HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#9981 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 20. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 19. 02:23

Egy olyan rendszerben amelyben erősen diszkriminálják a nyerészkedést, életelőnyt az együttműködésekben létrejövő többlet hatékonyságból lehet nyerni.
Partnernek pedig (ha van választási lehetőség) akkor azt szoktuk választani akivel szemben nincsenek ellenérzéseink.
Ez nagy motiváció arra, h ne gyártsunk rossz pontokat másoknál.

És szerinted ezt mindenki be fogja tartani?
Olyan naiv vagy, mint Dextróz.

Nem kell messzire menni példáért:
Szomszédban lakik öreg mammer meg öreg papper. Régebben normálisabbak voltak, de a mammernak volt vagy 8 agyvérzése, hótt dilis, a papper meg alkeszos. Folyton cseszekedtek, a mami átdobálta a szemetet, basztatta a kutyákat, hülyeségelet kiabált, a férje ha beindult benne a pia akkor meg az asszonya védelmére kelt. 7x évesek, verjem pofán az utcán?
Persze ha az utcán jön a papper bringával, oszt' meglát, akkor fel se mer nézni, az első kereket tanulmányozza erősen.
Velük mit csinálnál? A többségi akarat lófasz, mert aki 3 házzal odébb lakik, az leszarja, látja őket egy héten 2-szer fél percig, meg akikkel a kocsmában piázik a papesz, azok szerint aranyos békés bácsika.
Felhúztam egy 3 méter magas palánkot, oszt' csók, elvannak a túloldalon. A másik szomszédjuk szintén épített egy palánkot. Már csak az utcafrontot kéne náluk elfalazni, hogy ki se tudjanak jönni és kész :D

Ja, meg egyszer feljelentett a jegyzőnél, hogy az utcán lelöktem a biciklijéről.
Azóta se tudom, hogy csak kitalálta a vén hülye, vagy valaki tényleg fellökte, oszt' részegen azt hitte, hogy én voltam. Vagy csak piásan felborult önmagától.
Kijött a jegyző, aki valamilyen szinten ismerős, mondja, hogy milyen viselkedés ez, hiszen egy beteg, idős ember ... mondom, ne vicceljen, hozzá se nyúltam egy ujjal se, vén szar, valamije törjön el, nem éri ez meg nekem. Meg igazából leszarom, a szemetet ne öntözze át, meg ne dobáljon át semmit, a többit leszarom, mit csinál. Azt' erre ilyet szól a jegyző nekem, hogy most még elnézi, de többet elő ne forduljon ... mondom, mi ne forduljon elő, ember, ha én el akarnám kapni, amikor bringázik a kocsmába-kocsmából, akkor nem lenne a tatter olyan állapotban, hogy bemenjen panaszt tenni.

#9982 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 04. 20. 09:34

A topic eddigi tanulsága szerint veled nemhogy értekezni, de értelmesen hozzád szólni se lehet.

+1
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#9983 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 04. 20. 09:34

Nem, te az utópiádat egy konyhakész megoldásnak akarod beállítani, amit csak le kell emelni a polcról és lehet használni. Ebben az elvileg konyhakész utópiában tátonganak akkora lyukak és logikátlanságok, hogy azt bárki észreveszi, akinek egy kis esze van, és ezt te nem vagy hajlandó felfogni, mert valahol hallottad, a csöpp eszeddel csak annyit fogsz fel belőle, hogy a hamisság és a zsidók megkapják méltó büntetésüket, úgyhogy kajálod is befele nagy kanállal, semmi más nem számít.

A másik dolog, hogy folyamatosan arról papolsz, hogy te értekezni akarsz, de amint valaki veszi a fáradságot, hogy értekezni próbáljon veled, de nem osztja a lázálmaidat, akkor egyből hasbarázást meg hamisságot óbégatsz ahelyett, hogy legalább egy minimálisan belegondolnál abba, amit mondani akar, és "antihasbara szabályok alkalmazása" címszóval hajtod ugyanazt a logikátlan zagyvaságot, amit te kész koncepciónak nevezel, ha viszont bármi konkrétat szeretnék hallani, máris elküldesz mindenkit a saját anyjába, mert mi csak szórakozunk veled. Így ne csodálkozz, ha csak a deguzás megy.

A topic eddigi tanulsága szerint veled nemhogy értekezni, de értelmesen hozzád szólni se lehet.

:up:

#9984 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 20. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 20. 09:11

Ti láttok (vagy legalábbis ezt állítjátok) kivitelezhetetlenséget okozó hibát.
Én pedig egy hanyatló világban a jövő lehetőségeiről való értekezésre nyitottam ezt a lapot.

Nem hanayatlunk, nézőpont kérdése, én többet sörözök külföldön, min 8 éve. A lehetőségekről még mindig nem küldted a szabályzatot. Nélküle mit akarsz?
Make love not Wor.

#9985 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 20. 08:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 20. 08:15

Mostmár (értelemszerűen) annak kell jönnie, h Ti mondjátok el, milyen világban szeretnétek élni. És azt, h szerintetek hogyan lehet a jelenlegit olyanná alakítani (lakva, mert minden nap kell ennünk és valahol aludnunk is).

Alapvetően van egy csomó fassága, de jól el vagyok és nem hinném, hogy meg lehet oldani ezt az álmodat, mikor a kolbász is kerítésből lesz.
Make love not Wor.

#9986 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 04. 11. 15:01

A novell meg megvette a microsoft, az nt-vel karöltve, tudjuk azt is. Okos ember ez nagyon :D

Jó, ez csak egy tárgyi tévedése volt, ami még nem lett volna baj, de ehhez is annyira közragaszkodott topikoldalakon át, mint az állat. A többi tévedése ennél sokkal durvább: felnőtt ember kalóriaigénye, társadalom és gazdaság működése, stb.. Ami a legnagyobb baj, hogy ennek alapján sem látja be, hogy talán nem kéne polihisztort játszania. Az még rendben lenne, hogy pl. próbál egy témával foglalkozni, pl. gazdaság, de akkor okosodjon, combosodjon abban, ne akarjon itt 5 perc alatt mindennek a tudósa lenni, meg minden másra átnyergelni, mindent egyszerre érteni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#9987 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 09:07

Mostmár (értelemszerűen) annak kell jönnie, h Ti mondjátok el, milyen világban szeretnétek élni. És azt, h szerintetek hogyan lehet a jelenlegit olyanná alakítani (lakva, mert minden nap kell ennünk és valahol aludnunk is).

Hát, bmeg, én a mennyországban, csöcsös-bögyös macák között 24/24-ben, szexeljenek, kényeztesenek, masszírozzanak, etessenek, itassanak.
Csak sajna, melóznia is kell valakinek, ha akarunk pl. enni, meg lakásban lakni, vagy járművekkel közlekedni, meg egyéb igényeinkkel foglalkozni.

#9988 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 04. 20. 09:07

Hát, bmeg, én a mennyországban, csöcsös-bögyös macák között 24/24-ben, szexeljenek, kényeztesenek, masszírozzanak, etessenek, itassanak.
Csak sajna, melóznia is kell valakinek, ha akarunk pl. enni, meg lakásban lakni, vagy járművekkel közlekedni, meg egyéb igényeinkkel foglalkozni.

Ez egy jó kiindulási alap.
Miután a szükségleteink és a vágyaink kielégítéséért valakinek meg kell dolgoznia, praktikus összehozni egy olyan konstrukciót amelyben biztosított, h mások ne tudjanak a mi munkánk gyümölcséből jól élni.
Igaz, ennek az a hátulütője, h ezt mi sem tehetjük meg. De szerintem ez vállalható megkötöttség.

#9989 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 20. 10:18

Miután a szükségleteink és a vágyaink kielégítéséért valakinek meg kell dolgoznia, praktikus összehozni egy olyan konstrukciót amelyben biztosított, h mások ne tudjanak a mi munkánk gyümölcséből jól élni.
Igaz, ennek az a hátulütője, h ezt mi sem tehetjük meg. De szerintem ez vállalható megkötöttség.

Igen.
És szerinted mit kéne tennem?
Hagyjam ott a főnököm és kezdjek magánban melózni?
Vagy ne fizessek a boltban?

Szerkesztette: Sparow2 2013. 04. 20. 09:27 -kor

#9990 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 09:25

pedig abban azért igaza van, h lófasz és esti fény a jelenlegi felépítés, ha nem vagy kiváltságos vagy épp a jóléti társadalom tagja, és nem mindenki maga sorsának kovácsa, földrajzi hely és társai behatárolják az életminőséget és lehetőségeket, meg elég borús jövő állhat előttünk... ésatöbbi. vannak valós problémák, megoldani meg pont nem a gyula féel korlátozott képességű fantaszták fogják.
mondjuk én nem tudom a gyógyírt, meg a jövőt sem látom, csak pesszimista vagyok.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#9991 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 09:31

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 04. 20. 10:25

pedig abban azért igaza van, h lófasz és esti fény a jelenlegi felépítés, ha nem vagy kiváltságos vagy épp a jóléti társadalom tagja, és nem mindenki maga sorsának kovácsa, földrajzi hely és társai behatárolják az életminőséget és lehetőségeket, meg elég borús jövő állhat előttünk... ésatöbbi. vannak valós problémák, megoldani meg pont nem a gyula féel korlátozott képességű fantaszták fogják.
mondjuk én nem tudom a gyógyírt, meg a jövőt sem látom, csak pesszimista vagyok.

Szerintem ezért az életminőségért milliárdok gyilkolnának.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#9992 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 09:36

Mégis miért fáj neked az, hogy a "te munkád"-ból ki, mennyit keres, amíg te megkapod a kialkudott pénzt érte. Arról nem is beszélve, hogy a te munkád elvégzéséhez szükséges háttér, gépek, adminisztráció, menedzsment jellemzően sokkal többet tesz azért, hogy te egyáltalán tudjál elvégezni értékteremtő, vagy szolgáltató munkát, mint amit konkrétan a te munkád ér a rendszerben. Persze hőbörgéshez nem kell sok ész. De ott a saját példád, ahol te lettél vezető az a vállalkozás szépen tönkre is ment, mert fogalmad nincs arról, hogy mit is kellett volna csinálni. Ilyenkor mi lett volna a büntetés a szövetségi rendszerben? Anális fejtágítás?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#9993 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 04. 20. 10:31

Szerintem ezért az életminőségért milliárdok gyilkolnának.

igen, ott egyensúlyozunk a jólétinek nevezett nyugati társadalmak peremén. még. mert vannak jólétinek nevezhető nyugati civilizációk. még. ez a jelenlegi egyensúly azért elég kényes, minden szempontból.
és az élet nem habostorta, móka és kacagás, az tisztán látszik.

Szerkesztette: avmanster 2013. 04. 20. 09:48 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#9994 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 04. 20. 09:25

Igen.
És szerinted mit kéne tennem?
Hagyjam ott a főnököm és kezdjek magánban melózni?
Vagy ne fizessek a boltban?

Ha megteremtjük annak lehetőségét, h a megélhetésünkhöz ne kelljen kényre, kedvre eladni magunkat akkor ezzel fel is számoltuk a bérrabszolgasági rendszert.

#9995 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 20. 11:29

Ha megteremtjük annak lehetőségét, h a megélhetésünkhöz ne kelljen kényre, kedvre eladni magunkat akkor ezzel fel is számoltuk a bérrabszolgasági rendszert.

Ezért fizetnek, mert eladod a munkádat, amit a szabadidőd egy részében végzel.
Még mindig nem mondtad, hogy akkor mit tegyek, hogy jobb legyen.

Na meg azt se, hogy a dilis és alkeszos szomszádaimmal mit tenne a te rendszered?
Meg mi számít többségnek? Ha idejön 11 haverom bulizni, akkor szavarjuk a 2 szomszédot (a 3. házban már nem zavaró akármennyire is hangoskodsz), de megtehetjük, mert mi vagyunk 12-en, a 2 szomszéd meg összesen csak 4-en?

#9996 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 10:39

Nem. Neked kell elmondani részletesen, hogy miért kellene az egész világrendet felborítani egy hagymázos kotyvalékhoz hasonló elmélet alapján. Írd össze, hogy mit akarsz, eddig csak ötletelés volt konkrétumok nélkül. Bevallottan még az első lépést sem végezted el, még egy épkézláb vázlatod sincs. Helyette van gigantikus arc és hozzá illő léptékű arrogancia.

Nehogy már a giliszta menjen horgászni... :rolleyes:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#9997 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 04. 20. 09:36

Mégis miért fáj neked az, hogy a "te munkád"-ból ki, mennyit keres, amíg te megkapod a kialkudott pénzt érte. Arról nem is beszélve, hogy a te munkád elvégzéséhez szükséges háttér, gépek, adminisztráció, menedzsment jellemzően sokkal többet tesz azért, hogy te egyáltalán tudjál elvégezni értékteremtő, vagy szolgáltató munkát, mint amit konkrétan a te munkád ér a rendszerben. Persze hőbörgéshez nem kell sok ész. De ott a saját példád, ahol te lettél vezető az a vállalkozás szépen tönkre is ment, mert fogalmad nincs arról, hogy mit is kellett volna csinálni. Ilyenkor mi lett volna a büntetés a szövetségi rendszerben? Anális fejtágítás?

A szövetségi konstrukcióban a megélhetés nem pozíció kérdése (ezért ebben nem tesznek kárt vezetői pozícióba való jutásért, a pozíció megtartásáért). A feladatok megosztása automatikusan úgy alakul, h a legjobb összhatékonyságot eredményezze (mert így a legjobb az össz befektetés/eredmény arány és ezzel a legjobb az osztalék is).
Vezetőnek lenni amúgy is macerás dolog. Sok tudás, figyelem kell hozzá és ha valami balul üt ki akkor mindenki szív és ez rossz érzéseket gerjeszt az irányítottakban.

#9998 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 10:41

Nem vállalható. Te sem vállalnád, mert fogalmad sincsen, hogy mit akarsz.

#9999 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 04. 20. 10:36

Nem tudtad, hogy a manáger az csak felveszi a nagy pénzt és ül a légkondis irodában a szép öltönyben? Ráadásul még egy rendes előfogást sem tudnak venni a stucnin, hogy a rádiuszt feldrehálják. Köcsög manágerek, nem értenek semmihez.... :up: :)

#10000 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 20. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 04. 20. 10:39

Nem. Neked kell elmondani részletesen, hogy miért kellene az egész világrendet felborítani egy hagymázos kotyvalékhoz hasonló elmélet alapján. Írd össze, hogy mit akarsz, eddig csak ötletelés volt konkrétumok nélkül. Bevallottan még az első lépést sem végezted el, még egy épkézláb vázlatod sincs. Helyette van gigantikus arc és hozzá illő léptékű arrogancia.

Nehogy már a giliszta menjen horgászni... :rolleyes:

A jelenlegi világrend már "csupán" az élőhely rombolása miatt is tarthatatlan.
Ha azt amit mondtam hagymázasnak látod akkor várom az alternatív ötleteidet.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.