HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#901 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:16

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 10:23

f-x: egy vékony fémlemezbe nehéz belecsavarozni bármit is... sajtolni kell.

Beleolvasgattam kicsit a terveitekbe, ha nem haragszotok :)

3 éve dolgozok (hivatásosan) , lemezalkatrészek, és lemezmegmunkáló szerszámok tervezésén, ha kérdésetek van, tudok segíteni benne. Szinte minden lehetséges féle-fajta lemezalkatrészt, és hozzávaló gyártószerszámot terveztem már.

Az idézetet illetően ez így nem teljesen igaz. Nemtom mond e valamit nektek a szemnyomás művelete. A lényeg, hogy egy a végén lekerekített, kúpos tüskét nyomunk át a vékony fémlemezen. Ez egy olyan lyukat eredményez rajta, ami körül a lemez kitüremkedik henger alakban. Tehát máris van hova metszeni a menetet ;) Az esztétikai oldala a dolognak persze kérdéses...

#902 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:37

Locutus: nincsen hosszabb, kösd be fordítva a 90-es kábelt.

PeppeR: az 5-6mm vastag lemez:

1: iszonyat otromba vastag (van előttem ilyen az asztalon, ebből csinálunk blokkokat)
2: nehéz
3: méregdrága

Ha a két oldallapot leveszed, nem marad stabil, akármilyen patentra is csinálod a rögzítéseket. Még ha forrasztanád vagy akármi, akkor sem maradna stabil, csak ha minimum egy oldallap rajta van...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#903 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:39

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 11:37

Locutus: nincsen hosszabb, kösd be fordítva a 90-es kábelt.

Már hogy érted, hogy kössem be fordítva?  :think:

#904 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 12:16

Beleolvasgattam kicsit a terveitekbe, ha nem haragszotok :)

3 éve dolgozok (hivatásosan) , lemezalkatrészek, és lemezmegmunkáló szerszámok tervezésén, ha kérdésetek van, tudok segíteni benne. Szinte minden lehetséges féle-fajta lemezalkatrészt, és hozzávaló gyártószerszámot terveztem már.

Az idézetet illetően ez így nem teljesen igaz. Nemtom mond e valamit nektek a szemnyomás művelete. A lényeg, hogy egy a végén lekerekített, kúpos tüskét nyomunk át a vékony fémlemezen. Ez egy olyan lyukat eredményez rajta, ami körül a lemez kitüremkedik henger alakban. Tehát máris van hova metszeni a menetet ;) Az esztétikai oldala a dolognak persze kérdéses...

persze erről hallottunk (legalábbis én igen  :cool: ).
a probléma most itt az, hogy a lemez külső fele érintetlen kell hogy maradjon, tehát átmenő kötés kizárva :(
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#905 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:41

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 12:39

Már hogy érted, hogy kössem be fordítva?  :think:

ami az alaplapba menne, az menne a távolabbi meghajtóba :) ha jól tom ez nem jelenthet problémát...
--HunFrost vízhűtés--

#906 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:56

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 11:40

a probléma most itt az, hogy a lemez külső fele érintetlen kell hogy maradjon, tehát átmenő kötés kizárva :(

Ez probléma?:)
Forrasszatok, hegesszetek egy belső béléslemezt a fedlapba. Elég csak éppen annyit, hogy abba már csavarozható legyen amit akartok. A külső lehet vékony, a belső meg kellően vastag.

Ezenkívül ott a szegecselés is. Vagy oldható kötés kell? A szegecselést simán síkba lehet köszörülni, polírozni, úgy hogy a kutya se mondja meg utána, hogy ott van valami. Ehhez elég mondjuk egy 2-es lemez, süllyesztett szegecsfuratokkal.

#907 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:57

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 11:41

ami az alaplapba menne, az menne a távolabbi meghajtóba :) ha jól tom ez nem jelenthet problémát...

Ezt meg lehet csináni? Eddig azt hittem, hogy az IDE kábel csatlakozói dedikáltak.

#908 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 12:08

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 12:57

Ezt meg lehet csináni? Eddig azt hittem, hogy az IDE kábel csatlakozói dedikáltak.

a pudling prószája a zevés.

ha visszaolvastál volna, az én megoldásomban az általad leírt megoldás szerepel (egy kb 5mm-es keretre lesz rögzítve a vékony lemez). De a külső felülethez hozzá nem nyúlok. Azt visszacsinálni olyanra mint az eredeti... mondjuk ha alulemezről van szó megoldható. De ha mondjuk valaki szálcsiszolt lemezt akar... teszemazt saválló acélból... :cool:
--HunFrost vízhűtés--

#909 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:43

Mar ertem, hogy miert mondjatok, hogy nem lesz stabil. Reszben - ha nem teljesen -, igazatok van. De nem kell levenni mind a ket oldallapot es kesz!
A vastag aluminium lemez pedig szerintem nem ottromba, foleg ha fel van polirozva es van egy elegans eltores rajta. A suly engem nem erdekel, a lemez ara pedig szinten nem. Valamit tudok...
De nagyon egyszeruen kikuszobolheto a stabilitasbeli problema, ha csak az oldallapok patent elvuek. A tobbit fixen ossze kell csavarozni. Ha ez megtortent, akkor kizart, hogy ne lenne stabil! Ezt mar probaltam, tapasztaltam - nem tudtok meggyozni az ellenkezojerol.
Ha megelem, akkor az oszi talalkozora keszitek egy minimal hazat. A tavaszi talalkozo otletek szempontjabol foglalt.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#910 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:47

Locutus, miert nem egy kabelre kotod a vinyokat, a masikra pedig az optikai meghajtokat?

Orbano-nak igaza volt! Nalam sima nf7 rev. 2 megkajalta a forditva betuzott ide kabelt. Ha forditva jo a meret, akkor hajra!

PeppeR

Szerkesztette: PeppeR 2004. 11. 14. 13:53 -kor

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#911 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 16:25

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 13:47

Locutus, miert nem egy kabelre kotod a vinyokat, a masikra pedig az optikai meghajtokat?

Orbano-nak igaza volt! Nalam sima nf7 rev. 2 megkajalta a forditva betuzott ide kabelt. Ha forditva jo a meret, akkor hajra!

PeppeR

Egyszerű oka van:

Ha egy kábelen van a két winyo, akkor max 35MB/s a kettő között, ha pedig két külön csatornán, akkor az 50-et is kitolják. Nem elhanyagolható sebességkülönbség.
Az optikai meghajtók olvasási sebessége pedig legjobb esetben is csak 5MB/s körül van, szal azok nem zavarnák a velük egy kábelen lévő winyot.

#912 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 16:28

Egyébként egy valamit nem értek itt még, ha mindenáron az egyedi házak építésének megszállotjai vagytok, akkir mi a fenének ilyen álló elrendezésűt csinálni?
Szerintem sokkal jobb helykihasználást, és hűtést lehet elérni egy fekvő desktop szerű ház megoldással. Legalábbis ha én nekiállnék csinálni egyet, biztosan nem konvencionális álló elrendezésűt fejlesztenék.

#913 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 17:49

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 16:28

Egyébként egy valamit nem értek itt még, ha mindenáron az egyedi házak építésének megszállotjai vagytok, akkir mi a fenének ilyen álló elrendezésűt csinálni?
Szerintem sokkal jobb helykihasználást, és hűtést lehet elérni egy fekvő desktop szerű ház megoldással.

Nem ertek egyet. Ha a kompakt meret a lenyeg, tehat, hogy adott alkatreszek (mATX/ATX, 2x5.25, 2xHDD, tap, vizhutes) ferjenek el minel kisebb terreszben, akkor a minitorony szeru elrendezes a legpraktikusabb.

Idézet

Legalábbis ha én nekiállnék csinálni egyet, biztosan nem konvencionális álló elrendezésűt fejlesztenék.

Ha a kis meret helyett a bovithetoseg (ATX, 5+x5.25, 5+xHDD, 1+xtap, vizhutes) a mervado, akkor valoban celszeru szakitani a toronnyal. Szemely szerint a 'kockara' voksolok, amely a nagytorony also es felso felenek egymas melle helyezesevel szemleltetheto a legjobban.

Szerkesztette: HookR 2004. 11. 14. 20:12 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#914 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 17:58

Labjegyzet: Persze, vizhutes nelkul lehet, hogy igazad van... mindenesetre a torony vonzobb alternativa.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#915 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 18:19

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 23:58

Soha sem iszom alkoholt.

PeppeR

:offtopic: egy szóval nem mondtam, hogy a Te görbe estéd miatt...  :rolleyes:  :D
ma kispolát szereltünk faterral, ugyhogy most énis off vagyok... benzingőzös fejjel rohadt nehéz gondolkodni...  :smoker:  :(

#916 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 18:24

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 19:19

:offtopic: egy szóval nem mondtam, hogy a Te görbe estéd miatt...  :rolleyes:  :D
ma kispolát szereltünk faterral, ugyhogy most énis off vagyok... benzingőzös fejjel rohadt nehéz gondolkodni...  :smoker:  :(

Nem is azert irtam, no! De no problem!

PeppeR

#917 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 18:26

Idézet: HookR - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 18:49

...

Egyetertek! A topikon belul szerintem Atillla (ha jol irom a nevet) gepe nagyon jo pelda erre!

PeppeR

#918 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 18:35

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 11:40

vázra akardo tenni gondolom... azt mondtad, 5-6mmes lemez... eszembe jutott valami... fogod ezt a 6milis lemezt, ez lesz kívül, szépen polírozva és lekezelve, vagy nikkelezve, vagy nemtom hogyan szeretnéd... kivülről semmi sem látszik... hogy miértis nem, azon el kell még egy kicsit gondolkodnom, ugyanis amit le akartam írni, az hülyeség...  :omg: mondom nehéz így gondolkodni... na... amire gondoltam azzal az 5-6os lemezből 8-9est csináltam egy röpke lépéssel...  :D

#919 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 18:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 16:28

Szerintem sokkal jobb helykihasználást, és hűtést lehet elérni egy fekvő desktop szerű ház megoldással. Legalábbis ha én nekiállnék csinálni egyet, biztosan nem konvencionális álló elrendezésűt fejlesztenék.

igen, gondoltam énis mielőtt belekezdtem a desktop házba... hűtés télleg jobb valamivel, de ugyanazt el lehet érni, hogyha a tápot a gép aljába rakod, és a tetőn van 2 120mmes venti... gyakorlatilag BTX kialakítás...  :) de amugy sokkal nagyobb a hely egy álló házban, és sokkal átláthatóbb is...

#920 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 18:43

Idézet: HookR - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 17:49

Nem ertek egyet. Ha a kompakt meret a lenyeg, tehat, hogy adott alkatreszek (mATX/ATX, 2x5.25, 2xHDD, tap, vizhutes) ferjenek el minnel kisebb terreszben, akkor a minitorony szeru elrendezes a legpraktikusabb.

Ha a kis meret helyett a bovithetoseg (ATX, 5+x5.25, 5+xHDD, 1+xtap, vizhutes) a mervado, akkor valoban celszeru szakitani a toronnyal. Szemely szerint a 'kockara' voksolok, amely a nagytorony also es felso felenek egymas melle helyezesevel szemleltetheto a legjobban.

vagy akár nem is kell egy házban helyet foglalnia minden cuccnak...  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.