HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#341 Felhasználó inaktív   GeorgeTerror 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 12. 20:19

idézet:
Ezt írta GeorgeTerror:

Az a tervem, hogy mégiscsak rakok üveget a házamba. De én kívülről rögzítem csavarral. Még nem körvonalazódott teljesen. De mindenképpen üveget akarok. A fénye miatt.
Ja meg ha minden jól megy van emberem aki segít széjjelvágni kifúrni lecsiszolni festeni meg ijeneket. Jó mert a kézügyességem az meg nemjó.
[/quote]

Ja igen egy valamit még nem tudok, miből csináljam az elejét. Lehet hogy bepróbálok műmárványt szerezni. Ha sikerül. Bár azt nem tudom mivel alakítják. Valaki tud ijet?

#342 Felhasználó inaktív   atee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 14. 18:36

45 cm... :( kicsit hosszu :(
Nekem 15-20 cm max azt meg izlesesen el lehet helyezni hazon belul!
----------------------------------
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g

#343 Felhasználó inaktív   GeorgeTerror 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 15. 14:12

idézet:
Ezt írta atee:
45 cm... :( kicsit hosszu :(
Nekem 15-20 cm max azt meg izlesesen el lehet helyezni hazon belul!
[/quote]

ha szemből nézzük ijen méretű lesz az új házam:
szélességXmagasságXmélység

220x450x385
ijen régi de jól néz ki, és speckós az elrendezése

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 05. 16. 20:04

idézet:
Ezt írta BoGar:

3, érdekelne, hogy kaptál-e szűrőt, és az árát is jó volna tudnom.

[/quote]

Új fejlemény. Bemegyek a boltba ott egy faszi. Először nem érti mit akarok. Aztán mikor lejön neki, hogy ki óhajtom szűrni a port a gápből veszi a lapot. De kérdezi, hogy mijen kellene. Mondom bocs de nem vágom a témát. summa summárum holnap megyek be hoznak egy darabkát kipróbálási céllal. Rákendácsolom a 220-as ventire aztán uccu neki. De lenne egy kérdésem mit rakjak a venti mögé, ami felfogja a port. (Ez azért kell, mert a filteren keresztül szívja be a venti a levegőt, és valamivel föl kell vetetni a port, hogy tudjam mennyit enged át.)

Mondta a faszi, hogy vannak nagyon modern filterek is. Van ojan amejik úgy néz ki mint egy szivacs, és sok levegőt enged át, és nagyon jól szűr. S ha megtelt, akkor egszerűen ki lehet mosni. Ez elég jól hangzik. Van másikfajta speckós, az meg üvegszálas, szintén nagyon jól szűr, de minimálisan tartja vissza a levegőt. Nyilván a speckósak drágábbak.
Azt is mondta a faszi, hogy nem drága. kb 300 Ft. Ezt nem tudom mire értette, de ha mgetudom megírom.
Tehát Dunaújváros Vákum klímatechnika rulez...

#345 Felhasználó inaktív   GeorgeTerror 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 08:28

idézet:
Ezt írta diegho:

Új fejlemény. Bemegyek a boltba ott egy faszi. Először nem érti mit akarok. Aztán mikor lejön neki, hogy ki óhajtom szűrni a port a gápből veszi a lapot. De kérdezi, hogy mijen kellene. Mondom bocs de nem vágom a témát. summa summárum holnap megyek be hoznak egy darabkát kipróbálási céllal. Rákendácsolom a 220-as ventire aztán uccu neki. De lenne egy kérdésem mit rakjak a venti mögé, ami felfogja a port. (Ez azért kell, mert a filteren keresztül szívja be a venti a levegőt, és valamivel föl kell vetetni a port, hogy tudjam mennyit enged át.)

Mondta a faszi, hogy vannak nagyon modern filterek is. Van ojan amejik úgy néz ki mint egy szivacs, és sok levegőt enged át, és nagyon jól szűr. S ha megtelt, akkor egszerűen ki lehet mosni. Ez elég jól hangzik. Van másikfajta speckós, az meg üvegszálas, szintén nagyon jól szűr, de minimálisan tartja vissza a levegőt. Nyilván a speckósak drágábbak.
Azt is mondta a faszi, hogy nem drága. kb 300 Ft. Ezt nem tudom mire értette, de ha mgetudom megírom.
[/quote]

Na ezt megint én mondtam, csak mindig belogolnak a hejemen más néven

#346 Felhasználó inaktív   GeorgeTerror 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 21:59

idézet:
Ezt írta GeorgeTerror:

Na ezt megint én mondtam, csak mindig belogolnak a hejemen más néven
[/quote]

Jól elfórumozgatok itt magamban.
Megvan a filter. Nos ez kicsit durva tök vastag, szerintem kompresszor kell, hogy átfujja. De majd kettéveszem, és akkor jó lesz. Három réteg, és vagy öt centi vastag, ha nem nyomom össze. Kíváncsi vagyok...

#347 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 18. 15:11

idézet:
Ezt írta GeorgeTerror:

Jól elfórumozgatok itt magamban.
Megvan a filter. Nos ez kicsit durva tök vastag, szerintem kompresszor kell, hogy átfujja. De majd kettéveszem, és akkor jó lesz. Három réteg, és vagy öt centi vastag, ha nem nyomom össze. Kíváncsi vagyok...
[/quote]

Én is kiváncsi vagyok. d:-)) Nekem Andorpapa igérte, hogy küld ilyen szűrőt. Remélem ide is fog érni valamikor.
A pénz beszél. Azt mondja: PÁ!

#348 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 18. 15:18

idézet:
Ezt írta diegho:
[/quote]

Ez így leírva olyasmi lehet mint az autókhoz használt sport-levegőzűrő, de annak kicsit húzosabb ára van...
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#349 Felhasználó inaktív   APS8695 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 18. 16:55

Jajj, BoGár! Tényleg, a bronz szövet! Teljesen kiment a fejemből!

Tudod, az új gép szerelése, a régi átalakítása meg a sok szívás az előbbi két tevékenységgel, nos, szóval elfelejtettem feladni a cuccot! Na mindjárt intézkedek, jövő héten valamikor megy a cucc!

#350 Felhasználó inaktív   GeorgeTerror 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 18. 19:14

idézet:
Ezt írta CDman:

Ez így leírva olyasmi lehet mint az autókhoz használt sport-levegőzűrő, de annak kicsit húzosabb ára van...
[/quote]

Ez egy teljesen négyszögletes lap. Első ránézésre 3 különböző réteg. De szerintem nincs az az isten, hogy ezt egy pc-s venti átfújja, hang nélkül. De szvsz nagyon jól ketté lehet bontani, mert a közepe ijen vattaszerű. Egyenlőre még nem kendácsoltam semmit vele, mert ki akarom próbálni, mit tud.
Ja egyébként klímegépekben használják.
Kb 300x300-es (mm) darab volt 500 pénz. Nos nem tudom mennyiért veszik, de szerintem közel nem kerül ennyibe :)

#351 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 18. 20:08

idézet:
Ezt írta APS8695:
Jajj, BoGár! Tényleg, a bronz szövet! Teljesen kiment a fejemből!

Tudod, az új gép szerelése, a régi átalakítása meg a sok szívás az előbbi két tevékenységgel, nos, szóval elfelejtettem feladni a cuccot! Na mindjárt intézkedek, jövő héten valamikor megy a cucc!
[/quote]

Ok, akkor várom a jövőhéten.

#352 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 22. 19:51

Akit érdekel, kiraktam egy [url="http://"http://borbi.uw.hu/cool"]cikket[/url] a legújabb modról. Aztán júniusban jön a következő, ami kicsit drágább lesz, aztán jön a júliusi, ami már a plexi lesz!

#353 Felhasználó inaktív   GeorgeTerror 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 22. 21:17

idézet:
Ezt írta BoGar:
Akit érdekel, kiraktam egy [url="http://"http://borbi.uw.hu/cool"]cikket[/url] a legújabb modról. Aztán júniusban jön a következő, ami kicsit drágább lesz, aztán jön a júliusi, ami már a plexi lesz![/quote]

Orrba szájba vagy dícsérve!
De komojan! Ez alapján még én is meg tudnám csinálni!
Mégegy jó pont költségek tételesen!
Rossz pont hol van az előző mod? Vagy legalább egy link onnan! Ettől eltekintve lásd első mondatom :)

#354 Felhasználó inaktív   GeorgeTerror 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 06. 11:25

idézet:
Ezt írta GeorgeTerror:

Orrba szájba vagy dícsérve!
De komojan! Ez alapján még én is meg tudnám csinálni!
Mégegy jó pont költségek tételesen!
Rossz pont hol van az előző mod? Vagy legalább egy link onnan! Ettől eltekintve lásd első mondatom :)
[/quote]

Na bemértem mit tud a 220-as brutálventi. A 3 rétegű légkondikban használt filteren annyit szív, hogy a teljesítményének 2/3-a megmarad. Szóvel brutál. De elcseréltem, egy 12v-os akkora ventire amijen nagyot csak talál a faszi.
Emellett kipróbáltam egy 80 mm-s scs ventit. Annyira gáz volt. A lapátok és a venti kerete között süvített vissza a levegő, amikor eléraktam a filtert. Semmi nem jött át. Jó lesz winyot hűteni. Ha megcsinálom a hűtést megírom :)

#355 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 19. 08:57

Háj!

Lassan de biztosan készül a kéglim!
szerencsére most nagyobb türelemmel csinálom mint szoktam, igy nincs kapkodás és nincs hiba sem :D

Nos az áldozat egy chieftec nagytorony lesz
természetesen a fekete!
eddig ennyi vátoztatás történt rajta
Kép

ami konkrétan annyi hogy kapot az ajtó 6 db kék ledet ami sötétben elég sejtelmes hatást kelt :)

a jövöben az üveglap kerül bele az oldalába Belül UV világítással és világító ventillátorokkal amelyek szintén készülnek közben!

egyenlőre sajnos a üvegbefogatással van némi nyersanyag gondom! konkrétan nem találok sehol olyan kédergumit amivel be tudnám fogatni
tehát akinek van infójaróla az pls!

thx!
és igy néz ki a mostani házam :)
Kép
-
Kép

háj
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#356 Felhasználó inaktív   atee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 19. 22:09

[url="http://"http://www.coolness.hu/"]http://www.coolness.hu/[/url]

ellatogatsz ide , megnezed az en hazamat !
Ilyen gumit tudom hol lehet kapni ha ez megfelelo neked!
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g

#357 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 06:52

idézet:
Ezt írta atee:
[url="http://"http://www.coolness.hu/"]http://www.coolness.hu/[/url]

ellatogatsz ide , megnezed az en hazamat !
Ilyen gumit tudom hol lehet kapni ha ez megfelelo neked!
[/quote]

Megköszönném az infót! :D
de remélem van vékonyabb kivitelben is!
thx
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#358 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 12:44

nemtom volt-e, de look@this:
[url="http://"http://vp.gideontech.com/vp/aba?full=1"]http://vp.gideontech.com/vp/aba?full=1[/url]
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#359 Felhasználó inaktív   atee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 22:09

Gumi es sikuveg kft. 1086 Bp. Dobozi u. 33
tel: 210 28 20

nekemvalo nem volt keskenyebb kivitelben!
Nezz korul lepusztult hely ,de van minden ami gumi :)
Abit AI7 / P4 3.0c

#360 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 06. 25. 21:19

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.