HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#181 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 19. 23:17

idézet:
Ezt írta GAI:
Szevasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel érdemes a drive-okat (CD-ROM, rack, floppy) festeni.
Vettem egy fekete házat, és elég hülyén mutatnak benne a fehér (vagy inkább vajszínű) cuccok. Viszont mindegyik meghajtóval meg vagyok elégedve, úgyhogy inkább lefesteném őket, mint lecserélném.

Szóval hogyan lehet vékony, mégis jól fedő, tartós réteget létrehozni?
Ecsettel, szivaccsal, esetleg fújni?
És milyen festéket érdemes használni? (lehetőleg ne lépjen szimbiózisba a meghajtók műanyag elejével :) )

[ 2004. február 19.: GAI szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Mindenkepp fujni kell. Barmilyen aeroszolos festekspre megteszi, a lenyeg hogy MATT legyen. En mar jopar floppymeghajtot megcsinaltam igy, es az eredmeny gyari feelingu :)

Alkalmazas: Kb 20 centirol egy lehelletfinom reteg, nem baj ha kilatszik az eredeti szin. Megvarod amig megszarad (hiaba irnak egyes festekekre 15-20 percet, kell neki minimum 3/4 vagy egy egesz ora), aztan ugyanigy atmesz rajta meg egyszer. Ha elegedett vagy az eredmennyel, megvarod amig megszarad, es kesz. Ha nem, akkor meg szaradas elott meg egyszer atmesz rajta.
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#182 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 23:58

idézet:
Ezt írta Stingerdf:

Mindenkepp fujni kell. Barmilyen aeroszolos festekspre megteszi, a lenyeg hogy MATT legyen. En mar jopar floppymeghajtot megcsinaltam igy, es az eredmeny gyari feelingu :)
..........
[/quote]

Üdv.
Én épp most fujtam le a házam spray-el, csak az a baja, hogy egy napi száradás után (2 nap fujtam le, többször), és most SIMÁN lejön a festék... alig érek hozzá, omlik le róla.. kevés a száradás, vagy rossz a felület, vagy a festék, vagy.... ?? :confused: :(
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#183 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 02:18

idézet:
Ezt írta f - x:

Üdv.
Én épp most fujtam le a házam spray-el, csak az a baja, hogy egy napi száradás után (2 nap fujtam le, többször), és most SIMÁN lejön a festék... alig érek hozzá, omlik le róla.. kevés a száradás, vagy rossz a felület, vagy a festék, vagy.... ?? :confused: :(
[/quote]

Csak nem krómszínűt akartál?
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

#184 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 10:24

idézet:
Ezt írta Zer0:
Az üveg könnyebben törik, meg nem nagyon fúrkálod ki... a plexi-t könnyű darabolni, furkálni... 1 kis routinnal már egész profi dolgokat lehet csinálni.. :)
De a plexi karcolódik.. de létezik olyan lap mint a plexi, és baromi ellen álló, nem könnyű megkarcolni sem.. csak itthon nehéz beszerezni.., és az ára is horror, sajnos rég foglalkoztam a témával, és a nevét elfelejtettem.. de biztos tudja valaki.
[/quote]

Az uveget is lehet furni, nezd csak meg otthon a tukroket, nincs veletlen valamelyik felfurva? ;) Persze gyemantfuro kell hozza, de az uvegesnek van ilyen, csak nyilvan be kell pontosan jelolni. Az uveg valoban torik (ahogy en is irtam es mindenki tudja) viszont olcso es nem karcolodik. Ha vekonyat valasztasz, akkor nem is tul nehez. Darabolni is lehet (megint csak az uvegesnel) de ezeket ugyis csak egyszer kell megcsinalni. Gondolom te sem szoktal minden heten egy kicsit igazitani a plexiden :D

Az ellenallo plexi-szeru anyagot ha jol tudom lexannak hivjak, de eleg draga, es kis meretekben szerintem nem nagyon foglalkoznak vele. Tobbek kozott az epitoiparban hasznaljak, bevilagitok, atlatszo tetok, stb. megvalositasahoz.

Megjegyzes: nem vagyok erdekelt az uveges-iparban, bar lehet, hogy bele kene vagnom... :p

[ 2004. február 20.: ant szerkesztette a hozzászólást ]

#185 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 10:33

idézet:
Ezt írta GAI:
És milyen festéket érdemes használni? (lehetőleg ne lépjen szimbiózisba a meghajtók műanyag elejével :))[/quote]

[offtopik]

"szimbiózis: mindkét fél számára előnyös együttélés"

Nem pont ezt szeretned elerni? Talan a "ne lepjen reakcioba" kifejezes alkalmazasa pontosabb volna.

Dr. Gretsy professzort hallottak. :D

[/offtopik]

#186 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 10:38

idézet:
Ezt írta ant:

[offtopik]

"szimbiózis: mindkét fél számára előnyös együttélés"

Nem pont ezt szeretned elerni? Talan a "ne lepjen reakcioba" kifejezes alkalmazasa pontosabb volna.

Dr. Gretsy professzort hallottak. :D

[/offtopik]
[/quote]

Ott a pont
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#187 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 12:48

idézet:
Ezt írta f - x:

[/quote]
milyen felületre?? ..mer nem mindegy
szerintem smirgli, drótkefe, alkohol és utána fújd..
de lehet, hogy alapozót is nyomathatnál alá :)
Nekem a porral van csak bajom.. rászáll a kissunyi a még friss festésre.. és pöttyös lett. :(

#188 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 12:59

Ant!
elég sűrün alakítottam a plexi házamon,(amikor még használtam..., még a 3. változaton is...)
az üveg szerintem akkor is gáz.. túl kemény anyag, ha vékonyból csinálod akkor tutti, hogy ráesik valami és összetörik, ha vastagból.. akko meg daru kell hozzá, vagy legalább valami kistargonca
A plexi szerű anyagról meg én is azt mondtam, hogy csillagászati ára van.. mer má utána jártam.. csak a nevét felejtem mindíg el.. amúgy én nem arra gondoltam, amit te írtál, van valami más anyag is...

#189 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 14:37

Pihent modderek, szevasztok!

[url="http://"http://www.ppcsg.com/forums/viewtopic.php?t=29895"] Kép [/url]

Katt a kepre!

[ 2004. február 20.: ant szerkesztette a hozzászólást ]

#190 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 13:41

basszus törölték?
szerencsére lementettem :D

#191 Felhasználó inaktív   GaBee a.k.a.Gyilkosmeh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 20:53

Gyerekek, mivel lehet mágnesességet leárnyékolni? Most építenk házat, meg hozzá mélynyomót, de aggaszt a nagy bazi Mágnes ott a végén... Szóval?
Voltam án már Gyilkosméh is, meg Killabee...

#192 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 21:37

idézet:
És milyen festéket érdemes használni? [/quote]
Hájj
Próbáld ki a modellfestéket.Az nagy valószínűséggel jó lesz.
Humbrol márkájút, az tuti.Előtte persze por és zsírtalanítás.Modellező boltban lehet kapni meg higítót is hozzá esetleg mini szórópisztolyt.
Az ára elég húzós kb.200-300Ft/14ml.Nagyon sok színben lehet kapni, metálban is asszem gyöngyházban is.
SPM fokozat pajti!!!

#193 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 21:44

idézet:
Ezt írta GaBee a.k.a.Gyilkosmeh:
Gyerekek, mivel lehet mágnesességet leárnyékolni? Most építenk házat, meg hozzá mélynyomót, de aggaszt a nagy bazi Mágnes ott a végén... Szóval?[/quote]

Elméletileg akkor a leghatásosabb az árnyékolás ha közvetlen a mágnes körül van egy alumínium "burok" ami a mágnes erővonalait zárja rövidre.
Ha erre nincs lehetőség akkor vastag alumínium lemezzel lehet a doboz belső falán.
SPM fokozat pajti!!!

#194 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 21:51

idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:

Hájj
Próbáld ki a modellfestéket.Az nagy valószínűséggel jó lesz.
Humbrol márkájút, az tuti.Előtte persze por és zsírtalanítás.Modellező boltban lehet kapni meg higítót is hozzá esetleg mini szórópisztolyt.
Az ára elég húzós kb.200-300Ft/14ml.Nagyon sok színben lehet kapni, metálban is asszem gyöngyházban is.
[/quote]

Hello
Én is modellfestékre gondoltam. Ugye akkor mindenképpen fújni érdemes? Az a szórópisztoly mennyit kóstál kb? És a 14ml mekkora felületre elég?

#195 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 22:12

idézet:
Ezt írta GAI:

Hello
Én is modellfestékre gondoltam. Ugye akkor mindenképpen fújni érdemes? Az a szórópisztoly mennyit kóstál kb? És a 14ml mekkora felületre elég?
[/quote]

Mindenképp a szórni kell.Akkor igazán szép lesz.
A szórópisztoly olyan 2500-3000Ft körül mozog.
A kiadóssága nem tudom mennyi.5-4 cd előlapot kiad de ez függ a rétegek számától és vastagsásától.
SPM fokozat pajti!!!

#196 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 22:42

a 2500-3000ft-os pisztoly nem sokkal jobb annál, ami a festék aerosol-okon van a kupakban :) de rendes pisztolyt, ami szépen szór, meg drágán adnak.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#197 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 22:56

idézet:
Ezt írta freeone:
a 2500-3000ft-os pisztoly nem sokkal jobb annál, ami a festék aerosol-okon van a kupakban :) de rendes pisztolyt, ami szépen szór, meg drágán adnak.[/quote]

Hát igen én is láttem már 9000-ért piszolyt. A minőségnek ára van.Aki meg csak sima festésre használja annak jó az olcsóbb is.
SPM fokozat pajti!!!

#198 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 08:24

idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:

Hát igen én is láttem már 9000-ért piszolyt. A minőségnek ára van.Aki meg csak sima festésre használja annak jó az olcsóbb is.
[/quote]

2 CD-ROMot, egy racket, egy floppymeghajtót és egy (kb ezekkel megegyező felületű) lemezt kéne lefújni, tehát majdnem a komplett elejét e gépnek. A 3000-es pisztoly remélem jó lesz... Meg akkor mondjuk 2-3 üvegcse festék.

#199 Felhasználó inaktív   Hocsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 10:02

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy hol lehet gyárilag készített fekete előlapot venni cd-iróhoz, dvd-iróhoz, mert nem szeretném festeni, ugrana a garancia.
Köszi előre is.
Hocsika
Config:
MSI P35 Neo2-FR | INTEL Core2Quad Q9550 | Geil Black Dragon Kit 4x1GB 800MHz | Sapphire ATI Radeon 5850 1GB |
Samsung 19" 970P | Audigy X-FI XtremeGamer | NEC 3520 DVD RW | Pioneer DVD | WD 1TB | Seagate 750GB | Samsung 250GB

#200 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 10:10

idézet:
Ezt írta Hocsi:
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy hol lehet gyárilag készített fekete előlapot venni cd-iróhoz, dvd-iróhoz, mert nem szeretném festeni, ugrana a garancia.
Köszi előre is.
Hocsika
[/quote]

Külön sztem nem fogsz tudni venni. Pl. Samsungnál van olyan hogy lehet kapni fekete előlappal is meg fehérrel is. De csak előlapot nem!

[ 2004. február 23.: Lufinyul szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.