehet hogy még a Tesla lejáccóból is kitépem a cuccot, aztán gyártok két egyforma dobozkát... jaét a fax fog szarakodni a kártyák meg az integrált csatik likjaival... megoldom okosba... :)

#819 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 22:59

tök jó lesz pénzem és végre neki tudok állni az új házamnak. bár még igazából nem tudom hogy melyik designt fogom megvalositani... Van vagy 3 tervem :) hamarosan jelentkezem es csatlakozom a temahoz ;)
--HunFrost vízhűtés--

#820 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 23:22

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 23:59

tök jó lesz pénzem és végre neki tudok állni az új házamnak. bár még igazából nem tudom hogy melyik designt fogom megvalositani... Van vagy 3 tervem :) hamarosan jelentkezem es csatlakozom a temahoz ;)

jóvicc...  :D  nekem is volt 3 dizájnom... most tartok az 5.nél, és ebből úgy néz ki, lesz is valami... :Đ

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.