Idézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 15:54
Bárki, bármikor derékba kaphatja a faszt. A lényeg, hogy amikor azt hiszed, hogy haladsz a sodrással, akkor ne vedd biztosra, hogy ez mindig így lesz. Legyen tartalék mindig, ha éppen nem is a bankszámlán, akkor az előre bevállalt dolgokat kell mérlegelni.
Én sem élek olyan szinten, hogy végigsétálok egy bevásárlóutcán és mindent megveszek ami éppen megtetszett. Sőt, sok olyan dolgot nem veszek meg, amit megvehetnék. De nem is biztos, hogy szükségem van rá. Ennek ellenére tényleg veszek néha felesleges dolgokat. Ha valakinek sok munkahelye volt, akkor nekem igen. Visszagondolva az én hibám is. De mégis lett újabb, talán két hét volt a legnagyobb különbség. De nem szövetséget akartam létrehozni, nem akartam elosztani a más által felhalmozott vagyont a javamra. mentem, kerestem, telefonáltam, érdeklődtem. És voltam tejiparnál éjszakás raktárban, hidegben, áruösszerakó, igaz, hogy csak 3 hétig, de kellett az az alamizsna is amit ott kaptam.
Persze, hibás a rendszer, mert vannak tényleg jó képességű szakemberek akik elkallódnak. De ez az ő hibájuk, add el magad, ha meg van az ár ellenértéke benned akkor idővel meg is kapod az ellenértéket. Ha csak átlagos vagy akkor miért járna több neked?
Nem egyszerű dolog ez, nem is mindig önmagunkban van a hiba. De vagy alkalmazkodok, vagy.....?
Nekem nem volt túl sok melóhelyem.
De volt köztük pár érdekes is, voltam pl. bicikli szerelő

, vagy automata parkolóban parkolókezelő. Az egész érdekes volt, ahogy dolgoztak a gépek, kocsikat vitték. Próbaüzemkor vettek fel, akkor kb. minden 2. kocsi ki/beállásakor volt valami gáz, amitől elakadt az automatika. Be kellett menni, egy joysticket rákötni a robotra, oszt' kézzel irányítani. (Nem volt bonyolult, volt egy fél délelőttös bemutató, ahol rengeteg rizsa volt, meg utána egy kb. 10 perces házi vizsga)
Az érdekessége az volt, hogy nem egy tálcán vagy raklapon mozogtak az autók, hanem bement a kocsi alá egy lánctalpas szerkezet, ami a kerekeinél fogva emelte fel (Citroen BX-ek alá nem fért be, ha állás közben leeresztett a légrugó, ezért azokkal tilos volt beállni

).
Egyszer, amikor már minden jól működött, és kézi vezérlés sem kellet soha, kitalálták, hogy aki ott melózik és kocsival jön, annak kézi vezérléssel kell berakni/kivenni a kocsiját.
Kolléga szólt, hogy tegyük be a kocsiját. Mondta, hogy hányas emelet, háyas fakkba, ami 2 pozíciót jelölt, mert volt egy fakk előre meg hátra. Én felvettem a géppel a kocsit, rámentem a liftre, ő felvitt az adott emeletre, ahonnét elmentem az adott fakkhoz. A kocsi mögött guggoltam a gépen, és igazából hátrafelé kellett volna tenni. És meg előre akartam tenni, mert ahogy a kocsi mögött guggoltam, nem láttam, hogy az első helyen már van egy autó. Lassan elindultam a géppel, az szépen nekiment az első autónak, hiába volt behúzva a féke, simán betolta a falig, aztán megakadt. Én mögötte csak azt láttam, hogy kiforog a lánctalp egyhelyben.
Előtte nem sokkal volt egy olyan eset, hogy egy bazi nagy anyagcsavar leesett az épületből éppen a lánctalp elé egy helyen, és olyankor volt, hogy egy nagy buffanással elakadt, csak lendületből ment át. Gondoltam, akkor átmegyek rajta lendületből. Buff. Jé, nem ment át. Vissza, megint lendület, buff. Pár ütközés után bejött a kolléga, és óriási döbenettel és némi rosszallással medkérdezte: "Miért töröd össze az autómat???"