HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 09. 17:48

Konkrét javaslatot még mindig nem adtál.

Ha visszaolvasol, akkor meglátod, h adtam.
A szövetségi elv a belső szabadságokon alapul, amelyek határa mások korlátozása. Mindenütt ahol másba ütközik valaki (vagy valamely közösség), ott az érintettek megegyezése szükséges.
A csoport irányító feladatát betöltőt a csoport választja, a csoport mondja meg, h miben dönthet önmaga és miben van utasítási jogosultsága (ha a csoport elégedetlen a munkájával, akkor lecseréli valaki másra).
Igaz ez a felsőbb szintekre is (a csoportok együttműködéseit koordinálókra).
Kiindulási mintának mondtam a Svájci kantonszövetségi rendszert és az Izlandiak által most létrehozott RÉSZVÉTELI demokrácia konstrukciót.

#222 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 17:46

Nem tudom mennyi idős vagy, éltél-e felnőtt fejjel a cocban (nagyon más rendszer volt, nagyon más szabályokkal, megélhetési feltételekkel).
István óta különféle uralmi rendszerekben élünk, amelyekben mindig akkora és olyan szabadságunk volt, amekkorát és amilyent "fölülről" megengedtek. Ez egyben annyit is jelent, h FÖLÜLRŐL KÉNYSZERÍTETT szabályok között élünk (nem a közmegegyezett szabályok szerint).
Soha nem beszéltem a (mindenben való) egyenlősdiről.
Arról viszont igen, h a produktumon való osztozkodás legyen a produktum létrehozásába beleadott munkamennyiség arányában (a tervező, szervező, irányító munka is munka, ezek is megérdemlik (ha akinek ez a FELADATA, jól végzi) a tisztességes részt a produktumból).
A jelenlegi rendszerben van az, h az irányító MAFFIASZERVEZET tagjai jutnak aránytalanul nagy részhez a produktumból.
És ez a MAFFIASZERVEZET nem végez termeléshatékonyság növelést eredményező szervező munkát, hanem épp ellenkező irányban tevékenykedik. A tömegek élettörekvéseivel szemben állít akadályokat, h a tömegek a megélhetésüket csak rajuk (a vámolásukon) keresztül tudják csak megoldani.

Nem titok, a 45.-et taposom. Életem a "cocban", ott nőttemfel, sőt néhány évet felnőttként dolgoztam is benne. A szempontomból hamar véget ért a jó világ, én már nem kaptam tanácsi lakást, nem tudtam 30 éves koromra balaton parti telket venni, autót sem. A szüleim révén emlékszem ezekre az előnyökre. Ma is hallom, nem tőlük, hanem a sok másik elégedetlentől, hogy bezzeg akkor aztán milyen jó volt!
Alapvetően nem is érdekelne, ha nem nekem, vagy a nálam fiatalabb korosztálynak kellene kifizetni a számlát amit ők hagytak ránk.
Szerintem meg a Maffiaszervezet az, aki csas igét hirdetve próbál híveket toborozni az eszméje mögé, kihasználva a tudatlanságukat, lázítva őket, a konkrét segítségnyújtás helyett. Téged konkrétan ki, vagy melyik Maffiaszervezet tett tönkre? Konkrét választ adsz rá, vagy jössz újra valami ideológiai dumával?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#223 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 09. 17:56

Hogy jön ez ide? Miben csökkentik a te életlehetőségeidet azok a fórumozók, akiket az imént küldtél el melegebb éghajlatra?

A békés világmegváltóság megjegyzésedre reagáltam.
És a trollok rongálják a megnyilvánulási, gondolatterjesztési lehetőségemet (kárt csinálnak).

#224 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 18:09

És a trollok rongálják a megnyilvánulási, gondolatterjesztési lehetőségemet (kárt csinálnak).

De te vagy a troll.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#225 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 18:06

A szövetségi elv a belső szabadságokon alapul, amelyek határa mások korlátozása. Mindenütt ahol másba ütközik valaki (vagy valamely közösség), ott az érintettek megegyezése szükséges.
A csoport irányító feladatát betöltőt a csoport választja, a csoport mondja meg, h miben dönthet önmaga és miben van utasítási jogosultsága (ha a csoport elégedetlen a munkájával, akkor lecseréli valaki másra).
Kiindulási mintának mondtam a Svájci kantonszövetségi rendszert és az Izlandiak által most létrehozott RÉSZVÉTELI demokrácia konstrukciót.

És ha nem tudnak megyegyezni?
Ha én is dugni akarom a Marist, meg te is. Meg még 5-en. Akkor hogyan egyezünk meg? Szerdán te, pénteken én, a többi napokon meg a többiek? Maris meg örül, hogy minden napra van egy pasija.

Svájc az más tészta, nácik telenyomták arannyal meg pénzzel. Izlandon meg majd meglátjuk mi lesz hosszútávon. Ráadásul Izland is nagy pénzt vett fel az IMF-től. Ennyit a függetlenségről.

Az ókori görögöknél ez volt: városállamok. Mind független a többitől, egymással kereskedtek. Minden szabad férfi egyenlően szavazott. Mégsem volt az, amit te vízionálsz, hogy micsoda utópia lett volna.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 09. 18:18 -kor

#226 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:16

Törlik a postodat? Hogyan gátolnak?

#227 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Nem vesz senki itt komolyan, ezért nem terjesztesz itt semmilyen gondolatot. Ergo semmilyen lehetőségedet nem rongálják.

#228 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Ez nem javaslat, hanem vízió. Egy terv kellene, amit végre lehet hajtani ahhoz, hogy eljussunk oda. Lehetőleg vér nélkül.

#229 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:19

Na, tolok egy kis házi töpörtyűt ...

#230 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:24

....
Kiindulási mintának mondtam a Svájci kantonszövetségi rendszert ...

Az agyrémed szerinti világban pont Svájcnak nem lenne helye. Vagy ha mégis, akkor hazudsz, csak elvenni akarsz másoktól. te mit tudnál hozzáadni a szövetséghez? Gyűjtenéd az értéket mint Svájc? Vagy termelnél annyit mint Svájc? Akkor éhenhalnánk tesókám...

#231 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:28

Khhmm… azt hiszem itt az ideje téged elküldeni valami jóóóó meleg éghajlatra a szöveTséGi rendszeredbe.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#232 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 02. 09. 18:28

Khhmm… azt hiszem itt az ideje téged elküldeni valami jóóóó meleg éghajlatra a szöveTséGi rendszeredbe.

Ugyan már, apró inkonzisztenciára nem adunk.

#233 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 18:08

Nem titok, a 45.-et taposom. Életem a "cocban", ott nőttemfel, sőt néhány évet felnőttként dolgoztam is benne. A szempontomból hamar véget ért a jó világ, én már nem kaptam tanácsi lakást, nem tudtam 30 éves koromra balaton parti telket venni, autót sem. A szüleim révén emlékszem ezekre az előnyökre. Ma is hallom, nem tőlük, hanem a sok másik elégedetlentől, hogy bezzeg akkor aztán milyen jó volt!
Alapvetően nem is érdekelne, ha nem nekem, vagy a nálam fiatalabb korosztálynak kellene kifizetni a számlát amit ők hagytak ránk.
Szerintem meg a Maffiaszervezet az, aki csas igét hirdetve próbál híveket toborozni az eszméje mögé, kihasználva a tudatlanságukat, lázítva őket, a konkrét segítségnyújtás helyett. Téged konkrétan ki, vagy melyik Maffiaszervezet tett tönkre? Konkrét választ adsz rá, vagy jössz újra valami ideológiai dumával?

Hazugság, h a cocban volt gazdasági rendszer életképtelen lett volna (a nép rossz hozzáállása miatt).
A szikár igazság az, h a ma is regnáló maffiaszervezet tette tönkre éppen azért, mert az uralmi érdekeiket veszélyeztette a túl hatékony gazdasági működés.
A tervgazdasági rendszerrel (miközben egy hatalmas hadisarcot is kifizettünk) felépült a háborús romjaiból az ország, megteremtettünk egy hatalmas termelő bázist, korszerűsítettük a lakásállományt, (az akkori technikai szinten) felszereltük, gépesítettük a lakásokat és a hatvanas évektől egyre gyorsuló ütemben elkezdtek épülni a lakásokon túli (másod) ingatlanok. Nyaralók, hétvégi, hobbytelki ingatlanok.
Az új gazdasági mechanizmusba erősödő "maszekosodással" csak tovább erősödött a gazdaságunk (nőtt a gépesítettség, a termelő kapacitás), nőtt a gazdasági teljesítményünk.
Megéltünk, épült az ország és ERŐS KÜLKERAKTÍVUMUNK VOLT.
A teljhatalmú vezetőink hitelfelvételi kényszere (egy máig is élő) hatalmas HAZUGSÁG. Az a hitelfelvétel pusztán HIVATKOZÁSI ALAP gyártás volt.
Az uralóink az új gazdasági mechanizmus társasági törvényének létrehozása óta (totál népbecsapás mellett) az állammonopol rendszer konzorciumuk monopol rendszerré való átalakítását végzik.
Első felvonásként szépen elkezdték kiépíteni a magángazdasági birodalmukat "jó üzleteket" kötve az állami szférával és az állami szférát szép sunyin lerohasztva. A későbbi tevékenységük már sokkal látványosabb volt.

#234 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 18:32

Hazugság, h a cocban volt gazdasági rendszer életképtelen lett volna (a nép rossz hozzáállása miatt).
A szikár igazság az, h a ma is regnáló maffiaszervezet tette tönkre éppen azért, mert az uralmi érdekeiket veszélyeztette a túl hatékony gazdasági működés.
A tervgazdasági rendszerrel (miközben egy hatalmas hadisarcot is kifizettünk) felépült a háborús romjaiból az ország, megteremtettünk egy hatalmas termelő bázist, korszerűsítettük a lakásállományt, (az akkori technikai szinten) felszereltük, gépesítettük a lakásokat és a hatvanas évektől egyre gyorsuló ütemben elkezdtek épülni a lakásokon túli (másod) ingatlanok. Nyaralók, hétvégi, hobbytelki ingatlanok.
Az új gazdasági mechanizmusba erősödő "maszekosodással" csak tovább erősödött a gazdaságunk (nőtt a gépesítettség, a termelő kapacitás), nőtt a gazdasági teljesítményünk.
A teljhatalmú vezetőink hitelfelvételi kényszere (egy máig is élő) hatalmas HAZUGSÁG. Az a hitelfelvétel pusztán HIVATKOZÁSI ALAP gyártás volt.
Az uralóink az új gazdasági mechanizmus társasági törvényének létrehozása óta (totál népbecsapás mellett) az állammonopol rendszer konzorciumuk monopol rendszerré való átalakítását végzik.
Első felvonásként szépen elkezdték kiépíteni a magángazdasági birodalmukat "jó üzleteket" kötve az állami szférával és az állami szférát szép sunyin lerohasztva. A későbbi tevékenységük már sokkal látványosabb volt.

Igen. És emellett a "rothadó kapitalizmus" csak rothadt tovább....
És ez a nagy jóság-bőség természetesen úgy keletkezett, hogy minden egyes lakásnak, nyaralónak, munkahelynek volt is fedezete.. Volt érték is mögötte.

Részemről lezártam a témát, nincs mit mondanom neked, meggyőzni sem akarlak semmiről....

#235 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:43

Idézet

Algéria, Marokkó, Líbia, Egyiptom, Mozambik, Angola, Kuba, Vietnám, Észak-Korea, Nicaragua, Peru, Bolívia, Tanzánia, Csád, Irak, Indonézia, Albánia, Laosz, Kambodzsa, mind-mind hozzá… izé, nekünk tartozott. Mi meg a nagy, igazságos szövetségi rendszerhez. Meg körbe. Ja.

#236 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 09. 18:16

Ez nem javaslat, hanem vízió. Egy terv kellene, amit végre lehet hajtani ahhoz, hogy eljussunk oda. Lehetőleg vér nélkül.

A terv szövetségi működések építése.
Egyre több falu áll át erre a működésre, miközben fokozzák az önellátóképességüket (egyre többmindent csinálnak meg településen belül).
A városokban kisebbek a lehetőségek (az emberek a megélhetésükben jobban kötöttek a rendszerhez, a rendszer szabályaihoz) mindemellett egyre több társasház alakul át szövetségi működésű élettér fenntartó közösséggé és egyéb sikeres kezdeményezés van. Lassan létrejönnek és erősödnek a város és aglomerációja szövetségi (elsősorban kereskedelmi) kapcsolatok is. A városállami rendszerek már nagy képességű egységek. A következő szint, ezek szövetségi hálózatának (hálójának) kiépítése.
Eközben megy az ország vezetésének kényszerítése az ezt a rendszert támogató jogszabályrendszer létrehozására.
Ez így már eléggé konkrét?

#237 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 18:24

Az agyrémed szerinti világban pont Svájcnak nem lenne helye. Vagy ha mégis, akkor hazudsz, csak elvenni akarsz másoktól. te mit tudnál hozzáadni a szövetséghez? Gyűjtenéd az értéket mint Svájc? Vagy termelnél annyit mint Svájc? Akkor éhenhalnánk tesókám...

Én Svájc (belső) működésének szövetségi elvű részéről beszéltem. Nem arról, amit még emellett csinálnak.

#238 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 02. 09. 18:43

Algéria, Marokkó, Líbia, Egyiptom, Mozambik, Angola, Kuba, Vietnám, Észak-Korea, Nicaragua, Peru, Bolívia, Tanzánia, Csád, Irak, Indonézia, Albánia, Laosz, Kambodzsa, mind-mind hozzá… izé, nekünk tartozott. Mi meg a nagy, igazságos szövetségi rendszerhez. Meg körbe. Ja.

Igen, tartoztak nekünk (sok sarcot fizettünk és sok rossz üzletet kényszerítettek ránk).
Mindez azonban nem mond ellent annak az állításomnak miszerint, a cocban jóval nagyobb volt az ország termelése, mint az önfogyasztása.

#239 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:53

Idézet

Kutatások bizonyítják, hogy a Kárpát-medence területén - a szkíta-magyarság legősibb központjában - nyolcezer évvel ezelőtt az eper, málna, alma és szilva része volt az itt élők étrendjének. Szerencsére egyre nagyobb körben köztudott, hogy a lovas-íjász népek is termesztettek növényeket a földjeiken. Ha életteret váltottak, az új adottságok között is igyekeztek megteremteni életük addig elért vívmányait, így terjesztették el a belső-ázsiai hunok az almát és a szőlőt Kínában és Indiában. A növényekkel együtt a feldolgozási módjukat is átvette tőlük a többi nép, így honosodott meg sokfelé a szőlészettel párban a borászat is. Az afganisztáni Hunza-völgy fehér-hun eredetű népének legkedveltebb gyümölcsei a cseresznye, a szőlő és a barack. Ez utóbbi annyira jelentőssé vált a szemükben, hogy az emberek gazdagságát a barackfáik számában mérik. XX. századi tudósok a hunzai emberek rendkívüli egészségét a naponta elfogyasztott barackmennyiségnek tulajdonították. Télre szárított formában teszik el, de náluk még a magjának is értéke van, ezért gondosan összegyűjtik, a beléből pedig olajat préselnek vagy egyszerűen csak megeszik. Látni kell, hogy itt egy komoly egészségmegőrző életmód valamint növény termesztési tudás öröklődik nemzedékről nemzedékre. Az afganisztáni hun-utódok által termesztett gyümölcsök még az alma, körte, eper, mandula és dió.

#240 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 09. 18:41

Igen. És emellett a "rothadó kapitalizmus" csak rothadt tovább....
És ez a nagy jóság-bőség természetesen úgy keletkezett, hogy minden egyes lakásnak, nyaralónak, munkahelynek volt is fedezete.. Volt érték is mögötte.

Részemről lezártam a témát, nincs mit mondanom neked, meggyőzni sem akarlak semmiről....

Ezek maguk voltak az értékek!!!!!! A valódi anyagi értékesség az igazi érték. És ezek az értékek NEM HITELEKBŐL ÉPÜLTEK.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.