A rajzot magyarazom. Szoval valami patent-elv szeru lenne a rogzites. Az oldallapokba nem csavart kell sajtolni, hanem egy sima rudat, amibe kozel a vegehez egy horony van korbe marva. Ez bal oldalt a legalso reszlet. A befogado egyseg a kockakban lenne. Egy sima furt lyuk, amibe ket rugalmas szal van illesztve a rajz szerint. A ket szal belso tavolsaga egymastol a rudon levo horonyban a rud atmeroje. Ahhoz szerintem, hogy stramm legyen maga a haz, kulonleges merevito szalak nelkul, egy oldallapon 8 kockat kell elhelyezni. Jobboldali reszlet, pirossal a kockak helye.
Elsore arra gondoltam, hogy nem is kellenek kockak, hanem eleg egy kockat ket egy sikban levo atlok menten felbevagni. De a mostani otletemmel ez meghiusult.
Egyre jobban tetszik ez az otlet, jo kis haz lesz. Gyakorlatilag kisebb feszitoerot alkalmazva sik lapokra es kockakra bonthato. Tetszik. Azert persze precizre kell tervezni, de elsosorban orbano-nak keszult az otlet, rola pedig tudom, hogy vagy o ert patent modon az esztergalashoz es marashoz, vagy csak ugyes ismerosei vannak. Mindegy, tervezesben o is otthon van.
Ha valakinek kerdese van, akkor johet nyugodtan! Jo kis haz lesz...
PeppeR