Idézet: JonesC - Dátum: 2013. 05. 30. 20:24
Ez a kérdés az után, hogy a víz mennyiségéről beszélsz, amit a hidrogén égetésével visszanyersz, kicsit fáradtnak tűnik.
Egyébként szvsz nem nyerjük vissza a teljes energiát a hidrogén elégetésével, amit a bontásához elhasználtál, de most biztos nem kezdek számolgatásba.
nem kijavítottál arról, h teméltóságod épp letárolásról beszélt? azt ki kell vonni, ergo az eltűnik a légkörből... eddig tudsz követni? tudod, mennyi az, amit el lehet tüntetni következmények nélkül? mennyire van szükség és merrefele? fél napra plusz ez esetleges tartalékok? erre értettem, h orosz rulett.
szerény véleményed szerint nem nyerjük vissza? úristen, h oda ne rohaggyak...
indulj el onnan, h az egyenletben, ha jól látom 8 g H égése során keletkezik 72 g H2O, ehhez meg kell 64 g O2. igen, lehet ám számolgatni, mennyi 8 g H fűtőértéke, mennyi energiába kerül ennek H-nek az előállítása...
aztán adjuk még hozzá mennyi energia kellett a naperőmű előállításához? mert én továbbra sem látom az energiamérleget, mennyi energia kerül elhasználásra míg eljutunk oda, h 1 m2 napelllem keletkezik, ami uszkve 25 év alatt előállít annyi energiát, ami egyáltalán visszadja azt a végén, amit épp beleöltek hidrogénestül.
ne számolj, mer még a végén lehet bebizonyosodik, h mennyire nedves álmokat szövegeztek.
eszvéessz, nem-e lehet-e, h arra gondolt a költő az imént, annyit kellene letárolni, h ebből kifejezhető energia is legyen, amivel már lehet kezdeni valamit, ami erőteljesen meg kell csapolja az vízkészleteket mondjuk arra fél napra. mert rohaggyak meg, de ha nappal pukigázt csinálsz, és előtte még tartalékolsz is, akkor nagy mennyiségű vizet vonsz el a környezetből és az okszigéntet is feldúsítod... mivel is foglalkozol? szöveggel? oszt nem esett le?
és nem tudom sós tengervízből most épp miként megy sótalanítás nélkül a hidrolízis, de tényleg nem, de ellenben akkor édesvízben rendelkezésre áll kb. a vízkészlet 0,03%-a? kezdjünk azzal szórakozni? persze ott vannak a rétegvizek és a karsztvizek, amik eddig sem vettek tevékenyen részt, de majd biztos a drágább megoldást választják és oda nyúlnak be... aztán a végén meg valami majd jól kiszárad, mert kiderül mégis összefügg vele.
na, én, ezzel nem játszadoznék.
akkor már inkább metánmezők.
Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 30. 20:24 -kor