HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#5521 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 17:43

Igen. És sajna az a baj, hogy kell. Először mikor én is leadtam valahova önéletrajzot, mondták, hogy ez így nem jó. Hádeminem jó? Hát úgy írjam meg, hogy az adott munkakörre jobban hegyezzem ki. Az meg kevés volt. Meg nem részeltes. Meg motivácisó levél az, persze.

Ha erre gondolt akkor mindjárt más :) Suli utolsó évében én is elmentem karrier tanácsadóhoz párszor (suli szolgáltatása, külföldön). Ott ránézett az önéletrajzra/motivációs levélre, segített mit írjunk bele az eddig elért dolgokból, nekem külföldiként abban is mire számítsak stb.. De szerintem ez nem tréning.

Manapság sokszor több száz vagy ezer jelentkezés fut be egy céghez. Ha ennyiből ki akar tünni valaki akkor azért tenni kell.. Én is gyűlöltem a motivációs (mesék) levelek írogatását de ez van, a játékot a szabályok szerint érdemes játszani :)

#5522 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 18:26

Tudtoddal... Próbáltad már?

Tudtommal. Személyesen nem. De jól érzem, hogy már megint kezd eltolódni a vita afelé, hogy a huszonhét éves kis takony mit tudhat a világról, mit látott, mit tapasztalt? Szerinted én egyedül lebegek a nagy sötét semmiben, nincs körülöttem nehéz sorsú, de az ellen tenni akaró, vagy a világba nagy ívben beleszaró, nagypofájú rokon, ismerős, én meg a nagy csipás szemeimet gondosan összeszorítva tartom, hogy véletlenül se kelljen a külvilág bajaival foglalkozzak? Vagy tényleg az van, hogy csak a saját tapasztalat számít a nagy sóhajtozókórusban, de minél kevesebb az évek száma, annál inkább hallgass a nevem?

Szerinted a jó világot meg az ezüst kanalat ki rakta a számba, az egy éves koromban lelépő fater (igen, a TE korosztályod, a nagy aranyidős évfolyam nekem ennyit rakott le az asztalra), vagy az egyedül nevelő, minimálbér környékén tengődő anyám, akit két éve temettünk el, és semmi nem maradt utána, csak négymillió-hatszázezer forint adósság? Szerinted ki tolta a seggem alá az eddigi állásaimat, a szakmai tapasztalatomat, a szaktudásomat? Szerinted mennyit kellett ahhoz szopnom, hogy végül egy irodában mereszthessem a seggemet, és ne olyanokkal kelljen foglalkoznom, hogy vajon három vagy négy zsemlénként jut majd egy párizsi, és úgy vajon meglesz-e a minimum ezerötszáz kalória? Szerinted nem húzhatom fel magamat teljesen jogosan, amikor itt egy idióta lassan a hatvanadik oldalnál tart abban a tirádában, hogy ki mindenki felelős a rossz sorsáért, és persze ebből a listában saját maga gondosan mellőzve van, és közben meg úgy hazugozza az összes ellene beszélőt, ahogy nem szégyelli? Hát mi az a kurva nagy szerencse, ami nekem kijárt, neki meg nem? Mondja el, hogy a fenti felsorolásból mit szeretne magáénak tudni, mert szívesen átpasszolok neki egy párat, ha már a jódolgomat ennyire irigyli. És ez nem panaszkodás, mert jelenleg semmi okom nincsen a panaszkodásra, attól eltekintve, hogy itt engem több oldalról meg akarnak győzni, hogy az ötven felettieknek gyárilag szar, minden tekintetben. Tudod, szerintem rájöttem, hogy a rokonságban levő ötven felettieknek miért van munkájuk, még annak ellenére is, hogy őket se tojáshéjban hordozgatja a sors. Többek között azért, mert valószínűleg soha nem tudnának oldalakat írni arról, hogy miért nem sikerülhet.

Minden tisztelettel.

#5523 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 04. 18:36

Álláskereső tréning??? Mi a f–^sz? haha

Munkaajánlat álláshirdetésre, mindezt vakon? Esetleg, angolosan mondva, ha handjob/blowjob ajánlat lett volna...

Ezt a topikot olvasva azért csöndben kijelenthetjük, az élet alátámasztotta a Matáv indoklását :)

Akkor nem tudod, hogy a munkanélküli hivatal látogatásának egyik feltételeként szabták, hogy végezd el az önéletrajzírói tréninget. 3 napos, mintha az "Anonim Alkoholisták" röpgyűlése lenne. Tartja néhány olyan fiatal, akiről szintén nehéz elképzelni, hogy látott már munkát.
Amikor meg az élettapasztalat, meg az utolsó munkahely, valamint a "miért nem mentem a cepterhez telefonos operátornak" hangzik el, akkor meg néznek nagyot, hogy "ilyen is van?"
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5524 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:19

Árulja már el nekem valaki, miért gondolják egyesek azt, h a jó út egy agyament szabályrendszerhez való, az agyament szabályrendszer kitalálóit szolgáló, világrendet működtető, fenntartó módihoz való szolgalelkű alkalmazkodás?
Ráadásul egy olyanhoz, amelynek a működtetésével a saját élőhelyünkből is egyre élhetetlenebb szemétdombot csinálunk.

#5525 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 04. 19:02

Ha erre gondolt akkor mindjárt más :) Suli utolsó évében én is elmentem karrier tanácsadóhoz párszor (suli szolgáltatása, külföldön). Ott ránézett az önéletrajzra/motivációs levélre, segített mit írjunk bele az eddig elért dolgokból, nekem külföldiként abban is mire számítsak stb.. De szerintem ez nem tréning.

Manapság sokszor több száz vagy ezer jelentkezés fut be egy céghez. Ha ennyiből ki akar tünni valaki akkor azért tenni kell.. Én is gyűlöltem a motivációs (mesék) levelek írogatását de ez van, a játékot a szabályok szerint érdemes játszani :)

Hogy tűnjünk ki? Hivatásos sofőr lévén nem hazudhatom azt, hogy helikopter pilóta vagyok, és hiába nem írom bele a születési időpontot (hogy ne lássák mennyi idős vagyok adott pillanatban), elég csak ránézni az iskolák, valamint a munkahelyek -tól-ig dátumára, és hamar kiderül, hogy a múlt századból jöttem, és akkor biztos nem vagyok elég rugalmas, valamint a munkámban "Sztahanov" vagyok, mert biztos képes vagyok kétszerannyit megcsinálni, mint mások. Az, hogy fizikai képtelenség (adott munkafázis, adott mozdulatsor, és akkor még a külső, hátráltató körülményeket figyelembe sem vettük), az lényegtelen.
Lényeg, hogy hazudtam, de "én vagyok a Jani".
Az utóbbi időben 25-55-ig korú emberekkel dolgozom együtt. A fiatalabbja nem érti, hogy délután kettőkor miért is vágunk neki az országnak, mert milyen későn érünk haza, miközben az ő másnapi munkája lesz ezzel megkönnyítve (én, meg miután hazaszállítottam, csak három nappal később láttam családtagot). A velem egykorú nem nyavalyog, csak néha szeretne a családjával lenni. A tőlem idősebbektől sem halottam még panaszt, sőt örülnek, hogy van végre melójuk. Ez viszont egy ilyen munka. Nem volt kötelező elvállalni, felhívták rá a figyelmet, hogy mivel jár. A 25-35 közöttiek már fogynak ebből a munkakörből.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#5526 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 19:19

Árulja már el nekem valaki, miért gondolják egyesek azt, h a jó út egy agyament szabályrendszerhez való, az agyament szabályrendszer kitalálóit szolgáló, világrendet működtető, fenntartó módihoz való szolgalelkű alkalmazkodás?
Ráadásul egy olyanhoz, amelynek a működtetésével a saját élőhelyünkből is egyre élhetetlenebb szemétdombot csinálunk.

Szerintem picit maradj csendben, most értelmesebb beszélgetés folyik.
Make love not Wor.

#5527 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 19:25

Szerintem picit maradj csendben, most értelmesebb beszélgetés folyik.

Nem minden értelmetlen amit az épp aktuális gondolatiságunkkal értelmezve értelmetlennek látunk.
Az jó, h elkezdtetek értekezni, mert ez az út visz el azokhoz a következtetésekhez (meglátásokhoz) amikhez én már eljutottam.

#5528 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 19:40

Az jó, h elkezdtetek értekezni, mert ez az út visz el azokhoz a következtetésekhez (meglátásokhoz) amikhez én már eljutottam.

Igen, én például már eljutottam odáig, hogy egy utolsó, tizenkettő egy tucat, nagyszájú, lusta disznó vagy.

#5529 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 18:19

Tehát azt mondod, hogy te szabályok nélkül élsz? Váó! Igazi forradalmár :)

#5530 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:50

Nem minden értelmetlen amit az épp aktuális gondolatiságunkkal értelmezve értelmetlennek látunk.

B+ Gyula!
Te olvasod azt amit a többiek írnak? Érted is?
Az utolsó két oldalon végre a való világ szerepel, van akik nem látják, ne is lássák azt kívánom nekik.
Erre jössz, beröfögsz valami magyartalan szöveget. Ha valóban van véleményed, akkor légyszíves két egybefüggő mondatot írj le a saját szavaiddal, egyszerűen. Menni fog?

Mert vannak akik csak azt tudják: hazudsz, megcáfoltuk, idióta vagy.... De ők nem házigazdák.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#5531 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:51

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 19:03

Tudtommal. Személyesen nem. De jól érzem, hogy már megint kezd eltolódni a vita afelé, hogy a huszonhét éves kis takony mit tudhat a világról, mit látott, mit tapasztalt?

kis tejfelesszájú, ez már régóta így van... mondá a Pásztor is:
Bárcsak ne is élne az ember a tizedik meg a huszonharmadik esztendeje között. Vagy legalább átalunnák ezt a fiatalok. Mivelhogy ebben az időben egyebet se mívelnek, mint fölbökik a lyányokat, meg ingerkednek az öregekkel, meg lopnak, meg verekszenek.
Shakespeare: Téli rege
Fordította Kosztolányi Dezső

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5532 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 18:24

Hogy tűnjünk ki? Hivatásos sofőr lévén nem hazudhatom azt, hogy helikopter pilóta vagyok, és hiába nem írom bele a születési időpontot (hogy ne lássák mennyi idős vagyok adott pillanatban), elég csak ránézni az iskolák, valamint a munkahelyek -tól-ig dátumára, és hamar kiderül, hogy a múlt századból jöttem, és akkor biztos nem vagyok elég rugalmas, valamint a munkámban "Sztahanov" vagyok, mert biztos képes vagyok kétszerannyit megcsinálni, mint mások. Az, hogy fizikai képtelenség (adott munkafázis, adott mozdulatsor, és akkor még a külső, hátráltató körülményeket figyelembe sem vettük), az lényegtelen.
Lényeg, hogy hazudtam, de "én vagyok a Jani".
Az utóbbi időben 25-55-ig korú emberekkel dolgozom együtt. A fiatalabbja nem érti, hogy délután kettőkor miért is vágunk neki az országnak, mert milyen későn érünk haza, miközben az ő másnapi munkája lesz ezzel megkönnyítve (én, meg miután hazaszállítottam, csak három nappal később láttam családtagot). A velem egykorú nem nyavalyog, csak néha szeretne a családjával lenni. A tőlem idősebbektől sem halottam még panaszt, sőt örülnek, hogy van végre melójuk. Ez viszont egy ilyen munka. Nem volt kötelező elvállalni, felhívták rá a figyelmet, hogy mivel jár. A 25-35 közöttiek már fogynak ebből a munkakörből.

Azért a "kitűnni" és "hazudni" között óriási különbség van. Hazudni/ferdíteni csúnya dolog (bár sokan ügyesen művelik :().

Őszinte legyek nem tudom hogyan megy ötven körül az álláskeresés. Apukámat látva inkább a kapcsolati hálón keresztül.

#5533 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 13:46

Csak addig lehet lojálisnak lenni bármiféle rendszerrel, ameddig abban tisztességes értékteremtő munkából megvan a valamennyire tisztességes megélhetés LEHETŐSÉGE.
Olyannal meg végképp nem, amelyben azt mondják, még közmunkát sem tudnak adni.

Ezért mondtam, hogy akkor régiót kell váltani vagy országot. Más hely, más rendszer.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#5534 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 18:08

Akkor nem tudod, hogy a munkanélküli hivatal látogatásának egyik feltételeként szabták, hogy végezd el az önéletrajzírói tréninget. 3 napos, mintha az "Anonim Alkoholisták" röpgyűlése lenne. Tartja néhány olyan fiatal, akiről szintén nehéz elképzelni, hogy látott már munkát.
Amikor meg az élettapasztalat, meg az utolsó munkahely, valamint a "miért nem mentem a cepterhez telefonos operátornak" hangzik el, akkor meg néznek nagyot, hogy "ilyen is van?"

Voltam munkanélküli, de engem nem küldtek el ilyen tréningre. Szerencsére. De legalább a trénernek volt mukája :) Egyébként remélem soha nem kell visszamennem, nagyon lehangoló hely volt :(

#5535 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 04. 19:52

Őszinte legyek nem tudom hogyan megy ötven körül az álláskeresés. Apukámat látva inkább a kapcsolati hálón keresztül.

És ez csak ma kb. háromszor íródott le. Két-három éve egy szintén volt kollégámat az általunk betanított, kioktatott 10 évvel fiatalabb kollégák tanácsolták el a felvételnél, hogy "öreg". Nem kívánom nekik, de épp iskolás lesz a gyerekük, épp házat vettek, és épp hallom, hogy borul az a cég...

#5536 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 04. 19:59

És ez csak ma kb. háromszor íródott le.

Csak azt az "inkább"-ot nem kéne elsuvasztani. Senki nem mondta, hogy egyszerű kapcsolatok nélkül boldogulni, de lehetetlennek sem kell beállítani. Nyilván egyre rosszabb a helyzet, ahogy megyünk lefelé a "ranglétrán", de egy kétdiplomás jó szakemberre, aminek gyula be szeretné magát állítani, azért ötven felett is lesz igény. Nem feltétlenül egy hónap múlva, de ha csak otthon ül az ember a seggét csapkodva, meg kiküld évente húszas nagyságrendű önéletrajzot, akkor nem feltétlenül a társadalomban (meg mindenkiben, aki hozzá szól) kell a hibát keresni.

És sajnos azt is be kell látni, hogy egy átlagos magyar ötvenes nincs feltétlenül jó karban, anno nálunk a gyárban is hanyan voltak, akik többet voltak táppénzen, mint a gép mellett, mert az összes egészségük elment a piára meg a bagóra. Valamilyen szinten még érthető is, hogy a munkáltató húzza a száját, ha megjelenik egy ötvenes fickó, aki a saját mércéje szerint jó passzban van, aztán meg ki tudja.

Szerkesztette: debaj 2012. 12. 04. 20:20 -kor

#5537 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 15:07

Csak szólok, asszony másfél hónap alatt küldött ki kétszáz fölötti önéletrajzot, körülbelül tíz helyről jeleztek vissza neki. Édesanyjáék is küldözgették tucatszám az emaileket, meg járták a környéki ipartelepeket autóháton, hátha van hely, aztán egyszer csak lett. Tudom, hogy most úgy érzed, sokat írtál, de baromira nem. Ha nem jársz utána rendesen (és 500 önéletrajz 15 év alatt nem számít valami rendesnek), akkor meló se lesz.

+1

A besértődés nem eredményez mást, mint hogy kivonja magát a forgalomból.

#5538 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 04. 19:03

Tudtommal. Személyesen nem. De jól érzem, hogy már megint kezd eltolódni a vita afelé, hogy a huszonhét éves kis takony mit tudhat a világról, mit látott, mit tapasztalt? Szerinted én egyedül lebegek a nagy sötét semmiben, nincs körülöttem nehéz sorsú, de az ellen tenni akaró, vagy a világba nagy ívben beleszaró, nagypofájú rokon, ismerős, én meg a nagy csipás szemeimet gondosan összeszorítva tartom, hogy véletlenül se kelljen a külvilág bajaival foglalkozzak? Vagy tényleg az van, hogy csak a saját tapasztalat számít a nagy sóhajtozókórusban, de minél kevesebb az évek száma, annál inkább hallgass a nevem?

Szerinted a jó világot meg az ezüst kanalat ki rakta a számba, az egy éves koromban lelépő fater (igen, a TE korosztályod, a nagy aranyidős évfolyam nekem ennyit rakott le az asztalra), vagy az egyedül nevelő, minimálbér környékén tengődő anyám, akit két éve temettünk el, és semmi nem maradt utána, csak négymillió-hatszázezer forint adósság? Szerinted ki tolta a seggem alá az eddigi állásaimat, a szakmai tapasztalatomat, a szaktudásomat? Szerinted mennyit kellett ahhoz szopnom, hogy végül egy irodában mereszthessem a seggemet, és ne olyanokkal kelljen foglalkoznom, hogy vajon három vagy négy zsemlénként jut majd egy párizsi, és úgy vajon meglesz-e a minimum ezerötszáz kalória? Szerinted nem húzhatom fel magamat teljesen jogosan, amikor itt egy idióta lassan a hatvanadik oldalnál tart abban a tirádában, hogy ki mindenki felelős a rossz sorsáért, és persze ebből a listában saját maga gondosan mellőzve van, és közben meg úgy hazugozza az összes ellene beszélőt, ahogy nem szégyelli? Hát mi az a kurva nagy szerencse, ami nekem kijárt, neki meg nem? Mondja el, hogy a fenti felsorolásból mit szeretne magáénak tudni, mert szívesen átpasszolok neki egy párat, ha már a jódolgomat ennyire irigyli. És ez nem panaszkodás, mert jelenleg semmi okom nincsen a panaszkodásra, attól eltekintve, hogy itt engem több oldalról meg akarnak győzni, hogy az ötven felettieknek gyárilag szar, minden tekintetben. Tudod, szerintem rájöttem, hogy a rokonságban levő ötven felettieknek miért van munkájuk, még annak ellenére is, hogy őket se tojáshéjban hordozgatja a sors. Többek között azért, mert valószínűleg soha nem tudnának oldalakat írni arról, hogy miért nem sikerülhet.

Minden tisztelettel.

:respect: +1

#5539 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 19:19

Fordítsd meg a kérdést. Miért jó lázadni a bejáratott és többnyire működő rendszer ellen egy olyanért harcolva, amiről csak hagymázos lázálmok vannak? A vágyott rendszer és a szemétdomb kapcsolatát pedig még csak nem is sejthetjük...

#5540 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 20:40

Semmiféle garancia nincs, hogy oda jut mindenki a következtetésben, ahova te. Más háttér, más ember, más következtetés.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.