De amúgy az acélcsavarokat kilóra nikkelezheted, nem egy vészes költség, ezres alatt megúszod bőven (kb. 500ft/kg).
Házépítés és rejtelmei II.
Elküldve: 2004. 07. 25. 20:24
De amúgy az acélcsavarokat kilóra nikkelezheted, nem egy vészes költség, ezres alatt megúszod bőven (kb. 500ft/kg).
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 08. 06. 22:41
Nekiláttam tervezgetni az új házamat. Az ötletet innen kaptam.
Ehhez hasonlót tervezgetek, mármint külsőre. Cseresznyefából lenne az egész, de belül pár dolog egy normális fém házból lenne kivágva. Ilyen pl. a 5,25-ös meghajtókat tartó kalitka, az 1 db FDD-t tartó kalitka, a 3 vinyótartó hely, illetve az alaplaptartó tálca, a kimenetekkel és az AGP/PCI kártyák kimenetével. Ezeket szépen lefújnám feketére.
Tömör fából lesz a ház többi része, ablakot nem tervezek rá, nem szeretem, ha világít a ház hátulja.
A magassága úgy 70-75 centire lesz, a szélessége és mélysége kb. meg fog egyezni egy normáls toronyházéval.
Légterileg 2 részre lenne osztva a ház.
Az elsó rész elejében lennének a vincsik keresztbe forgatva (tehát az oldalfal felé lehetne kivenni őket), a hátuljában pedig a tápegység. Itt lenne egy venti a ház elején, és a tápban alapból benntlévő venti mellé még lenne egy a táp elejére téve, így 3 venti biztosítani a kereszthuzatot, ebből kettő sorosan kötve.
A felső rész nagyjából egy normál ATX ház elrendezését fogja követni. Az alaplap a fém alaplaptartó tálcára lesz felcsavarozva, amit 4 gyorscsavat fog a fához fogni, ez a "felső ház" hátusló alsó részén lesz elhelyezve. A ház elején a tetejétől úgy5-10 centire kezdődnek a cd/DVD/Rack helyek, ebből 3 lesz.
A ház elején lesz 1 venti, az oldalfalon is 1, a proci és a vidkártya magasságában, ezek befele fognak fújni.
A táp helyén lesz egy venti még, illetve a ház tetején is lesz 1, ezek kifele fognak fújni. Úgy lesz megcsinálva, hogy egy vízhűtés beépítésekor, akár 1 szimpla radit (a táp helyére hátra) akár egy dupla radit (a ház tetejére fellógatva, ekkor a másik kifele fújó venit is mellékerülne.) be tudjak építeni.
Minden venti 12 centis lesz, halkítva. A ház felső részében lévő 4 venti 7 és 12V között lesz kapcsolgatható a terheléstől függően.
Amit kell még szereznem:
- Szétvágandó házikó, lehetőleg csavarnélküli CD, HDD és PCI helyekkel
- be/kikapcsoló meg reset gomb (ilyen)
- fa meg lakk
- kétállású kapcsolók, lehetőleg valami sík kivitelben, hogy a zárható ajtó mögé beférjenek.
- és esetleg, ha nem elég hosszúak a tápom kábelei, akkor hozzájuk toldást szerezni.
Hogy hangzik, mennyire tűnik kivitelezhetőnek?
Szerkesztette: KergeK@csa 2004. 08. 06. 22:43 -kor
Elküldve: 2004. 08. 06. 22:48
amire szükséged van, azoknak az elektronikai részét bármelyik elektroszaküzletben, a fát tüzépen vagy fatelepen, a házat meg vagy bontóban, vagy gépboltban be tudod szerezni... jó elképzelés... úgy sikerüjön, ahogy tervezted
Elküldve: 2004. 08. 06. 23:29
Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 23:48
amire szükséged van, azoknak az elektronikai részét bármelyik elektroszaküzletben, a fát tüzépen vagy fatelepen, a házat meg vagy bontóban, vagy gépboltban be tudod szerezni... jó elképzelés... úgy sikerüjön, ahogy tervezted
Nem hiszem, hogy retró lesz.
Az elektromos résszel nem is lesz nagy gondom, azt meg tudom venni. Leginkább a alaplap tápcsatlakozó meghosszabítás lesz érdekes. Jó lenne, ha gyártanának valahol ilyet, mert szerintem szükség lesz rá.
A házat szerintem itt a Bolhán fogom megvenni. Aztán nekiesek flexszel, aztán majd Ferm-mel lecsiszolgatom, forraszgatok egy keveset, csiszolok, aztán festetek. Szép kis meló lesz
A fát mindenféleképpen valami profibb helyen akarom megvenni, ne vetemedjen, stb, mert mégiscsak az fog látszódni.
Ha minden igaz, akkor csöndes is lesz a gép (hiába a 7 házhűtő venti, ha mind 12 centis és 5-7V-on megy, így nem lehet túl hangos.) Főleg, ha meglesz a vízhűtés, akkor megmaradnak ezek a ventik, csak a proci ill. a vidkártyahűtő kikerül. Bár procihűtőnek is addig szerintem Zalman 7000Cu , vidkártyahűtőnek meg a 80D passzív hűtő fog menni, amire az oldalsó részen elhelyezett venti amúgyis fújni fogja a levegőt. Így csak nem lesz olyan hangos.
Elküldve: 2004. 08. 07. 04:48
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2004. 08. 10. 22:14
Idézet: HookR - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 5:48
Ezek engem is érdekelnének egytől egyig, szóval ha van valakinek ötlete, az ne habozzon.
Másrészt: Kb. 2 cenit vastag lesz a ház fala, úgyhogy a falakat kis csapokkal fogom összefogatni, lévén nem akarom, hogy kivül bármiféle csavar látszódjon.
Ellenben hogyan oldható meg a leemelhető (nem kinyitható) oldalap rögzítése és levétele? Ötletek, megoldások?
Elküldve: 2004. 08. 10. 22:32
Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 23:14
Másrészt: Kb. 2 cenit vastag lesz a ház fala, úgyhogy a falakat kis csapokkal fogom összefogatni, lévén nem akarom, hogy kivül bármiféle csavar látszódjon.
Ellenben hogyan oldható meg a leemelhető (nem kinyitható) oldalap rögzítése és levétele? Ötletek, megoldások?
tííípli... bár az a sok lehuzogatástól kopik, és egy idő után nagyon laza lesz... vannak nekem jó ötleteim ám, csak azt ki a rák fogja kivitelezni...
Elküldve: 2004. 08. 10. 22:42
Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 23:14
(Ellenben hogyan oldható meg a leemelhető (nem kinyitható) oldalap rögzítése és levétele? Ötletek, megoldások? ) Például a hangfalakhoz használatos előlap rögzítő ami a selymet tartja?
Elküldve: 2004. 08. 14. 23:18
Idézet: cool13 - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 23:42
cool13: Az milyen?
reandre: Hmm... Nehézkes, de végül is nem rossz megoldás.
Amúgy valaki nem tudna egy 12 centis ventillátor tervrajzával (lyukak elhelyezkedése főleg) megörvendeztetni? Próbálkoztam ventigyártók honlapjával,de ott semmi nincs. A jelenlegi házamban meg csak 8centiseknek van helyük.
Elküldve: 2004. 08. 14. 23:26

Sajnos csak ventilatorrol talaltam...
Szerkesztette: HookR 2004. 08. 14. 23:28 -kor
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2004. 08. 15. 01:07
Idézet: HookR - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 0:26
Köszönöm szépen a VENTI-ről a képet.
(Soha nem hittem, hogy valaki bele fog ebbe kötni.
Elküldve: 2004. 08. 15. 09:26
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 08. 15. 11:32
Idézet: orbano - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 10:26
ehhem... nemis kevés... de a váz ugye öntöttvasból lesz?
nehéz... bárha kifuratod az üveget a kerettel takart részben valahol, akkor egész esztétikusan lehetne felcsavarozni hatszögfejű csavarral vagy imbuszcsavarral...
Elküldve: 2004. 08. 15. 12:15
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 08. 15. 15:22
Idézet: orbano - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 13:15
akkor marad a sinezés...
Elküldve: 2004. 08. 15. 19:58
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 08. 15. 20:10
Idézet: orbano - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 20:58
hát akkor a feladat adott... kiváncsi vagyok mit sikerál kitalálnod... nekem spec nem nagyon van rá elképzelésem... én a fát se csapoztam... tipli meg ragacs...
Elküldve: 2004. 08. 19. 22:09
E-mail, pu:, forum. Megtalaltok...
PeppeR
Elküldve: 2004. 08. 20. 16:07
maradjak a natúr fánál, vagy fössem be feketére, és fényezzem le?
ha maradok a natúr fánál az szvsz eredetibb, deha feketére festem, akkor nem lógnának ki belőle a fekete számlapos Lada mérőműszerek, nameg akkor lehetne valami frankót gravírozni az oldalára... ki is néztem magamnak egy 2005ös Mustang GTt.. vagy inkább egy 67es Eleanort?
Elküldve: 2004. 08. 23. 22:38
PeppeR

Súgó
A téma zárva.