Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 10. 07. 13:36
Az én elméletem azon alapul, h a többség az erős és barátságos környezet önmaga számára való jóságában gondolkozik és ezért tesz az ilyen környezet létrejöttéért és fenntartásáért.
A néphagyományainkban ez a mentalitás őrződött meg a jelenben is felhasználható örökségünkként.
Egy életelvre épülő komplett rendszerprogram amely közösségi szinten működtetve általános jólétet csinál.
Programozhatók vagyunk (tudatmanipuláció). Emellett önfejlesztő, önátprogramozó képességünk is van (megértési és tanuló képesség).
A természet nem így működik. Csak egy példa: nézd meg bármelyik állatot hogy féltik a kaját a többitől.
Ez csak a modern "találmányunk", hogy osszuk el valamennyire a javakat, hogy a gyengébb és bénább is kapjon valamivel többet.
De ahol nincs annyi, hogy elosszák, ott simán vége a gyengének. Lásd. pl. eszkimók, akik a vadászathoz öregeket kitették elpatkolni. Mert nem volt annyi kajájuk, hogy eltartsanak egy olyat, akinek nincs haszna.
Neked az a nagy mákod, hogy itt és most nem ezek a szabályok.
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 10. 07. 13:36
A jó működéshez szervezőre, irányítóra is szükség van ez nem kérdés. Az nem mindegy, h az irányító feladatot ellátó miben gondolkozik, mire szervezi a csoportműködést. A vezetői tisztességet az biztosítja ha a jóléte a tisztességes vezetői munkájától függ (valódi számonkérhetőség).
És hogyan kérsz számon, ha átbaszlak, te ász?
Megint arra építesz, hogy majd mindenki szépen bevallja, ha kavart valamit.
Ezerszer mondtam csak én, mások meg még többször, hogy ez hülyeség. Ha nem érted meg (vagy nem akarod megérteni), akkor nem tudok mást mondani, csak azt, hogy hülye vagy.