HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#6941 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 26. 20:00

Az euró-övezet viszont mindenképpen össze fog omlani, szerintem. Nem az összeomlás ténye a kérdéses, csakis a várható időpontja! Maga az EU, az persze más kérdés, én csak az euró-övezetről cikkezek. Hamarabb összeomlik majd, mint ahogyan azt némelyek gondolják...

Az EU összeomlás egyértelmű. Még tologatják a dolgokat, meg mutogatnak oda-vissza, mert nem találták meg azt a személyt, aki ezt hajlandó lenne levezényelni.

#6942 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 26. 21:11

Mit értesz kirekesztve alatt?

Nem hozhatnak be árut/szolgáltatást, csak az angolokon keresztül?

#6943 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 21:17

Nem hozhatnak be árut/szolgáltatást, csak az angolokon keresztül?

Bárkin keresztül behozhatnak, csak az angolok szívnak ha nem ott. Én azt mondtam, hogy pont az angolokat nem értem mit ugrálnak, ők szívnának eu tagság nélkül.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#6944 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 26. 20:11

Yep, jól emlékszel! Én is utáltam, ráadásul ugye, sose egy oldalt másoltattunk, hanem alsó hangon, kb. 50-et. Én most is azt mondom, hogy az üzemeltető cégnek aranybánya lehetett. Állítom, hogy az ibizai vagy madeirai nyaraló összejött a tulajoknak röhögve, a mi ösztöndíjunkból, jah! Később, meg ugye a CD-ÍRÁS volt hasonló aranybánya, ők voltak a királyok. Persze, én örültem a 486-osnak, amikor 150K volt egy cd-író, hehe!

Igen, érdekes egy időszak volt. Hozzátartozik a sok egyetemi élményhez :)
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#6945 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 26. 21:20

Bárkin keresztül behozhatnak, csak az angolok szívnak ha nem ott. Én azt mondtam, hogy pont az angolokat nem értem mit ugrálnak, ők szívnának eu tagság nélkül.

Ott fogják behozni, ahol a Főnöknő meghatározza. :-) Gondolom az meg Nagy-Britannia lesz.

Ha nem lesz eu tag, lehet jobban jár a nemzetközösség, mert kedvezőbb vám/adó feltételeket kapnak.

#6946 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 21:26

Ott fogják behozni, ahol a Főnöknő meghatározza. :-) Gondolom az meg Nagy-Britannia lesz.

Ha nem lesz eu tag, lehet jobban jár a nemzetközösség, mert kedvezőbb vám/adó feltételeket kapnak.

Je odáig, de onnantól befelé már nemigen. Ráadásul telibecsapjuk a pénzügyi szolgáltatásaikat tranzakciós vámmal, oszt hali, mingyárt tele lesz a City meg a Canary Wharf fehérgalléros munkanélküliekkel. :D

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#6947 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 26. 21:31

Je odáig, de onnantól befelé már nemigen. Ráadásul telibecsapjuk a pénzügyi szolgáltatásaikat tranzakciós vámmal, oszt hali, mingyárt tele lesz a City meg a Canary Wharf fehérgalléros munkanélküliekkel. :D

És ki fogja megcsinálni ugyanazokat a pénzügyi szolgáltatásokat? Bulgária? Görögország? Vagy Magyarország? :-s

#6948 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:38

Szerintem igen gyorsan lesz rá jelentkező.

Olyan üzletre, ahol keresni lehet, mindig van.

Idézet

#6949 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 26. 20:42

Hölgyeim és Uraim, íme! Itt a sztori: LÁM, ÍGY LETTEM ÉN INTERNETES MEGMONDÓEMBER! Vagyis, dehogyis én, hálistennek! És mennyi ilyen lehet még...

Én azon csodálkoztam, hogy a srác amolyan cimborai viszonyban volt a feleségemmel miután vége lett az egyetemnek (feleségem elvégezte, úgy értem). Aztán gyakorlatilag elküldött minket is a p°csába, mert próbáltam beszélni vele, hogy ne a facebookon spameljen az éppen aktuális kormány ellen, hanem kezdjen végre csinálni valami értelmeset. Akkor kiderült, hogy ő szabadságharcos, neki komoly követőtábora van és én csak ne pofázzak a zsíros svédországi állásomból okoskodva, mert fogalmam sincs semmiről. Itt kezdte elveszteni a jóindulatú érdeklődésemet, mivel a jelenlegi munkámat nem fingással és szteptánccal érdemeltem ki, hanem elég sok munka volt vele. Miután a srác tovább gyalázkodott inkább elbúcsúztam tőle és sok sikert kívántam a továbbiakra nézve.

Elcsodálkoztam, hogy elvileg egyetemi háttérrel rendelkező (még ha nem is fejezte be) ember hogy lehet ennyire korlátolt és buta. De hát a butaság emberi jog, ő élt is vele. Nem tudom hogy halad a szabadságharcával, nem is érdekel.

#6950 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 26. 21:38

Szerintem igen gyorsan lesz rá jelentkező.

Olyan üzletre, ahol keresni lehet, mindig van.

Csak legyen meg a tudása, rutinja is, ami a City-ben már összejött pár év alatt. :-)

#6951 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2013. 01. 26. 21:01

Ha már felvázoltad az EU "értelmét" és tisztában vagy azzal, hogy a magyar gazdaság katasztrofális állapotban van (mert retardáltak irányították az országot) és azzal is tisztában vagy, hogy itthon nem lesz munkád friss diplomásként, csak külhoban, miért nem mész oda tanulni és azt, amit az ottani munkaerőpiac felvesz? KSH adatai szerint tudjuk, hogy az építőipar 2012-es teljesítménye az 1944-es adatokat hozta (cirka 11.000 lakásépítés) akkor mi a facér tanul valaki építészmérnöknek? Miért nem tanulsz cipésznek, favágónak vagy tejtermelőnek? Ezekre van kereslet, megélsz belőle, családot is eltarthatsz. Jah persze, az igények. BMW, milla havonta, luxuskurvák, afterpartyk, nyaraló az Adrián. Nem gondolod, hogy alapvetően az eltorzult "erkölcsi" normákkal van probléma és a hihetetlen türelmetlenséggel?
Konkrétan én a mai suta, görbehátú, nyeszlett, elkurvult, kimázolt nyenyenyunyáknak egy rohadt kutyapórázt sem adnék a kezükbe, nemhogy egy felelősségteljes vezetői pozíciót.
Egyik barátom egy biztosítós ügy kapcsán állapította meg az alábbi tényt a biztosítóról: A biztosító egy olyan cég, akinek nagyon sok ügyvédje és nagyon kevés pénztárosa van. Ergo pénztárosnak kell tanulni.

Csupán nem teljesen értem a gondolkodásmódot, ennyi az egész. Tehát mindenki ott tanuljon és aztán ott helyezkedjen el, ahol éppen él/van? Csak a tisztánlátás kedvéért.

Egyébként az építőiparos példádra válaszul nagyjából annyit tudok elképzelni, hogy azért megy valaki építészmérnöknek ma, mert valószínűleg gimis fejjel nem olvassa a KSH-t, és nem az alapján választ szakirányt. Ez talán még érthető is, hiszen egy diáknak, de akár egy felnőttnek is vajmi kevés rálátása lehet arra, hogy 3-4 év múlva milyen lesz a gazdaság. Csupán találgathat/reménykedhet.

Azt pedig, hogy kinek mire van aspirációja, szerintem igazán nem a mi dolgunk eldönteni. Ha úgy gondolod, hogy cipészként meg tudnál élni családostul pl. itt a belvárosban, és nem vágysz többre, mert az neked megfelel, akkor legyél cipész. És ezt nem lekicsinylően mondom.

Viszont nekem egyre jobban úgy tűnik, mintha a mai fiatalokat mind tejfölösszájú, semmihez nem értő és holmi youtube-on látható Rap-meiszter életviteléhez közelíteni akaró emberekként kéne felfogni, mint nagy egész. Ez pedig egy kicsit durva - de persze lehet, hogy csak szerintem.

Végezetül még annyit, hogy engem igazából a diákhiteles/röghöz kötéses mizériában igazán az zavar, hogy az állam most a diákoktól akar majd besajtolni egy rahedli pénzt, viszont úgy érzem, hogy ettől függetlenül nem fog csökkenni az államadósságunk, vagy javulni a gazdaságunk. Ellenben lesz egy adag 1. diákhiteles friss-diplomásunk, akiknek még mindig nehéz lesz elhelyezkedni. 2. Megannyi akármilyen olyan munkát végző ember, amihez nem kell diploma, de legalább nem kell hitelt felvennie, és akkor 10-15 év múlva már vehet is egy lakást.

De kívánom, hogy ne így legyen.

#6952 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:52

Én gimnazistaként semmit nem tudtam arról, hogy mit akarok dolgozni vagy milyen irányban. Harmadik vége felé kezdett kristályosodni, hogy érdekel a műszaki rajz és a sima kézi rajz is. Talán építész vagy gépész. Aztán gépész lettem. Eddig megyeget, bár alighanem az építész szakma is tetszett volna.

#6953 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 26. 22:42

Elcsodálkoztam, hogy elvileg egyetemi háttérrel rendelkező (még ha nem is fejezte be) ember hogy lehet ennyire korlátolt és buta. De hát a butaság emberi jog, ő élt is vele. Nem tudom hogy halad a szabadságharcával, nem is érdekel.
Á! Tudod, ezek emberi dolgok, a végzettséghez baromi kevés közük van, mondhatni, hogy zéró, nulla... Jómagam is azt hittem, hogy ismerem az exem, aztán mikor kiderült nem rövid együttélés (és az azt követő szétmenésünk után), hogy VALÓJÁBAN egyáltalán nem ismertem, hát nem kicsit csodálkoztam... Szerintem, ilyen dolgok ezek, szvsz.

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 26. 21:54 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6954 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 26. 21:52

Á! Tudod, ezek emberi dolgok, a végzettséghez baromi kevés közük van, mondhatni, hogy zéró, nulla... Jómagam is azt hittem, hogy ismerem az exem, aztán mikor kiderült nem rövid együttélés (és az azt követő szétmenésünk után), hogy VALÓJÁBAN egyáltalán nem ismertem, hát nem kicsit csodálkoztam... Szerintem, ilyen dolgok ezek, szvsz.

Igen, értem én. De a srác a korábbi személyiségét teljesen levetkőzte miután kirakták az egyetemről, azon gondolkodtam el, hogy vajon melyik énje volt az igazi...

#6955 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 26. 21:45

....

Végezetül még annyit, hogy engem igazából a diákhiteles/röghöz kötéses mizériában igazán az zavar, hogy az állam most a diákoktól akar majd besajtolni egy rahedli pénzt, viszont úgy érzem, hogy ettől függetlenül nem fog csökkenni az államadósságunk, vagy javulni a gazdaságunk. Ellenben lesz egy adag 1. diákhiteles friss-diplomásunk, akiknek még mindig nehéz lesz elhelyezkedni. 2. Megannyi akármilyen olyan munkát végző ember, amihez nem kell diploma, de legalább nem kell hitelt felvennie, és akkor 10-15 év múlva már vehet is egy lakást.

De kívánom, hogy ne így legyen.

Mintha fordítva ülnél a lovon!

Szerinted egy oktatási intézmény fenntartása ingyen van, épületestül, üzemeltetésestől, tanárostól?

Az állam annyi pénzt akar "besajtolni", amennyibe ez kerül. Kicsit differenciál, a tanárképzésért kevesebbet kér, mint a jogi diplomáért.

Ha valaki egy diplomával nem tud itthon elhelyezkedni, az nyugodtan próbálkozhat bárhol máshol (spanyolországban a végzett diplomások fele munkanélküli), de ne az én pénzemen. Először fizesse ki a tanulmányai költségét. Diákhitelből, (8% kamat, majd kifizetem, ha elhelyezkedtem, annyira nem túlzott), vagy munkából, vagy a szülei jövedelméből/megtakarításából.

#6956 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 22:09

Mintha fordítva ülnél a lovon!

Szerinted egy oktatási intézmény fenntartása ingyen van, épületestül, üzemeltetésestől, tanárostól?

Ha valaki egy diplomával nem tud itthon elhelyezkedni, az nyugodtan próbálkozhat bárhol máshol (spanyolországban a végzett diplomások fele munkanélküli), de ne az én pénzemen. Először fizesse ki a tanulmányai költségét. Diákhitelből, (8% kamat, majd kifizetem, ha elhelyezkedtem, annyira nem túlzott), vagy munkából, vagy a szülei jövedelméből/megtakarításából.

Nem mondtam, hogy ingyen van, de akkor mi a helyzet a gimnáziumokkal illetve a szakmunkásképzőkkel? Ezeknek sem kéne ingyen lennie, vagy igen? Azért is fizessünk? Elvégre ugyanezzel a módszerrel a nyolc általános bőven jó, később a kevesebb is elég.

#6957 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 26. 22:18

Nem mondtam, hogy ingyen van, de akkor mi a helyzet a gimnáziumokkal illetve a szakmunkásképzőkkel? Ezeknek sem kéne ingyen lennie, vagy igen? Azért is fizessünk? Elvégre ugyanezzel a módszerrel a nyolc általános bőven jó, később a kevesebb is elég.

Mo-n a törvényben meghatározott tankötelezettség tavaly óta 16 év. előtte 18 év volt. Ez állami feladat. 16 éves korig bőven belefér egy jól kitanított szakma.

És nyugi majd az a +2 év is fizetős lesz nemsokára. :-D

#6958 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:31

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 22:30

Mo-n a törvényben meghatározott tankötelezettség tavaly óta 16 év. előtte 18 év volt. Ez állami feladat. 16 éves korig bőven belefér egy jól kitanított szakma.

És nyugi majd az a +2 év is fizetős lesz nemsokára. :-D

:laugh:

#6959 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:38

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 26. 22:55

Igen, értem én. De a srác a korábbi személyiségét teljesen levetkőzte miután kirakták az egyetemről, azon gondolkodtam el, hogy vajon melyik énje volt az igazi...

Aha, értelek ám én is! És itt tértünk vissza a mai kiinduló témánkhoz: politikusok, ugye? Egy bizonyos Orbán Viktor kapcsán, bevallom neked, már magam is eltünődtem azon, hogy melyik énje is lehetett vajon az igazi?

#6960 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 26. 23:31

:laugh:

Jómagam azt tartanám fair politikának tandíj kérdésben (a Jóisten bocsássa meg nekem), ha úgy lenne, ahogy az esetemben volt. Az első diplomát, úgymond "ingyen" szerezhettem meg, a másodikért viszont, már kőkeményen csengettem! Mondjuk az is igaz, hogy nem háromszor jártam egy félévet, sehol se! Jah, meg szakközépből kerültem be... :laugh:

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.