HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#601 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 15. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 14. 18:46

Mindannyian jobban járnák, ha azzal szórakoznál ami veled egykorú (és a lábaid közé nőtt (ha van egyáltalán ilyened)).

te figyeljélmár, neked mióta ekkora a pofázmányod itt mások nevében is? és mire fel? :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#602 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 15. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 02. 15. 18:38

te figyeljélmár, neked mióta ekkora a pofázmányod itt mások nevében is? és mire fel? :think:

Ezen kiakadsz? Ők szokták mondani, hogy mit okoskodsz, a "mi pénzünkön tanultál".
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#603 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 15. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 15. 19:02

Ezen kiakadsz? Ők szokták mondani, hogy mit okoskodsz, a "mi pénzünkön tanultál".

kiakadni nem akadok ki, de azért érdekel :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#604 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 15. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 15. 17:00

Egy tisztességes rendszerben az az alap, h mindenki felelősséget vállal a munkájáért.
Egy egy hitelesítés és az adminisztrációja nem kiemelten nehéz jogi feladat.

Osszekevered a szezont a fazonnal. Csinaltatsz egy hivatalos okmanyt, amit az allam elismer es kulfoldon is el/ismerik. Elvegzel egy munkat mondjuk 80%osan. Ezt szovateszik es te nagy durcasan, de kijavitod. Aztan, amikor mesz a kasszahoz es csak a szerzodesben - ha kotottetek ilyet- foglalt penz 80%at kapod meg. Jogos-e a felhaborodasod? Gyanitom, nem.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#605 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 15. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 15. 18:34

Megvan. Ha hiszed, ha nem. és ha hiszed ha nem én még 8 évig tanultam oroszul, hordtam az úttörőnyakkendőt is. Ha akartam, ha nem. És ebben a világban felnőve, ami suhasem tetszett, örültem az első népszavazásnak. Éltem is vele. És ha hiszed ha nem a családalapításom után jöttek a 30 % kamatok, Nem devizában, sőt a lakásom értékét sem vehettem fel lóbaszás fejében 1000 éves futamidőre. És melóztam, ha nem tetszett elmentem máshov amelózni. És nem volt rendszer, kormány amit szidjak, mert talán nem is érdekelt. És az évek múlásával, gondolok legalább 20 évre, kifizettem a hiteleinet, amellet, hogy közben 3 x költöztem nagyobb lakásba, mert jöttek a gyerekek. Mert ezt gondoltam helyesnek. Mert amit kapok majd, azt talán a gyermekeim visszaadják a közösbe. Amit tőlük kapok, kaptam, láttam felnőni őket, az olyan dolog amit nem is akarok elmagyarázni senkinek.
éS NAGYRÉSZT SZARUL KERESTEM, VÁLLALKOZTAM, DE MINDIG KIFIZETTEM AMIT KELLETT. Bocs, capslock beragadt. És azóta jöttek-mentek pártok, mégis csak magamra voltam utalva. Végül is kezdhettem volna a vállakozást úgy, hogy én vagyok az ügyvezető, akkor már kell egy titkárnő...
Más kérdés, ha beleszületsz egy világba. De akkor még semmit sem tudsz róla, míg felnősz addig ismered meg. És elhiszem, hogy jó lenne sokat keresni, lófaszt fizetni, rohadjon meg a beteg, a nyugdíjas, a borsodi munkanélküli. Ugyanúgy tartozol a múltnak, mint a jövőnek.
Én bezzegországból pofázok, de gyere és próbáld ki. Biztos, hogy jobban érvényesülnél?

nekem igazából fogalmam sincs miről pofázol és kb. mihez van már köze. kurvára nem érdekel a cv-d, közgazdasági tények helyett meg ugyanazt a fos képmutató mellverős mellébeszélést nyomod, amit gyula, a tartalmi lényegét meg ugyanúgy nem fogod fel annak, amit a másik ír, mint ő. ez gondolom a korral meg a meszesedéssel jár. csak én még annyit sem értek belőle, mert gyulának legalább megvan a konzekvens veleje. fingom sincs h jön ide, és alapvetően le is szarom, mennyi házat építettél fel, meg mennyit gyereket neveltél fel és h milyen hangosan vered a melledet. de felőlem járhatsz az eltűnt idő nyomában, vagy mint leopold bloom, mesélhetsz a napodról, és izmozhatsz tovább. de akkor inkább beszélgess gyulával, el lesztek, mint két meszes szerencsétlen.
jah, mellesleg én is 8 évig tanultam oroszt, és hordtam a piros nyakkendőt. ahogy sokan mások.

Szerkesztette: avmanster 2012. 02. 15. 22:06 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#606 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 15. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 15. 17:10

Ember és ember között épp elég különbség van... Van az a lelkes idióta, aki végigpedálozza az egyetemet, beül az irodába, és elkókányolja a maga kutatási/fejlesztési dolgait, és van az a született géniusz, aki már legóvárépítésnél is végeselemes statikai számításokat végzett fejben, és adott munkakörben végtelenszer produktívabb.
És fizikai munkavégzésnél is van Woody Allen és van Schwarzenegger is a világon, egyformán fizetnéd egységnyi kőfejtésért őket?

Az egyedi konkrét eseteken túl, minden igazságunk (egy szórás görbe melletti) statistikai igazság.
A kérdésem a statisztikai átlagra vonatkozott.

#607 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 07:26

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 02. 15. 22:02

jah, mellesleg én is 8 évig tanultam oroszt, és hordtam a piros nyakkendőt. ahogy sokan mások.

Büdös, úttörő komcsi! Most már mindent értek.

Ennyivel idősebb lennél nálam? Nekem nem volt már orosz. Úttörő sem voltam. Egyedül kisdobosnak próbáltak beszervezni, de az sem volt sikeres.

Szerkesztette: Raynes 2012. 02. 16. 07:28 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#608 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 08:17

Kép (x)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#609 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 15. 16:40

Ezt másnéven úgy mondják, h a monopol helyzetben levő közjegyzők árkartelezése, a monopol helyzettel való rút visszaélés.

Az ember ilyen.
Jézus koporsóját sem őrizték ingyen.
Sőt, 30 ezüstért be is köpték, hol van.

#610 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 15. 17:00

Egy tisztességes rendszerben az az alap, h mindenki felelősséget vállal a munkájáért.
Egy egy hitelesítés és az adminisztrációja nem kiemelten nehéz jogi feladat.

Na ez az.
Az ember nem ilyen, a felelősség alól sokan próbálnak kibújni, másra kenni, stb.

#611 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 16. 07:26

Büdös, úttörő komcsi! Most már mindent értek.

Ennyivel idősebb lennél nálam? Nekem nem volt már orosz. Úttörő sem voltam. Egyedül kisdobosnak próbáltak beszervezni, de az sem volt sikeres.

nekem is volt nyakkendő, meg úttörő is voltam, meg oroszt is tanultam
vén fasz vagyok :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#612 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 15. 22:28

Az egyedi konkrét eseteken túl, minden igazságunk (egy szórás görbe melletti) statistikai igazság.
A kérdésem a statisztikai átlagra vonatkozott.

Gyula, ezen kár szenvedned: nincs egyenlőség. Van aki közelebb ül a tűzhöz, és van aki nem fért oda, csak távolabb.
Soha nem is volt egyenlőség. És nem is lesz. Mert ha a lehetőségek és a vagyoni helyzet egyenlő is, mindig lesznek akik talpraesettebben (nem csak kimondottan a csalásra meg mások kárára, hanem pl. gyorsabban reagálnak, gyorsabban észrevesznek egy lehetőséget) tudnak élni a lehetőségekkel, és lesznek akik meg nem.

Ha te is közelebb akarsz kerülni a tűzhöz, és már nincs több hely (az életben a legtöbb esetben nem szokott lenni), akkor meg csak mások kárára történhet: valaki(k)nek távolabb kell kerülnie, hogy te is oda tudj férni.

#613 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 16. 09:33

Fenét vagy vén.
Inkább a többiek fiatal tacskók :)

Amúgy meg megint jön divatba az orosz, több ismerős kiscsaj is tanulja. Némelyik csodálkozott, hogy én ismerem a cirill betűket, meg még emlékszem pár szóra is, oszt' nagyon alap dolgokról el tudok beszélgetni pár mondatban, vagy tudok vizet, vagy pár fajta kaját kérni ...

#614 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 09:56

Oszt' a sípjeleket tudod-e még?
Mer' akkor nem is vagy igazi úttörő :)

Nekünk nem kellett fejből tudni, csak talán egyszer megmutatták, de soha az életben nem használtuk. Meg (ha jól emlékszem) a sípon rajta volt pár utasítás sípjele.
A másik ilyen sose használt feature volt a riadólánc ...

#615 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 10:42

Ja.

És pina.

Meg sör! :beer: ;)

#616 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 16. 09:43

Fenét vagy vén.
Inkább a többiek fiatal tacskók :)

Amúgy meg megint jön divatba az orosz, több ismerős kiscsaj is tanulja. Némelyik csodálkozott, hogy én ismerem a cirill betűket, meg még emlékszem pár szóra is, oszt' nagyon alap dolgokról el tudok beszélgetni pár mondatban, vagy tudok vizet, vagy pár fajta kaját kérni ...

Ha van időd, érdemes lenne felfrissíteni a tudásod. 5-10 éven belül jól járhatsz, ha tudsz rendesen oroszul...

Gyula: most ha Sparow2 a szabadidejében nem faszkodik, hanem oroszt tanul, majd 10 év múlva ő szénné keresi magát, én pedig csóró maradok, mert csak angolul tudok, akkor én is álljak neki egyenlősdiről papolni, meg sírni, hogy nekem most (akkor) rossz? :think:

#617 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 16. 11:44

Ha van időd, érdemes lenne felfrissíteni a tudásod. 5-10 éven belül jól járhatsz, ha tudsz rendesen oroszul...

Gyula: most ha Sparow2 a szabadidejében nem faszkodik, hanem oroszt tanul, majd 10 év múlva ő szénné keresi magát, én pedig csóró maradok, mert csak angolul tudok, akkor én is álljak neki egyenlősdiről papolni, meg sírni, hogy nekem most (akkor) rossz? :think:

Már most is. Én most kezdem a felfrissítést, meg sem állok a középfokig, de inkább tovább.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#618 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 02. 15. 17:46

Nem, azt úgy hívják, hogy 14/1991. (XI. 26.) IM rendelet a közjegyzői díjszabásról.

Ami ugye lehetőséget ad az óccsitásra. Gyulusnak van igaza, ha többen lennének, valakinek a feléért is megérné megcsinálni.

Szerkesztette: H.Niki 2012. 02. 16. 10:59 -kor

#619 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 15. 18:06

lkamazottamat zsebbe fizetem, vagy alkalmazottként zsebbe fogadok el pénzt, hivatkozva bármire, addig a jelenlegi törvények szerint adócsaló vagyok.

Az, hogy alkalmazottként zsebbe kapod, az általában kényszerhelyzet.

#620 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2012. 02. 16. 10:51

Az idiótának van igaza, ha többen lennének, valakinek a feléért is megérné megcsinálni.

Ez meg ugye ott sántít, hogy a közjegyző nem magától lesz közjegyző, hanem kinevezik.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.