HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#201 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 09. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 15:30

Nem vagyok rosszindulatú, de (pusztán a pedagógiai értéke miatt) szeretném ha az itteni trollok (is) keményen derékba kapnák a faszt.

Bárki, bármikor derékba kaphatja a faszt. A lényeg, hogy amikor azt hiszed, hogy haladsz a sodrással, akkor ne vedd biztosra, hogy ez mindig így lesz. Legyen tartalék mindig, ha éppen nem is a bankszámlán, akkor az előre bevállalt dolgokat kell mérlegelni.
Én sem élek olyan szinten, hogy végigsétálok egy bevásárlóutcán és mindent megveszek ami éppen megtetszett. Sőt, sok olyan dolgot nem veszek meg, amit megvehetnék. De nem is biztos, hogy szükségem van rá. Ennek ellenére tényleg veszek néha felesleges dolgokat. Ha valakinek sok munkahelye volt, akkor nekem igen. Visszagondolva az én hibám is. De mégis lett újabb, talán két hét volt a legnagyobb különbség. De nem szövetséget akartam létrehozni, nem akartam elosztani a más által felhalmozott vagyont a javamra. mentem, kerestem, telefonáltam, érdeklődtem. És voltam tejiparnál éjszakás raktárban, hidegben, áruösszerakó, igaz, hogy csak 3 hétig, de kellett az az alamizsna is amit ott kaptam.
Persze, hibás a rendszer, mert vannak tényleg jó képességű szakemberek akik elkallódnak. De ez az ő hibájuk, add el magad, ha meg van az ár ellenértéke benned akkor idővel meg is kapod az ellenértéket. Ha csak átlagos vagy akkor miért járna több neked?
Nem egyszerű dolog ez, nem is mindig önmagunkban van a hiba. De vagy alkalmazkodok, vagy.....?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#202 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 02. 09. 15:19

öööööö, papíron :) de van(nak) az(ok) a réteg(ek), amelyekre sok esetben nem vonatkoznak azok a szabályok, mint amik rád.

És az új rendszerben nem volnának ezek a rétegek?
Ne már, amióta világ a világ, azóta ez megy.

#203 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2012. 02. 09. 15:44

Gyulának? :-D

Dilis vagy :D

#204 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 16:54

De vagy alkalmazkodok, vagy.....?

Ez így nem jó, a természetben sincs így. Ott is azok a fajok, amelyek képtelenek alkalmazkodni a helyi viszonyokhoz, azokat megsegítik olyan kreatív fajok, akik képesek. Szeretettel nevelik a kakukkfiókát, beletuszkolják magukat az éhező pandák szájába, és így egyenlőek.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#205 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 09. 16:15

Ez így nem jó, a természetben sincs így. Ott is azok a fajok, amelyek képtelenek alkalmazkodni a helyi viszonyokhoz, azokat megsegítik olyan kreatív fajok, akik képesek. Szeretettel nevelik a kakukkfiókát, beletuszkolják magukat az éhező pandák szájába, és így egyenlőek.

A kakukk pontosan alkalmazkodott, fészek és költésparazitaként. És túlél, szaporodik, nem pusztul ki. Ugyanúgy nem pusztul ki az a madárfaj sem akinek a tojását kilöki a fészekből, a sajátjának helyet csinálva.
Egyensúly. A teknős is több száz tojást rak, mégis csak annyi éli meg a tisztességesen megőszült teknőskort, amennyi egyensúlyban tartja a populációt. A gazellák is egy viszonylag kiegyensúlyozott közösségben élnek, az oroszlán a gyengét az esetlent, a hibást eszi meg. Ezáltal a fajuk fent marad, mert az erős génekkel rendelkező szaporodik tovább.
Mi emberek civilizáltabbnak tartjuk magunkat, nem is kell, nem is szabad elpusztítani a gyengét, a beteget. De az sem lenne jó, ha a gyengébb, a rosszabb képességűhöz igazodnánk első sorban. Segítsük őket, de csak olyan mértékben, hogy ne élősködővé legyenek.

#206 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 15:54

Bárki, bármikor derékba kaphatja a faszt. A lényeg, hogy amikor azt hiszed, hogy haladsz a sodrással, akkor ne vedd biztosra, hogy ez mindig így lesz. Legyen tartalék mindig, ha éppen nem is a bankszámlán, akkor az előre bevállalt dolgokat kell mérlegelni.
Nem egyszerű dolog ez, nem is mindig önmagunkban van a hiba. De vagy alkalmazkodok, vagy.....?

Egyenként csak alkalmazkodni tudunk a rendszerhez. Közös akarattal és erővel olyan rendszert csinálhatunk és tarthatunk fenn magunk körül, amilyenben csak meg tudunk egyezni.
A (látszólag) békeidőben gyorsan romló életkörülmények egyre több embert ébreszt fel. Egyre többen látják meg a szövetkezésben az életkörülményei javulásának lehetőségét és egyre többen tesznek is azért, h legalább részben szövetségi működésben való tevékenységből elégítsék ki a szükségleteiket.
A szövetkezésekkel előálló érdekérvényesítőképesség pedig kényszeríti az uralóinkat a rendszerkörülmények (jogszabályok) megváltoztatására, élhetőbb, tisztességesebb környezet kialakítására.
Uralmi rendszerrel is lehet lojálisnak lenni, de csak akkor, ha abban megvan a tisztességes, értékteremtő munkából való tisztességes megélhetés LEHETŐSÉGE.

#207 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 09. 14:11

Azóta nekem már a 3. 10e ft-os porszívóm van, mert a többi tönkrement, elkopott a csapágy, zajos lett, a teteje nem passzentos, és levegőt szív be, stb ...
Na most, mi a jobb? 5-10 évente kiadni 10e ft-ot egy új porszívóért, vagy egyszer kiadni 200e-t? (Ami 15 éve még jobb pénz volt, ma ér dupla ennyit is szerintem)

Júzerem is ilyesmit vett, ráadásul jó régen, amikor a pénz többet ért. Aztán kiegészítők, kárpitfej, csiribiri, 450 körül volt az ára. Nem egész 10 évet bírt, akkor jó pénzért rendbetették, mert hiába drága a cucc, gari az nem sok. Én odahaza házimozival szopolok, nincs HDMI bemenet, TV-n sem, idővel úgyis változik az igény, gyorsabban szeretnénk cserélni, mint kellene.
Make love not Wor.

#208 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 15:54

Én sem élek olyan szinten, hogy végigsétálok egy bevásárlóutcán és mindent megveszek ami éppen megtetszett. Sőt, sok olyan dolgot nem veszek meg, amit megvehetnék. De nem is biztos, hogy szükségem van rá. Ennek ellenére tényleg veszek néha felesleges dolgokat. Ha valakinek sok munkahelye volt, akkor nekem igen. Visszagondolva az én hibám is. De mégis lett újabb, talán két hét volt a legnagyobb különbség. De nem szövetséget akartam létrehozni, nem akartam elosztani a más által felhalmozott vagyont a javamra. mentem, kerestem, telefonáltam, érdeklődtem. És voltam tejiparnál éjszakás raktárban, hidegben, áruösszerakó, igaz, hogy csak 3 hétig, de kellett az az alamizsna is amit ott kaptam.
Persze, hibás a rendszer, mert vannak tényleg jó képességű szakemberek akik elkallódnak. De ez az ő hibájuk, add el magad, ha meg van az ár ellenértéke benned akkor idővel meg is kapod az ellenértéket. Ha csak átlagos vagy akkor miért járna több neked?

Nekem nem volt túl sok melóhelyem.
De volt köztük pár érdekes is, voltam pl. bicikli szerelő :), vagy automata parkolóban parkolókezelő. Az egész érdekes volt, ahogy dolgoztak a gépek, kocsikat vitték. Próbaüzemkor vettek fel, akkor kb. minden 2. kocsi ki/beállásakor volt valami gáz, amitől elakadt az automatika. Be kellett menni, egy joysticket rákötni a robotra, oszt' kézzel irányítani. (Nem volt bonyolult, volt egy fél délelőttös bemutató, ahol rengeteg rizsa volt, meg utána egy kb. 10 perces házi vizsga)
Az érdekessége az volt, hogy nem egy tálcán vagy raklapon mozogtak az autók, hanem bement a kocsi alá egy lánctalpas szerkezet, ami a kerekeinél fogva emelte fel (Citroen BX-ek alá nem fért be, ha állás közben leeresztett a légrugó, ezért azokkal tilos volt beállni :) ).
Egyszer, amikor már minden jól működött, és kézi vezérlés sem kellet soha, kitalálták, hogy aki ott melózik és kocsival jön, annak kézi vezérléssel kell berakni/kivenni a kocsiját.
Kolléga szólt, hogy tegyük be a kocsiját. Mondta, hogy hányas emelet, háyas fakkba, ami 2 pozíciót jelölt, mert volt egy fakk előre meg hátra. Én felvettem a géppel a kocsit, rámentem a liftre, ő felvitt az adott emeletre, ahonnét elmentem az adott fakkhoz. A kocsi mögött guggoltam a gépen, és igazából hátrafelé kellett volna tenni. És meg előre akartam tenni, mert ahogy a kocsi mögött guggoltam, nem láttam, hogy az első helyen már van egy autó. Lassan elindultam a géppel, az szépen nekiment az első autónak, hiába volt behúzva a féke, simán betolta a falig, aztán megakadt. Én mögötte csak azt láttam, hogy kiforog a lánctalp egyhelyben.
Előtte nem sokkal volt egy olyan eset, hogy egy bazi nagy anyagcsavar leesett az épületből éppen a lánctalp elé egy helyen, és olyankor volt, hogy egy nagy buffanással elakadt, csak lendületből ment át. Gondoltam, akkor átmegyek rajta lendületből. Buff. Jé, nem ment át. Vissza, megint lendület, buff. Pár ütközés után bejött a kolléga, és óriási döbenettel és némi rosszallással medkérdezte: "Miért töröd össze az autómat???"
:D

#209 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 17:40

A (látszólag) békeidőben gyorsan romló életkörülmények

Erről mesélj többet, kinek romlanak jelentősen az életkörülményei, és miért? Főleg ki hibájából?
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#210 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 16:29

Segítsük őket, de csak olyan mértékben, hogy ne élősködővé legyenek.

sajnos ezen a 93ezer négyzetkilóméteren ez nem valósult meg.

-C0pp3rM!n3-

#211 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 16:40

Egyenként csak alkalmazkodni tudunk a rendszerhez. Közös akarattal és erővel olyan rendszert csinálhatunk és tarthatunk fenn magunk körül, amilyenben csak meg tudunk egyezni.
A (látszólag) békeidőben gyorsan romló életkörülmények egyre több embert ébreszt fel. Egyre többen látják meg a szövetkezésben az életkörülményei javulásának lehetőségét és egyre többen tesznek is azért, h legalább részben szövetségi működésben való tevékenységből elégítsék ki a szükségleteiket.
A szövetkezésekkel előálló érdekérvényesítőképesség pedig kényszeríti az uralóinkat a rendszerkörülmények (jogszabályok) megváltoztatására, élhetőbb, tisztességesebb környezet kialakítására.
Uralmi rendszerrel is lehet lojálisnak lenni, de csak akkor, ha abban megvan a tisztességes, értékteremtő munkából való tisztességes megélhetés LEHETŐSÉGE.

Miből gondolod, hogy az új rendszer jobb volna?
Nincs semmi garancia, hogy nem lesznek ott is, akik vezérelni kezdenek, és kihasználnak másokat. Sőt, biztos, hogy lesznek ilyenek.
Eddig mindenhol ez volt. Ahol indul egy forradalom, ott mindig nagy eszmék, jobb életkörülmények, stb. a cél. A végeredmény meg néha rosszabb lsz, mint eredetileg volt.

Nem tudom, olvastad-e Merle-től az Állatfarm-ot.
Az éppen erről szólt, hogy az állatok összefogtak és elűzték a gazdát egy tanyán, hogy majd ők jobban élnek a saját irányításuk alatt. Eleinte mindenki egyenlő volt, de aztán a disznók folyamatos apró kis módosításokkal átvették a hatalmat, begyűjtötték az összes kaját, ruhában kezdtek járni, a házban laktak, stb ... a többi állat rosszabbul élt, mint a régi gazda idején, csak olyan apró lépésekben történt az egész folyamat, hogy a legtöbben nem vették észre. Aki észrevette, azt dilisnek állították be, elüldözték, kinyírták. A legvégén a régi gazda is visszajött, és együtt kártyázott a disznókkal a házban.

#212 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 16:40

De ez a rendszer pontosan az emberek akarata miatt van így. Nem a középkorban vagyunk, mindenkinek lehetősége, sőt az általunk alkotott törvények miatt kötelessége is a tanulás. Ettől nem lesznek feltétlenül azonosak az esélyek. Mire gondolsz amikor arról beszélsz, hogy egyenlően kellene elosztani a javakat. Te dolgozol, én nem, de jár lakás, fűtés, sonka húsvétra...
Vagy fordítva? Én támogatom a munkanélkülit, a beteget, a rokkantat mert fizetek járulékokat. Bármikor kerülhetek hasonló helyzetbe. De akkor nem a rendszert akarom megváltoztatni. Vagy meg akarom, de ebből megélni nehéz lenne. És nem is vagyok geci, Mert néha van, hogy minimális összeggel támogatok valakit.
Ha fordulna a világ akkor én aki dolgozom, tanulok, küzdök leszek a hátrányos? Mert a semmittevő elosztja az általam termelt értéket? Jó, ti kerültök hatalomra. De másnap már én is csak a számat tátom...
Meddig működne?

#213 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 09. 16:59

Miből gondolod, hogy az új rendszer jobb volna?
Nincs semmi garancia, hogy nem lesznek ott is, akik vezérelni kezdenek, és kihasználnak másokat. Sőt, biztos, hogy lesznek ilyenek.
Eddig mindenhol ez volt. Ahol indul egy forradalom, ott mindig nagy eszmék, jobb életkörülmények, stb. a cél. A végeredmény meg néha rosszabb lsz, mint eredetileg volt.

Nem tudom, olvastad-e Merle-től az Állatfarm-ot.
Az éppen erről szólt, hogy az állatok összefogtak és elűzték a gazdát egy tanyán, hogy majd ők jobban élnek a saját irányításuk alatt. Eleinte mindenki egyenlő volt, de aztán a disznók folyamatos apró kis módosításokkal átvették a hatalmat, begyűjtötték az összes kaját, ruhában kezdtek járni, a házban laktak, stb ... a többi állat rosszabbul élt, mint a régi gazda idején, csak olyan apró lépésekben történt az egész folyamat, hogy a legtöbben nem vették észre. Aki észrevette, azt dilisnek állították be, elüldözték, kinyírták. A legvégén a régi gazda is visszajött, és együtt kártyázott a disznókkal a házban.

Ha már regény:
Fekete Gyula: Kék sziget.
Nagyon jó. Egy működő rendszerbe kerül be két srác kívülről. És két féle mentalítás majdnem felborítja az egészet. Pedig minden ott van ami kell, szinte ingyen.

#214 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:12

Azt én is kérdeztem, hogy ha nincs bér, akkor mi alapján osztjuk el a termelt javakat ...
Mert ha egyformán, akkor mindenki elmenne portásnak, alvós éjjeliőrnek, meg egyéb faszlengetős állásokba', termelés meg nem volna.

#215 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 15:30

Nem vagyok rosszindulatú, de (pusztán a pedagógiai értéke miatt) szeretném ha az itteni trollok (is) keményen derékba kapnák a faszt.

Na, ennyire gyorsan egy békés világmegváltóból sem jött ki még itt ez.

#216 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 17:12

Ha már regény:
Fekete Gyula: Kék sziget.
Nagyon jó. Egy működő rendszerbe kerül be két srác kívülről. És két féle mentalítás majdnem felborítja az egészet. Pedig minden ott van ami kell, szinte ingyen.

Már töltöm ... sajna filmben nincs meg, csak könyvben ...

#217 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 17:08

De ez a rendszer pontosan az emberek akarata miatt van így.

Nem tudom mennyi idős vagy, éltél-e felnőtt fejjel a cocban (nagyon más rendszer volt, nagyon más szabályokkal, megélhetési feltételekkel).
István óta különféle uralmi rendszerekben élünk, amelyekben mindig akkora és olyan szabadságunk volt, amekkorát és amilyent "fölülről" megengedtek. Ez egyben annyit is jelent, h FÖLÜLRŐL KÉNYSZERÍTETT szabályok között élünk (nem a közmegegyezett szabályok szerint).
Soha nem beszéltem a (mindenben való) egyenlősdiről.
Arról viszont igen, h a produktumon való osztozkodás legyen a produktum létrehozásába beleadott munkamennyiség arányában (a tervező, szervező, irányító munka is munka, ezek is megérdemlik (ha akinek ez a FELADATA, jól végzi) a tisztességes részt a produktumból).
A jelenlegi rendszerben van az, h az irányító MAFFIASZERVEZET tagjai jutnak aránytalanul nagy részhez a produktumból.
És ez a MAFFIASZERVEZET nem végez termeléshatékonyság növelést eredményező szervező munkát, hanem épp ellenkező irányban tevékenykedik. A tömegek élettörekvéseivel szemben állít akadályokat, h a tömegek a megélhetésüket csak rajuk (a vámolásukon) keresztül tudják csak megoldani.

#218 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 17:46

Nem tudom mennyi idős vagy, éltél-e felnőtt fejjel a cocban (nagyon más rendszer volt, nagyon más szabályokkal, megélhetési feltételekkel).
István óta különféle uralmi rendszerekben élünk, amelyekben mindig akkora és olyan szabadságunk volt, amekkorát és amilyent "fölülről" megengedtek. Ez egyben annyit is jelent, h FÖLÜLRŐL KÉNYSZERÍTETT szabályok között élünk (nem a közmegegyezett szabályok szerint).
Soha nem beszéltem a (mindenben való) egyenlősdiről.
Arról viszont igen, h a produktumon való osztozkodás legyen a produktum létrehozásába beleadott munkamennyiség arányában (a tervező, szervező, irányító munka is munka, ezek is megérdemlik (ha akinek ez a FELADATA, jól végzi) a tisztességes részt a produktumból).
A jelenlegi rendszerben van az, h az irányító MAFFIASZERVEZET tagjai jutnak aránytalanul nagy részhez a produktumból.
És ez a MAFFIASZERVEZET nem végez termeléshatékonyság növelést eredményező szervező munkát, hanem épp ellenkező irányban tevékenykedik. A tömegek élettörekvéseivel szemben állít akadályokat, h a tömegek a megélhetésüket csak rajuk (a vámolásukon) keresztül tudják csak megoldani.

Konkrét javaslatot még mindig nem adtál.

#219 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 09. 17:14

Na, ennyire gyorsan egy békés világmegváltóból sem jött ki még itt ez.

Én nem vagyok megnyomorítva vallási maszlagokkal. Én, mint Őseink, hiszek az ÖNVÉDELMI agresszió jóságában és jogosságában.
Együttműködni nem kötelező, de másokon erőszakot venni, mások életlehetőségeit egyoldalúan csökkenteni, nem szabad (büntetendő).

#220 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 17:54

Én nem vagyok megnyomorítva vallási maszlagokkal. Én, mint Őseink, hiszek az ÖNVÉDELMI agresszió jóságában és jogosságában.
Együttműködni nem kötelező, de másokon erőszakot venni, mások életlehetőségeit egyoldalúan csökkenteni, nem szabad (büntetendő).

Hogy jön ez ide? Miben csökkentik a te életlehetőségeidet azok a fórumozók, akiket az imént küldtél el melegebb éghajlatra?

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.