Idézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 18:08
Nem titok, a 45.-et taposom. Életem a "cocban", ott nőttemfel, sőt néhány évet felnőttként dolgoztam is benne. A szempontomból hamar véget ért a jó világ, én már nem kaptam tanácsi lakást, nem tudtam 30 éves koromra balaton parti telket venni, autót sem. A szüleim révén emlékszem ezekre az előnyökre. Ma is hallom, nem tőlük, hanem a sok másik elégedetlentől, hogy bezzeg akkor aztán milyen jó volt!
Alapvetően nem is érdekelne, ha nem nekem, vagy a nálam fiatalabb korosztálynak kellene kifizetni a számlát amit ők hagytak ránk.
Szerintem meg a Maffiaszervezet az, aki csas igét hirdetve próbál híveket toborozni az eszméje mögé, kihasználva a tudatlanságukat, lázítva őket, a konkrét segítségnyújtás helyett. Téged konkrétan ki, vagy melyik Maffiaszervezet tett tönkre? Konkrét választ adsz rá, vagy jössz újra valami ideológiai dumával?
Hazugság, h a cocban volt gazdasági rendszer életképtelen lett volna (a nép rossz hozzáállása miatt).
A szikár igazság az, h a ma is regnáló maffiaszervezet tette tönkre éppen azért, mert az uralmi érdekeiket veszélyeztette a túl hatékony gazdasági működés.
A tervgazdasági rendszerrel (miközben egy hatalmas hadisarcot is kifizettünk) felépült a háborús romjaiból az ország, megteremtettünk egy hatalmas termelő bázist, korszerűsítettük a lakásállományt, (az akkori technikai szinten) felszereltük, gépesítettük a lakásokat és a hatvanas évektől egyre gyorsuló ütemben elkezdtek épülni a lakásokon túli (másod) ingatlanok. Nyaralók, hétvégi, hobbytelki ingatlanok.
Az új gazdasági mechanizmusba erősödő "maszekosodással" csak tovább erősödött a gazdaságunk (nőtt a gépesítettség, a termelő kapacitás), nőtt a gazdasági teljesítményünk.
Megéltünk, épült az ország és ERŐS KÜLKERAKTÍVUMUNK VOLT.
A teljhatalmú vezetőink hitelfelvételi kényszere (egy máig is élő) hatalmas HAZUGSÁG. Az a hitelfelvétel pusztán HIVATKOZÁSI ALAP gyártás volt.
Az uralóink az új gazdasági mechanizmus társasági törvényének létrehozása óta (totál népbecsapás mellett) az állammonopol rendszer konzorciumuk monopol rendszerré való átalakítását végzik.
Első felvonásként szépen elkezdték kiépíteni a magángazdasági birodalmukat "jó üzleteket" kötve az állami szférával és az állami szférát szép sunyin lerohasztva. A későbbi tevékenységük már sokkal látványosabb volt.