Házépítés és rejtelmei II.
Elküldve: 2004. 02. 04. 17:02
idézet:
Ezt írta Zer0:
basszus mennem kell óceánba...[/quote]
Megnéztem az oldaladon a leírást a gravírozásról, nekem van gravírozóm akkor, csak azt hittem, hogy amagas ford. sz. megolvasztja.
Bicska
Elküldve: 2004. 02. 05. 10:53
ja és örülnék ha megosztanád tapasztalataidat.
Elküldve: 2004. 02. 05. 21:38
idézet:
Ezt írta Zer0:
azé előbb teszteld a dolgot... valami hulladék anyagon, me én még nem próbáltam...,csak 1 német oldalon találtam leírást meg képeket.
ja és örülnék ha megosztanád tapasztalataidat.[/quote]
A lakkozást még nem értem, mert a nitro alapú dolgok oldják a plexit..szóval ezt nem vágom..
Bicska
Elküldve: 2004. 02. 05. 23:50
De amúgy nem nagyon oldja..

sajnos... kloroform az oldja..csak az meg be van tiltva.. annyira, hogy apám a Richterben dolgozik, ráadásul nem is kocsitologató.

Elküldve: 2004. 02. 06. 10:20
idézet:
Ezt írta bicska:
A lakkozást még nem értem, mert a nitro alapú dolgok oldják a plexit..szóval ezt nem vágom..[/quote]
Asszem nem csak nitro alapu lakkok vannak, hanem emlekeim szerint pl. vizbazisuak is. Az gondolom nem oldja a plexit. Es hogy miert van ra szukseg? Azert, mert ha a megcsiszolt feluletet belakkozod, akkor ott jobban szorja a fenyt, azaz jobban kiemeli a kontrasztot. Szerintem.
Elküldve: 2004. 02. 06. 19:50
idézet:
Ezt írta ant:
Asszem nem csak nitro alapu lakkok vannak, hanem emlekeim szerint pl. vizbazisuak is. Az gondolom nem oldja a plexit. Es hogy miert van ra szukseg? Azert, mert ha a megcsiszolt feluletet belakkozod, akkor ott jobban szorja a fenyt, azaz jobban kiemeli a kontrasztot. Szerintem.[/quote]
Gondoltam, hogy a felületi egyenetlenségeket csökkenti.
Bicska
Elküldve: 2004. 02. 07. 09:47
Elküldve: 2004. 02. 07. 12:05
Én az OBI ban vettem valami plexi szerüt
hobbyglas néven .
Fóliázott 25x50cm 4mm vastag asszem olyan 1000HUF
körül volt ja és ami a vágást illeti én
fonal fűrésszel vágtam .
A rögzítésnél nem voltam elég óvatos a
nagyon meghúzott csavaroknál idővel
hajszál repedések jelentek meg .
Üdv DOger.
Elküldve: 2004. 02. 07. 12:06
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 02. 07. 14:51
idézet:
Ezt írta bicska:
Megnéztem az oldaladon a leírást a gravírozásról, nekem van gravírozóm akkor, csak azt hittem, hogy amagas ford. sz. megolvasztja.
Bicska[/quote]
csak ara kell figyelni hogy egy helyre ne nyomd olyan sokáig és akkor nin ideje annyira felmelegedni hogy megfollyon.
Elküldve: 2004. 02. 07. 23:43
nekem a flex vállt be, igaz megfolyik 1 picit, de a folyást egybe ki lehet törni..
(amúgy plexis cégeknél körfűrésszel vágják, és izzószállal)
de ha egyenest vágok sniccerrel tszem..
Gravírozás Rulez.. ha lessz időm én is neki esem..

Elküldve: 2004. 02. 08. 13:29
idézet:
Ezt írta Zer0:
a fonalfűrész jó, de nekem nem sikerült egyenesre vágni vele..
nekem a flex vállt be, igaz megfolyik 1 picit, de a folyást egybe ki lehet törni..
(amúgy plexis cégeknél körfűrésszel vágják, és izzószállal)
de ha egyenest vágok sniccerrel tszem..
Gravírozás Rulez.. ha lessz időm én is neki esem..[/quote]
Fonalfűrész= lombfűrész?!
Bicska
Elküldve: 2004. 02. 08. 19:38
idézet:
Ezt írta bicska:
Fonalfűrész= lombfűrész?!
Bicska[/quote]
ja
Elküldve: 2004. 02. 16. 15:34

Elküldve: 2004. 02. 16. 17:15
valaki fel tudna világosítani???
melyik jobb: üveg vagy plexi
állítólag
- a plexi karcolódik...
- az üveget nehéz fúrni és U alakot belevágni...
mi igaz ezekből???
lehet a plexibe gravírozni???
Elküldve: 2004. 02. 16. 17:40
idézet:
Ezt írta samprass:
hali
állítólag
- a plexi karcolódik...
mi igaz ezekből???
lehet a plexibe gravírozni???[/quote]
Hat lehet de nem nagyon latszik, legalabbis nekem nem szur nagyon szemet a probadarabon!
Elküldve: 2004. 02. 17. 09:53
idézet:
Ezt írta samprass:
állítólag
- a plexi karcolódik...
mi igaz ezekből???
lehet a plexibe gravírozni???[/quote]
A plexi karcolodik, de ha nem rugdosod/dobalod, akkor nem lesz karcos.
Az uveg valoban nehezebb, bar egy 2mm-es lapnak nincs tul nagy sulya es az uveges szerintem kivagja olyanra amilyenre szeretned (persze ferrari emblemat azert ne kerj tole) Meg ugye az uveg torekeny, azt se feledd el...
A plexit lehet gravirozni, lasd pl. Zer0 es M13 honlapjat. Linkeket feljebb az alairasokban megtalalod.
Elküldve: 2004. 02. 17. 13:59

De a plexi karcolódik.. de létezik olyan lap mint a plexi, és baromi ellen álló, nem könnyű megkarcolni sem.. csak itthon nehéz beszerezni.., és az ára is horror, sajnos rég foglalkoztam a témával, és a nevét elfelejtettem.. de biztos tudja valaki.
Elküldve: 2004. 02. 19. 23:06
Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel érdemes a drive-okat (CD-ROM, rack, floppy) festeni.
Vettem egy fekete házat, és elég hülyén mutatnak benne a fehér (vagy inkább vajszínű) cuccok. Viszont mindegyik meghajtóval meg vagyok elégedve, úgyhogy inkább lefesteném őket, mint lecserélném.
Szóval hogyan lehet vékony, mégis jól fedő, tartós réteget létrehozni?
Ecsettel, szivaccsal, esetleg fújni?
És milyen festéket érdemes használni? (lehetőleg ne lépjen szimbiózisba a meghajtók műanyag elejével

[ 2004. február 19.: GAI szerkesztette a hozzászólást ]