Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 21. 20:38
Ez így nem feltétlenül igaz. Ha a részek inputjai és outputjai rendben vannak (megegyezések szerintiek) akkor a belsők bármik lehetnek amik megfelelőek.
Korábban esett szó az eszköz illesztőkről (drájverek) is.
Aha. Látom sok nagy projektben dolgoztál eddig is.
Hogy a faszba lehetne a belső bármi? Aztán nem lehet megnézni egyben a tervet, hanem csak darabonként, egy tucat programmal külön-külön?
Vagy konvertálgatunk ide-oda, egy közös formátumra? Azzal csak a szívás van.
Pl. ha nekem kell valami apróságot módosítanom a te általad
A programmal készített terven: te ezt egy közös
B formátumra konvertáltad, amiben a teljes terv van, elvileg mindenki ismeri a
B formátumot. Én konvertálom magamnak
C programhoz, amit én használok. Megcsinálom a módosítást, aztán vissza konvertálom a
B formátumba. Onnan el kell venned, és behúznod a saját
A formátumodba, különben nálad kimarad a módosítás. Ha ezt kihagyod, akkor az általad később leadott terveken nem lesz rajta, amit nekem kellett beleraknom. És akkor még nem beszéltünk arról, ha valamelyik konverzió során nem teljesen ugyanazt kapod a másik programban, mint az egyikben. Ilyen is előfordul néha.
Ezzel szemben egyszerűbb, ha mindenki ugyanazt a formátumot használja, és egy közös helyen megy a tervezés, bárki valamit hozzátesz, módosít, az rögtön látszik mindenkinek mindenhol.
Most én mondanám a főnökömnek, hogy az én részemet csinálom mondjuk C++-ban, aztán majd hozzáillesztjük valahogy a többiekéhez, először röhögne, mer' azt hinné, hogy vicc, aztán meg seggberúgna.
De egyébként külsős cégekhez is meg szoktak lenni az előírások, nem csak arra, hogy milyen eszközt használjanak, de még a kódolási konvenciókra is.
Előző cégnél, ahol melóztam, ott a kódolási konvenció meg volt szabva olyan mélységben, hogy ha van egy változód, annak hogyan nézzen ki a neve. Volt egy vastag dokumentáció, ha jött új melós, vagy külsős cég, akkor azt megkapták és az alapján kellett dolgozniuk. Nem csak úgy a levegőbe össze-vissza, aztán a végén mindenki összeadja, amit készített. Ki tudna akkor azon eligazodni utólag, ha kell valamit módosítani? Senki.
Szerkesztette: Sparow2 2014. 06. 22. 11:55 -kor