HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 788
  • 789
  • 790
  • 791
  • 792
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#15781 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 16:34

Valójában ELLÁTOTTSÁGRA van szükség és ehhez valamekkora mennyiségű ennek megteremtésére szolgáló különféle tevékenységekre. Ezeken és a produktumon kell (valamilyen gondolatiságot (filozófiát) használva hozzá) tisztességesen osztozkodni.

Hát, hogyne! Gyulául e filozófia úgy hangzik, hogy a munkához úgy kell hozzáállni, hogy más is odaférjen... Kép

Persze ez se valamiféle vadonatúj, unikális felfogás, csak szimpla kádárizmus a köbön, 2013 derekán... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 08. 18. 16:38 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#15782 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 15:01

Szerintem ez igényesség kérdése. Pláne ha az ember mérnöknek tartja magát. Én amellett, hogy nem vagyok munkanélküli, is tanulok folyamatosan pölö nyelvet is.

Márnökségről meg ott a másik ami volt példa másik totyikban, a bányamérnököt kirakták 30 év után, mert megszűnt a bánya, elment kitaanulni az asztalosságot, aztán pedig beállt inasnak asztaloshoz. Pár év után az általa tervezett dolgokkal nyertek díjakat. Na ezt nevezem én mérnöknek.

Gyulára pl., már ha tényleg mérnök, ráférne az angoltudás, és a CAD kezelési gyakorlat. Esetleg infóban is felgyúrhatná magát, nem nagyotmondásban, meg jobbklikkel tulajdonba vételben, hanem ténylegesen. Talán az lendítene a mérnöki karrierjén.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#15783 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 17:13

Tömény demagógia amit csinálsz. SZÉGYELLD MAGADAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nyelvtanulással kapcsolatban pedig már elmondtam, h olyan memorizálási problémáim vannak amelyek enyhén szólva nagyon megnehezítik számomra a nyelvtanulást. Ezer óra fölötti időmennyiséget fordítottam már az angol nyelv elsajátítására. Ennek a standardok szerint elvileg már jó középszintű nyelvtudást kellene adnia. Én pedig ezzel a ráfordítással az alap szintig sem jutottam el.

A nyelvhez nem memória és lexikális megjegyzés kell, hanem készség. A szavakat nem elég bemagolni, megjegyezni, hanem annyit kell gyakorolni, hogy ne memóriából, hanem ösztönből, rágondolás nélkül jöjjenek elő, mint pl. a fák(ju), amikor az ember mérges. Beszélni kell, használni a nyelvet, társalkodni valaki gyakorlópartnerrel. Nyelviskolával, szótárral, nyelvtani tesztekkel, szótárfüzettel nem lehet megtanulni, az csak akadémiai bizbasz, meg felszínes okoskodás, legfeljebb az alapok letételére jó.

Hasonló ahhoz, mint mikor szoftvereket használ az ember. Ott sem elég bemagolni, hogy 3. menü, 2. menüpont, kattintás a középső gombra a megoldás, hanem készségszinten, gondolkodás nélkül, megszokásból kell nyomni.

Hasonlít a zongorázásra is. A zongorista sem jegyzi meg, hogy 27. fehér billentyű melletti fekete, aztán 10-zel odébb kell nyomni. Begyakorolja az érzetet, hatást, hogy az ujjai ösztönösen nyomják, amit kell.

Szerkesztette: Raynes 2013. 08. 18. 16:52 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#15784 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:43

A nyelvtanulással kapcsolatban pedig már elmondtam, h olyan memorizálási problémáim vannak amelyek enyhén szólva nagyon megnehezítik számomra a nyelvtanulást. Ezer óra fölötti időmennyiséget fordítottam már az angol nyelv elsajátítására. Ennek a standardok szerint elvileg már jó középszintű nyelvtudást kellene adnia. Én pedig ezzel a ráfordítással az alap szintig sem jutottam el.

Takarodj inkább dolgozni. Miután aktualizáltad a tudásod, és megtanultál angolul. Nekem sem adtál cv-t, mert gondolom nincs is olyanod.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#15785 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 08. 18. 18:43

Takarodj inkább dolgozni.

Például összedobhatná a kocsordi ojjektum épületgépészeti rendszerét! Amúgy is nagyon leült az a projekt (is). Kép

#15786 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 14:37

A benned működő értékrend csupán egy a számtalan szubjektivitási rend közül.
Az már csak a következő, h jelenleg még ez (jó közelítéssel) a Birodalmi trendi (annyit érsz amennyire magasra kapartad magadat a státus és anyagi ranglétrán).

Most okoskodni akarsz? Nem igazán jön át, csak halkan mondom.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#15787 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 17:13

Na, tehát először te szégyeljed magadat.

Utána pedig köszönjük az első valódinak tűnő állításodad. Bevallottad, hogy képtelen vagy nyelveket tanulni. Mi lenne, ha ezek után abbahagynád a hazudozást és leszállnál a magas lóról? Egyfajta kezdés lehetne...

#15788 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 08. 18. 19:10

Most okoskodni akarsz? Nem igazán jön át, csak halkan mondom.

Hagyd már, beböfögött még a táp-totyikba is egy rendkívül odaillő HSZ-t -- gondolom, nekem szánhatta és aligha didynek. Vagy legalábbis merem remélni, haha! Kép

#15789 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 08. 18. 18:19

Hagyd már, beböfögött még a táp-totyikba is egy rendkívül odaillő HSZ-t -- gondolom, nekem szánhatta és aligha didynek. Vagy legalábbis merem remélni, haha! Kép

Nemtelen támadás érte egy csoport részéről? Vagy csak úgy érezte, hogy a szaktudása nélkül hülyén hal ott meg mindenki?

#15790 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 16:20

Mi ebben a demagógia?
Te állítod, hogy aki dolgozik, annak "gyomra" van a munkához, én azt, hogy piacképes tudása/képessége.
Ellátottságot is nehéz lenne tagadni, te magad vagy a példa az (akár ellentételezés nélküli) ellátottságra.
Én ilyen "memorizálási problémákban" nem nagyon hiszek, hogy őszinte legyek, van ennek a "betegségnek" valamilyen konkrét neve is vagy hívjuk csak gyula-szindrómának?

Hány százalékos a munkanélküliség? És szerinted ebből mekkora rész azok akik a jelenlegi feltételek között, mint a számukra legjobbat ezt választották?
Szerinted ellátottság a havi 22800 Forint? Meg lehet élni ennyiből?
A memorizálási problémámat a hivatalos besorolásokban leginkább a diszlexia, diszgráfia címke alá sorolják.

#15791 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 20:25

Hány százalékos a munkanélküliség? És szerinted ebből mekkora rész azok akik a jelenlegi feltételek között, mint a számukra legjobbat ezt választották?
A memorizálási problémámat a hivatalos besorolásokban leginkább a diszlexia, diszgráfia címke alá sorolják.

Úgy tűnik itt nem csak diszlexia van, Dzsuzeppe.

Az a nagy probléma, hogy keversz te mindent, miközben képzeletbeli ellenségekkel harcolsz.

Kép

A munkanélküliséget például kevered a munkakerüléssel. Ez egy elég komoly tévedésed, de nem egyedüli.
Azt is kevered, hogy valaki dolgozik vagy kizsákmányol másokat.
Ezen kívül úgy állítod be magadat mintha valami szabadságharcos önjelölt népvezér lennél jó adag jótékonysággal kombinálva.
A tárgyi tévedéseidet kár is felsorolni, ez a fórum ékes bizonyítéka a sok butaságnak, ami csak úgy dől belőled.

Az eddig bemutatott ámokfutásod után neked nincs sem jogod sem erkölcsi pozíciód arra, hogy bármit számon kérjél másokon. Csendben lapuljál és reménykedjél, hogy nem talál meg mondjuk a NAV. Majd ők számon kérnek például. Akkor lehet magyarázni sapkával a kezedben.

Aztán csak ügyesen :up:

#15792 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 20:25

A munkanélküliséget te sosem fogod megszüntetni, hacsak úgy nem, mint kádárék. De az még a mostaninál is rosszabb. A legtöbben igyekeznek a számukra legjobbat választani, és a legtöbbeknek nincs túl sok választása, mert a képzettségük/képességeik ennyit engednek meg számukra.

Szerintem ellátottság, ahhoz képest, amikor mondjuk semmi nincs, emellé önkori szinten vannak különböző tételek, lakhatási támogatás, közgyógy, miegymás. De a többi munkanélküli legalább hivatkozhat arra, hogy ők nem "mérnökúrak". Te már ere sem hivatkozhatsz. Hacsak be nem vallod, hogy a szakmunkás bizonyítványt nevezed diplomának.

Nekem a gyula szindróma szimpatikusabb. Nyilván az szellemi képességeid nem túl erősek, ez már kiderült, de nyelvtanuláshoz nem kell zseninek lenni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#15793 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 20:52

A munkanélküliséget te sosem fogod megszüntetni

Megszüntetni persze nem lehet, de annyit a normális kormánynak lehetne tenni, hogy nagyon erősen letompítja a _tartós_ munkanélküliséget, felzárkóztatja munkaerőpiaci versenyképesség tekintetében a lemaradtakat, támogatná a kis hozzáadott értékű munkát igénylő termelőegységeket (ilyenekre is mindig szükség van), segély osztogatása, meg a munkanélküliek otthon fektetése és tétlensége kényszerítése helyett, hogy aki tényleg akar valamit csinálni, az csinálhasson is valamit, dolgozzon, ne maradjon le, ne legyen ingyenélő élősködő, meg megalázkodni se kelljen neki a segélyért.

#15794 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 08. 18. 20:49

Nemtelen támadás érte egy csoport részéről? Vagy csak úgy érezte, hogy a szaktudása nélkül hülyén hal ott meg mindenki?

Igazából nem is nagyon értem! Az a szitu, hogy végre elintéztem a héten, hogy a döglött tápom árát visszatérítsék (teljes egészében), és egyből le is vásároltam. És bevallom, voltam oly 'hülye', hogy rádobtam még uszkve 4 ezret, de akkor már olyat kértem, amit a három PC-m közül bármelyikbe nyugodtan berakhatok, ha neadjisten beütne egy újabb baleset... Kép

Erre jön ő, és kárcol mindenfélét tudásról, meg pénztárcáról, ehhh! Just plain stupid... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 08. 18. 20:24 -kor

#15795 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 08. 18. 21:23

Igazából nem is nagyon értem! Az a szitu, hogy végre elintéztem a héten, hogy a döglött tápom árát visszatérítsék (teljes egészében), és egyből le is vásároltam. És bevallom, voltam oly 'hülye', hogy rádobtam még uszkve 4 ezret, de akkor már olyat kértem, amit a három PC-m közül bármelyikbe nyugodtan berakhatok, ha neadjisten beütne egy újabb baleset... Kép

Erre jön ő, és kárcol mindenfélét tudásról, meg pénztárcáról, ehhh! Just plain stupid... Kép

Egy korábbi vélt nemtelen támadás alighanem most hozta ki belőle az állatot. Hiába, már Dzsuzeppe sem a régi. Oda a tűz, oda a fegyelem.

A hogyan továbbra pedig itt egy illusztráció. Dzsuzeppe is tekerné a kereket, de a gaz rendszergazdák (hatalmas :respect: ) megvonják tőle a munkamegélhetést. Meg kell a szívnek szakadni...

Kép

#15796 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 08. 18. 21:16

Megszüntetni persze nem lehet, de annyit a normális kormánynak lehetne tenni, hogy nagyon erősen letompítja a _tartós_ munkanélküliséget, felzárkóztatja munkaerőpiaci versenyképesség tekintetében a lemaradtakat, támogatná a kis hozzáadott értékű munkát igénylő termelőegységeket (ilyenekre is mindig szükség van), segély osztogatása, meg a munkanélküliek otthon fektetése és tétlensége kényszerítése helyett, hogy aki tényleg akar valamit csinálni, az csinálhasson is valamit, dolgozzon, ne maradjon le, ne legyen ingyenélő élősködő, meg megalázkodni se kelljen neki a segélyért.

Szerintem kb jobban működik itt ez, mint nyugaton (lásd Spanyolország, Portugália, Görögország, Olaszország)

#15797 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 08. 18. 21:37

Szerintem kb jobban működik itt ez, mint nyugaton (lásd Spanyolország, Portugália, Görögország, Olaszország)

A spanyol fiatalok munkanélküliségi rátája valami iszonyatosan magas szám. Ott aztán tényleg baj van.

#15798 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 08. 18. 22:47

A spanyol fiatalok munkanélküliségi rátája valami iszonyatosan magas szám. Ott aztán tényleg baj van.

Igen, tavaly ilyen tájt a német haver ugyanezt mesélte.

#15799 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 08. 18. 21:47

Is. Pl Portugáliában is állandóan azt harsogta a tv hogy a munkanélküliség miatt az emberek vándorolnak ki pl Brazíliába...

#15800 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 08. 18. 21:48

Igen, tavaly ilyen tájt a német haver ugyanezt mesélte.

Dzsuzeppe sokat szövegel. De igazából fingja sincsen róla mennyire jó dolga van még. Például már kimehetett volna hozzá lakásra a NAV egy kommandója, példának okáért.

Volt, hogy jött valami statisztikával az idősek fagyhaláláról a szokásos kocsmapulti demagóg módon. Nem akarom elbagatelizálni a dolgot, mert alapvetően tragikus jelenség, de Angliában ami elvileg egy fejlett nyugati ország lenne kora tavaszra valami 5000 felett volt a fagyhalálok száma. Akkor linkeltem is cikket róla, de a tények elrettentik és begubódzik.

Az, hogy például van segély is egy olyan dolog ami nem magától értetődik. Mondjuk az adócsalás sem lenne az normálisan. De ő szabadságharcot folytat az adócsalással :down:

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 788
  • 789
  • 790
  • 791
  • 792
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.