HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1485
  • 1486
  • 1487
  • 1488
  • 1489
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#29721 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 05. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 07. 05. 12:04

Nem elég a fórumhoz. A hwsw fóruma még a régi, IPB 1.3-as állapotában is akadt Opera 8, Win95/98/NT4 alatt egy 120Mhz-es P1-esen, 32MB RAM mellett. 386-oson (még ha 25, vagy 40MHz-es is) meg sem mozdulna. Nem mintha 386-os gépet keríteni lehetne akárhonnan, se proci, se alaplap, se kártyák nincsenek már hozzá a hulladéktelepen sem, már a P1-P2-P3-as gépeket is kidobták a legtöbb helyen, és megkezdték a P4-esek, AthlonXP-k selejtezését is.

Talán minimállinuxos rendszerrel lehetne 386-oson fórumozni, konzolból, lynxben, de sok szerencsét hozzá Gyuszikának. Fasza élmény hosszútávon csinálni.

Szerveroldalról beszéltem, szorri ha félreérthető volt.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#29722 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 11:18

Nekem a július 4 megvan, egyk legjobb barátom születésnapja :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#29723 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 05. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 05. 10:49

Ha az utca kiesik, akkor a házi hálózatok egyenként még működőképesek.
És az sem hátrány, h a hiba az utcán belül kijavítható.

Most is ez van, az viszont nem túl gyakori, hogy egy egész fejállomás vagy központ essen le. Aztán itt van pld. az UPC, sorban mennek össze a fejállomások, itt Csepelen is leült, mert egyben máshol olcsóbb és egyszerűbb üzemeltetni. Bár ezt sosem érted.
Make love not Wor.

#29724 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 05. 11:10

Nálam egy modem átkondenzátorozás erejéig volt net leállás. A Kívülről időben változó gyakorisággal, összességében nagyságrendekkel több időtartamban.
Amúgy, jellemző az a hitközségi hasbaakasztó duma amit megint előadtál.

Mert nem veszed észre. És ez nem hitközösségi, én lehet, hogy több irodát monitorozok és nagyobb lefedettséggel, mint Te. De van idehaza távszerverem is, amin váltott műszakban dolgoznak, és biza időnként felhívnak, hogy jajjnemmegyanemmegy. UPCnél pld. területenként van adott fix időpont, mikor frissíthetnek és modemet újraindítgatnak. Ha más nem, akkor minden hétre ez az 5 perc leállás jut, esetleg néha több. Szerveres szolgáltató kicsit komolyabb dolog.
Make love not Wor.

#29725 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 07. 05. 11:49

Köszönd baszod, amit te még csak nem is ugatsz, az nekem a munkám.

Én is láttam már adatbázist. Azért most vizionáltam egyet, hogy Gyula kitalálja (már ha kitalálná és meg tudná fogalmazni mit akar), mi megépítjük, programozók programozzák, Gömbibá meg nekiesik tesztelni, majd közli, hogy ez alapjában véve szar :-D Oszt mindenki hülye lenne, csak Gyula a helikopter. És amikor ilyen megrendelő jön az elmebeteg ötletével, akkor ugyanígy csodálkozik miért küldöm el a faszba.
Make love not Wor.

#29726 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 12:01

Gyula újra feltalálja mindjárt a BBS-t és a Fidomailt.

#29727 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 05. 12:18

Szerveroldalról beszéltem, szorri ha félreérthető volt.

Szerveroldalon sem megy, már 100 lekérésnél letérdelne a történet, vagy még előbb swapba fulladna, mielőtt a rettenet izom 386-os proci végezne a legelső lekérés kiszolgálásával. Aztán még az indexelés, karbantartás sem lenne kis mutatvány. Talán P2-P3-as géppel meg lehetne próbálni, de szerintem még azzal is elmebetegség.

Szóval semmi szaari, ánför gévön esete forog fenn.

Szerkesztette: Raynes 2014. 07. 05. 12:14 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#29728 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 07. 05. 13:12

Szerveroldalon sem megy, már 100-200 lekérésnél letérdelne a történet, vagy még előbb swapba fulladna, mielőtt a rettenet izom 386-os proci végezne a legelső lekérés kiszolgálásával. Aztán még az indexelés, karbantartás sem lenne kis mutatvány. Talán P2-P3-as géppel meg lehetne próbálni, de szerintem még azzal is elmebetegség.

Ja mindegy is, csak arra akartam utalni, hogy az is fogyasztana mittomén 150W-ot óránként, míg a virtuális szerver ennek a töredékének a töredékét :)

Idézet

#29729 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 05. 13:14

Ja mindegy is, csak arra akartam utalni, hogy az is fogyasztana mittomén 150W-ot óránként, míg a virtuális szerver ennek a töredékének a töredékét :)

Valóban, ez így van. A legszarabb, legleterheltebb virtuális szerver is a 386-os teljesítményének úgy majd milliószorosát hozza, és már az árában benne van a szerverbérlés, áram, net, stb. költsége is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#29730 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 12:30

Nem hagynátok abba gyula elvi lehetőségeiről a vitát?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#29731 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 07. 05. 12:57

Nem. 22 ezer forintból nem él jól! Nem is értem, hogy hogyan él, még ha övé is a lakás, amiben lakik, meg kicsi alapterületű, 22 ezerből a rezsit sem tudod kifizetni, nemhogy egyél még, meg ruhát vegyél, meg még bagózzál is. Esetleg, ha csak a szobájára eső rezsit fizeti, meg a rá eső melegvíz, ilyesmi, az talán kijön belőle, de akkor is 0 Ft marad a többire. A tartalékok meg nem tartanak örökké, ha eladtad mindened, és már a lakást éled fel, az sem sokáig csinálható, abból hajléktalanság lesz.

Ez viszont igaz.
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#29732 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 07. 05. 13:04

Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottál. Legalább valakinek még eszébe jutott.

Valszeg csak azért, mert ott voltam... Kép

#29733 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 07. 05. 14:01

Az újrafeltalálás jól megy neki! Kép

#29734 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 07. 05. 10:47

Igen, ilyen varázsszavakat hallottál, de fingod sincs, hogy mit jelentenek, hogyan függenek össze. Az egészről semmit nem tudsz, csak jó hajtogatni őket mágikus szavanként.

Pont a „célcuccok” azok, amelyek pl. még tipikusan nem multiprocesszorosak. Meg mi az, hogy kvázi létező? Ténylegesen nem léteznek? Vagy a kvázi is csak egy barón csengő szakszó, amit jó bedobni kocsmai szinten?

Siralmas, mennyire gyér amit a kereső a kvázira való rákérdezésre feldobott.
Linkelek közülük egyet http://wikiszotar.hu...otar/Kv%C3%A1zi
Az imént azért használtam ezt a szót, mert Jahno használta és a nézetem szerint jó értelemben használta.
Érdemes erről a szóról is tudni, h (a bolsevik időkben), a bunkócskák körében divatszóként használták, az értelmét szétkenték.
Én a látszólag, mintha (alap) értelemben használom.
Ma mocskolódó, mocskosító szövegeid rám nem hatnak (már nem tudnak változtatni rajtam).
Önmagad és mások látásmódját torzíthatják.

#29735 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 07. 05. 13:01

Az nem jó, ott is egész csillagpontosak voltak, majd kialakultak a kötött időben nyitva tartott nodeok, mindenki ahhoz igazította a pollozást, hogy lehetőleg rövid idő alatt friss legyen a tartalom. Átgondolt dolog volt, ne haslítsd Gyulához, mert páran megsértődünk.
Make love not Wor.

#29736 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 07. 05. 13:12

Szerveroldalon sem megy, már 100 lekérésnél letérdelne a történet, vagy még előbb swapba fulladna, mielőtt a rettenet izom 386-os proci végezne a legelső lekérés kiszolgálásával. Aztán még az indexelés, karbantartás sem lenne kis mutatvány. Talán P2-P3-as géppel meg lehetne próbálni, de szerintem még azzal is elmebetegség.

Jelentem a valosagshow.hu annó a P3asomon futott, majd kapott RAMot és 2. procit. Mondjuk a vezérlője árából most 1 évet menne valami virtuális gép, processzor árából meg a következőt. És 2 proci után nem volt hova bővíteni, pedig igény lett volna, mert amint az első dugást kirakták letölthetőben, lerohadt az egész a vérbe :-D
Make love not Wor.

#29737 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 05. 14:44

Ma mocskolódó, mocskosító szövegeid rám nem hatnak (már nem tudnak változtatni rajtam).

Te kezdted. Még azt a szaktudást is megkérdőjelezted, amit meg tudunk mutatni. Ennél elvibb dolgokól nem is beszélve, hogy működött régen, ami nem működött.
Make love not Wor.

#29738 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 07. 05. 10:49

Köszönd baszod, ....

Szívesen. A bajotok a prekoncepciók.
Keretrendszerben és ezen belül, sémákban gondolkoztok.
Mindezt úgy, h nem látjátok, h ezek csupán gondolatok. Csak azért van úgy, mert valakik kigondolták és eszerint szervezték, szervezik.
És gyakran egy magas szintű logikai réteg valóságában gondolkodva láttok, alkottok (azzal a prekoncepcióval, h ez fizikai szintű (megváltoztathatatlan) valóság).
Abba bele sem gondoltok, h ennek a valóságnak a fenntartása, működtetése mibe kerül (és mi és hogyan működhet alatta).
A Te szakmádhoz a régi postaműködtetési mintát javaslom. Az is az általam mutatott területi alapú struktúrára és logikára épült.
Ha nekem lenne a feladatom az, mint Neked, akkor helyileg azt vizsgálnám, h a levél címzettje (a bázisállomása) körzeten belül van-e. Ha igen, akkor a levél marad a körzeti vizsgáló tárolójában (a címzett postafiókjába rakottan). Ha nem, akkor hol van a címzett postafiókja és a levél vagy a fel abba a központba amely lefedi a küldő és a címzett területét egyaránt, és innen a címzett személyes postafiókjába (ahonnan bárhol is van éppen, a többi levelével együtt lekérdezheti). Vagy a levél egy célmeghatározás és útvonal optimalizálás után (immár célzottan) megy a címzett postafiókjába.
A konstrukciómhoz felhasználnám a postai címzésrendszert (az irányítószám rendszerrel együtt).

#29739 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 05. 15:27

Szívesen. A bajotok a prekoncepciók.
Mindezt úgy, h nem látjátok, h ezek csupán gondolatok. Csak azért van úgy, mert valakik kigondolták és eszerint szervezték, szervezik.
És gyakran egy magas szintű logikai réteg valóságában gondolkodva láttok, alkottok (azzal a prekoncepcióval, h ez fizikai szintű (megváltoztathatatlan) valóság).
Abba bele sem gondoltok, h ennek a valóságnak a fenntartása, működtetése mibe kerül (és mi és hogyan működhet alatta).
A Te szakmádhoz a régi postaműködtetési mintát javaslom. Az is az általam mutatott területi alapú struktúrára és logikára épült.
Ha nekem lenne a feladatom az, mint Neked, akkor helyileg azt vizsgálnám, h a levél címzettje (a bázisállomása) körzeten belül van-e. Ha igen, akkor a levél marad a körzeti vizsgáló tárolójában (a címzett postafiókjába rakottan). Ha nem, akkor hol van a címzett postafiókja és a levél vagy a fel abba a központba amely lefedi a küldő és a címzett területét egyaránt, és innen a címzett személyes postafiókjába (ahonnan bárhol is van éppen, a többi levelével együtt lekérdezheti). Vagy a levél egy célmeghatározás és útvonal optimalizálás után (immár célzottan) megy a címzett postafiókjába.
A konstrukciómhoz felhasználnám a postai címzésrendszert (az irányítószám rendszerrel együtt).

Nekünk több szakmánk van, neked meg egy sem.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#29740 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 05. 15:27

Az a séma milyen lehet, mikor minden eddigi elmélettel szembemegyünk, aztán kitalálunk valami újat és sikerült is megcsinálni? Kigondoltad? Csináld meg. Néha ilyen technológiát nagyon jó pénzekért el lehet adni a piacon, de tudom, volt pár ilyen HWSW-s hülyegyerek, aki nem akarta eladni a lelkét az ördögnek és egy darabig csipogott, bár hamarabb megunta, mint Gyula. Lófasz öcsém, lófasz.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1485
  • 1486
  • 1487
  • 1488
  • 1489
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.