HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#581 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 28. 22:25

Veszpremtol nem messze (15km). Most mar en is harmat latok. Nem a vezetekek szamat figyeltem, hanem a ventilatorok "talpat". Megzavart, hogy egy ventilatornak csak egy talpa van. De durvanak akkor is durva!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#582 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 00:15

Hey' yo'

valakitöl nagyonnagy segítséget kérnék! vettem gravírozót, és adtak hozzá vágó fejet (olyan mint a flex korong, csak kicsibe - 3cm), de sajna amit adtak az irtó kevés volt - elfogyott!

a kérés a köv. lenne: ha valaki tudna nekem venni olyan korongot, vagy 10db-ot, és eltudná küldeni utánvéttel postán, azt NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM! sajnos itt nyíregyen egyszerüen NEM lehet kapni, csak b@umaxba, 3db 2400-ért  :(

előre is köszönöm! :)    :respect:    :smoker:
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#583 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 08:44

megnézhetem neked valamelyik nap ha gondolod. Van két professzionális szerszámüzlet az utcánkban, meg egy harmadik negyed órára. Ha lesz egy kis időm beugrok. És ha nem csillagászati az összeg akkor veszek és küldök.
Tehát akkor ami kell: tokmányba való szárral rendelkező kis vágókorong, 10db
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#584 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 10:02

Kopmoly az a 3 ventillátor! Télleg segít? Nahát!  Mellesleg cuki a szőnyeged :D (a falon!)
De én ahelyedben nem alulra tetem volna a radit. Végülis a meleg felfelé száll... Egyébént majd én is be akarok újítani vízhűtésre! Pont most találtam egy audi radiátort, csak sajna eléggé sűrű a lamellázata, és  kicsit megviselt. De majd letesztelem. Meg elméletileg van valahol egy oszlopos fúró, mono oldalán meg van 1-2 hasznos infó vízhűtőblokkokk csinálásával kapcsolatban.

#585 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 12:39

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 11:02

Kopmoly az a 3 ventillátor! Télleg segít? Nahát!  Mellesleg cuki a szőnyeged :D (a falon!)
De én ahelyedben nem alulra tetem volna a radit. Végülis a meleg felfelé száll... Egyébént majd én is be akarok újítani vízhűtésre! Pont most találtam egy audi radiátort, csak sajna eléggé sűrű a lamellázata, és  kicsit megviselt. De majd letesztelem. Meg elméletileg van valahol egy oszlopos fúró, mono oldalán meg van 1-2 hasznos infó vízhűtőblokkokk csinálásával kapcsolatban.

köszi...  :D
namost... ha a meleg felfelé száll, akkor ebből következik, hogy alul hideg van... nemde?  :D és rájöttem, hogy nem állítva teszem be a radit, hanem fekteteve... a fenéklemezre marok 4 80mmes likat a ventiknek, és afölé rakom a radit... majd meglátjuk mennyire vállik be... csak most kifogytam az anyagból, meg a szerszámból is... majd valamikor el kell még mennem lécér, egy marókészletér, meg egy lombfűrészér, mert ami itthon van, azzal nem lehet forgolódni vágás közben...  :(

#586 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 14:39

Idézet: orbano - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 8:44

megnézhetem neked valamelyik nap ha gondolod. Van két professzionális szerszámüzlet az utcánkban, meg egy harmadik negyed órára. Ha lesz egy kis időm beugrok. És ha nem csillagászati az összeg akkor veszek és küldök.
Tehát akkor ami kell: tokmányba való szárral rendelkező kis vágókorong, 10db

re

szal olyan dolog kellene, amit bele lehet tenni a gravírozóba, korong, és lehet vele vágni fémet! lehet, hogy létezik 'szárral' együtt is, de konkrétan nekem csak korong kellene (10db)!

a többit priviben...

thx
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#587 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 15:39

Idézet: f - x - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 13:39

re

szal olyan dolog kellene, amit bele lehet tenni a gravírozóba, korong, és lehet vele vágni fémet! lehet, hogy létezik 'szárral' együtt is, de konkrétan nekem csak korong kellene (10db)!

a többit priviben...

thx

Ezen topik keretein belul HookR linkelt egy kepet, amin IMHO ez az eszkoz lathato. Meg egy altala okozott sebesult ujj is volt linkelve. Nem emlekszik ra valaki?

Szerintem Neked tarcsamaro kell. Igy az elmondottak alapjan.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#588 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:02

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 16:39

Ezen topik keretein belul HookR linkelt egy kepet, amin IMHO ez az eszkoz lathato. Meg egy altala okozott sebesult ujj is volt linkelve. Nem emlekszik ra valaki?

Szerintem Neked tarcsamaro kell. Igy az elmondottak alapjan.

PeppeR

Nem tárcsamaró kell neki, hanem olyan korong, mint ami a sarokcsiszolóknál használatos, csak kicsiben.

#589 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:18

tehát neki ilyen fej kell?
Dremel "Cut-off" korong

#590 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:29

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 19:18

tehát neki ilyen fej kell?
Dremel "Cut-off" korong

Csak a "Dremel" szót olvastam el a h.sz-edben, szal tuti az lesz. ;)

#591 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:51

olyan f*sza ötletem van... ma suliba eligazítás volt, kaptunk új cuccokat stúdióba, aztán vettek ilyen naaagy pozdorja ládákat, amiket elöl/hátul, vagy felül lehet nyitni... frankón zárható, füles, csak a baj az ára... 70 egy nagyobb...  :eek: uhhogy gyorsan megkell tanulnom reprodukálni őket... de olyan ötletem van... ha lesz rá pénzmagom akor húúúmilesz...  :D mindenki az állát fogja keresni...  :D  :D

#592 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 21:32

Az se rossz.

én meg közben kicsit igazítottam a gépcsodámon! Elkészül az alaplaptartó, és képekkel lett illusztrálva:
Kép
Kép
Kép
Kép

nekem tetszik, és jobban elférek mint előtte. bár iazság szerinte ez eléggé kevés még...

#593 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 23:40

üdv!

lassan az én művem is kezd kialakulni... ma kivágtam a borítás felét, holnap a többit... nomeg a plexizés... extrém világítás lesz a ház éleinél, eddig még nem nagyon látott kivitelezés alapján! :)
remélem meglesz még a holnap-holnapután minden. aztán meg neki esek a megmaratt apróságoknak, majd a festés!
képeket nem közlök, mert titkos terveket szövögetek... dobogós helyezésre törexem a versenyen! :D  :cool:

ja, hf mindenkinek! :smoker:

F-x

#594 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 23:41

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 21:32

Az se rossz.

én meg közben kicsit igazítottam a gépcsodámon! Elkészül az alaplaptartó, és képekkel lett illusztrálva:

...

nekem tetszik, és jobban elférek mint előtte. bár iazság szerinte ez eléggé kevés még...

öö, gratula hozzá! :cool:

#595 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 14:42

Idézet: reandre - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 20:51

olyan f*sza ötletem van... ma suliba eligazítás volt, kaptunk új cuccokat stúdióba, aztán vettek ilyen naaagy pozdorja ládákat, amiket elöl/hátul, vagy felül lehet nyitni... frankón zárható, füles, csak a baj az ára... 70 egy nagyobb...  :eek: uhhogy gyorsan megkell tanulnom reprodukálni őket... de olyan ötletem van... ha lesz rá pénzmagom akor húúúmilesz...  :D mindenki az állát fogja keresni...  :D  :D

Képzeld ma bementem a suliba délután egy papírért, és ot volt!  A LÁDA!!!! Jópofa volt, de nem tudtam megnézni rendesen, mert útban voltam (a titkárság ajtajában)....

#596 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 17:16

töröltem "1-2" :offtopic: hozzászólást.
mindenki megkapja méltó jutalmát...

és pls ne folytassátok...
vagy ha akarjátok, akkor van egy olyan témakör, hogy társalgó. irány oda.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#597 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 17:03

Lenne egy kerdesem... :)

Jelenleg kb. igy nez ki a hazam leghutese: http://web.interware...0/jelenlegi.jpg
Felul a hazon egy eleg nagy venti van, ami fujja ki a levegot a hazbol.
A gepben egy 2600-os AMD megy, ket vinyo, + DVD, audigy2 alul, radeon9600.
Szeretnek venni egy uj vinyot, amit a jelenlegi fele (par hellyel) szeretnek berakni.

Mnt a kepen lathato, azt gondolom, hogy az also kartyaknak es az also vinyoknak nem tul jo a hutese. Nem tudom, hogy a fenti venti mennyit szamit, mert a haz aljaban es a hatuljaban vannak lyukak, elvileg onnan szivhatja a levegot. (gondolja a laikus :) )
A tap ventije kis levegot, de fuj a cpu fele. A cpu altalaban 38-43 C fokos, utobbi a full terheles mellett, tehat ezzel nincs problemam. A system olyan 42-47 C fokos korul szokott lenni...

Van itthon egy felesleges ventim, ezt szeretnem felszerelni a vinyo tarto lemezekre (csavar) valahogy igy:
http://web.interware...0/modosult1.jpg vagy
http://web.interware...0/modosult2.jpg

mivel a rackben levo vinyo es a dvd hutese sem a legjobb, ezert nem tudom eldonteni, hogy melyik helyre tegyem, vagy esetleg egy harmadikra. Raadasul szeretnek meg egy CD olvasot is a gepbe tenni, tehat 1 CD, 1 DVD, 2 ATA HDD, 1 SATA HDD melegitene a rendszert...

a kerdesem tomoren: hova tegyem a ventit?
Bovebben: mit tegyek meg a hutes erdekeben (elsosorban a vinyok es az otpikai meghajtok hutese a fontos)?

#598 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 21:04

Okolszabaly: haz elejen, alul besziv. Hatul, a tap alatt kifuj. Ventilatorok szama, elol-hatul egyenlo.

PeppeR

#599 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 21:13

Na ja.
Csak nála nyitott az ököl, mert a ház tetején van egy kiszívó venti.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#600 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 21:28

Ha alulrol (a foldrol) szivok be a hazba es felul fuj ki a haz ventije, az megoldas lehet?
Bar akkor meg ossze vissza fuj minden a hazban, befele a tap, keresztbe a proci/NB, alulrol az uj venti felulrol ki a haz venti... Nem is beszelve a foldrol osszeszedett porrol...

http://web.interware...0/modosult3.jpg

:confused:  :think:

Nem szeretnek nagy muveleteket vegrehajtani, nem vagyok egy barkacsolos tipus. (affele szoftveres kockafeju :) )  Azt szeretnem megtudni, hogy az egy db uj ventimnek hol van a legjobb helye.

Szerkesztette: Kunó 2004. 09. 05. 21:29 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.