HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1471
  • 1472
  • 1473
  • 1474
  • 1475
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#29441 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 01. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 01. 17:00

Csak számolj napi kb. 950 Ft-ot. és akkor még nem is erős dohányos.

Bár én meg elsörözöm és főleg kajálom, de lehet Ő még a cigi mellé szintén ugyanez. Jaja, volt aki majdnem 3 dobozzal emlegetett, mondom mi van? Ennyi időm se lenne :-D
Make love not Wor.

#29442 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 01. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 01. 15:38

Te meg bagózol, luxuscikk.

Így van. Régen általános dolog volt kenyér, tej, párizsi, üveg sör, kávé, újság mellé napi 1-2 doboz (akkor még 20-40 szál) cigit venni, a leglecsúszottabb melós is megengedhette magának, az egész nem volt tétel. Viszont mióta I. Orbán pápa 1998-tól elkezdett trónolni, azóta több menetben annyira megküldték az árát, hogy szép lassan elérkezünk oda, hogy senki nem tudja majd megvenni, hiába vettek ki egy szálat. Már most 900 felett van, de nem adok neki sok időt, hogy 1000 meg 2000 Ft fölött legyen egy doboz, legfeljebb addig még ki is vesznek belőle 1-2 szálat, és már most sem lehet sehol elszívni, csak otthon (vagy ott sem), vagy az utca egy részén. Mondjuk azt sem értettem soha, hogy minek szarakodnak vele apránként, egyszer megemelik dobozonként 20000-erre, vagy betiltják az egészet, aztán nincs vele gond.

Egyébként meg tényleg így van, napi egy doboz legolcsóbb cigi is évi kb. 330 ezer forint plusz kiadás, amiből egész kellemes és fényűző külföldi utat meg lehet járni, vagy lehet venni egy csúcs PC-t (i7, vagy annak megfelelő kategóriájú sokmagos AMD, meg tizeniksz giga RAM, ütősebb Videó Károly), monitorostól, perifériástól, SSD-vel, tokkal-vonóval, díszmasnival, tréfával. Esetleg ha kompromisszumot kötünk 1-2 alkatrésznél, akkor nyomtató, szkenner is kijön mellé, vagy egy második monitor, vagy ha Home/Pro Windows kell (főleg, ha elég az OEM, Ultimate, Corporate meg ilyenek feleslegesek), meg esetleg egy Total Commander akkor az.

Az Office olyan drága, hogy semmiképp nem fér talán bele, vagy csak akkor, ha alsó kategóriás hozzávalókból főzzük a gépet. Mondjuk azt nem értettem soha, hogy otthonra mi a fasznak Microsoft Office-t venni, de legyen. Az iskolai képzésben és közigazgatásban én kötelezően átállnék LibreOffice-ra, nem követelhetnék meg, hogy az MS termékét kelljen ismerni. Már így is gáz volt, hogy mikor én csináltam ezt az infós OKJ-s szart, akkor volt olyan központi minisztériumi feladat (buktatófeladat ráadásul, amire kevés idő is van), amit csak Microsoft Powerpoint 2000-XP-2003-on lehetett megcsinálni, 2007-2010-2013-on vagy LibreOffice/OpenOffice.org-on nem, és nem ez volt az egyetlen, volt Excelesben meg Accessben is ilyen. Már eleve a feladatleírás olyan volt, hogy csak ezeknek az MS-es verzióknak a menürendszerében megtalálható sablontípusokkal dolgozott (színek, grafikonaltípusok).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#29443 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 07. 01. 17:20

Így van. Régen általános dolog volt kenyér, tej, párizsi, üveg sör, kávé, újság mellé napi 1-2 doboz (akkor még 20-40 szál) cigit venni, a leglecsúszottabb melós is megengedhette magának, az egész nem volt tétel. Viszont mióta I. Orbán pápa 1998-tól elkezdett trónolni, azóta több menetben annyira megküldték az árát, hogy szép lassan elérkezünk oda, hogy senki nem tudja majd megvenni, hiába vettek ki egy szálat. Már most 900 felett van, de nem adok neki sok időt, hogy 1000 meg 2000 Ft fölött legyen egy doboz, legfeljebb addig még ki is vesznek belőle 1-2 szálat, és már most sem lehet sehol elszívni, csak otthon (vagy ott sem), vagy az utca egy részén. Mondjuk azt sem értettem soha, hogy minek szarakodnak vele apránként, egyszer megemelik dobozonként 20000-erre, vagy betiltják az egészet, aztán nincs vele gond.

Egyébként meg tényleg így van, napi egy doboz legolcsóbb cigi is évi kb. 330 ezer forint plusz kiadás, amiből egész kellemes és fényűző külföldi utat meg lehet járni, vagy lehet venni egy csúcs PC-t (i7, vagy annak megfelelő kategóriájú sokmagos AMD, meg tizeniksz giga RAM, ütősebb Videó Károly), monitorostól, perifériástól, SSD-vel, tokkal-vonóval, díszmasnival, tréfával. Esetleg ha kompromisszumot kötünk 1-2 alkatrésznél, akkor nyomtató, szkenner is kijön mellé, vagy egy második monitor, vagy ha Home/Pro Windows kell (főleg, ha elég az OEM, Ultimate, Corporate meg ilyenek feleslegesek), meg esetleg egy Total Commander akkor az.

Az Office olyan drága, hogy semmiképp nem fér talán bele, vagy csak akkor, ha alsó kategóriás hozzávalókból főzzük a gépet. Mondjuk azt nem értettem soha, hogy otthonra mi a fasznak Microsoft Office-t venni, de legyen. Az iskolai képzésben és közigazgatásban én kötelezően átállnék LibreOffice-ra, nem követelhetnék meg, hogy az MS termékét kelljen ismerni. Már így is gáz volt, hogy mikor én csináltam ezt az infós OKJ-s szart, akkor volt olyan központi minisztériumi feladat (buktatófeladat ráadásul, amire kevés idő is van), amit csak Microsoft Powerpoint 2000-XP-2003-on lehetett megcsinálni, 2007-2010-2013-on vagy LibreOffice/OpenOffice.org-on nem, és nem ez volt az egyetlen, volt Excelesben meg Accessben is ilyen. Már eleve a feladatleírás olyan volt, hogy csak ezeknek az MS-es verzióknak a menürendszerében megtalálható sablontípusokkal dolgozott (színek, grafikonaltípusok).

Nem Orbán emeli az árat, EU-s előírás. Még mindig olcsóbbak vagyunk a "bezzegnyugatnál".
Nem kötelező dohányozni, mindenki maga dönti el. Én is szívom :) . Heti 5 munkanap, 5 doboz, meg 1-2 sör estefelé. Sok pénz, ha összeadom. Hülye szokás az biztos. De az is igaz, hogy aki nem bagózik az sem dobja bele naponta a malacperselybe az ezrest.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#29444 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 16:43

Egyébként meg tényleg így van, napi egy doboz legolcsóbb cigi is évi kb. 330 ezer forint plusz kiadás, amiből egész kellemes és fényűző külföldi utat meg lehet járni,

9 nap némi Madrid+Tenerife volt kettőnkre 350ezer körül, de ott csapattunk rendesen, most Róma szintén kettőnkre kb. 220ezer...
Make love not Wor.

#29445 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 16:43

Már eleve a feladatleírás olyan volt, hogy csak ezeknek az MS-es verzióknak a menürendszerében megtalálható sablontípusokkal dolgozott (színek, grafikonaltípusok).

Háde nem úgy van, hogy az alternatívval is mindent ugyanúgy meg lehet csinálni?
Make love not Wor.

#29446 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 01. 16:43

Ez egy rendszerkonformságba kényszerítő világ.
A rendszer milyenségét pedig fölülről hangszerelik.
A mindenkori trenditől való eltérésnek a trendihez képest többlet ára van (legalábbis, rövidtávon).
Itt érdemes még a BEETETÉSRŐL is beszélni.
Példul megóccsítanak valamit és amikor a jónép rászokott (ezzel tönkrement az alternatívát biztosító forrás) akkor jöhet a préselés (drágítás).
Csak azt kell megoldaniuk, h az alternatív forrás ne tudjon újraépülni.

#29447 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:22

Az orbánozásod viszont szánalmas. Semmi köze a cigi árához. A bagósok meg fizessenek. Sokat. Még többet.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#29448 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 01. 17:43

De bizony, én teljesen jól megvagyok az említett szoftverek nélkül.

#29449 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 01. 18:20

Ez egy rendszerkonformságba kényszerítő világ.
A rendszer milyenségét pedig fölülről hangszerelik.
A mindenkori trenditől való eltérésnek a trendihez képest többlet ára van (legalábbis, rövidtávon).
Példul megóccsítanak valamit és amikor a jónép rászokott (ezzel tönkrement az alternatívát biztosító forrás) akkor jöhet a préselés (drágítás).

Arról beszélj, hogy a cigizéseddel miért rázod a rongyot :)

#29450 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 01. 18:20

Én is bevettem az occsó repjegyeket, de én vagyok a köcsög egyszemélyes hadseregben a fő ellenálló, mert azért sem vettem meg azt az "akciósat", ami egy lelki határ felett van :-) Rómát vagy 5 éve emlegetem, most szembejött, összejött, kb. jó 60ezer pénz volt a szállás+utazás/fő. Ez még akkor nem is volt túl jó húzásom, csak végtelenségig sem várunk, mert volt ami megszűnt, azzal így jártunk, van amit inkább emelnek, azzal is így jártunk. És sokan le bírták tenni a cigit, ezzel is hadakozhatsz, a benzin meg pár dolog már kicsit neccesebb opció.
Make love not Wor.

#29451 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 01. 18:23

Meg biztos olyan prezstízsből csinálja trendi módra :-D
Make love not Wor.

#29452 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 01. 18:22

A bagósok meg fizessenek. Sokat. Még többet.

Mondjuk ez is köcsögség. Mert miért? Aztán a pisztáciafagyit zabálók, a sörivók, a 120 centinél alacsonyabbak és a fehér autósok, vagy mi? Miért nem lehetne csak simán békénhagyni egymást? Én utazok, nem szól be, Gyula utazik, nem szólunk be. Ha pofámbafújja és eldobja a csikket, akkor gyomorba küldjük kétszer, hátha legközelebb jobban viselkedik.
Make love not Wor.

#29453 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 01. 18:26

Mondjuk ez is köcsögség. Mert miért? Aztán a pisztáciafagyit zabálók, a sörivók, a 120 centinél alacsonyabbak és a fehér autósok, vagy mi? Miért nem lehetne csak simán békénhagyni egymást? Én utazok, nem szól be, Gyula utazik, nem szólunk be. Ha pofámbafújja és eldobja a csikket, akkor gyomorba küldjük kétszer, hátha legközelebb jobban viselkedik.

Brutális egészségügyi kockázat.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#29454 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 01. 17:22

Az orbánozásod viszont szánalmas. Semmi köze a cigi árához. A bagósok meg fizessenek. Sokat. Még többet.

Igen, ez is egy nézet.
Meg az is, h a dohány (levél) előállítása olcsóbb, mint a paradicsomé.
A cigarettáé pedig, mint a papíré.

#29455 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 01. 17:24

Én is bevettem az occsó repjegyeket, de én vagyok a köcsög egyszemélyes hadseregben a fő ellenálló, mert azért sem vettem meg azt az "akciósat", ami egy lelki határ felett van :-) Rómát vagy 5 éve emlegetem, most szembejött, összejött, kb. jó 60ezer pénz volt a szállás+utazás/fő. Ez még akkor nem is volt túl jó húzásom, csak végtelenségig sem várunk, mert volt ami megszűnt, azzal így jártunk, van amit inkább emelnek, azzal is így jártunk. És sokan le bírták tenni a cigit, ezzel is hadakozhatsz, a benzin meg pár dolog már kicsit neccesebb opció.

Most másképp beszélsz, mint amire reagáltam.
Akkor azt írtad, h "poenból" csinálod (nem az intellektuális szükségleted kielégítése érdekében).

#29456 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 01. 17:23

A rongyrázás a fitogtatás kategóriája.

#29457 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 01. 18:50

Igen, ez is egy nézet.
Meg az is, h a dohány (levél) előállítása olcsóbb, mint a paradicsomé.
A cigarettáé pedig, mint a papíré.

A hatása meg ugyanolyan, értem.

#29458 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 01. 18:56

A rongyrázás a fitogtatás kategóriája.

És miért fitogtatod hogy a tőlünk lopott pénzből luxuscikkeket veszel?

#29459 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 01. 17:30

Brutális egészségügyi kockázat.

Ezt érdemes alaposan megnézni.
A nikotin (ha nem dozírozzák túl,) nem toxikus.
Igen mérgező füstöt pedig sokfélét gyártunk.
Emellett sok brutálisan ártalmas dolgot csinálunk (élelmiszervegyipari termékeket is (élelmiszer címkézettséggel forgalmazva)).

#29460 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 01. 18:03

És miért fitogtatod hogy a tőlünk lopott pénzből luxuscikkeket veszel?

Azt az erőforrásmennyiséget a rendszergazdák akasztják le rólatok.
És osztanak le valamennyit (a megfontolásaik szerint) a marginalizáltak számára.
Már mondtam, nekem megfelelő egy olyan konstrukció amelyben TISZTESSÉGES FELTÉTELEK MELLETT bárki vásárolhat magának munkáért jövedelmet (ezzel megélhetést).

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1471
  • 1472
  • 1473
  • 1474
  • 1475
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.