HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1439
  • 1440
  • 1441
  • 1442
  • 1443
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#28801 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 20. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 20. 12:45

Viccelődhettek, de a bolsevik konstrukcióban a TÖMEGIDEOLÓGIÁJÁBÓL eredően, voltak erős pozitívumok. Ugyanis, a vezérkar nem mehet nyíltan a tömegideológia ellenébe.
És abban a rendszerben hivatalosan párt (szellemi vezérkari) irányítás volt. Ebből adódóan, egyértelmű felelősségi viszonyok.
Akkor nem mondhatta a vezetőség, h kérem, mi a szerény eszközeinkkel csak csekély mértékben tudunk beavatkozni az öntörvényűen működő gazdaságba.
A telefonálási minőségről annyit, h a régi forgós központok (a felépítésükből adódóan) lassúak voltak. Túlterhelés esetén méglassúbbak. A mátixrelés központnál annyi idő alatt megjött a vonal ameddig a fejedhez emelted a kagylót.
Pécsen belül ha nem volt valami műszaki hiba (leggyakrabban beázások), akkor jó volt az átviteli minőség. A távolsági kapcsolatok pedig igen változatos képet mutattak.
A hetvenes években indult a települések közötti hálózat "vivőfrekvenciásítása" és digitális átvitelre való átállítása. Ezzel párhuzamosan kezdték el a mikrohullámú hálózat bevonását (a fejlesztése mellett) a polgári használatba.

Ja. Mert olyan sokan vállaltak felelősséget akkoriban azért amit csináltak. Olyan jó volt a tömegeknek, hogy amíg te protekcis iskolába jártál, meg dőzsöltetek a pártfunkci apád miatt, addig én általános iskolásként fizikai munkát dolgoztam a szabadidőmben, hogy meg tudjunk élni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28802 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 12:05

Viccelődhettek, de a bolsevik konstrukcióban a TÖMEGIDEOLÓGIÁJÁBÓL eredően, voltak erős pozitívumok. Ugyanis, a vezérkar nem mehet nyíltan a tömegideológia ellenébe.
És abban a rendszerben hivatalosan párt (szellemi vezérkari) irányítás volt. Ebből adódóan, egyértelmű felelősségi viszonyok.
Akkor nem mondhatta a vezetőség, h kérem, mi a szerény eszközeinkkel csak csekély mértékben tudunk beavatkozni az öntörvényűen működő gazdaságba.
[...]

Te hol a picsában éltél? Mi az, hogy felelősségi viszonyok? Azt csináltak amit akartak. Nem mehet nyíltan a tömegideológia ellében? Nembazmeg, titokban, éjjel fogdosták el az embereket és vitték vallatásra. Miafaszról beszélsz? Olyan szinten beleavatkoztak a gazdaságba, hogy felesleges termékek gyártásával, külföldi hitelekkel megteremtették a teljes foglalkoztatottság illúzióját, aminek az eredményét ma is nyögjük. Húzz el a picsába, faszkalap, költözz Kínába, vagy Indiába, de ekkora baromságot ne mondjál már, hogy egyértelmű felelősségi viszonyok voltak. Hol tudtad megmondani, hogy a vezetés nem csinál valamit jól? Azonnal vittek a zárkába izgatásért. Erre vágysz bazmeg?
Hú, de felhúztam magam ezen a faszkalapon...

Szerkesztette: A.J. Crowley 2014. 06. 20. 12:06 -kor

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#28803 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 20. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 06. 20. 12:54

Ja. Mert olyan sokan vállaltak felelősséget akkoriban azért amit csináltak. Olyan jó volt a tömegeknek, hogy amíg te protekcis iskolába jártál, meg dőzsöltetek a pártfunkci apád miatt, addig én általános iskolásként fizikai munkát dolgoztam a szabadidőmben, hogy meg tudjunk élni.

Anyós is ilyeneket mondott, hogy aztán suli helyett melózni kellett, meg jöttek a mészárlások és a pinyóban kussoltak jó darabig, míg a többieket elvitték.
Make love not Wor.

#28804 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 12:24

Ezzel párhuzamosan kezdték el a mikrohullámú hálózat bevonását (a fejlesztése mellett) a polgári használatba.

Azért néha messze volt a mikrohullámtól, de legalább telefont kaptak. Ami máshol később adatátvitelre alkalmas volt, ott nem. Mert kábel húzni drága és nyűgös volt, ez meg egyszerű, de legalább olyan.

Az akkor telepített központok átalakításáról meg majd Csozsi mesél. Ha akar. Éppen most korszerűsítenek, T beletolt vagy 10 milliárdot, így legalább tudni mi merre megy és lesz dokumentáció.
Make love not Wor.

#28805 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2014. 06. 20. 12:05

Te hol a picsában éltél? Mi az, hogy felelősségi viszonyok? Azt csináltak amit akartak. Nem mehet nyíltan a tömegideológia ellében? Nembazmeg, titokban, éjjel fogdosták el az embereket és vitték vallatásra. Miafaszról beszélsz? Olyan szinten beleavatkoztak a gazdaságba, hogy felesleges termékek gyártásával, külföldi hitelekkel megteremtették a teljes foglalkoztatottság illúzióját, aminek az eredményét ma is nyögjük. Húzz el a picsába, faszkalap, költözz Kínába, vagy Indiába, de ekkora baromságot ne mondjál már, hogy egyértelmű felelősségi viszonyok voltak. Hol tudtad megmondani, hogy a vezetés nem csinál valamit jól? Azonnal vittek a zárkába izgatásért. Erre vágysz bazmeg?
Hú, de felhúztam magam ezen a faszkalapon...

A lila köd elhomályosítja a látásodat.
A bolsevik rendszer is egy ucsmány rabszolgatartó rendszer volt.
De ebben a vezetőségnek kötelessége volt az emberek produktumából a megélhetésük biztosítása.
Nehezen kétségbevonható tény, h épült az ország, és a konszolidált szakaszban az emberek nagy többségének stabilan megvolt a megélhetése (javuló életszínvonal mellett).
A KMK-val megtámogatottan, a közel teljes FOGLALKOZTATOTTSÁG nem illúzió, hanem valóság volt. Az már a következő kérdés, h kinek mekkora volt a produktivitása.
És igen, a vezetőség sokmindent elbaszott, sok gazemberséget csinált (egyénieket is és központi utasításra is). És az is igaz, h azoknak extra kellemetlenségek jártak akik nem voltak hajlandó jó rabszolgák lenni.
- És párszor már elmondtam, nem sírom vissza azt a konstrukciót.

#28806 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 20. 13:53

De ebben a vezetőségnek kötelessége volt az emberek produktumából a megélhetésük biztosítása.

Nem, ott nem mindig volt produktum. Írtam már, hogy ha Gyíkarc selejtet gyártott, akkor is gyártotta, mert lehet és KELL. Leszarták. Ez máshol meg pénzbe került.

Nem volt valóság és olyanokat meg üldöztek, mint pld. a zenészek. Az lógós hülye hippinek tűnt és "dolgozzon". Közben azt is munkának lehet venni, ha gyakorol, fellép, koncertért pénzt kap, nem?
Make love not Wor.

#28807 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 20. 12:22

Anyós is ilyeneket mondott, hogy aztán suli helyett melózni kellett, meg jöttek a mészárlások és a pinyóban kussoltak jó darabig, míg a többieket elvitték.

És Ő is igazat mondott.
Sokminden van amit csupán az utóbbi években értettem meg, látok egyre tisztábban, az összefüggéseket is egyre jobban látva. Ennek hatására pedig változik a múltról alkotott képem (mozim).
Már arról is beszélgettünk, h többek között az is előnyöm hozzátok képest, h én több, mint fél évszázadnyi saját élménnyel rendelkezek. Ez a folyamatában és a miértek (mozgató rugók) megértésével komoly, stabil tudást ad.

#28808 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 20. 14:05

És Ő is igazat mondott.
Sokminden van amit csupán az utóbbi években értettem meg, látok egyre tisztábban, az összefüggéseket is egyre jobban látva. Ennek hatására pedig változik a múltról alkotott képem (mozim).
Már arról is beszélgettünk, h többek között az is előnyöm hozzátok képest, h én több, mint fél évszázadnyi saját élménnyel rendelkezek. Ez a folyamatában és a miértek (mozgató rugók) megértésével komoly, stabil tudást ad.

Még így sem érted, hogy egy pártfunkci félanalfabéta, protekciós gyereke voltál.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28809 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 20. 12:24

Azért néha messze volt a mikrohullámtól, .....

Mikrohullámúnak a rádiós hálózatot neveztem.

#28810 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 20. 14:05

Átélés az fontos. Kérdés, hogy mennyire hisszük el, hogy ha a mai dolgokról teljesen másképp viselkedsz, mint a topik, akkor mit hiszünk el? Mi programozott elnyomott hülyék vagyunk, meg birkák, meg blábláblá. Akkori korban meg Te voltál a birka, nem? Ki tudja? Én sok embert megkédeztem, aztán próbáltam párhuzamot vonni, mert elég az itteni topikokból kiindulni, mindenki úgy meséli el, ahogy akarja.
Make love not Wor.

#28811 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 20. 13:11

Szoval masnak, mint ami. Nem az elso eset.
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#28812 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 20. 14:11

Mikrohullám az 1 Ghz-től kezdődik, a rádiós hálózat 100-400 Mhz vagy ki tudja mit is használhat. Nevezzük akkor rádiósnak, mert mikróban átlag parasztnak a 2-5 giga környéke számít, ellenben mi itt szakértő mérnökök vagyunk, nevezzük nevén a gyereket. Lehetőleg pontosan.
Make love not Wor.

#28813 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 20. 13:02

Nem, ott nem mindig volt produktum. Írtam már, hogy ha Gyíkarc selejtet gyártott, akkor is gyártotta, mert lehet és KELL. Leszarták. Ez máshol meg pénzbe került.

Nem volt valóság és olyanokat meg üldöztek, mint pld. a zenészek. Az lógós hülye hippinek tűnt és "dolgozzon". Közben azt is munkának lehet venni, ha gyakorol, fellép, koncertért pénzt kap, nem?

Statisztikai igazságként volt meg (országos méretben) a produktum mennyiség.
Már arról is beszélgettünk, h sarcolták az országot, export aktívumunk is volt. Emellett épült az ország és megéltünk.
- Egyébként pedig, minden rendszer védekezik mindattól ami destabilizálja. És az oszd meg és uralkodj elvet alkalmazó konstrukciókban igaztalanul is csinálják az ellenség gyártást.

#28814 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 20. 13:14

Átélés az fontos. Kérdés, hogy mennyire hisszük el, hogy ha a mai dolgokról teljesen másképp viselkedsz, mint a topik, akkor mit hiszünk el? Mi programozott elnyomott hülyék vagyunk, meg birkák, meg blábláblá. Akkori korban meg Te voltál a birka, nem? Ki tudja? Én sok embert megkédeztem, aztán próbáltam párhuzamot vonni, mert elég az itteni topikokból kiindulni, mindenki úgy meséli el, ahogy akarja.

Igen, sokáig én is meglehetősen birka voltam.
Az pedig rajtatok múlik, h hiszitek-e, h én azt mondom amit igaznak gondolok.

#28815 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 19. 23:41

Láttam, és szép.
Én pedig elmondtam, h nem tiszta burkológörbéjű (modulált) jelek esetében már nem annyira szép. Azt is, h a mintavételezési frekvencia csökkenésével erősen romlik a jel és nem a (közel) 100 kHz-s mintavételezési frekvencia az általános.
Azt pedig betudhatjátok a paranoiámnak, h közvetlenül érezhetetlenül is, célirányosan, bármit hozzáadhatnak a jelhez (a lehetőség megvan rá).

Mér' analóg jelhez nem lehet semmit hozzáadni, te szerencsétlen hülye?
A technikai lehetőség arra is megvan.
Nem kell messzire menni példáért: alábeszélős filmek. Amíg nem volt meg házilag is a feliratozáshoz a technika, addig a hangsávra rábeszélték a magyar szöveget az eredeti szöveg fölé, és csók.

#28816 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 20. 14:20

Igen, sokáig én is meglehetősen birka voltam.
Az pedig rajtatok múlik, h hiszitek-e, h én azt mondom amit igaznak gondolok.

Attól még hogy te igaznak gondolod attól még nem lesz az. Az már egy másik kérdés, hogyha 200* vagy megcáfolva azt is leszarod, innentől miért hinne neked bárki?

#28817 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 20. 13:17

Mikrohullám az 1 Ghz-től kezdődik, a rádiós hálózat 100-400 Mhz vagy ki tudja mit is használhat. Nevezzük akkor rádiósnak, mert mikróban átlag parasztnak a 2-5 giga környéke számít, ellenben mi itt szakértő mérnökök vagyunk, nevezzük nevén a gyereket. Lehetőleg pontosan.

Mikrohullámúnak nevezték (nem tudom, milyen frekvenciákkal mentek) az adótornyok közötti átviteli csatornákat.
Ezzel a rendszerrel működtek vezetőségi hálózatok is (párt, rendőrség, stb.).

#28818 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 20. 14:25

Mikrohullámúnak nevezték (nem tudom, milyen frekvenciákkal mentek) az adótornyok közötti átviteli csatornákat.
Ezzel a rendszerrel működtek vezetőségi hálózatok is (párt, rendőrség, stb.).

Megint kevered. Utolsó szakasz mindig analóg volt, többi meg a múlt homályába vész. Párt telefonnak működni kellett, technológia meg tök mindegy. Csak akkor mondd ki mit akarsz megint, mert a tornyok közt anno még 30-300 Khz környéki frekvenciák is voltak, annak viszont nagyságrendileg köze sincs a mikrohullámhoz. Ennyi erővel azt is mondhatom, hogy fénnyel kommunikálnak :-)

Érted, mint a paszuly. Mikrohullám az rádióhullám, ellenben mikrohullám az kicsit konkrétabb fogalom a halmazon belül.

Ezzel a rendszerrel tornyok közt minden működött, még az egyszeri előfizető is, nem csak a pártok. Persze faterod nyilván ezt elemezte ki óvodás korodban, mert eddig látott az orrától, hogy a párt...
Make love not Wor.

#28819 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 06. 20. 08:08

Amúgy a leírás ferdít, mert az 1928-as központ lehet, hogy recsegett, meg nehezen lehetett érteni, hogy mit pofázik a másik fél a vonal túlsó végén, de én pl. telefonáltam már 1988 előtt is, és a 80-as évek vonalai egyáltalán nem voltak olyan rosszak, mint azt a leírás sejteti. Igazából majdnem teljesen pariban volt a maival, mert ma igaz, hogy digitális, de szarrá van tömörítve. Igaz az analóg sem volt épp Hi-Fi minőség, szűk frekvenciasávot használtak átvitelre, de azért ott is tökéletesen lehetett érteni, hallani, amit a másik mond.

Attól függ, hova telefonáltál.
Én telefonáltam párszáz km-es távolságokra is, mostani Ukrán határ mellett lakó rokonoknak, és jó, hát nem az volt, hogy nem lehetett érteni, azért megérteni meg lehetett, de nagyon hallani lehetett, hogy az telefon.
Lehet központoktól is függ, amiken átment a vonal, vagy nem tudom, azt tudom, hogy pl. Pestre menő hívásnál jobbnak tűnt a hang, de pl. Siófokra meg egész tompa volt, zajos volt, sistergett.
Meg lehet készüléktől is függ, a posta előtt egy tekerős készülék volt a fülkében sokáig, aztán lett egy pénzbedobós, nekem nem tűnt fel hogy jobb volna a hagja, bár akkoriban nem is jutott eszembe erre figyelni.

Ami ma rossz minőségű, az pl. bratyónak van valami mobilja, amin néha felhív, Anglia-Magyarország 0.5 penni/perc ... na az olyasmi, mint amikor régen Siófokra telefonáltam: megérteni, de azért hallod, hogy ott nem előben beszélnek a füledbe, kicsit siseg, kicsit zajos. De gondolom ezért ennyire olcsó, mer' kicsi a sávszélesség rá.

#28820 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 20. 14:01

Azért akkor is voltak akik kilógtak a sorból.
A 80-as években volt ismerős, talán még valamilyen szinten rokon is volt, aki autókkal nepperkedett. Valami magas rangú pártfunkci volt, oszt' ha sürgős volt annyira a verda, hogy leraktad a kezébe az árának a negyedét, akkor odaszólt a Merkúrba, és vehettél soron kívül. 25%-kal többe került, viszont nem kellett évekig várnod, meg olyan színű volt, amilyet akartál.
Azt' ez csak egy, akit én ismertem. Persze kacsalábon forgó palotát nem vehetett saját magának, meg 3 autót nem tarthatott saját magának, de amennyire lehetett jól élt, gyerekeknek, vejeknek-menyeknek, megvoltak a kecók, autók, balatoni nyaralók, minden.
Más meg járt meló után vagont lapátolni, ha kicsit szórakozni vagy enni akart hó végén.

A telefonálási minőségről annyit, h a régi forgós központok (a felépítésükből adódóan) lassúak voltak. Túlterhelés esetén méglassúbbak. A mátixrelés központnál annyi idő alatt megjött a vonal ameddig a fejedhez emelted a kagylót.
Pécsen belül ha nem volt valami műszaki hiba (leggyakrabban beázások), akkor jó volt az átviteli minőség. A távolsági kapcsolatok pedig igen változatos képet mutattak.
A hetvenes években indult a települések közötti hálózat "vivőfrekvenciásítása" és digitális átvitelre való átállítása. Ezzel párhuzamosan kezdték el a mikrohullámú hálózat bevonását (a fejlesztése mellett) a polgári használatba.

Jó, hát Pécs az ország egyik legnagyobb városa, talán Bp, Debrecen, Szeged után a 4. legnagyobb város az országban. Persze hogy volt vonal.
Itt meg a 80-as évek második felében is még, amikor délután 4-kor bezárt a dugdosós kézi központos posta, akkor tekerhetted előtte az utcán a kurblis telefont, nem volt, aki vonalat adott volna rá.
Aztán valamikor '88-'89 táján a szomszéd településnek lett automata központja, és oda volt bedugva az itteni fülkés telefon vonala, meg lecserélték a kurblis készüléket egy pénzbedobósra, így lehetett a faluból telefonálni délután 4 után is. Érted, '89-ig csak akkor tudtál telefonálni, amikor nyitva volt a posta.

Szerkesztette: Sparow2 2014. 06. 20. 14:03 -kor

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1439
  • 1440
  • 1441
  • 1442
  • 1443
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.