HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#321 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:11

Idézet: GaBee a.k.a.Gyilkosmeh - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 21:25

off:

Hol is gyártják azokat a radiátorokat??? Köszi!!!

Tudomásom szerint pápán.....
kedden és csütörtökön járnak szép fővárosunkba, ha vkinek(mint nekem is) ide kell.

#322 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:18

Idézet: dent - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 13:26

Az Üllői úton is van egy szerszámgép bolt, neve alapján sejtésem szerint valami ósztriainak tűnik. a Márkát holnapra megnézem.....
A gravirozo motorjara papirforma szerint 135 W...... a conrad katalogusban es egyeb helyeken is neztem hasonlokat, a 100W-ot nem nagyon lépték tul, es fordulatszamban a 25000-t.
a dremel volt az egyetlen, amire azt irtak, hogy 135W, 33000fordulat/perc. Na ez az akarmelyik is ilyen adatokkal van felvértezve, meg a kinézete is a Dremelre hajaz. a kiskofferes kiszerelése 8eFt.
van koffer nelkuli is ócsóért :)
Én vettem egyet, már el is koptattam egy kis vágókorongot vele a blokklefogató barabolása során :mad:
és ég is a képem, miért nem ugrik be a neve.  :omg:  :banghead:

Az OBI-s KINZO 130 W-os. 10000-35000 rpm-ig van jelölve, de nem számoltam meg. :) Érzésre elég erős, de a hozzáadott fejek egy kalap sz@rt sem érnek. A köszörű befogótengelye pl egy picit el volt görbűlve, amit szemre csak forgás közben lehetett volna látni, viszont már felpörgetés közben emiatt a görbület miatt az egész tengely 90 fokban meggörbűlt, amit a köszörű már nem bírt el és szabályosan szétrobbant. A gravírozófej sem egy jó anyagból van, de az legalább nem görbe. Óvatos használat mellett nagyon szépen gravíroz.

A neten az ALBY-ban láttam FERM-et akcíósan bruttó ~7300 Ft-ért 128 darab kiegészítővel. Szívem szerint azt vettem volna meg, dehát...

#323 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:20

Idézet: Zer0 - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 11:47

mondjuk 2 radiátorod van, így nem kell gőzerővel hűteni azokat. de amire a levegő ki ér a szélére má nem hűt annyira... me felmelegett, nem tudom hogy hány ventivel hűtöd, nálam a radi teljes felülete ventillátorral van hűtve egy kapcsoló figyel oldalt 5V/12V, ha esetleg meleg lenne.... de még nem volt szükség a 12V-ra...

Ahoj...
HA figyelte egy korábbi lábjegyzetemet, egy ordasit fogok lecserélni, aminek a mérete 9cm*20cm durván. ezen van két 8as venti sorba kötve.
ehhez képest lesz 2db 45cm*45 cm-es radiátor oldallapom, ami szintén két, sorbakötött 8cm-es és egy potis 12 cm-es venti által a házba befújt levegővel lesz átmozgatva, miközben az távozik a házból.
Az tény, hogy a tápegység és a csipszet már egy picit előmelegíti befelé menet (plusz azért a vinyót is legyezi a 12-es egy picit, de bizakodok, hogy ez nem lesz nagyon hátrányos számára.
De bármi épitő javaslatot szivesen veszek ám....ne kimélj az ötletekkel!
csak a minőségi javulásba vetett reményemet ne öld meg kérlek!
Mert Különben Elhuzom a Nótádat :bach:  :D

#324 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:39

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 12:18

A köszörű befogótengelye pl egy picit el volt görbűlve, amit szemre csak forgás közben lehetett volna látni, viszont már felpörgetés közben emiatt a görbület miatt az egész tengely 90 fokban meggörbűlt, amit a köszörű már nem bírt el és szabályosan szétrobbant. A gravírozófej sem egy jó anyagból van, de az legalább nem görbe. Óvatos használat mellett nagyon szépen gravíroz.

A köszörűt még nem használtam, mert van kézifúróba befogható változatom, azt használom( améretalényeg)
a gravirozó is eléggé korrektnek tűnt, bár én eddig csak a nyilvesszők fájába graviroztam vele a nevemet, fémen még semmilyenen nem próbáltam. A nyivesszőt jóóól vitte ;)
a vágókorong meg simánt szetvágta az egyes nemtommilyen alapanyagú gépházlemezt......igazából a késélezés tette be a kaput a csiszolókorongnak ("ami egyébként hosies volt es helytállt")

#325 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:41

Közben beugrott.... asszem Stern márkájú.

#326 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:58

Na vettem egy ilyen Rondy-t. Fordulatszáma 15000-től asszem 25000-ig.
üzem közben még nem próbáltam ki. papír szerint 135W-os. Ennyi pénzt szerintem megér.:)
SPM fokozat pajti!!!

#327 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 15:06

Idézet: dent - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 12:20

Mert Különben Elhuzom a Nótádat :bach:  :D

ok :D
a 2 radi mondjuk sokat számít,
szerintem jól menne az passzívan is..:p
csak ha dúrva hűtési teljesítményt akarsz, akkó a teljes felületet kell hűtened..:)
nekem is ordasi féle radim vót..de dobtam ki ahogy tudtam, és jó kis interthermo-s radim van, ja és aki a HWSWre hivatkozik kap 10% kedvezményt..;)

Én 1 fermet akartok venni 6 rugó és 120 fej van hozzá lehet, hogy megveszem a flexibilis fejet is hozzá, az + 5 ezer píz... :D

#328 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 10:13

Idézet: Zer0 - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 14:06

, és jó kis interthermo-s radim van, ja és aki a HWSWre hivatkozik kap 10% kedvezményt..;)

Én 1 fermet akartok venni 6 rugó és 120 fej van hozzá lehet, hogy megveszem a flexibilis fejet is hozzá, az + 5 ezer píz... :D

Miaz az interthermos radi?

hivatkoztam én mindenre, aszonta a csóka hogy ennyi...... :confused:

Na megnéztem a grivirozót.....Stern Austria a márkája
Az enyém kofferesen volt 8k, de benne van a flexibilis fej is, meg egy állvány, ami az asztalra lehet felszerelni. (arról lehet felakasztani a kütyüt, ha a flex fejet használja az ember)
nem számoltam meg, hágy db bigyó van hozzá, de sacc/kb 5-6 köszörű, 6 vágókorong, 6 cssiszolókorong, 1 polirkorong(szőrös) 1 polirkorong gumis, két marófej, drótkorong, fúrószár(tán 3-as), valami fafúrómarószerűség, kisebb befogótokmány, fenőkő, csiszolóhengerek(vászonból, 6db)
tokmánykulcs stb.....asszem ez lesz a 40 db-os kiszerelés
D

#329 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 13:06

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 14:58

Na vettem egy ilyen Rondy-t. Fordulatszáma 15000-től asszem 25000-ig.

pontosítok a ford száma 15000-35000 1/min
SPM fokozat pajti!!!

#330 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 00:17

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 14:06

pontosítok a ford száma 15000-35000 1/min

Sztem tök ugyanaz, mint a KINZO :)

Más: valami ötlet kellene nekem. Elszámoltam a ház méreteit, és betettem a gégi házamból az újba a 3.5"-os fiók "tornyot". csak az a gáz, hogy ez a ház rövidebb, mint a régi, és a vinyók annyira az alaplap fölé lógnak, hogy pl a tunerkártya és a vinyók között 0,5 centi hely van, amit az IDE kábel tölt ki.
Az ötlet adott, hogy a toronyot méretre igazítva a ház tetejébe a tápok fölé tegyem, ahol van egy csomó kihasználatlan hely, és baromi jó a szellőzés. A kérdés csak az, hogy hogyan tegyem oda, mivel nincs mihez rögzíteni. a ház teteje fényezett, és ott hátul a ház teteje tök sima, szal a csavarok hülyén mutatnának ott. A ház oldalához egyértelmű, hogy nem lehet rögzíteni. Csak a ház hátulja van ott, ahová lehet rögzítést csinálni, de az kevés. Tehát valahová még kötni kéne, de hova.

Itt egy kép:

Kép

Enyhén rossz kép, de rá lehet ismerni a tápok feletti részre
tehát ezek állnak rendelkezésre
a ház alsó részén a fémszínű dolog a 3,5-es fiók torony.

Namost lenne egy másik probléma is: Ha felkapcsolom a fénycsövetm, akkor a procihűtőm fordulatszáma hallhatóan ingadozni kezd. Az nem lehet, hogy a táptól nagyon leveszi az áramot, mivel a két táp nem úgy van összekötve, hogy egymást segítve látják el árammal a perifériákat, hanem teljesen külön áramkör és a procihűtő az egyik tápra van kötve, a fénycső pedig a másikra.

Szerkesztette: Mumtaz 2004. 05. 15. 00:30 -kor

#331 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 17:49

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 1:17

...

Senki nem tud valamit mondani? :(

Zer0, BaluC, valaki. Nagyon kéne valami ötlet, mert tök tanácstalan vagyok, főleg a fénycső ügyében. :(

Szerkesztette: Mumtaz 2004. 05. 15. 17:49 -kor

#332 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 21:00

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 16:49

Senki nem tud valamit mondani? :(

Zer0, BaluC, valaki. Nagyon kéne valami ötlet, mert tök tanácstalan vagyok, főleg a fénycső ügyében. :(

A fénycső problémához sajnos nem tudok mit mondani, de szereintem a vinyókeretet a ház hátuljához és a táphoz rögzítsd hozzá!
MSI GX701

#333 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 21:20

Idézet: Jam. - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 22:00

A fénycső problémához sajnos nem tudok mit mondani, de szereintem a vinyókeretet a ház hátuljához és a táphoz rögzítsd hozzá!

Hát nemtom. A chieftecet azért nem nagyon akarom megfúrni.

Szerkesztette: Mumtaz 2004. 05. 15. 21:23 -kor

#334 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 10:05

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 22:20

Akkor rakj alá egy fát. Valamilyet, és azt fúrd át, csavarozd. Ha a falapot (vayg valami fémet) meg hozzácsavarozod a gép hátuljához az mégjobb. Mondjuk kicsit hülyén hangzikde talán bejöhet.

#335 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 11:06

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 20:20

Szerintem meg fogj egy régi at-s tápot, vedd le a tetejét, vágd bele a venti helyét és erre nyugodt szívvel furogathatod a lyukakat!
MSI GX701

#336 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 08:14

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 23:17

Más: valami ötlet kellene nekem. Elszámoltam a ház méreteit, és betettem a gégi házamból az újba a 3.5"-os fiók "tornyot". csak az a gáz, hogy ez a ház rövidebb, mint a régi, és a vinyók annyira az alaplap fölé lógnak, hogy pl a tunerkártya és a vinyók között 0,5 centi hely van, amit az IDE kábel tölt ki.
Az ötlet adott, hogy a toronyot méretre igazítva a ház tetejébe a tápok fölé tegyem, ahol van egy csomó kihasználatlan hely, és baromi jó a szellőzés. A kérdés csak az, hogy hogyan tegyem oda, mivel nincs mihez rögzíteni. a ház teteje fényezett, és ott hátul a ház teteje tök sima, szal a csavarok hülyén mutatnának ott. A ház oldalához egyértelmű, hogy nem lehet rögzíteni. Csak a ház hátulja van ott, ahová lehet rögzítést csinálni, de az kevés. Tehát valahová még kötni kéne, de hova.

Namost lenne egy másik probléma is: Ha felkapcsolom a fénycsövetm, akkor a procihűtőm fordulatszáma hallhatóan ingadozni kezd. Az nem lehet, hogy a táptól nagyon leveszi az áramot, mivel a két táp nem úgy van összekötve, hogy egymást segítve látják el árammal a perifériákat, hanem teljesen külön áramkör és a procihűtő az egyik tápra van kötve, a fénycső pedig a másikra.

ŐŐ nos én ehhez annyira nem értek.. 1x próbáltam átalakítani 1 szabvány házat, olyan instabill lett, hogy inkább kidobtam..:p
Inkább újjat csinálok, mint a régit foltozzam..:p
Szerintem furkálj nyugodtan, én aluprofil + popszegecs kombót szoktam használni (merevítéshez, a táska házam csak ennyiből állt.)
Ha nagyon benn vannak a meghajtók, akkor csinálj 1 előlapot, és kijebb tudod hozni a meghatókat, szvsz 10mm-s előlap nem olyan sok, de belül megkönnyíti az életet... :D

|-------|H
|      |H
|      |H
|      |H
|-------|H

A H az az előlap, a többi a ház, remélem tudtam seggíteni.
Vegyé 1 nagyobb tápot, (neon kérdés végett) :think: vagy az invertered szaraxik :confused:

#337 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 14:55

Idézet: Zer0 - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 9:14

ŐŐ nos én ehhez annyira nem értek.. 1x próbáltam átalakítani 1 szabvány házat, olyan instabill lett, hogy inkább kidobtam..:p
Inkább újjat csinálok, mint a régit foltozzam..:p
Szerintem furkálj nyugodtan, én aluprofil + popszegecs kombót szoktam használni (merevítéshez, a táska házam csak ennyiből állt.)
Ha nagyon benn vannak a meghajtók, akkor csinálj 1 előlapot, és kijebb tudod hozni a meghatókat, szvsz 10mm-s előlap nem olyan sok, de belül megkönnyíti az életet... :D

|-------|H
|      |H
|      |H
|      |H
|-------|H

A H az az előlap, a többi a ház, remélem tudtam seggíteni.
Vegyé 1 nagyobb tápot, (neon kérdés végett) :think: vagy az invertered szaraxik :confused:

A elején nem igazán lehet alakítgatni. asszem az lesz a megoldás, hogy a tetőlemez oldalsó peremére (ahol az oldallapok fekszenek fel) vagy popszegeccsel, vagy csavarokkal rögzítek két keresztmerevítőt mondjuk "L vasból" megfelelő távolságra egymástól, így azon fog "lógni" a cucc. Plusz az alsó részen közvetlenűl a tápok felett kikötöm a hátlaphoz. Szal asszem, ez lesz a jó megoldás. :)

A fénycsőről: Ez sajnos egy AURORA. Mióta megvettem, azóta gyakorlatilag nem használtam, összesen max 1/2 órát. Működés ügyileg gyakorlatilag semmi baja nincs. Világít rendesen, nem vibrál a fény és semmi egyéb rendellenesség nem tapasztalható. Az invertert kivettem a házból jó messzire (kb 1/2 méter) tartottam a kezemben a procihűtőtől, de akkor is ingadozni kezdett a procihűtő fordulatszáma. A két táp annyira van összekötve, hogy az egyik táp (Chieftec 300W-os) látja el árammal az alaplapot, a procihűtőt és a vinyókat. A másik tápból (valami 200 W-os AT) kiforrasztottam az alaplapi kábeleket és csak a molex-eket hagytam meg, így ez a táp csak a két optikai meghajtót és a házban található ventilátorokat, fényeket - beleértve a fénycsövet - látja el árammal. A két táp külön hálózati kábelen kapja a 220 V-ot. A két táp annyira van összekötve, hogy a chieftec a 12 Voltjára van kötve egy kapcsolórelé, ami a chieftec "bekapcsolásakor" bekapcsolja az AT tápot. Ezen kívűl semmiféle kapcsolat nincs a két táp között. Szóval ezért nem értem, hogy hogyan zavarhat be a két dolog egymásnak.  :think:  :confused: 

#338 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 15:42

nem igazán értem.. de a te házad, te várad... :D
Majd fotózz! :D

ez esetben
P@SsZ

#339 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 17:35

Építsetek médiacentert:
Sajna franciául van, de a képek alapján megértitek!
MSI GX701

#340 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 18:43

Idézet: Zer0 - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 16:42

nem igazán értem.. de a te házad, te várad... :D
Majd fotózz! :D

ez esetben
P@SsZ

Majd fotózok, ha kész lesz. Bár elkövettem néhány bődületes baromságot. A tetőn a ventiket megoldottam, viszont amit esztétikailag nehéz lesz megoldani, az az oldallapon a felső "ablak". Még most sem értem, hogyan lehettem akkora marha, hogy oda is ablakot csináljak, mivel sehogyan sem adja ki magát a belsőt tekintve. Ott útban van az 5,25"-os meghajtóhelyek hátsó része, és az egyik táp sarka. Szóval oda teljesen átlátszó plexit nem lehet rakni.

A fénycsőre még mindíg nem jöttem rá. Ha nem lesz más ötlet, akkor félek, kísérletezgetnem kell.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.