Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 17:13
Tömény demagógia amit csinálsz. SZÉGYELLD MAGADAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nyelvtanulással kapcsolatban pedig már elmondtam, h olyan memorizálási problémáim vannak amelyek enyhén szólva nagyon megnehezítik számomra a nyelvtanulást. Ezer óra fölötti időmennyiséget fordítottam már az angol nyelv elsajátítására. Ennek a standardok szerint elvileg már jó középszintű nyelvtudást kellene adnia. Én pedig ezzel a ráfordítással az alap szintig sem jutottam el.
A nyelvhez nem memória és lexikális megjegyzés kell, hanem készség. A szavakat nem elég bemagolni, megjegyezni, hanem annyit kell gyakorolni, hogy ne memóriából, hanem ösztönből, rágondolás nélkül jöjjenek elő, mint pl. a fák(ju), amikor az ember mérges. Beszélni kell, használni a nyelvet, társalkodni valaki gyakorlópartnerrel. Nyelviskolával, szótárral, nyelvtani tesztekkel, szótárfüzettel nem lehet megtanulni, az csak akadémiai bizbasz, meg felszínes okoskodás, legfeljebb az alapok letételére jó.
Hasonló ahhoz, mint mikor szoftvereket használ az ember. Ott sem elég bemagolni, hogy 3. menü, 2. menüpont, kattintás a középső gombra a megoldás, hanem készségszinten, gondolkodás nélkül, megszokásból kell nyomni.
Hasonlít a zongorázásra is. A zongorista sem jegyzi meg, hogy 27. fehér billentyű melletti fekete, aztán 10-zel odébb kell nyomni. Begyakorolja az érzetet, hatást, hogy az ujjai ösztönösen nyomják, amit kell.
Szerkesztette: Raynes 2013. 08. 18. 16:52 -kor