idézet:
Ezt írta yeahsp:
...2 db midi egymás tetején? le az előlappal, le a felső ház gumitappancsaival, pár összefogató csavar plusz egy pár lyuk a kábeleknek. az oldalfalak megfelelőek lehetnek kiindulási alapnak az új design-hoz, csak előlapot kell sajátot kreálni. Erről kinek mi a vélemyénye ?[/quote]
Szemely szerint ket miditorony osszeillesztese eseten az egymas melletti elhelyezest preferalom, bar ketseg kivul erdekes lehet egymason is
Az elolap a legnagyobb talany szamomra is, am a fenti SGI hazbol kiindulva olyat is lehetne, hogy sik, fa elolapbol egyedi mintat kivagni, s hasonlo femraccsal kipotolni... Esetleg ezt kombinalni egyeb alaku kivagasokkal, azok mas anyagokbol (pl.: atlatszo plexi/uveg) valo potlasaval.
A mai nap folyaman elugrom egy bontoba, s meglesem milyen elfekvo alkatreszeket lehetne hasznositani e celra, hatha felmerul nehany uj otlet a megvalositassal kapcsolatban...
Majd kesobb beszamolok.
Házépítés és rejtelmei I.
Elküldve: 2002. 02. 25. 11:02
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2002. 02. 25. 12:02
itt volna egy skicc:

persze ez elég bizarr így, de azért a lényeget bemutatja. elég lazán el lehet helyezni egy vízhűtést, és ha összecsavarozza az ember a házakat, akkor tökéletesen stabil, hordozható.
Elküldve: 2002. 02. 25. 12:09
Elküldve: 2002. 02. 25. 15:37

Mivel egyre inkabb ugy tunik, hogy idehaza ilyesmit meg nem csinalt senki, igy valoszinuleg kozulunk fognak kikerulni a tema uttoroi...

Azonban szemely szerint nem kezdek bele tenylegesen a barkacsolasba, mig nem kapok visszajelzest Kismukk-tol a hon ahitott szerverhazzal kapcsolatban. (Remelem olvassa

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2002. 02. 25. 22:32
Én is gondolkodtam már DIY házépítésen. Csak arra lennék kíváncsi, hogy Ti milyen költégekkel számoltok ? Én attól félek, hogy nem jönnék ki valami olcsón a buliból, pláne, ha a design-on kívűl a szellőzésre (ventik, stb) is gondolni szeretnék. Szóval mennyiből gondoljátok, hogy ki lehet hozni valami szép kis kuckót ?

Üdv !
Elküldve: 2002. 02. 26. 12:56

Elküldve: 2002. 02. 27. 13:54

[url="http://"http://commerce.www.ibm.com/cgi-bin/ncommerce/CategoryDisplay?cgrfnbr=2279265&smrfnbr=2072488&cntrfnbr=1&cgmenbr=1&cntry=840&lang=en_US&scrfnbr=73"]példa-kép

Elküldve: 2002. 02. 28. 02:16

Elküldve: 2002. 02. 28. 17:20

® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 02. 28. 18:41
idézet:
Ezt írta lameXpert:
[/quote]
Ez PÖPEC!
Na asszem valami ilyesmi aztán sehova tovább!!!![]()
![]()
Elküldve: 2002. 02. 28. 21:12
Elküldve: 2002. 02. 28. 22:10
nem bírtam megállni, hogy ne kezdjek el én is gondolkodni valami házféleségről...
A tervek már megvannak, ha lesz rajz is, akkor felteszem őket.
Előzetesen: -fa burkolat (csakazértis

- kocka ház (fekete)
- egymás mellett párosítva 2 Cd, 2 vinyó (belül), két mobil rack
- vízhűtés (belső tartállyal)
- szivacsos hangszigetelés
Ami az eredeti házból átkerül: - fiókok
- alaplap tartó lemez
- hátlap (a kártyák rögzítése miatt)
Az anyagok nagyjából rendelkezésre állnak már.
Érdekességképpen: ha a víz útjába teszek egy kis plexi tartályt, amiben egy passzív "propellert" forgat a víz nyomása, és azt beszerelem az előlapba, látom, hogy műxik-e a szivattyú...
Elküldve: 2002. 02. 28. 22:13

Elküldve: 2002. 02. 28. 22:20
idézet:
cfodor: én már meg is előztelek, a rajzok már szinte készen is vannak. Végső render után felrakom őket aztán majd a méreteket is ha nagy az érdeklődés iránta. Előzetesen elárulok annyit, hogy Hookr által felrakott sgi kuckóra egy kicsit hasonlít valamiben ami nekem nagyon megtetszett )) [/quote]
![]()
De az enyém szebb lesz!![]()
Elküldve: 2002. 03. 01. 04:45
Már megcsináltam a saját kis házikómat. Igaz még eléggé béta állapotban leledzik (lakkozás, oldallapok hiánya, no meg a kidolgozottsággal is gondok vannak

Én fenyődeszkából készítettem el (30 mm vastag), magassága 520, mélysége 600 mm. A régi házból átmentettem a LED-eket,kapcsolókat, és a hátlapot. A meghajtók (4X5,25 és 5X3,5) egymás felett vannak elhelyezve. A rögzítéséhez, vmint az alaplapéhoz is 2 mm vastag laposvasat használtam. Az előlap gombjai 8 mm-es köldökcsapokból van. Fotó, ha van rá igény, később lesz.
bye
Elküldve: 2002. 03. 01. 04:48
Elküldve: 2002. 03. 01. 10:26

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2002. 03. 02. 11:45
A fahoz való korrekt rögzítést én úgy oldom meg, hogy egy M8-as hernyócsavart ragasztok bele a fába fúrt furatba. A hernyócsavar belső menete pedig M4. Így a sok szerelgetés közben sem sz**ódik el a fa.
Elküldve: 2002. 03. 02. 11:46
Elküldve: 2002. 03. 02. 17:32
idézet:
Előzetesen elárulok annyit, hogy Hookr által felrakott sgi kuckóra egy kicsit hasonlít valamiben ami nekem nagyon megtetszett )) [/quote]
Talán az "Intel Inside" matricára gondolsz?![]()
![]()
![]()