HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1474
  • 1475
  • 1476
  • 1477
  • 1478
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#29501 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 01. 22:58

Most már tudjuk, mitől hülye a Gyula, szétszipuzta az agyát, miközben a szénmonoxid a szénerőműben fejbeverte, majd esténként lemosta 1 l töménnyel. A nikotin nevű méreg meg nem számít a Gyula-féle rendszerben.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#29502 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 01. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2014. 07. 01. 23:58

Most már tudjuk, mitől hülye a Gyula, szétszipuzta az agyát, miközben a szénmonoxid a szénerőműben fejbeverte, majd esténként lemosta 1 l töménnyel. A nikotin nevű méreg meg nem számít a Gyula-féle rendszerben.

Ez a nem toxikus igazgatás ez nagyon tetszett. Főleg mert a nikotin az toxikus, meg méreg is, mellékesen majdnem olyannak tűnt a kijelentés, hogy nem toxikus, tehát nem baj :-D
Make love not Wor.

#29503 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 23:43

Szatyorbolt már egész nap nyitva van, a végén még lesz belőle valami. Igaz ez csak a hírlevélben szerepel, weboldalon teljesen mást írnak :-D

Bár nem csak boltról szól a történet, ezek folyton szervezkednek, gyűlnek, előadnak, meg programszerveznek. Ezt a részét nem értem, de sebajj, áruljanak csak joghurtot meg jógázzanak valami fesztiválon, biztos reklámértéke van, vagy piros, Gyula ilyenre szokta mondani, hogy itten csak felesleges pénzkidobás és megvezette a hatalom :-D
Make love not Wor.

#29504 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 23:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 01. 22:26

Nehéz ügy. Papírgyárnak kicsit más a logisztikája. Informatikájához Tassadar ért, én is beleláttam valamennyire, csak még meg kell fejtenem mit szabad elmesélni. Az biztos, hogy eleve a gépsorok, a vidéki ültetvények, a logsiztika nem egyszerű. Aztán ne azt nézd, hogy jajj a fekete rabszolga olcsón szedi, hajónál nettó 100 dollár egy konténer ideszállítása. Jön erre még nem kevés dolog. Adótartalma sok, de ilyen olajozottan termelni, szállítani, nemzeti ünnepeket betartani, kibekkelni, majd 24 órásban előállítani/termelni nem egyszerű gépsorokkal azért szép kihívás ám.

A füstölgés durva megdrágítása után utnanéztem a termesztésnek és a feldolgozásnak is.
Hazánkban többféle dohány is jól megterem. Még termőterület típusra is vannak optimalizált fajták. Silány, szíkes homokos földben jól megélők is (szabolcsi, vagy a becenevén kapa dohány). Megterem a franciának mondott, indiai fűszerdohány is. Jelenleg pedig, a legnagyobb tételben a Virginiainak mondott fajtát termesztik, amely jó kétméteresre is megnő.
A feldolgozás jól gépesíthető, ezzel olcsó technológia.
A netes ajánlatok tavaly ősszel a vágott dohányra (az alföldön) 2000 forinttól/kg indultak. A fővárosi disztribútoroknál 4500-tól.

#29505 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 01. 23:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 01. 23:01

Ez a nem toxikus igazgatás ez nagyon tetszett. Főleg mert a nikotin az toxikus, meg méreg is, mellékesen majdnem olyannak tűnt a kijelentés, hogy nem toxikus, tehát nem baj :-D

A nikotin pszichofarmatikum. És túldozírozva minden méreg.
Az alkohol a lebomlási fázisaival együtt, keményen toxikus (lásd ehhez a másnaposságot okozó acetonos fázist).

#29506 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 00:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 02. 00:51

A netes ajánlatok tavaly ősszel a vágott dohányra (az alföldön) 2000 forinttól/kg indultak. A fővárosi disztribútoroknál 4500-tól.

Aztán hol kaptál Te ajánlatot csak úgy? De majd minnyá jön Tassadar, mert ha jól sejtem, akkor ez a mennyiségű dohány nem egészen idehaza terem. Egyéb feldolgozásnak a pipadohány terén néztem utána, de az megint más kategória. Nem ez az occsó fostalicska fűrészpor és idén még csak egyszer gyújtottam rá. Csúnya is lenne, vagy 6+ éve vettem pár doboz dohányt németeknél, azóta abból élünk, de még ismerősnek is adtam belőle. Azt, hogy mennyi és mi történik a sima cigiszarral, arról sokat nem tudok, de mondjuk a 19 szálasítást elég köcsögségnek tartom, valamint a zacskóson is elég billegális állítás az X szállal több, meg "akár X szál" kapacitásmennyiség.
Make love not Wor.

#29507 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 00:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 02. 00:57

(lásd ehhez a másnaposságot okozó acetonos fázist).

No, minnyá jön a kémikus kolléga, mert van rá egy söröm, hogy ezzel benézel valamit.
Make love not Wor.

#29508 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 00:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 02. 00:08

No, minnyá jön a kémikus kolléga, mert van rá egy söröm, hogy ezzel benézel valamit.

Belenéztem a netbe. Még a Vaterán is árulták.
Az alkohol lebomlására gyorsan rákerestem.
http://hu.wikipedia....ol_hat%C3%A1sai
Az acetonos lélegzet orvosi diagnosztikai értékű.
Általában alkoholfogyasztás után és krónikus vízhiány esetében jelentkezik.
Tartós esetben cukorbetegséget és/vagy májkárosodást jelezhet.

#29509 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 00:25

Gondoltam, adok egy kis mesét.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 07. 02. 00:29 -kor

#29510 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 00:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 02. 01:23

Belenéztem a netbe. Még a Vaterán is árulták.

Bátrak lehettek. Vagy nagyon régen volt. Ennek ellenére nehéz általánosítani, hogy papír nélkül kicsiben egy esetleg otthon, feketén termesztett, vagy szerzett cuccot miképpen lehetne viszonyítani, de félelmetes lenne, ha a dobozban található kb. 10 gramm dohányt a mai ezer forintos árfekvésével ehhez a 2ezer pénz/kilóhoz mérnénk.
Make love not Wor.

#29511 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 00:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 02. 01:25

Gondoltam, adok egy kis mesét.

Na, ezért is tudok elmenni vidékre rongyot rázni, mert ez a sok faszságot nem nézem meg, hanem pénzt csinálok helyette. Szerintem hasznosabb.
Make love not Wor.

#29512 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 00:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 02. 00:29

Bátrak lehettek. Vagy nagyon régen volt. Ennek ellenére nehéz általánosítani, hogy papír nélkül kicsiben egy esetleg otthon, feketén termesztett, vagy szerzett cuccot miképpen lehetne viszonyítani, de félelmetes lenne, ha a dobozban található kb. 10 gramm dohányt a mai ezer forintos árfekvésével ehhez a 2ezer pénz/kilóhoz mérnénk.

Tavaly ősszel néztem körül.
És ez a 2000 pénz/kg már tartalmazta a lebukási rizikót is.
Ha szabadon a piacon árusítható lenne, mint a zöldségek, akkor olcsóbb lenne.
A neten vannak nagy teljesítményű vágógépek is. Olyanok is, amelyek a zöld levelet vágják.
Utána jön akár a napon, akár valamilyen aszalóban, szárítóban való szárítás.
A fermentálódás a leszárított levélben pár hónapos pihentetés közben létrejön.
Gyorsabban lezajlik nagyobb nedvességtartalom mellett, de ekkor a berohadás elkerülése érdekében levegőztetni kell.

#29513 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 00:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 02. 00:32

Na, ezért is tudok elmenni vidékre rongyot rázni, mert ez a sok faszságot nem nézem meg, hanem pénzt csinálok helyette. Szerintem hasznosabb.

Ízlés kérdése, h kinek mi ad intellektuális élményt.
Az is egyéni, h ki milyen élményért mennyit hajlandó dolgozni (az életéből áldozni).

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 07. 02. 00:48 -kor

#29514 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 00:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 02. 01:45

A fermentálódás a leszárított levélben pár hónapos pihentetés közben létrejön.
Gyorsabban lezajlik nagyobb nedvességtartalom mellett, de ekkor a berohadás elkerülése érdekében levegőztetni kell.

Jaja, olyan nagy teljesítményű vágógépnek aztán biztos ára is van. Meg üzemeltetési költsége és karbantartási díja :-) Fermentálást tudom, bár ciginél nem tudom mennyire számottevő, szerintem gyorsan kiszárítják és heló, nem fognak ilyen igénytelen bűzrúdba sok energiát fektetni, hogy bazi nagy helyiségekben majd állandó páratartalom mellett, megfelelő légcserével varázsoljanak, az szerintem biztos. Meg az is, hogy azt a fajta dohányt még abban a formában feldolgozás előtt el nem szívnád. Mindenesetre egy ekkora gyárnak megnézed a villanyszámláját meg az informatikai üzemeltetését, aztán már akkora szép nagy kerek szám lesz, amit szintén nem fogsz fel.
Make love not Wor.

#29515 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 01:10

Hümmm, virga magot találtam Vaterán, érdekes, mert eddig nem így tudtam: "Magáncélú termesztése nem törvénybe ütköző,legális!"
Make love not Wor.

#29516 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 02:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 02. 03:10

Hümmm, virga magot találtam Vaterán, érdekes, mert eddig nem így tudtam: "Magáncélú termesztése nem törvénybe ütköző,legális!"

Ó, ott sok mindent lehet találni (néha jó dolgokat is, Hálistennek!). Nekem még mindig szerencsém volt, mert nem boltolok olyannal, akinek sok a negatív értékelése. Olyanoktól semmit se veszek! Ha annyira kell, inkább mástól/máshol nézek. Bár ha semmi se kell, akkor meg hónapokig be se lépek, hogy már küldik a mélt, hogy "Mi van, rég láttuk?"... Kép

Szerkesztette: Macikák 2014. 07. 02. 03:00 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#29517 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 03:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 02. 02:29

... de félelmetes lenne, ha a dobozban található kb. 10 gramm dohányt a mai ezer forintos árfekvésével ehhez a 2ezer pénz/kilóhoz mérnénk.

2012-ben emelték a dohány felvásárlási árát 350Ft/Kg-ra.
http://nol.hu/belfol...ett_oda-1420387
http://www.uzletresz...rmesztesbe.html
40g dohány legális beszerzési forrásból kb. egy ezres. 1Kg =25000. Ennek a 80%-a adó: http://ado.hu/rovato...-tuladoztatott#

Idézet: Jahno

Jaja, olyan nagy teljesítményű vágógépnek aztán biztos ára is van. Meg üzemeltetési költsége és karbantartási díja :-) ...

Ha levonod az adót marad 5000 HUF, 5000 vs. 350. Szerintem félmeztelen 18 éves mesztic szűzlányok körömollóval darabolják... :-)

#29518 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 04:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 02. 00:59

Jaja, olyan nagy teljesítményű vágógépnek aztán biztos ára is van. Meg üzemeltetési költsége és karbantartási díja :-) Fermentálást tudom, bár ciginél nem tudom mennyire számottevő, szerintem gyorsan kiszárítják és heló, nem fognak ilyen igénytelen bűzrúdba sok energiát fektetni, hogy bazi nagy helyiségekben majd állandó páratartalom mellett, megfelelő légcserével varázsoljanak, az szerintem biztos. Meg az is, hogy azt a fajta dohányt még abban a formában feldolgozás előtt el nem szívnád. Mindenesetre egy ekkora gyárnak megnézed a villanyszámláját meg az informatikai üzemeltetését, aztán már akkora szép nagy kerek szám lesz, amit szintén nem fogsz fel.

A mese úgy szól, h azért vannak kurva nagy gyárak, mert ezekben fajlagosan (egy termékre vetítetten) olcsóbb (és ha csak a közvetlen gyártási költséget nézzük, akkor gyakran igaz is).
- Amúgy, súlyos hiba azt hinned, h amit Te nem látsz át (számodra misztikus) azt más mégkevésbé.
A dohányvágásról annyit, h jópárféle szecskázó létezik. Olyan is amelynek adagolója is van. Ezek között vannak olyanok is amelyek beállíthatók mm-es finomsággal való vágásra is.

#29519 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 06:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 01. 19:32

Azt nem tudom, h magadat becsapod-e.
Azt tudom, h engemet (ebben a kérdéskörben) nem tudsz.
Jelenleg egy LÁTSZÓLAG (a felszíni szabályai szerint) ELLENÜNKBEN, ÖNÉRDEKŰEN (az önszaporításának maximalizálására) működő gazdaság van.
Ez valójában egy kényszerkörnyezet fenntartó és produktumot a rendszergazdákhoz szivattyúzó konstrukció. A rendszergazdák pedig úgy állítják be a működési paramétereket (ezen belül a jövedelmeket (megélhetési szinteket)), h a rendszer fennmaradásához elegen legyenek olyanok akik (különféle megfontolások mellett) rendszerkonform, ezzel rendszerfenntartó módon élnek.
- Az alternatíva pedig az, h a gazdaság az élet fenntartására SZOLGÁLÓ ESZKÖZ.

Ezeket csak álmodod.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#29520 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 02. 06:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 01. 19:46

Az egyszerű válasz az, h az alapérték az életmennyiség (idő).
A ráfordított időmennyiség (egy az egy) alapú cserét korrigálják különféle szempontok figyelembevételével.
Ez utóbbit ősidők óta viszonylag jól megoldották még a sarcoló konstrukciókban is.
A helyzet a kapitali (tőke) konstrukció létrehozása után durvult el odáig, h a rendszergazdák mára az életlehetőségből való kizárást is alkalmazzák.

Már megint az idő, a szaktudás, meg a létrehozott érték megint nem számít, mert neked nincs olyanod. Értem.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1474
  • 1475
  • 1476
  • 1477
  • 1478
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.