HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#281 Felhasználó inaktív   APS8695 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 04. 23. 18:13

Mondjuk a belinkelt kapcsoló kicsit komoly dolog, nem sima kapcsoló, hanem potis, szóval nem rossz, de drága, ennyiért nem vennék.

BoGár! Írtad, hogy kész vagy az AMD logóval, meg hát látom is, már meg is dícsértem a prohardveren, ugye még mindig van kedved róla egy kis cikk erejéig megemlékezni?

Mi megcsináljuk, csak egy kis segítség kellene tőled: lehetőleg jó sok képet küldj, ezek közül fogunk csemegézni. Meg kellene egy rövidke összefoglaló, ahol csupán annyit kell leírnod, hogy mi mennyibe került, mennyi idő volt megcsinálni, és mit hogyan csináltál meg. Mi majd cikk formába öntjük, kitesszük.

Mert szerintem tök jó lett, ilyet itthon még nem láttam, és szerintem izléses megoldás. Amúgy AMD rulez. Bár ezért még úgyis kiosztanak engem... :D

#282 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 23. 21:33

Szia!

Persze, egy kezdetleges cikket már írtam is hozzá, de ezt a levélben is megírtam. Arra gondoltam, hogy csinálhatnánk egy "mod lépésről lépésre" cikksorozatot, amiben minden általam elkészített mod leírásra kerülne. Ebből talán a többiek is tanulhatnának.

Maga az AMD jel, már itthon is létezik, hisz Max. Payne már elöttem megcsinálta, bár az ővé nem zöld, mint az igazi AMD.jé, de azért az is szép, és figyelemre méltó. Azt azért elmondom, az 5lete neki köszönhetem. Már régóta szerettem volna valamit belevágni a takarólapba, de nem tudtam mit, amíg nem jót töle az ihlet. d:-)))

A továbbiakban következik a ventik festése és kapcsolókra szerelése, valamint a kapcsolópult létrehozása egy 3.5"-ös helyen. Aztán lesz még 5.25"-ös helyre szellöztetés készítése, és egy igazi csemege, egy LCD készítése egy másik cikk alapján és annak beszerelés az előlapba. De ez még a jövő zenéje. Remélem kiváncsiak lesznek ránk és a cikksorozatra és jó 5let lesz.
A pénz beszél. Azt mondja: PÁ!

#283 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 04. 23. 22:45

Még nem rágtam végig magam a topicon, de valaki keresett itt szerver házakat. A Mamut utcájában (Lövőház) van egy használt cuccos bolt, valami Carbon akármi. Ott láttam múlt héten legalább 2-3 böszme nagy (duplaszéles) szerverházat. Bár asszem a bele is megvolt még... De ilyet (persze SG-t nem fog találni valszi) bontóban érdemes megnézni szerintem.

Nekem a farigcsálás addig tartott, míg a belső infraportot rászereltem egy 5,25ös takarólemezre. Én is kifarigcsáltam mint Bogár azt az amd logót. Szerintem a célnak megfelel és tök jól megy, mert csak leteszem a telefont a gép elé azt már jönnek is az ufo hangok, hogy dikk egy teló :D

Én változatlan félek a vízhűtéstől, mert nem akarok megijedni :)

#284 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 24. 20:02

Mi a helyzet a cikkel, mikor fog felkerülni?? Már készítem a következő változást, és arról is lehet majd cikk.

#285 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 24. 20:46

idézet:
Ezt írta Yoisten:
Még nem rágtam végig magam a topicon, de valaki keresett itt szerver házakat. A Mamut utcájában (Lövőház) van egy használt cuccos bolt, valami Carbon akármi. Ott láttam múlt héten legalább 2-3 böszme nagy (duplaszéles) szerverházat. Bár asszem a bele is megvolt még... De ilyet (persze SG-t nem fog találni valszi) bontóban érdemes megnézni szerintem.[/quote]

En kerestem dupla szeles, esztetikus szerverhazat. Az a baj, hogy nem vagyok bp.-i, igy nagyon halas lennek, ha meg tudnad nezni, hogy pontosan milyenek is vannak ott, es mennyiert... (A tipus alapjan keritenek a netrol kepet rola)
Tovabba: mivel ritkan megis megfordulok Bp.-en, igy egy pontos cimert is halas lennek.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#286 Felhasználó inaktív   APS8695 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 18:05

Üdv BoGár!

Ma tettem ki a cikkedet! Már tegnap elkészültem vele, de egész nap nyomorult utasokat számoltam a város legnagyobb gettó buszain, és nem volt a közelben PC. Szóval már olvasható.

Ja, és persze jöhet minden, az újdonságokra is pályázok, ha készen vagy valamivel, akkor jöhet, úgy mint az előző. Előre is köszönöm!

#287 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 19:16

idézet:
Ezt írta APS8695:
Üdv BoGár!

Ma tettem ki a cikkedet! Már tegnap elkészültem vele, de egész nap nyomorult utasokat számoltam a város legnagyobb gettó buszain, és nem volt a közelben PC. Szóval már olvasható.

Ja, és persze jöhet minden, az újdonságokra is pályázok, ha készen vagy valamivel, akkor jöhet, úgy mint az előző. Előre is köszönöm!
[/quote]

Oké, akkor jó 5let szerinted a cikksorozat?? Többiek: Szívesen olvasnátok egy ilyen cikksorozatot??

Aprópó, mekkora ellenállás kell egy piros LEDhez, ha 12 voltra akarom kötni?? (Ez a következő cikhez kellene. Visszajelzés lesz a LEDből. d:-))

#288 Felhasználó inaktív   APS8695 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 19:42

BoGár!

A cikksorozat jó ötlet, mivel így nem egy komplett moddolt gépet lehet ismertetni, hanem minden lépést külön, részletesen mutathatunk be, így könnyebb lesz megérteni, és az is vállalkozik rá, akit csak az az adott mod érdekel, a többi nem.

Tehát mi benne vagyunk egy sorozatba! Egyébként mikre gondoltál pontosan, milyen modokra?

#289 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 20:10

idézet:
Ezt írta APS8695:
BoGár!

A cikksorozat jó ötlet, mivel így nem egy komplett moddolt gépet lehet ismertetni, hanem minden lépést külön, részletesen mutathatunk be, így könnyebb lesz megérteni, és az is vállalkozik rá, akit csak az az adott mod érdekel, a többi nem.

Tehát mi benne vagyunk egy sorozatba! Egyébként mikre gondoltál pontosan, milyen modokra?
[/quote]

Bocs, de ezt még nem szeretném elárulna, csak ha kész vagyok vele. Vannak 5leteim, de nem tudom mit mikor tudok megvalósítani. Egy biztos. Lesz még olyan, ami nem volt még itthon!! d:-)))

#290 Felhasználó inaktív   APS8695 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 21:32

Wow! Felcsigáztad az érdeklődésemet!

Na de tudok várni, ha van időd, és végeztél velük, akkor küldheted az anyagot, örömmel fogadjuk!

#291 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 21:53

Hi

idézet:
Ezt írta BoGar:

Aprópó, mekkora ellenállás kell egy piros LEDhez, ha 12 voltra akarom kötni?? (Ez a következő cikhez kellene. Visszajelzés lesz a LEDből. d:-))
[/quote]

Normál LED-hez 10÷14 mA, nagy fényrejűhöz 15 mA áram szükségeltetik.
R=(U-0,8V)/I

#292 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 26. 05:18

idézet:
Ezt írta boho:
Hi

Normál LED-hez 10÷14 mA, nagy fényrejűhöz 15 mA áram szükségeltetik.
R=(U-0,8V)/I
[/quote]

Akkor ha jól számolok 800 Ohm. 12-0,8=11,2 11,2/0,014=800 Jól számolok?? De miért 0,8? Nem inkább 1,4 lenne??

#293 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 26. 11:47

Hát nem tudom ki mivel számol, da a normál ledek nyitófeszültsége 1.2 és kb 3 volt közé esik. Színtől függ, legmagasabb a kék színű led nyitófeszültsége.

De az a legegyszerűbb, ha megnézed valam netes katalógusban. Kingbright-nak tuti hogy van.

#294 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 26. 11:54

idézet:
Ezt írta FőDudu:
Hát nem tudom ki mivel számol, da a normál ledek nyitófeszültsége 1.2 és kb 3 volt közé esik. Színtől függ, legmagasabb a kék színű led nyitófeszültsége.

De az a legegyszerűbb, ha megnézed valam netes katalógusban. Kingbright-nak tuti hogy van.
[/quote]

Szvsz a Konrád elektronikának is...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#295 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 27. 15:44

idézet:
Ezt írta APS8695:
Wow! Felcsigáztad az érdeklődésemet!

Na de tudok várni, ha van időd, és végeztél velük, akkor küldheted az anyagot, örömmel fogadjuk!
[/quote]

Hello!
Ma olyan 5letem támadt, amit még külföldi oldalon sem láttam, tehát egyedülálló lesz. De az már a jövő zenéje, hogy az is meglegyen, mert ahhoz már pénz is kell. Annyit elöljáróban, hogy az oldalára vonatkozik. Tudom, most már mindenkit eléggé felcsigáztam. d:-))

[ 2002. április 27.: BoGar szerkesztette a hozzászólást ]

#296 Felhasználó inaktív   APS8695 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 27. 15:50

BoGár, te a sírba teszel! :)

Amúgy ha extrém és abszolút újdonság, akkor kiváló! Egyébként amikor végzel, akkor küldöd az anyagot, nem sürgetlek. Persze ha nagyon extrém, akkor siess, mert olyan érzés birizgál, mint karácsony előtt 1 nappal... :D

#297 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 27. 16:00

idézet:
Ezt írta APS8695:
BoGár, te a sírba teszel! :)

Amúgy ha extrém és abszolút újdonság, akkor kiváló! Egyébként amikor végzel, akkor küldöd az anyagot, nem sürgetlek. Persze ha nagyon extrém, akkor siess, mert olyan érzés birizgál, mint karácsony előtt 1 nappal... :D
[/quote]

Bocs, csak leírtam. Tudom, az oldalad már lukas. d:-)) Az 5letet valószínüleg júniusban már kivitelezhetem. De lehet, hogy elöbb is. Addig is csinálom a kisebbeket.

#298 Felhasználó inaktív   APS8695 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 27. 16:07

Oké, várjuk a "mod-how-to" részeket. Jó vagy BoGár! :)

#299 Felhasználó inaktív   GeorgeTerror 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 30. 14:01

idézet:
Ezt írta APS8695:
Oké, várjuk a "mod-how-to" részeket. Jó vagy BoGár! :)[/quote]

Na eddig tartott elolvasni a topicot. Ki kell jelentsem gonoszak vagytok. Hogy miért? Azért mert nekem a szakdogámat kellene írnom, erre már kinéztem itt a cégnél azt a kukás para-szerverházat, amiből lesz a mod. De amíg nem államvizsgáztam semmi hozzányúlás. Utána is csak kevés, mert nyelvvizsgáznom is kell.
Szóval gonoszak vagytok. De ha majd egyszer elkezdem jönnek a képek.
Csináltatok egy zombit. Addig is egy kérdés

Hogyan oldjam meg legegyszűbben a ház portalanítását. Mármint, hogy hogyan tegyem pormentessé a szellőzést. Sok ötletem van: szűrőfelületek (harisnya pl.), vagy ijen vizipipa alapon működő megoldás hűtőszál beépítése a házba és légmentes zárás. Meg még van egy de azt majd csak ha egyszer odaérek, hogy lesz tenger időm.

#300 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 30. 15:33

idézet:
Ezt írta GeorgeTerror:

Hogyan oldjam meg legegyszűbben a ház portalanítását. Mármint, hogy hogyan tegyem pormentessé a szellőzést. Sok ötletem van: szűrőfelületek (harisnya pl.).
[/quote]

Klímaboltok környékén nézz körül! Légkondikba szokott lenni - legalábbis a nagyokba bisztos - szűrőbetét, az erre van kitalálva. Esetleg autóba való pollenszűrő is használható.
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.