HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 09. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 09. 00:36

adócsaló szlovákrendszámos tanulatlan szektás recepciós

:nevet2:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#142 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 02. 09. 09:16

Ezek is csak annyira kreatívak, hogy fizetős domaint és tárhelyet nem nagyon használnak.
Igazi köcsög hozzáállás. A rendszert savazni, közben az előnyeit használni.

Ez is egy igazi magasröptű hozzászólás volt.
Látszik belőle, h nem a Te hozzáállásodtól fog élhetőbbé válni a világunk.

#143 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 11:01

ő legalább ad kaját :)

te meg csak nyafogsz az elbaszott életeden
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#144 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 11:10

Nem furcsa egy kicsit, hogy általában azok hirdetik az új világ szükségességét akik valamiért hátrányban érzik magukat. Mindig olyan módon akarják elosztani a javakat, hogy a másiktól vegyük el és akkor lesz nekünk is.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#145 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 12:01

A videóból süt, hogy ők maguk sem tudnak szervezeten kívüli egyéni felelősségben gondolkodni, és szervezett zombitömeget akarnak maguk mögé állítani. Nem értik, hogy nem a politikai/pénzügyi szerveződéseken kell változtatni, az változni fog magától is, ha a választói/fogyasztói igény változik, evolúciós jelleggel működik most is. Az egyén felelőssége a lényeg, ami viszont innentől elég reménytelen. Önző primitív véglényekről beszélünk, akiknek a lényeg, hogy olcsón jussanak friss dolgokhoz gyorsan, ha ebből mindhárom téren engedni kell, az a saját kényelméből áldozat, nem fog belemenni. Mivel enged a kényelemnek, vásárlótömeget alkot, aki támogatja a rendszerét, amiben jól érzi magát, tehát arra szavazott, hogy ez így neki jó és szereti. Akkor hol is van a változásra éhes többség?
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#146 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 12:10

Nem furcsa egy kicsit, hogy általában azok hirdetik az új világ szükségességét akik valamiért hátrányban érzik magukat. Mindig olyan módon akarják elosztani a javakat, hogy a másiktól vegyük el és akkor lesz nekünk is.

Akkor most meghirdetem a "Mindenkitől nekem™" világrend szükségességét. Nekem nem rossz, de ha mindenkitől elvesznek dolgokat és nekem adják, akkor nekem exponenciálisan sokkal jobb lesz.
Kép

Én csak a javaitokat akarom, ez így van rendben!
...

#147 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 09. 11:21

Akkor most meghirdetem a "Mindenkitől nekem™" világrend szükségességét. Nekem nem rossz, de ha mindenkitől elvesznek dolgokat és nekem adják, akkor nekem exponenciálisan sokkal jobb lesz.
Kép

Én csak a javaitokat akarom, ez így van rendben!

nekem nem tetszik
nemadok semmit

:D

#148 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 09. 12:24

nekem nem tetszik
nemadok semmit

Semmi gond, az eleinte önként adakozókból befolyt jövedelmet erőszakszervezet felállításába forgatom, szívesebben fizet az ember fegyvereseknek, mint békés kéregetőknek. Fontos az ösztönző erő.
...

#149 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 09. 11:27

Semmi gond, az eleinte önként adakozókból befolyt jövedelmet erőszakszervezet felállításába forgatom, szívesebben fizet az ember fegyvereseknek, mint békés kéregetőknek. Fontos az ösztönző erő.

te nem vagy jó ember

#150 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 09. 11:32

te nem vagy jó ember

Dehogynem! Cserébe majd jól megvéd!
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#151 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 08. 23:46

:nevet2:

Honnan jön ez az óriás epres duma? Időnként feltűnik, én meg szakadok a röhögéstől... :D

Jahno nem írja pontosan. Dextrose írta a vénusziakról, hogy főleg zöldség és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak és minden gazuk óriásaira, hibátlanra nő. Kérdeztük, hogy az eper is? Kiderült: az is. Innentől fogva jött be az óriás eprezés. Ha majd a 2012-es világvége eljön és jönnek az ufók, akiket megmentenek, mehet a vénuszi óriáseperföldekre kapálni. Mindenképp javaslom én is az UFÓ-s topik átolvasását, irgalmatlan hosszú, de a beled ki fogod rajta röhögni.

Szerkesztette: Raynes 2012. 02. 09. 12:07 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#152 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 09. 12:05

Jahno nem írja pontosan. Dextrose írta a vénusziakról, hogy főleg zöldség és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak és minden gazuk óriásaira, hibátlanra nő. Kérdeztük, hogy az eper is? Kiderült: az is. Innentől fogva jött be az óriás eprezés. Ha majd a 2012-es világvége eljön és jönnek az ufók, akiket megmentenek, mehet a vénuszi óriáseperföldekre kapálni. Mindenképp javaslom én is az UFÓ-s topik átolvasását, irgalmatlan hosszú, de a beled ki fogod rajta röhögni.

Viszont csak napi 3 órát kell kapálni, kurva jó lesz!
Ne mondjátok, hogy ti nem várjátok már :D

#153 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 12:41

Idézet

Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel…

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#154 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 09. 11:32

te nem vagy jó ember

Dehogynem. A dolgaidért cserébe meghagyja az életedet. Igazán megéri, nem? :D

#155 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 11:01

A tiédtől fog?
Dolgozzunk kevesebbet és éljünk jobban, pihenjünk többet.
Meg valami szövetségi kutyaf*szát (amiről az összes infót eddig 2 sorban össze lehet foglalni), de igazából én nem látom, nem értem, hogy az mitől volna jobb, mint a mai rendszer.

És hogy kiszámoltad, hogy 10 év munka elég volna mindenkinek élete végéig, bár ebből még semmi konkrétumot nem láttunk ... pedig ha nekem megmutatnád, hogy 10 évnyi munkával élhetnék legalább így, mint most, én máris erősen támogatnálak.

#156 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 09. 11:16

A videóból süt, hogy ők maguk sem tudnak szervezeten kívüli egyéni felelősségben gondolkodni, és szervezett zombitömeget akarnak maguk mögé állítani. Nem értik, hogy nem a politikai/pénzügyi szerveződéseken kell változtatni, az változni fog magától is, ha a választói/fogyasztói igény változik, evolúciós jelleggel működik most is. Az egyén felelőssége a lényeg, ami viszont innentől elég reménytelen. Önző primitív véglényekről beszélünk, akiknek a lényeg, hogy olcsón jussanak friss dolgokhoz gyorsan, ha ebből mindhárom téren engedni kell, az a saját kényelméből áldozat, nem fog belemenni. Mivel enged a kényelemnek, vásárlótömeget alkot, aki támogatja a rendszerét, amiben jól érzi magát, tehát arra szavazott, hogy ez így neki jó és szereti. Akkor hol is van a változásra éhes többség?

A jelenlegi rendszerben egy nagyon üres és aljas szlogen a "Te vagy az életed kovácsa, tied az életnőségedért való felelősség."
Tudomásul kell venni, h egy MUNKAMEGOSZTÁSBAN működő rendszerben tömegszintű jólét csak akkor képződik, ha az egész rendszer a jólétgyártásra (a legnagyobb használatiérték/beépített munkamennyiségű termékek gyártására) optimalizáltan működik. Mindez úgy, h közben ne rontsuk le az élőhelyünket (ne fosszuk ki, ne szemeteljük halálra).
Az egyéni felelősségbe a környezetünk iránti felelősségnek (környezet tudatosságnak) is bele kell(ene) tartoznia.
A külterjes (környezetfosztogató) mentalitás megmutatta, milyen világot eredményez.
Nagyon itt az ideje rájönnünk, h a szükségünk van a környezetünkre (személyes életértékünk) és ekként (értékünkként) kezelni, vigyázni rá (az embertársainkra is).
Az egymáshoz való viszonyunktól függően, lehetünk egymás életének legnagyobb támogatói és elpusztítói is.

#157 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 13:09

Izé, nekem már megvolt a tíz év. Akkor én most hol jelentkezhetek a nyugdíjért?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#158 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 12:47

A jelenlegi rendszerben egy nagyon üres és aljas szlogen a "Te vagy az életed kovácsa, tied az életnőségedért való felelősség."
Tudomásul kell venni, h egy MUNKAMEGOSZTÁSBAN működő rendszerben tömegszintű jólét csak akkor képződik, ha az egész rendszer a jólétgyártásra (a legnagyobb használatiérték/beépített munkamennyiségű termékek gyártására) optimalizáltan működik. Mindez úgy, h közben ne rontsuk le az élőhelyünket (ne fosszuk ki, ne szemeteljük halálra).
Az egyéni felelősségbe a környezetünk iránti felelősségnek (környezet tudatosságnak) is bele kell(ene) tartoznia.
A külterjes (környezetfosztogató) mentalitás megmutatta, milyen világot eredményez.
Nagyon itt az ideje rájönnünk, h a szükségünk van a környezetünkre (személyes életértékünk) és ekként (értékünkként) kezelni, vigyázni rá (az embertársainkra is).
Az egymáshoz való viszonyunktól függően, lehetünk egymás életének legnagyobb támogatói és elpusztítói is.

És te mit tennél be a közösbe?

#159 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 09. 12:46

A tiédtől fog?
Dolgozzunk kevesebbet és éljünk jobban, pihenjünk többet.
Meg valami szövetségi kutyaf*szát (amiről az összes infót eddig 2 sorban össze lehet foglalni), de igazából én nem látom, nem értem, hogy az mitől volna jobb, mint a mai rendszer.

És hogy kiszámoltad, hogy 10 év munka elég volna mindenkinek élete végéig, bár ebből még semmi konkrétumot nem láttunk ... pedig ha nekem megmutatnád, hogy 10 évnyi munkával élhetnék legalább így, mint most, én máris erősen támogatnálak.

Tételezzük fel, h őszintén beszélsz, csak a szűklátókörűséged mondatja veled mindazt amit előadtál.
Van egy olyan fogalom, h HATÁSFOK, HATÉKONYSÁG. Minél jobb hatékonysággal termelünk meg (és osztunk el) mindent ami a jólétünkhöz kell, annál kevesebbet kell dolgoznunk a jólétünk létrehozásához.
A szavaim igazságának megértéséhez nem kell mást tenned, mint jól körülnézned és eltűnődnöd azon, miminden működik gyalázatosan (és szándékosan (kevesek jólétének érdekében)) rossz hatékonysággal (az ellátottságunk létrehozására való optimalizáltsághoz képest).
Ezek közül csak egy tényező az, h jelenleg (jó hatékonysággal) csökkentett össz (beépített) használatiértékű (csökkentett élettartamú (ciklusidőre gyártott) termékeket készítünk (gyakorlatilag akkora élőmunka mennyiség, energia és nyersanyag felhasználásával, mint amekkorával sokszoros használatiértéket tartalmazó termékeket csinálhatnánk). Érdemes észrevenni, h a jó upgradelhetőség (feljavíthatóság), élettartam, javíthatóság ELSŐDLEGESEN, KONSTRUKCIÓS KÉRDÉS (gyártási költségben a legtöbb esetben alig jelent valamennyi többletet és a nagy élettartamú termékeknél (mert ritkábban kell másikat venni) elmarad egy csomó szállítási, eladási és hulladékkezekési költség).
Persze nem azt mondom, ha meguntunk valamit, megtetszik valami új, akkor ne cseréljük le.

#160 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 13:29

Idézet

Van egy olyan fogalom, h HATÁSFOK, HATÉKONYSÁG. Minél jobb hatékonysággal termelünk meg (és osztunk el) mindent ami a jólétünkhöz kell, annál kevesebbet kell dolgoznunk a jólétünk létrehozásához.

És épp ez az, ahogy a világ azon része működik, ami képes erre anyagilag. Prémiumkategóriás terméknél szempont az élettartam, környezettudatos gyártás, minimális szeméttel járó csomagolás, újrahasznosíthatóság, minőség. Cserébe az átlag számára megfizethetetlen. Ha megfizethetővé teszünk valamit, azt ezeknek a szempontoknak a kihagyásával lehet, tehát a szegény ember környezetszennyező. Ha gyártatok bútort, azzal egy helyi kétkezi munkás életszínvonalát növelem, aki netán a gyerekét is képzi, összességében jobban fog élni, tehát több luxuscikkel veszi magát körbe, de nem a prémiumkategóriából, így sokkal több környezetszennyezés lesz az eredménye, mintha egy nagyáruház standardizált bútorát venném, annak összes szállítási költségével, nem a dolgozót, hanem a befektetőt támogatva ezzel. Minimális logikai csavarral látszik, milyen lépésről lépésre jónak látszó megoldásokkal mekkora baromságot elő lehet adni olyanoknak, akik nem ismerik a teljes képet minden szinten.
...

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10