HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1434
  • 1435
  • 1436
  • 1437
  • 1438
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#28701 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 13:12

Mint amikor az auralátós hülyét beszopatták, de jó volt :-D

Az.
És az legalább belátta, hogy ő volt a hülye. Nem állt neki magyarázni, hogy az ő világában igaza van, vagy hogy átverés és lejáratás az egész.

#28702 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:06

Ezért kell az analóg lejátszó kimenetét bedigizni.
Akkor nem hallja a különbséget, és csak tippelni fog.

Egyiket ilyen DSP-n húzom át, másikat olyanon, felénél váltunk... Felénél meg is fordítaná a véleményét, leteszi az esküt egyire, hogy az analóg, vagy nem teszi le, de lesz V1 és V2. Közben mindegyik digitális lesz, amin tényleg kihallja a különbséget. Kár, hogy nincsenek hozzá saját cuccai, kollégák meg már unják az ilyen sok hülyét, úgysi tudjuk, hogy bebukja és még sört sem hoz, netre sem írja be utána az összes megmondása alá, hogy balfasz volt, tévedett, hülyeséget terjesztett. Ellenben amit terjeszt, azt ctrl+c ctrl+v-vel átvezi a másik hülye.
Make love not Wor.

#28703 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:12

Igen, ez a hülye végig azt akarta bizonyítani, hogy a digitális jel eltér az analógtól.
Nem fogja fel, hogy két analóg jel között is van különbség, legtöbb esetben több, mint a digitálisnál. Mer' ugye régen se stúdiófelszerelés volt otthon senkinek, egy szar táskamagnó már micsoda nagy dolog volt. Aminél ma az utolsó filléres MP3 lejátszó is százszor jobb minőségben szól.

Felőlem lehet hasonlítani akkori stúdiómagnót is egy mai modern Alesis, Roland, Akai, vagy hasonló felvevővel. Bár manapság ott a vinyó a keverőben, esetleg rálógatjuk a MACet, az tud mindent egyszerre és sok sávon rögzít, szól.
Make love not Wor.

#28704 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 13:05

Én a szkóp szélességét kérdeztem. Az mekkora legyen, mettől-meddig érdemes lőni?

És ez nem fázistolás. Meg akkor már keverő, és olyan arányt ott küldök ki, ahol amerre csak akarok. Mit differenciál erősítő, ezt hozzáértőnek ebben a formában ki ne mondd. És akkor az a 2 csatornás erősítő most digitális legyen, vagy analóg?

Már megint ezek a konkrétumok.
Választ úgyse kapsz, előbb is csak kioktatott; csak nem érti miről van szó, és másról beszélt.

Mindjárt bemondja, hogy egyik csatorna digitális, a másik analóg legyen :Đ

Ráadásul azért hülyeség ez, mert két analóg erősítő kimenete között is volna különbség. Hiszen az analóg sem teljesen pontos mása a bemenetnek.

#28705 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 13:14

Egyiket ilyen DSP-n húzom át, másikat olyanon, felénél váltunk... Felénél meg is fordítaná a véleményét, leteszi az esküt egyire, hogy az analóg, vagy nem teszi le, de lesz V1 és V2. Közben mindegyik digitális lesz, amin tényleg kihallja a különbséget. Kár, hogy nincsenek hozzá saját cuccai, kollégák meg már unják az ilyen sok hülyét, úgysi tudjuk, hogy bebukja és még sört sem hoz, netre sem írja be utána az összes megmondása alá, hogy balfasz volt, tévedett, hülyeséget terjesztett. Ellenben amit terjeszt, azt ctrl+c ctrl+v-vel átvezi a másik hülye.

Na jó, de ezen mit lehet elhinni?
Nekem bot fülem van, de én hallom, ha berakok teszem azt, egy Queen kazettát, meg egy CD-t, hogy kazetta az tompább. Lehet a kazetta új korában nem hallottam volna a különbséget, mert nincs jó hallásom, de biztosan akkor is volt.

#28706 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:18

Ráadásul azért hülyeség ez, mert két analóg erősítő kimenete között is volna különbség. Hiszen az analóg sem teljesen pontos mása a bemenetnek.

Minden közt van különbség, még ugyanolyan digit közt is. Analógnál meg pláne. Na jó, sok csatornás digit forrást ha nem erősítőbe, hanem üvegen/UTP-n hozom, meg a stack kábeleken a rögzítőbe, akkor ugyanaz jön ki mindenhol. Analógnál már az első leválasztásnál nem jó az elmélet.

Ellenben miért a különbséget kellene kierősítenem? Elírta, de csúnyán. Vagy belefutott megint.
Make love not Wor.

#28707 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 12:05

Én a szkóp szélességét kérdeztem. Az mekkora legyen, mettől-meddig érdemes lőni?

És ez nem fázistolás. Meg akkor már keverő, és olyan arányt ott küldök ki, ahol amerre csak akarok. Mit differenciál erősítő, ezt hozzáértőnek ebben a formában ki ne mondd. És akkor az a 2 csatornás erősítő most digitális legyen, vagy analóg?

Differenciál erősítő a különbséget erősíti, az nekem mire lenne jó? Nem az lenne a cél, hogy halljam és meghallgassam a különbséget?

Feltehetően, az időfelbontásra gondoltál. Érdemes változtatgatnod, mert mindig mást mutat meg jól. Az amiről sokat beszéltem, olyan felbontásban látszik jól amelyben a 20 kHz is szépen látszik.
Én a két jel közötti időfázis különbségről beszéltem. És tudom, h nem egyszerű dolog az analóg késleltető művonal.
A differenciál erősítőt többféle címkével és körbeírással is tudom mondani. Nevezik műveleti erősítőnek is. Leírható úgy is, h olyan kütyü (keverő erősítő) amelynek van invertáló és nem invertáló bemenete.
Neked pedig arra jó, h ha kivonod a forrásjelből a digitalizált jelet, akkor megkapod azt amit a digitalizálás (oda-vissza alakítás) levágott.

#28708 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:30

Feltehetően, az időfelbontásra gondoltál. Érdemes változtatgatnod, mert mindig mást mutat meg jól. Az amiről sokat beszéltem, olyan felbontásban látszik jól amelyben a 20 kHz is szépen látszik.
Én a két jel közötti időfázis különbségről beszéltem. És tudom, h nem egyszerű dolog az analóg késleltető művonal.
A differenciál erősítőt többféle címkével és körbeírással is tudom mondani. Nevezik műveleti erősítőnek is. Leírható úgy is, h olyan kütyü (keverő erősítő) amelynek van invertáló és nem invertáló bemenete.
Neked pedig arra jó, h ha kivonod a forrásjelből a digitalizált jelet, akkor megkapod azt amit a digitalizálás (oda-vissza alakítás) levágott.

tátott szájjal a faszba.... csuhajjjjaaaaaa .......
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#28709 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 12:12

Mint amikor az auralátós hülyét beszopatták, de jó volt :-D

Igen, a becsapásban is van móka.
Ahhoz pedig már komolyabb humorérzék szükséges, h a saját becsapódásainkon is tudjunk derülni.

#28710 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:30

Lehet időfelbontás, én ezt a fogalmat nem ismerem, de sávszélességet írtam. , ez a kérdés, maradjunk annál. Van egy alja, meg teteje. Így egyszerűen Gyulásan fogalmazva :-)

Mire változtassam? Felvázolnál egy mérési eljárást? A differenciál erősítő, az differenciál, nem kellene rá címkét ragasztani, vagy körbeírni. Ez a neve, ha ezt mondod, azt kapod a boltban, meg a mérnöktől. Műveleti erősítő már sokrétűbb dolog, semmiképpen nem nevezhető annak. Köze van hozzá, de olvass már elektro fórumot, nem itt tanítunk alapokat.

És ha ugyanazt az analóg jelet viszem be, akkor is megkapom a különbséget, ami ugyanaz az analóg jel elvesztett. Így marad egy csomó zaj. Ha már az erősítőkbe belekavarodtál és az eljárásba, akkor miért hinném el a végét, hogy bármi is történni fog?
Make love not Wor.

#28711 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 06. 19. 13:35

tátott szájjal a faszba.... csuhajjjjaaaaaa .......

Időfelbontás az. Meg betolja a differenciált, aztán mondja, hogy műveleti erősítő is jó lesz helyette. Végül is miért ne, persze. Bár velejéig én sem értem a témát, de ezt a Gyulát könnyen el lehet mosni....
Make love not Wor.

#28712 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 12:38

Lehet időfelbontás, én ezt a fogalmat nem ismerem, de sávszélességet írtam. , ez a kérdés, maradjunk annál. Van egy alja, meg teteje. Így egyszerűen Gyulásan fogalmazva :-)

Mire változtassam? Felvázolnál egy mérési eljárást? A differenciál erősítő, az differenciál, nem kellene rá címkét ragasztani, vagy körbeírni. Ez a neve, ha ezt mondod, azt kapod a boltban, meg a mérnöktől. Műveleti erősítő már sokrétűbb dolog, semmiképpen nem nevezhető annak. Köze van hozzá, de olvass már elektro fórumot, nem itt tanítunk alapokat.

És ha ugyanazt az analóg jelet viszem be, akkor is megkapom a különbséget, ami ugyanaz az analóg jel elvesztett. Így marad egy csomó zaj. Ha már az erősítőkbe belekavarodtál és az eljárásba, akkor miért hinném el a végét, hogy bármi is történni fog?

- Alapon, a szkópnál van egy (vízszintes) időtengely és egy (függőleges) feszültségtengely (a kettő együtt, koordinátarendszer).
Az elektronikáról pedig csak oktass nyugodtan. Anno építettem 709-esekkel keverőpultot.

#28713 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:48

- Alapon, a szkópnál van egy (vízszintes) időtengely és egy (függőleges) feszültségtengely (a kettő együtt, koordinátarendszer).
Az elektronikáról pedig csak oktass nyugodtan. Anno építettem 709-esekkel keverőpultot.

Téged ismerve, hungarocellből és üdítőskupakokból építesz max.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28714 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 12:41

Időfelbontás az. Meg betolja a differenciált, aztán mondja, hogy műveleti erősítő is jó lesz helyette. Végül is miért ne, persze. Bár velejéig én sem értem a témát, de ezt a Gyulát könnyen el lehet mosni....

Ezt azért talán nem kellene.
http://www.eet.bme.h...16.ea.opamp.pdf

#28715 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:56

Nem tudom mi a probléma, Gyula megmondta, hogy szar a digitális mert ellopja a valóságot és tippel helyette. Ez egy alapvetés ezen nem lehet vitatkozni. Vele legalábbis biztosan nem.

#28716 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:58

Attól, hogy egymás után sok szakkifejezést ír, még mindig nem válik a mondat értelmessé. Konkrétumokkal még ok, mondjuk 96KHz/24 bites DAC-cal rögzített és visszaszámolt jelet szkópon összehasonlítani nem újdonság, itt egy Lynx 22 stúdióhangkártya, 15Hz-től 50KHz-ig torzításmentesen nyomja a DAC, aztán szkópra vezetve összehangolva lesz ilyen a 20KHz-es tartomány:

Kép

Még akkor is, ha a digitális jel lineárisan ábrázolva épp csak ennyi, visszaalakítani hibátlanul lehet:
Kép

Aztán meg a veszteségmentes VS veszteséges tárolás, alul az MP3 2 sávja:
Kép

Frekvenciaanalízis:
Kép

Aztán az "óriási" különbség az annyi, ha egy analóg négyszögjelgenerátort összehasonlítunk egy 96KHz-es DAC kimenetével, akkor a DAC némi fölösleges algoritmikus kisimító hullámot rak bele, amit viszont már a membrán nem követ az aránytalanul nagy tömege miatt:
Kép

Simpsonék már megcsinálták.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#28717 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 13:23

Ellenben miért a különbséget kellene kierősítenem? Elírta, de csúnyán. Vagy belefutott megint.

Mert ez a vesszőparipája, hogy különbség van. Belefutott. Tátott szájjal.

#28718 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:35

Igen, a becsapásban is van móka.
Ahhoz pedig már komolyabb humorérzék szükséges, h a saját becsapódásainkon is tudjunk derülni.

Nem becsapták.
Ő állította, hogy lát aurát. Csináltak neki egy tesztet, és csak tipplet.

#28719 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:54

Ezt azért talán nem kellene.
http://www.eet.bme.h...16.ea.opamp.pdf

Műveleti erősítő bemenete egy differenceiál erősítő. Ezek szerint kicsit több, mint a differenciál. Így a végeredmény is más, nem? Ha ugyanaz lenne, akkor nem lenne két külön neve. Esetleg csöves, tranyós, miazmásos.
Make love not Wor.

#28720 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:58

Mert ez a vesszőparipája, hogy különbség van. Belefutott. Tátott szájjal.

Különbésg lesz még ugyanazon analóg forrás kettésoztása, majd összehasonlítása után is, kérdés ezzel most mit állapítottunk meg?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1434
  • 1435
  • 1436
  • 1437
  • 1438
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.