HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#461 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 10. 22:18

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 10. 21:24

A CÉG a jelenlegi rendszerkonstrukcióban (önálló élő létező (mint jogi személy)) a dolgozóival szemben, a kárukra (is) eredményorientált. Még az egyéni vállalkozó is (jogilag) a saját egyéni vállalkozásának az alkalmazottja.

Na, itt a megoldás, légy EV, aztán kész is. Gépészmérnöknek mos tejeltünk napi 70ezres összeget, ha annyival beéred, akkor még helyed is lenne a piacon.
Make love not Wor.

#462 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 10. 22:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 10. 22:18

Na, itt a megoldás, légy EV, aztán kész is. Gépészmérnöknek mos tejeltünk napi 70ezres összeget, ha annyival beéred, akkor még helyed is lenne a piacon.

Mi az az EV? és milyen problémát kell megoldani?

#463 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 22:43

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 10. 22:22

Mi az az EV? és milyen problémát kell megoldani?

Egyéni vállalkozó. Magad ura, magadnak termelsz, állam lenyúlja az éppen aktuális mennyiséget, de valamiből azt is fenn kell tartani. Oszt júzerrel is csak megegyezel olyan összegben, ami mindenkinek jó.
Make love not Wor.

#464 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 22:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 10. 22:43

Egyéni vállalkozó. Magad ura, magadnak termelsz, állam lenyúlja az éppen aktuális mennyiséget, de valamiből azt is fenn kell tartani. Oszt júzerrel is csak megegyezel olyan összegben, ami mindenkinek jó.

Ha találsz nekem ennyit fizető folyamatos melót, akkor 5% a tied belőle.

#465 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 23:00

A CÉG a jelenlegi rendszerkonstrukcióban (önálló élő létező (mint jogi személy)) a dolgozóival szemben, a kárukra (is) eredményorientált. Még az egyéni vállalkozó is (jogilag) a saját egyéni vállalkozásának az alkalmazottja.
A szövetkezeteknél minden tag jövedelme közvetlenül függ a szövetkezet produktumától, tehát közvetlenül érdekelt a legnagyobb eredmény létrejöttében.

Biztos jó ez a szövetkezeti világrend, de ott mi fog történni az idősekkel, a betegekkel, a csökkent képességűekkel? Egyáltalán a társadalmi szolidaritással?

Vagy mi van a deviánsokkal, vagy azokkal akik nem akarnak belépni a szövetkezetedbe?

És mi van a társadalmi ellátórendszerekkel? A nonprofit szervezetekkel? Az erőszakszervezetekkel?

Mindent szövetkezeti alapon nem könnyű megoldani! Szövetkezeti rendőrség/hadsereg? Szövetkezeti Tudományos Akadémia?

Te tudod egyáltalán miről beszélsz? Vagy csak beleszaladtál egy nagyobbacska tasliba, megkattantál és most ide jársz észt osztani? :-s

#466 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 23:05

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 10. 22:57

Cyberde többet fizet, no meg nem bolond. De mondom, nagy a piac, próbálkozz, vagy meglévő dologgal, vagy rést keress, ahogy mi csináljuk.
Make love not Wor.

#467 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 23:07

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 10. 22:57

Ingyenelo faszkalap. 1 millios nepessegcsokkenos faszkodasodra irtam valamit. Baszol valaszolni??
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#468 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 23:44

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 02. 10. 23:07

Ingyenelo faszkalap. 1 millios nepessegcsokkenos faszkodasodra irtam valamit. Baszol valaszolni??

Tékitízi... :-) Én is írtam, nekem sem válaszolt. De én már rájöttem, hogy ilyenkor nem is a hozzá hasonlóknak írok, csak a saját gondolataimat szedem össze. :-D

Ha tudna válaszolni, akkor nem lenne min röhögni... :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#469 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 23:48

Idézet: cyberde - Dátum: 2012. 02. 10. 23:00

Biztos jó ez a szövetkezeti világrend, de ott mi fog történni az idősekkel, a betegekkel, a csökkent képességűekkel? Egyáltalán a társadalmi szolidaritással?

Vagy mi van a deviánsokkal, vagy azokkal akik nem akarnak belépni a szövetkezetedbe?

És mi van a társadalmi ellátórendszerekkel? A nonprofit szervezetekkel? Az erőszakszervezetekkel?

Mindent szövetkezeti alapon nem könnyű megoldani! Szövetkezeti rendőrség/hadsereg? Szövetkezeti Tudományos Akadémia?

Te tudod egyáltalán miről beszélsz? Vagy csak beleszaladtál egy nagyobbacska tasliba, megkattantál és most ide jársz észt osztani? :-s

Mindent meg lehet csinálni a szövetségi elv szerint működtetve.
A jelenlegi népsűrűség mellett már vannak olyan dolgok, amiből nem tud senki kimaradni (mindenképpen közösségi fenntartást igényel). Ezeknek a közösségi szolgáltatásoknak a díját többségi akarattal és határozattal azoktól is (akár kényszer alkalmazásával is) beszedik.
Többségi határozat dönti el, h az országban élni akaróknak milyen közszolgáltatásokat tartanak fenn és ezekért mennyit kell (minden munkaképesnek) kifizetnie (infrastruktúra, közegészségügy, közoktatás, társadalmi szolidaritási szolgáltatások, települési és regionális rendfenntartás, stb.). Amit a többség jónak lát, arra a többség saját belátásából tisztességesen adózni is fog (épen úgy, ahogy jelenleg különféle biztosításokat köt).
- Az igazságos adózást pedig pénzben is megváltható (kinek hogy tetszik) munkamennyiség (munkaidő) adóval oldanám meg.
- A demokrácia nem anarchia, hanem a közmegegyezett szabályok mindenkire érvényes DIKTATÚRÁJA.
Annyi, h a demokráciában csak azt szabályozzák (kötelező érvénnyel) ami a békés egymásmellett éléshez, a közterület és a megegyezett közszolgáltatások fenntartásához kell. Az összes többi szabály már csak valamely nem kötelező és célirányos összefogásoknál az együttműködésben résztvevők megállapodásai (amelyek az adott együttműködés résztvevői számára kötelező érvényűek).
Az igazgatási rendszer pedig, ezt jól hasznosítaná a feladatai ellátásához.

#470 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 23:52

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 02. 10. 23:07

Én azt mondtam, majdnem egymillió.
És a baszok válaszolni, a szex egyik formája.

#471 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 00:20

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 10. 23:48

Mindent meg lehet csinálni a szövetségi elv szerint működtetve.
A jelenlegi népsűrűség mellett már vannak olyan dolgok, amiből nem tud senki kimaradni (mindenképpen közösségi fenntartást igényel). Ezeknek a közösségi szolgáltatásoknak a díját többségi akarattal és határozattal azoktól is (akár kényszer alkalmazásával is) beszedik.
Többségi határozat dönti el, h az országban élni akaróknak milyen közszolgáltatásokat tartanak fenn és ezekért mennyit kell (minden munkaképesnek) kifizetnie (infrastruktúra, közegészségügy, közoktatás, társadalmi szolidaritási szolgáltatások, települési és regionális rendfenntartás, stb.). Amit a többség jónak lát, arra a többség saját belátásából tisztességesen adózni is fog (épen úgy, ahogy jelenleg különféle biztosításokat köt).
- Az igazságos adózást pedig pénzben is megváltható (kinek hogy tetszik) munkamennyiség (munkaidő) adóval oldanám meg.
- A demokrácia nem anarchia, hanem a közmegegyezett szabályok mindenkire érvényes DIKTATÚRÁJA.
Annyi, h a demokráciában csak azt szabályozzák (kötelező érvénnyel) ami a békés egymásmellett éléshez, a közterület és a megegyezett közszolgáltatások fenntartásához kell. Az összes többi szabály már csak valamely nem kötelező és célirányos összefogásoknál az együttműködésben résztvevők megállapodásai (amelyek az adott együttműködés résztvevői számára kötelező érvényűek).
Az igazgatási rendszer pedig, ezt jól hasznosítaná a feladatai ellátásához.

Te egyébként honnan jöttél? A hold sötét oldaláról? Csak mert amit írsz, az nagyjában-egészében (egy-két szektás lózungtól eltekintve) a világ intelligens felén most is így működik. :-)

#472 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 00:29

Ez meg annyira szép lózung, hogy megérdemel egy külön postot. :cool:

Kb olyan (és annyit is ér), mint anno a Margit híd aljára festett graffiti, ami szerint: "Az anarchia nem káosz, hanem uralom nélküli rend."

Azért a wikipediát átlapozgathatnád a demokrácia címszó környékén!

#473 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 00:33

Idézet: cyberde - Dátum: 2012. 02. 11. 00:20

Te egyébként honnan jöttél? A hold sötét oldaláról? Csak mert amit írsz, az nagyjában-egészében (egy-két szektás lózungtól eltekintve) a világ intelligens felén most is így működik. :-)

Messze környéken, nem sok RÉSZVÉTELI demokráciáról tudok (amelyben országos (törvényhozási) szinten is a részvételi demokrácia működne).

#474 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 00:56

Idézet: Zsul - Dátum: 2012. 02. 10. 23:44

Tékitízi... :-) Én is írtam, nekem sem válaszolt. De én már rájöttem, hogy ilyenkor nem is a hozzá hasonlóknak írok, csak a saját gondolataimat szedem össze. :-D

Ha tudna válaszolni, akkor nem lenne min röhögni... :Đ

Igazad van. A vegen meg meg is kedvellek. :unsure: :Đ

#475 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 01:00

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 10. 23:52

Én azt mondtam, majdnem egymillió.
És a baszok válaszolni, a szex egyik formája.

majdnem egy millio. 30 evre leszamolva,es nem 20 evre. Alig van kulonbseg. :rolleyes:

Azt meg magyarazd el nekem, hogy mi alapjan mondod barmirol, hogy hazugsag?

#476 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 09:31

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 02. 11. 00:56

Igazad van.

Nem is egy, csak szóljatok ha kell még :Đ

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 02. 11. 00:56

A vegen meg meg is kedvellek. :unsure: :Đ

Maradjál csak Polánál, ő értékeli a közeledésedet... :-D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#477 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 09:40

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#478 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 09:50

A szövetkezeteknél minden tag jövedelme közvetlenül függ a szövetkezet produktumától, tehát közvetlenül érdekelt a legnagyobb eredmény létrejöttében.

De mivel többen dolgoznak a szövetkezetben, ezért egy embertől csak kevéssé függ az össz produktum.
Sokan úgy vannak, hogy inkább kapjak kicsit kevesebbet, de ne kelljen (annyit) dolgoznom.

Ennél inkább jobb ötlet, ha mindenkit az alapján jutalmaznak, amennyit ő személy szerint dolgozott, és nem az össz produktumot osztják el egyenlően.
Hiszen akkor mindenki úgy volna, hogy minek hajtsak, ha ugyanannyit kapok, mint aki lóg egész nap.
De ilyen is van ma is: prémiumnak vagy jutalomnak nevezik. Oszt' azt se mindig az kapja, aki a legtöbbet hajtott.

#479 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 09:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 10. 23:05

... vagy rést keress, ahogy mi csináljuk.

Igen, azt én is szeretem :D

#480 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 10:01

Most is ez van. Bárki elmehetet szavazni. Ha valami sok embert zavar, lehet rá indíttatni népszavazást (1-2 téma kivételével mindenről).
Arra nem gondolsz, hogy a közt lehet manipulálni.
Azt hiszed, hogy az ókori görögöknél nem manipuláták a cserépszavazást? Nem a f*szt, törvényesen lehetett szavazatokat venni.

Arról nem si szólva, hogy minden réteg mást akar.
Mivel a megtermelt produktum véges, ezért nem lehet mindenkinek az igényét 100%-ig kielégíteni. Főképp, hogy egymásnak ellentmondó igények is vannak.
- a nyugdíjas magasabb nyugdíjat, minden mást leszar,
- a fiatal olcsó lakáshitelt, jó munkát, olcsó és jó szórakozási lehetőséget, és ne a nyugdíjasokra költsenek inkább sokat,
- aki tanulni akar, az azt akarja, hogy a tanulást és az iskolákat támogassák, legyen ingyen könyv, ingyen oktatás,
- aki nem akar tanulni, azt azt mondja, hogy ne legyen ingyen oktatás, ne ő fizesse mások képzését.
- aki beteg, azt mondja, legyen ingyen orvosi ellátás,
- aki 5 évente egyszer kap el egy influenzát, azt azt mondja, ne az én pénzemből gyógyítsanak másokat,
stb ...

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.