HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#421 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 29. 13:21

idézet:
Ezt írta Sipi-:

Barkácsolással megoldható bele a mai atx-es lapok is, kis átalakítással a mhz kijelző is átalakítható. :D
És 2,5k.
A fekete meg nem eladó :D
[/quote]

:D :D :D :D :D
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#422 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 13:28

idézet:
Ezt írta Mono:

:D :D :D :D :D
[/quote]

Nem nevetni, ez az igazság! :)
Bár ne feledd kalapács, véső, fűrész, forrasztópáka, és mérőszalag legyen nálad.

[ 2002. augusztus 29.: Sipi- szerkesztette a hozzászólást ]

#423 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 31. 22:18

Sziasztok lanyok,

egy kis segitseget kernek. Tudtok Budapesten egy helyet ahol a hazam oldalara _igenyesen_ vagatni tudnek egy lukat? Egy venti kerulne a lukba, hogy kulso levegot nyomjon a processzorra. Nekem semmi szerszamom hozza sajnos, meg tenyleg azt szeretnem, hogy normalisan nezzen ki utana is.

kosz,
zsolt
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#424 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 02. 00:04

[url="http://"http://www.overclock.hu"]Overclock.hu[/url]-n láttam lézeres házvágást...

Üdv!

[ 2002. szeptember 02.: Charles szerkesztette a hozzászólást ]
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#425 Felhasználó inaktív   Poba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 08. 14:06

Próbálta már valaki különépíteni a CD+floppy jellegű eszközöket? Praktikus lenne, mivel a gépnek kb. ezt a részét piszkáljuk rendszeresen, a többi rész meg akárhol is lehet (persze aki gyönyörködni akar a házban, annak ez nem szempont). Rázós viszont az IDE csatolás, mivel a 90 centis csatolók nem biztos, hogy elegendőek.

Érdekes volt végigolvasni a fórumot... :)
Poba

#426 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 08. 14:38

idézet:
Ezt írta Poba:
Próbálta már valaki különépíteni a CD+floppy jellegű eszközöket? Praktikus lenne, mivel a gépnek kb. ezt a részét piszkáljuk rendszeresen, a többi rész meg akárhol is lehet (persze aki gyönyörködni akar a házban, annak ez nem szempont). Rázós viszont az IDE csatolás, mivel a 90 centis csatolók nem biztos, hogy elegendőek.
[/quote]
Regebben csinaltam hasonlot valami 2x-es panasonic cd-vel (kb. 40cm-es kabel).

90cm pedig hosszu, ATA eseten a megengedett maximalis kabelhossz 48.5cm (kulonosen hazon kivul, akkor tobb zavart szedhet ossze, mint egy fem hazban...)

USB, fokozott igenyek eseten SCSI ajanlott. (nagyon nincs mas valasztasi lehetoseg)

#427 Felhasználó inaktív   Poba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 08. 15:16

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:

Regebben csinaltam hasonlot valami 2x-es panasonic cd-vel (kb. 40cm-es kabel).

90cm pedig hosszu, ATA eseten a megengedett maximalis kabelhossz 48.5cm (kulonosen hazon kivul, akkor tobb zavart szedhet ossze, mint egy fem hazban...)

USB, fokozott igenyek eseten SCSI ajanlott. (nagyon nincs mas valasztasi lehetoseg)
[/quote]

Persze SCSI lenne a legjobb, de csak ezért nem veszek. Lehet, hogy azért kipróbálom, most a hdd-k vannak 90 cm-s kábelen, nincs baj velük, igaz, házon belül (persze 80 eresek a kábelek, ez számíthat IMHO). Ha nem működik, max. visszarakom.
Poba

#428 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 11. 09:39

Hali!

Én is alakítottam a házon, főleg praktikus okok miatt. A második floppy-meghajtóhelyet fedő műanyagra tettem egy kapcsolós 3,5 jack-aljzatot. (Kapcsolós: ha nincs beledugva semmi, akkor a ráforrasztott vezetéken megy a jel, ha bedugom a dugót, akkor csak arra.) Így nem kell a gép mögött turkálni, ha fülessel hallgatok valamit, hanem csak bedugom és a hangfalak elhallgatnak.

És a gép házára hátul felcsavaroztam egy 7808-ast (kb. 100 Ft), és azóta a ventik 8V-ot kapnak. Szerintem olcsóbb és egyszerűbb, mint bármi más. (Na jó, ettől egyszerűbb az 12V-5V=7V, de ez sokkal veszélytelenebb.)

Na hali

x.

#429 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 11. 09:43

ha lesz kedvidőm, kaptok még 1 félelmetes objektumot a kezem nyomán :D :D :D ez volt velem antiq-n, kár h a végén a plexi leszorító megadta magát, na mindegy. a következő... de ezt már írtam sokszor. hát mi vagyok én, leslie l. lawrence? :D

amúgy nekem tökéletes a 75 centis ata kábel, méghozzá házon kívül.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#430 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 09. 11. 09:58

idézet:
Ezt írta alvaro:
......amúgy nekem tökéletes a 75 centis ata kábel, méghozzá házon kívül.[/quote]

Másnak is csak akkor van gondja, ha bedugja... :p
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#431 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 11. 10:01

nu megállj csak! majd kapsz képeket...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#432 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 16. 21:28

idézet:
Ezt írta LAMExPERT:

Másnak is csak akkor van gondja, ha bedugja... :p
[/quote]

Igen, ez az. Nálam csak az íróm időnként félbegyta az írást. Ezért kapott egy rövidebb kábelt.
De mit lehet csinálni akkor a nagy kábelek helyett? Mert szép-szép a toronyház, de itt meg marha messze van minden az alaplaptól.
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#433 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 16. 21:43

Hellosztok!
Megnéztem a [url="http://"http://www.overclock.hu"]www.overclock.hu[/url] oldalt,nem rossz házak vannak nálluk.Egy apró problémát látok nálluk,szerintem a táp nélküli házakhoz kötelezővé tett táp vásárlás dolgot,szerintem árukapcsolásnak hívják és ez törvényileg tilos.Meg aztán minek nekem táp,ha van már működő tápom és csak 1 új házat szeretnék venni.

#434 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 16. 21:56

A porszűrésre egy megoldás. [Nálam bevált módszer volt! (Vízhűtés RULZ!!!)]
Gázmaszkoknál szokták használni. A szűrő rész végére kell valamilyen furmányos ráilleszteni. Namost, innen ezt most leaplikáljuk. (szüleinket figyelmeztessük erről a cselekdetről, nehogy "gázos" legyen később a helyzet!!!) Ez a fehér szövet tökéletesen megfelel a porszűrésre, ugyanis erre találták ki! Ha valami nem lenne világos:
6brad9@netposta.net
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#435 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 16. 21:57

Sentinel2:

SZERINTEM akár tájékoztató jellegű is lehet, akkor lehetne egyértelműbb, ha csak a "kell" szó lenne vastag betűvel írva. Viszont, ha olyan megközelítésből olvasom, hogy tájékoztatni akarnak, hogy nincs hozzá táp és választanom kell egyet - ahhoz, hogy használni tudjam majd - akkor helytálló.
Igaz, nem mindegyik házhoz van írva, lentebb már csak annyi van, hogy táp nincs bennük.

Én mindenesetre semmi törvényelleneset nem látok ebben, amíg több szemszögből is megközelíthető a mondat értelmezése.
Ha tévedtem, akkor bocs, ez esetben Sentinel2: tudod, hogy hogy kell feljelenteni? :D :D :D
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#436 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 09. 16. 21:57

idézet:
Ezt írta nova:

Igen, ez az. Nálam csak az íróm időnként félbegyta az írást. Ezért kapott egy rövidebb kábelt.
De mit lehet csinálni akkor a nagy kábelek helyett? Mert szép-szép a toronyház, de itt meg marha messze van minden az alaplaptól.
[/quote]

Nehéz ügy........ :(
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#437 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 17. 17:23

idézet:
Ezt írta xclusiv:
Hali!

Én is alakítottam a házon, főleg praktikus okok miatt. A második floppy-meghajtóhelyet fedő műanyagra tettem egy kapcsolós 3,5 jack-aljzatot. (Kapcsolós: ha nincs beledugva semmi, akkor a ráforrasztott vezetéken megy a jel, ha bedugom a dugót, akkor csak arra.) Így nem kell a gép mögött turkálni, ha fülessel hallgatok valamit, hanem csak bedugom és a hangfalak elhallgatnak.

És a gép házára hátul felcsavaroztam egy 7808-ast (kb. 100 Ft), és azóta a ventik 8V-ot kapnak. Szerintem olcsóbb és egyszerűbb, mint bármi más. (Na jó, ettől egyszerűbb az 12V-5V=7V, de ez sokkal veszélytelenebb.)

Na hali

x.
[/quote]

7808? Csak simán bekötötted? Nem kell semmi kondi, ellenállás, stb?

#438 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 17. 17:34

idézet:
Ezt írta Sipi-:

7808? Csak simán bekötötted? Nem kell semmi kondi, ellenállás, stb?
[/quote]
Egy-egy 10uF-os kondi nem art a ki- es bemenet ill. a fold koze...

#439 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 17. 19:28

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:

Egy-egy 10uF-os kondi nem art a ki- es bemenet ill. a fold koze...
[/quote]

Be-föld, és föld-kimenet közé?
Ok, holnap vásárolok.

#440 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 18. 03:21

idézet:
Ezt írta Sipi-:

Be-föld, és föld-kimenet közé?
Ok, holnap vásárolok.
[/quote]
Ja.
Ha lehet polaritashelyesen kosd be majd oket:)

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.