HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1433
  • 1434
  • 1435
  • 1436
  • 1437
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#28681 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 12:16

Azon lovagolsz, hogy a CD sem ugyanazt adja vissza pontosan, de azt nem fogod fel, hogy egy hétköznapi bakelit vagy magnó százszor torzabb jelet ad vissza.

Úgy kezdődött, hogy mert az szar. Kérdés a Videoton lemezjátszót hasonlítsuk-e egy Denon CDhez, vagy fordítva? Videotonhoz meg klasszikus régi erősítő, meg a többi komponens. Denonhoz felőlem jöhet a digit végfok és mai Infinity ládák :-)
Make love not Wor.

#28682 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 12:19

Ez még a Ti matematikátokban sem teljesen igaz.
A való világban pedig, többnyire nem.
Nehéz a szűk (desztillált) világképpel élőknek komplexebb valóságot megmutatni, mint amekkora a világ (ezzel valóság) képükbe belefér. Különösen igaz ez akkor ha ellenségesek és makacsul ragaszkodnak a világképük objektivitásának hitéhez.

Tessék, akkor mondd meg nekem, hogy mit kapok, ha összeadok 2 almát meg 1 körtét.

#28683 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 12:24

Kicsi lesz az ahhoz, legfeljebb megpróbálom. Mekkora sávszélt nézzek? Egyszerre beküldés olyan szempontból lesz nehéz, hogy a digit jel késni fog. Ha több digit van, akkor a lassabbhoz hozzá tudom húzni a többit, többnyire a képhez a hangot, vagy több 100 méteren hangosítani, meg ilyenek és akkor május elsején nincs olyan, hogy a párttikár mindentkétszermondmindentkétszermonddmondddmondddddd.... Itt viszont az analóg az élő forrás lesz, nem tudom mihez szinkronizálni.

Dísszemle-mle-mle :D

#28684 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 12:27

Tessék, akkor mondd meg nekem, hogy mit kapok, ha összeadok 2 almát meg 1 körtét.

Előbb utóbb-vegyes pálinkának való cefrét, de ahhoz több kellene és desztillálás. Körteborról meg nem hallottunk. Maradj meg hitedben, hülye megvezetett cionista libsi zsidó birka!
Make love not Wor.

#28685 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 12:24

Kicsi lesz az ahhoz, legfeljebb megpróbálom. Mekkora sávszélt nézzek? Egyszerre beküldés olyan szempontból lesz nehéz, hogy a digit jel késni fog. Ha több digit van, akkor a lassabbhoz hozzá tudom húzni a többit, többnyire a képhez a hangot, vagy több 100 méteren hangosítani, meg ilyenek és akkor május elsején nincs olyan, hogy a párttikár mindentkétszermondmindentkétszermonddmondddmondddddd.... Itt viszont az analóg az élő forrás lesz, nem tudom mihez szinkronizálni.

Mekkora sávszélt? Már megint konkrétumot kérdezel, ember :Đ
Egyébként meg persze, hogy más lesz a jel, nem ezzzel vitázik itt senki. Hanem hogy ugyanaz magnóból még másabb jelet ad. Csak kulának ez nem ér el az agyáig.

#28686 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 12:33

Előbb utóbb-vegyes pálinkának való cefrét, de ahhoz több kellene és desztillálás. Körteborról meg nem hallottunk. Maradj meg hitedben, hülye megvezetett cionista libsi zsidó birka!

Na most lebuktam.

#28687 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 11:24

- Milyen kiterjedés (milyenség skála) szerinti sávszélt?
Nem kicsit vicces amikor Bit/sec sávszélről beszéltek és nem mondjátok hozzá, h minek milyen leképezését hordozza éppen. Példul, a hangfelvételnél azt, h emögött milyen digitalizálási frekvencia és digitalizálási mélység (hány bites) van.
- Igen, a fázistolás probléma.
Viszont, ha megoldod, akkor a differenciál erősítővel remek próbát tudsz tenni úgy, h változtatgatod a digitális és analóg jel arányát és a kimenetről meghallgatod a hangzás változást. Ehhez még differenciálisnak sem kell lennie az erősítőnek (csupán (legalább) két csatornásnak).

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 06. 19. 11:45 -kor

#28688 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 12:36

Igen, a fázistolás probléma.
Viszont, ha megoldod, akkor a differenciál erősítővel remek próbát tudsz tenni úgy, h változtatgatod a digitális és analóg jel arányát és a kimenetről meghallgatod a hangzás változást. Ehhez még differenciálisnak sem kell lennie az erősítőnek (csupán (legalább) két csatornásnak).

Oszt az analóg jel miről jöjjön? Lemezjátszó, magnó, analóg rádióadás?

#28689 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 06. 19. 11:24

Jaja, élsz a kicsi szobácskádban és megmondod a frankót mindenkinek, annak ellenére, hogy a mindenki kb bejárta a világot és megtapasztalta saját maga azokat a dolgokat, amiről te néhány tévhit alapján okoskodsz. De azt kimondani, hogy nem tudod, arra nem vagy képes. Ez egyébként ősi Indiai/Thai/Kínai szokás, nem ismerik be a tudatlanságot és az alkalmatlanságot, helyette próbálják elhitetni, hogy képesek rá, valamint a rászánt idő alatt összelapátolt szart fényezik, hogy jó az.

Minden igazságunk csupán valamilyen modelleken belüli, valamilyen szempontok (jellemzők) szerinti igazságok.
Akár a modellen, akár a szempontrendszeren változtatunk, ezzel változik az igazság is.
A matematikai (absztrakciós) térben pedig a vonatkoztatásoktól függően, bármi bármit jelenthet. Hosszt, súlyt, színt, kismacskát, ..., .... .

#28690 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:57

Nem kicsit vicces amikor Bit/sec sávszélről beszéltek és nem mondjátok hozzá, h minek milyen leképezését hordozza éppen. Példul, a hangfelvételnél azt, h emögött milyen digitalizálási frekvencia és digitalizálási mélység (hány bites) van.

Oktasd már ki Jahnót, kérlek.
Oszt' legyél okosabb nála. Mégis ő jár hangosítani, te meg nem.

Én inkább olyan tesztet néznék meg, hogy hanglemez/magnó felvételt CD-re felvéve el tudnád-e dönteni, hogy mikor melyik szól.

#28691 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 12:57

Minden igazságunk csupán valamilyen modelleken belüli, valamilyen szempontok (jellemzők) szerinti igazságok.
Akár a modellen, akár a szempontrendszeren változtatunk, ezzel változik az igazság is.
A matematikai (absztrakciós) térben pedig a vonatkoztatásoktól függően, bármi bármit jelenthet. Hosszt, súlyt, színt, kismacskát, ..., .... .

Ezért tartasz ott, ahol.

#28692 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 11:37

Felőlem, a kútfejedről is jöhet.

#28693 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 12:57

Mikor hívtak utoljára vissza valahová dolgozni, ahol már előzőleg voltál?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28694 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 12:37

Én egy jó kondenzátor mikrofonra gondoltam volna, de természetesen jó a kérdés. Inkább azt forszírozzuk, hogy fogunk egy analógot, azt digizzük. Betoljuk Gyulának analógon, meg digitálison is és el tudja-e dönteni, hogy melyik szól. Csak rezeg a léc, mert ha az analóg lejátszó fos, szar, súg, akkor egyértelműen el lehet dönteni.
Make love not Wor.

#28695 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:05

- Igen, a fázistolás probléma.

Én a szkóp szélességét kérdeztem. Az mekkora legyen, mettől-meddig érdemes lőni?

És ez nem fázistolás. Meg akkor már keverő, és olyan arányt ott küldök ki, ahol amerre csak akarok. Mit differenciál erősítő, ezt hozzáértőnek ebben a formában ki ne mondd. És akkor az a 2 csatornás erősítő most digitális legyen, vagy analóg?

Differenciál erősítő a különbséget erősíti, az nekem mire lenne jó? Nem az lenne a cél, hogy halljam és meghallgassam a különbséget?
Make love not Wor.

#28696 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 11:58

Ezért tartasz ott, ahol.

Azért tartok ott ahol, mert én nem tévesztem szem elől ezt az igazságot.

#28697 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 13:02

Én egy jó kondenzátor mikrofonra gondoltam volna, de természetesen jó a kérdés. Inkább azt forszírozzuk, hogy fogunk egy analógot, azt digizzük. Betoljuk Gyulának analógon, meg digitálison is és el tudja-e dönteni, hogy melyik szól. Csak rezeg a léc, mert ha az analóg lejátszó fos, szar, súg, akkor egyértelműen el lehet dönteni.

Ezért kell az analóg lejátszó kimenetét bedigizni.
Akkor nem hallja a különbséget, és csak tippelni fog.

#28698 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:06

Azért tartok ott ahol, mert én nem tévesztem szem elől ezt az igazságot.

Akkor meg örülj neki, hogy mire vitted.
Ahelyett, hogy virnyákolsz, hogy nem hívnak már feketén se melózni.

#28699 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 19. 13:06

Ezért kell az analóg lejátszó kimenetét bedigizni.
Akkor nem hallja a különbséget, és csak tippelni fog.

Mint amikor az auralátós hülyét beszopatták, de jó volt :-D
Make love not Wor.

#28700 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 19. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 19. 13:05

Differenciál erősítő a különbséget erősíti, az nekem mire lenne jó? Nem az lenne a cél, hogy halljam és meghallgassam a különbséget?

Igen, ez a hülye végig azt akarta bizonyítani, hogy a digitális jel eltér az analógtól.
Nem fogja fel, hogy két analóg jel között is van különbség, legtöbb esetben több, mint a digitálisnál. Mer' ugye régen se stúdiófelszerelés volt otthon senkinek, egy szar táskamagnó már micsoda nagy dolog volt. Aminél ma az utolsó filléres MP3 lejátszó is százszor jobb minőségben szól.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1433
  • 1434
  • 1435
  • 1436
  • 1437
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.