idézet:
Ezt írta Sipi-:
Barkácsolással megoldható bele a mai atx-es lapok is, kis átalakítással a mhz kijelző is átalakítható.
És 2,5k.
A fekete meg nem eladó[/quote]
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Házépítés és rejtelmei I.
Elküldve: 2002. 08. 29. 13:21
Elküldve: 2002. 08. 29. 13:28
idézet:
Ezt írta Mono:
![]()
![]()
![]()
![]()
[/quote]
Nem nevetni, ez az igazság!
Bár ne feledd kalapács, véső, fűrész, forrasztópáka, és mérőszalag legyen nálad.
[ 2002. augusztus 29.: Sipi- szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 08. 31. 22:18
egy kis segitseget kernek. Tudtok Budapesten egy helyet ahol a hazam oldalara _igenyesen_ vagatni tudnek egy lukat? Egy venti kerulne a lukba, hogy kulso levegot nyomjon a processzorra. Nekem semmi szerszamom hozza sajnos, meg tenyleg azt szeretnem, hogy normalisan nezzen ki utana is.
kosz,
zsolt
Elküldve: 2002. 09. 02. 00:04
Üdv!
[ 2002. szeptember 02.: Charles szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 08. 14:06
Érdekes volt végigolvasni a fórumot...
Elküldve: 2002. 09. 08. 14:38
idézet:
Ezt írta Poba:
Próbálta már valaki különépíteni a CD+floppy jellegű eszközöket? Praktikus lenne, mivel a gépnek kb. ezt a részét piszkáljuk rendszeresen, a többi rész meg akárhol is lehet (persze aki gyönyörködni akar a házban, annak ez nem szempont). Rázós viszont az IDE csatolás, mivel a 90 centis csatolók nem biztos, hogy elegendőek.
[/quote]
Regebben csinaltam hasonlot valami 2x-es panasonic cd-vel (kb. 40cm-es kabel).
90cm pedig hosszu, ATA eseten a megengedett maximalis kabelhossz 48.5cm (kulonosen hazon kivul, akkor tobb zavart szedhet ossze, mint egy fem hazban...)
USB, fokozott igenyek eseten SCSI ajanlott. (nagyon nincs mas valasztasi lehetoseg)
Elküldve: 2002. 09. 08. 15:16
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Regebben csinaltam hasonlot valami 2x-es panasonic cd-vel (kb. 40cm-es kabel).
90cm pedig hosszu, ATA eseten a megengedett maximalis kabelhossz 48.5cm (kulonosen hazon kivul, akkor tobb zavart szedhet ossze, mint egy fem hazban...)
USB, fokozott igenyek eseten SCSI ajanlott. (nagyon nincs mas valasztasi lehetoseg)[/quote]
Persze SCSI lenne a legjobb, de csak ezért nem veszek. Lehet, hogy azért kipróbálom, most a hdd-k vannak 90 cm-s kábelen, nincs baj velük, igaz, házon belül (persze 80 eresek a kábelek, ez számíthat IMHO). Ha nem működik, max. visszarakom.
Elküldve: 2002. 09. 11. 09:39
Én is alakítottam a házon, főleg praktikus okok miatt. A második floppy-meghajtóhelyet fedő műanyagra tettem egy kapcsolós 3,5 jack-aljzatot. (Kapcsolós: ha nincs beledugva semmi, akkor a ráforrasztott vezetéken megy a jel, ha bedugom a dugót, akkor csak arra.) Így nem kell a gép mögött turkálni, ha fülessel hallgatok valamit, hanem csak bedugom és a hangfalak elhallgatnak.
És a gép házára hátul felcsavaroztam egy 7808-ast (kb. 100 Ft), és azóta a ventik 8V-ot kapnak. Szerintem olcsóbb és egyszerűbb, mint bármi más. (Na jó, ettől egyszerűbb az 12V-5V=7V, de ez sokkal veszélytelenebb.)
Na hali
x.
Elküldve: 2002. 09. 11. 09:43
amúgy nekem tökéletes a 75 centis ata kábel, méghozzá házon kívül.
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2002. 09. 11. 09:58
idézet:
Ezt írta alvaro:
......amúgy nekem tökéletes a 75 centis ata kábel, méghozzá házon kívül.[/quote]
Másnak is csak akkor van gondja, ha bedugja...![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 09. 11. 10:01
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2002. 09. 16. 21:28
idézet:
Ezt írta LAMExPERT:
Másnak is csak akkor van gondja, ha bedugja...[/quote]
Igen, ez az. Nálam csak az íróm időnként félbegyta az írást. Ezért kapott egy rövidebb kábelt.
De mit lehet csinálni akkor a nagy kábelek helyett? Mert szép-szép a toronyház, de itt meg marha messze van minden az alaplaptól.
Elküldve: 2002. 09. 16. 21:43
Megnéztem a [url="http://"http://www.overclock.hu"]www.overclock.hu[/url] oldalt,nem rossz házak vannak nálluk.Egy apró problémát látok nálluk,szerintem a táp nélküli házakhoz kötelezővé tett táp vásárlás dolgot,szerintem árukapcsolásnak hívják és ez törvényileg tilos.Meg aztán minek nekem táp,ha van már működő tápom és csak 1 új házat szeretnék venni.
Elküldve: 2002. 09. 16. 21:56
Gázmaszkoknál szokták használni. A szűrő rész végére kell valamilyen furmányos ráilleszteni. Namost, innen ezt most leaplikáljuk. (szüleinket figyelmeztessük erről a cselekdetről, nehogy "gázos" legyen később a helyzet!!!) Ez a fehér szövet tökéletesen megfelel a porszűrésre, ugyanis erre találták ki! Ha valami nem lenne világos:
6brad9@netposta.net
Elküldve: 2002. 09. 16. 21:57
SZERINTEM akár tájékoztató jellegű is lehet, akkor lehetne egyértelműbb, ha csak a "kell" szó lenne vastag betűvel írva. Viszont, ha olyan megközelítésből olvasom, hogy tájékoztatni akarnak, hogy nincs hozzá táp és választanom kell egyet - ahhoz, hogy használni tudjam majd - akkor helytálló.
Igaz, nem mindegyik házhoz van írva, lentebb már csak annyi van, hogy táp nincs bennük.
Én mindenesetre semmi törvényelleneset nem látok ebben, amíg több szemszögből is megközelíthető a mondat értelmezése.
Ha tévedtem, akkor bocs, ez esetben Sentinel2: tudod, hogy hogy kell feljelenteni?
Elküldve: 2002. 09. 16. 21:57
idézet:
Ezt írta nova:
Igen, ez az. Nálam csak az íróm időnként félbegyta az írást. Ezért kapott egy rövidebb kábelt.
De mit lehet csinálni akkor a nagy kábelek helyett? Mert szép-szép a toronyház, de itt meg marha messze van minden az alaplaptól.[/quote]
Nehéz ügy........![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 09. 17. 17:23
idézet:
Ezt írta xclusiv:
Hali!
Én is alakítottam a házon, főleg praktikus okok miatt. A második floppy-meghajtóhelyet fedő műanyagra tettem egy kapcsolós 3,5 jack-aljzatot. (Kapcsolós: ha nincs beledugva semmi, akkor a ráforrasztott vezetéken megy a jel, ha bedugom a dugót, akkor csak arra.) Így nem kell a gép mögött turkálni, ha fülessel hallgatok valamit, hanem csak bedugom és a hangfalak elhallgatnak.
És a gép házára hátul felcsavaroztam egy 7808-ast (kb. 100 Ft), és azóta a ventik 8V-ot kapnak. Szerintem olcsóbb és egyszerűbb, mint bármi más. (Na jó, ettől egyszerűbb az 12V-5V=7V, de ez sokkal veszélytelenebb.)
Na hali
x.[/quote]
7808? Csak simán bekötötted? Nem kell semmi kondi, ellenállás, stb?
Elküldve: 2002. 09. 17. 17:34
idézet:
Ezt írta Sipi-:
7808? Csak simán bekötötted? Nem kell semmi kondi, ellenállás, stb?[/quote]
Egy-egy 10uF-os kondi nem art a ki- es bemenet ill. a fold koze...
Elküldve: 2002. 09. 17. 19:28
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Egy-egy 10uF-os kondi nem art a ki- es bemenet ill. a fold koze...[/quote]
Be-föld, és föld-kimenet közé?
Ok, holnap vásárolok.
Elküldve: 2002. 09. 18. 03:21
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Be-föld, és föld-kimenet közé?
Ok, holnap vásárolok.[/quote]
Ja.
Ha lehet polaritashelyesen kosd be majd oket:)

Súgó
A téma zárva.