HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#341 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:06

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 23:17

A ház oldalához egyértelmű, hogy nem lehet rögzíteni. Csak a ház hátulja van ott, ahová lehet rögzítést csinálni, de az kevés. Tehát valahová még kötni kéne, de hova.

Enyhén rossz kép, de rá lehet ismerni a tápok feletti részre
tehát ezek állnak rendelkezésre
a ház alsó részén a fémszínű dolog a 3,5-es fiók torony.

hy!

Szerintem kösd össze egy-egy hosszmerevitővel a ház hátulját és a rackhelyeket az élek a ház tetejének élei mentén.....
erre keresztbe már fogathatod a dolgaidot a tápok fölötti részen.....
erre alkalmasint tényleg megfelel aluminium L idom popszegsccsel!

#342 Felhasználó inaktív   sP33Dc0R3 Terrorist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 15:51

Mesterek, aki nagyon unatkozik segithetne egy felmerult otlet elbiralasaban:

A hazba szeretnek egy masodik holeado radiatort, mondjuk egy BlackIce Pro-t.
Mivel hely mar nemigen van, a haz elulso reszenek aljaba szerelnem ugy, hogy kivagom ott az alaplemezt. Venti nem kell oda, a hazhutes legarama boven eleg. Igy a radi felett meg maradna hely, cserebe futene egy kicsit a hazba. Alternativ megoldasok nem erdekelnek, de kivancsi lennek e megvalositas negativ vonatkozasaira.
Sziasztok.

Egy kis pontositas:
Tehat a radi vizszintesen allna a padlotol kb. 6cm magasan. Beomlonyilast nyilvan kivagom neki ha belefogok :)

Szerkesztette: sP33Dc0R3 Terrorist 2004. 05. 21. 16:01 -kor

#343 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 15:54

Idézet: sP33Dc0R3 Terrorist - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 15:51

Mesterek, aki nagyon unatkozik segithetne egy felmerult otlet elbiralasaban:

A hazba szeretnek egy masodik holeado radiatort, mondjuk egy BlackIce Micro Pro-t.
Mivel hely mar nemigen van, a haz elulso reszenek aljaba szerelnem ugy, hogy kivagom ott az alaplemezt. Venti nem kell oda, a hazhutes legarama boven eleg. Igy a radi felett meg maradna hely, cserebe futene egy kicsit a hazba. Alternativ megoldasok nem erdekelnek, de kivancsi lennek e megvalositas negativ vonatkozasaira.
Sziasztok.

Az egyetlen gond, hogy akkor oda kellene tenni a gép beömlőnyílását is, mert amúgy ott nem sok levegő fog mozogni!

Szerkesztette: freeone 2004. 05. 21. 15:55 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#344 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 21:11

Idézet: dent - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:06

hy!

Szerintem kösd össze egy-egy hosszmerevitővel a ház hátulját és a rackhelyeket az élek a ház tetejének élei mentén.....
erre keresztbe már fogathatod a dolgaidot a tápok fölötti részen.....
erre alkalmasint tényleg megfelel aluminium L idom popszegsccsel!

De rég jártam erre, te jó isten. :)

Igen, valami hasonló megoldás lesz.  De persze csavarozva lesz, mert a popszegecs nem nagyon tartozik a könnyen oldható kötések közé. Bár még meg kell oldanom, hogy a tetőlemez oldalsó részén (ami benyúlik az oldallap mögé) picit benyomjam a csavarok helyét, hogy elférjenek az oldallap alatt..

#345 Felhasználó inaktív   Tonic_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 19:07

Tud valaki kék ledet szerezni szg.házba? Pl. egy HDD led kékben jó lenne. Már olyan unalmas, mindig csak a zöld, piros és sárga ledek. Nekem egy kék kéne. Vagy mindegy csak ne zöld, piros, sárga.

#346 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 09:49

Hali!

Nincs valakinek egy felesleges alaplap tálcája? :) Fából építkezek, de egyenlőre nem merem az alaplapot
fa alapra rögziteni, mert az mégiscsak vetemedik valamennyit... Vagy vágassak egy hasonló méretü vaslemezt?  :confused:

#347 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 10:14

Idézet: Atilllla - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 10:49

Hali!

Nincs valakinek egy felesleges alaplap tálcája? :) Fából építkezek, de egyenlőre nem merem az alaplapot
fa alapra rögziteni, mert az mégiscsak vetemedik valamennyit... Vagy vágassak egy hasonló méretü vaslemezt?  :confused:

Rossz tepsi -> végülis az lesz belőle, nem?! :D
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#348 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 17:44

Nem rossz  ötlet  :D  nézek a tescoban valami 300 Ftos vackot.... :) Valami szép krómozottat... De azért ha van valakinek valami kidobni való atx es háza akkor szóljon...

#349 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 19:38

Milyen fából építkezel? Tálcának használhatsz 10-15mm-es MDF lemezt is. Az nem vetemedik.

Szerkesztette: Vizi naplopó 2004. 05. 23. 19:39 -kor

SPM fokozat pajti!!!

#350 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 20:37

Idézet: Tonic_ - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 18:07

Tud valaki kék ledet szerezni szg.házba? Pl. egy HDD led kékben jó lenne. Már olyan unalmas, mindig csak a zöld, piros és sárga ledek. Nekem egy kék kéne. Vagy mindegy csak ne zöld, piros, sárga.

Bemész a király utcába és tele van elektronikai boltokkal és ott kapsz kb 200Ft-ért magas fényű kék ledet,én is ilyet raktam a házamba.
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#351 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 21:22

Gondoltam az MDF lapra is. De ahol néztem a moricon a lapszabászaton nem volt 10-es. vastagabból meg nem akarom csinálni. A ház amugy rétegelt lemezből készülget.  Bár még van egy két kérdés amin filózok.
A mostani házamban van egy tökjó kivehető alaplap tálca hátlappal együtt. Valami ilyesmi lenne a legegyszerübb megoldás, de sajna külön nem lehet kapni sehol...

#352 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 01:03

Idézet: Atilllla - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 22:22

Gondoltam az MDF lapra is. De ahol néztem a moricon a lapszabászaton nem volt 10-es. vastagabból meg nem akarom csinálni. A ház amugy rétegelt lemezből készülget.  Bár még van egy két kérdés amin filózok.
A mostani házamban van egy tökjó kivehető alaplap tálca hátlappal együtt. Valami ilyesmi lenne a legegyszerübb megoldás, de sajna külön nem lehet kapni sehol...

Bontóban néztél már? Esetleg a bolhán bedobhatod. Neked bármilyen ATX formátumú ház megfelelne, akár mini is. Táp nélkül nem hiszem, hogy 1000 forintnál drágább lenne.

#353 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 07:19

Idézet: Atilllla - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 22:22

A rétegelt lemz sem vetemedik!
SPM fokozat pajti!!!

#354 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 07:53

Elvileg nem kéne neki vetemednie, de mégsem egyenes :( Lehet hogy görbébb már nem lesz sokkal, de akkor sem 100% ugyhogy akkor már inkább az mdf lap.

#355 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 08:02

Idézet: Atilllla - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 8:53

Elvileg nem kéne neki vetemednie, de mégsem egyenes :( Lehet hogy görbébb már nem lesz sokkal, de akkor sem 100% ugyhogy akkor már inkább az mdf lap.

Akkor maradj a lemeznél. De scak valami rugalmas rögzítéssel erősítsd a fához, mert ha fixen rácsavarozod, azt úgy el fogja hajtani mintha semmi nem lenne ott.
Valószínű a falnak támasztva tárolták a lemezt, azért görbült meg.
SPM fokozat pajti!!!

#356 Felhasználó inaktív   Atilllla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 18:39

Igazábol már összeállt a fejemben nagyjából a dolog sőt már maga a doboz kész is van.
Mondjuk van egy két dolog amit még nem tudok. Pl az egyik ez a rész az alaplap. Ha tegyükfel megvan
a tálca akkor is hogy rögzitem a kártyákat? A másik jo kérdés hogy az eleje hogy nézzen ki... Jo lenne valami ajto oda is.  Szeretném meghagyni a fa nyers szinét. Úgyhogy asszem csak valami páccal lesz lekenve. Majd nyomok egy két fotót róla...

#357 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 08:39

Idézet: Atilllla - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 17:39

Igazábol már összeállt a fejemben nagyjából a dolog sőt már maga a doboz kész is van.
Mondjuk van egy két dolog amit még nem tudok. Pl az egyik ez a rész az alaplap. Ha tegyükfel megvan
a tálca akkor is hogy rögzitem a kártyákat? A másik jo kérdés hogy az eleje hogy nézzen ki... Jo lenne valami ajto oda is.  Szeretném meghagyni a fa nyers szinét. Úgyhogy asszem csak valami páccal lesz lekenve. Majd nyomok egy két fotót róla...

az alaplapot szerintem nyugodtan tehed fára (nekem plexire van rakva), valami fenyő lemezbe könnyen bele tudsz hajtani vékony facsavart, a PCI bővítőhelyeket is csináld meg fából, ha fa, akkor legyen minden az, szeritem bután néz ki egy tök fa színű pácolt ház, csilogó elemekkel...
A PCI bővítóhöz
5 mm széles pozdoria csík kell hozá meg 2 keskeny (fenyő) léc....(szerintem...)

#358 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 01:33

Hi!

Nem tudom volt-e már erről szó, de nincs kedvem végigolvasni 12 oldalnyi hozzászólást :(

Szóval:

Szeretnék készíteni egy fém-kofferes házat, olyasmit, mint zERo oldalán van. Azzal a kölönbséggel, hogy a cd-meghajtó nem függőleges, hanem vízszintes (álló ház lenne).

Honnan lehetne egy ilyen koffert beszerezni a lehető legolcsóban?

Kollégista vagyok és 7végente, mikor hazajárok viszem a gépem. Így nem kéne folyton egy hatalmas varratott szatyorba eröltetni a gépet, hanem csak vinni azt' kész :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#359 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 06:21

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 0:33

Hi!

Nem tudom volt-e már erről szó, de nincs kedvem végigolvasni 12 oldalnyi hozzászólást :(

Szóval:

Szeretnék készíteni egy fém-kofferes házat, olyasmit, mint zERo oldalán van. Azzal a kölönbséggel, hogy a cd-meghajtó nem függőleges, hanem vízszintes (álló ház lenne).

Kollégista vagyok és 7végente, mikor hazajárok viszem a gépem. Így nem kéne folyton egy hatalmas varratott szatyorba eröltetni a gépet, hanem csak vinni azt' kész :)

En a praktikerben lattam "szerszamos koffer"-t olyan 3-5e huf kornyeken!
En nem vagyok programozo;

#360 Felhasználó inaktív   dent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 07:55

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 0:33

Én is Praktikert javaslom, meg az egyéb barkácsboltokat.....az egyiknek(márnemtommelyiknek :( ) a szórólapján már fenyőzöld színűt is láttam......én is gondolkodtam rajta, de nem volt rá keretem.

Árnyékolástechnikai (nem napfény ;) )szempontból nem negatív a fából készült ház?....emlékeim szerint az alu házakat is nagyon legagyizták anno, pedig azok legalább elektromosan szigetelnek (Faraday kalitka :confused: )
Nem kötözködés, csak kérdem.....egy szgép azért elég érzékeny alkatrészeket tartalmaz.
Vagy a faház belseje bélelve van vaslemezzel?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.