HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1478
  • 1479
  • 1480
  • 1481
  • 1482
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#29581 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 03. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 02. 20:18

Ez csupán a tévhited.
Nem hazudtam abban sem amit arról mondtam, mivel foglalkoztam.

Kezdesz óvatosabban fogalmazni.
A tudásodhoz mérten viszont általad vélt tényeket közölsz igazságként. Nem mindegy. Nekem is van sok mindenről ismeretem. Valószínűleg csak felületesnek mondható az adott témakörben. Viszont egy laikus, ha kérdez, akkor a tudásom szintjének megfelelően próbálok segíteni neki. Nem oktatom, próbálok se3gíteni. Ha kell utánajárok, tanulok belőle. De ezek után nem tartom magam professzornak, világmegváltónak.
Ha minimális intelligenciával rendelkeznél, akkor el tudnád helyezni a világban ( a rendszerben ami van, volt) oda ahová való vagy.

Nem kocsmában vagy alkeszok közt, ne csodálkozz, ha lehülyézünk!
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#29582 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 03. 18:17

... Ha minimális intelligenciával rendelkeznél, akkor el tudnád helyezni a világban ( a rendszerben ami van, volt) oda ahová való vagy.
Nem kocsmában vagy alkeszok közt, ne csodálkozz, ha lehülyézünk!

Elképzelni sem tudod, h milyen mindenség modellből milyen elemzőrendszer által mutatottan beszélek.
Én is ebben a világban élek. Ismerem a központilag programozott modellt amibe értelmezetten látjátok azt amiben élünk.
Arról is beszéltem már, h saját élményeim vannak a kemény bolsevizmus idejének végétől indulóan. És megtanultam FOLYAMATOKAT látni. Mára jó mozim van arról (is), h a kommunista embertípus programozottságból hogyan hozták létre (a kulturális forradalomnak mondott időszakkal indulóan (hatvanas évektől)) a jelenlegi köztudatosságot. És ezzel párhuzamosan, hogyan változtatták meg a szabálykörnyezetünket a jelenlegire.
Mindezt olyan jó szakmaisággal, h nekem is csak az utóbbi években állt össze a kép (mozi).
Sokáig csak a valami nem stimmel érzése munkált bennem.
Amiben többet tudtok nálam az csupán a szűk szakmaiságaitok és a hobbitevékenységetitek (ezek egy részének) területe.

#29583 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 19:53

Akkor hogyan tovább, főnök? Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#29584 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 07. 03. 19:53

Akkor hogyan tovább, főnök? Kép

Rajtatok múlik.
Az ajándékozás az ajándék elfogadásával jön létre.

#29585 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 03. 20:06

Elképzelni sem tudod, h milyen mindenség modellből milyen elemzőrendszer által mutatottan beszélek.
Én is ebben a világban élek. Ismerem a központilag programozott modellt amibe értelmezetten látjátok azt amiben élünk.
Arról is beszéltem már, h saját élményeim vannak a kemény bolsevizmus idejének végétől indulóan. És megtanultam FOLYAMATOKAT látni. Mára jó mozim van arról (is), h a kommunista embertípus programozottságból hogyan hozták létre (a kulturális forradalomnak mondott időszakkal indulóan (hatvanas évektől)) a jelenlegi köztudatosságot. És ezzel párhuzamosan, hogyan változtatták meg a szabálykörnyezetünket a jelenlegire.
Mindezt olyan jó szakmaisággal, h nekem is csak az utóbbi években állt össze a kép (mozi).
Sokáig csak a valami nem stimmel érzése munkált bennem.
Amiben többet tudtok nálam az csupán a szűk szakmaiságaitok és a hobbitevékenységetitek (ezek egy részének) területe.

Csak átvered magad, ha ezt el is hiszed.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#29586 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 03. 21:37

Csak átvered magad, ha ezt el is hiszed.

Az önhittség vaksivá tesz.
http://szabadgondola...es-a-mustarmag/

#29587 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 03. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 03. 22:43

Látod Gyula bácsi, itt kezdődik a dolog. Te azt a 8 mantrát tudod idézni témától függetlenül, míg mi legalább közelítünk ahhoz, amihez kellene. Ez már volt itt párszor. a "balfasz" beszóláson kívül tudsz nekem mondani olyatz, amit ismételgettünk, főleg hosszú youtube videókat (aminek semmi értelme?)?
Make love not Wor.

#29588 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 22:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 03. 22:43

Öngól?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#29589 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 22:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 04. 00:17

Látod Gyula bácsi, itt kezdődik a dolog. Te azt a 8 mantrát tudod idézni témától függetlenül, míg mi legalább közelítünk ahhoz, amihez kellene. Ez már volt itt párszor...

Jah, meg mi lehet, nem vagyunk "polihisztorok", a szakterületünkhöz viszont értünk... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#29590 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 03. 22:17

Látod Gyula bácsi, itt kezdődik a dolog. Te azt a 8 mantrát tudod idézni témától függetlenül, míg mi legalább közelítünk ahhoz, amihez kellene. Ez már volt itt párszor. a "balfasz" beszóláson kívül tudsz nekem mondani olyatz, amit ismételgettünk, főleg hosszú youtube videókat (aminek semmi értelme?)?

Önfeledten szajkózzátok a birodalmi trendi mantrákat.
Tudod, azokat amelyeket zömmel az általam legutóbb linkelt anyagban elmondott módon égettek belétek.
És érdemes visszaemlékezned arra, h a 8 mantrán túl még mimindent mondtam. Olyanokat is amik itt a fórumon is igaznak bizonyultak.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 07. 03. 23:21 -kor

#29591 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 23:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 04. 00:15

Tudod, azokat amelyeket zömmel az általam legutóbb linkelt anyagban elmondott módon égettek belétek.

Nem néztem a fos linkedet, mert úgyis baromság, de gyanítom az ott leírtak pont ugyanolyan hülyeségek, mint amit te hordasz össze. És a sok baromságnak amit ott összehordanak semmi köze hozzám.

Idézet

#29592 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 23:19

Ja, meg a házifórum. Mert itt mind hülyék vagyunk és pár éve lett egy nagyobb dolog, nem foglalkoztunk sem a marketinggel, sem a megfejtéses reklámokkal, az összes lehetésges adatbázismotort kipróbáltuk az adott feladatra, többféle méretben. Aztán igyekeztünk úgy válogatni, hogy gyors legyen meg occsó és ne szopjunk :-) Biztos nagyon meg voltunk vezetve ezzel is, mikor 1-1 motoron több hónapos tesztek mentek. Te meg beszélsz a házifórumról, de azt adatábzisról még mindig azt hiszed, hogy az emulzió újkori típusa, vagy valami pult alatti igazi kannásbor.
Make love not Wor.

#29593 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 23:23

És érdemes visszaemlékezned arra, h a 8 mantrán túl még mimindent mondtam. Olyanokat is amik itt a fórumon is igaznak bizonyultak.

Linket. Ekkorát azért ne kamuzz már.

Idézet

#29594 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 03. 23:19

Ja, meg a házifórum. Mert itt mind hülyék vagyunk és pár éve lett egy nagyobb dolog, nem foglalkoztunk sem a marketinggel, sem a megfejtéses reklámokkal, az összes lehetésges adatbázismotort kipróbáltuk az adott feladatra, többféle méretben. Aztán igyekeztünk úgy válogatni, hogy gyors legyen meg occsó és ne szopjunk :-) Biztos nagyon meg voltunk vezetve ezzel is, mikor 1-1 motoron több hónapos tesztek mentek. Te meg beszélsz a házifórumról, de azt adatábzisról még mindig azt hiszed, hogy az emulzió újkori típusa, vagy valami pult alatti igazi kannásbor.

Kérlek, ne terelj. Soha nem mondtam, h a szakmaiságotokban (a rendszerkonform megoldásokkal) nem vagytok nálam nagyobb tudásúak.

#29595 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 04. 00:26

Kérlek, ne terelj. Soha nem mondtam, h a szakmaiságotokban (a rendszerkonform megoldásokkal) nem vagytok nálam nagyobb tudásúak.

Azért a házifórumos megfejtésnél mindenki hülye volt, csak Te maradtál helikopter. Aztán néha Nova is megkapta magáét, meg egyesek, akik a plazmához értettek. Mert asszem az is egy szakma, nehh?
Make love not Wor.

#29596 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 23:32

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 03. 23:23

Linket. Ekkorát azért ne kamuzz már.

Legutóbb az amit a dohánnyal (a termesztésével, feldolgozásával, bekerülési költségével) kapcsolatban mondtam.

#29597 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 03. 23:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 04. 00:32

Legutóbb az amit a dohánnyal (a termesztésével, feldolgozásával, bekerülési költségével) kapcsolatban mondtam.

Bekerülési költséget tudunk. Azt is, hogy az új gyáregység mennyibe fog kerülni. Meg a leépítést. És pár homályosat. Én az informatikát is, amit írtam, hogy elsápadtam rajt, mert nem kispályás. Egy ilyen cég kiadással is jár, akkora forgalmat bonyolít, ami már az ország szempontjából is kritikus dolog, kicsit leáll, aztán pár hasonló céggel együtt akkora a termelése/forgalma/adózása, ami meglátszik még a GDP-n is, vay bármilyen kimutatáson. Az ilyennek meg a fenntartása is relatív drágább, mint a sarki kisközérté, ami becsuk 2 napra betegség miatt, oszt jó idő.
Make love not Wor.

#29598 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 04. 00:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 03. 23:28

Azért a házifórumos megfejtésnél mindenki hülye volt, csak Te maradtál helikopter. Aztán néha Nova is megkapta magáét, meg egyesek, akik a plazmához értettek. Mert asszem az is egy szakma, nehh?

Nézd meg, h ezeken belül mikben (és mekkora mértékben).
A házi fórum létrehozásának értelmét kérdőjeleztétek meg első közelítésben. Ebben az lett az eredmény, h van ahol lenne értelme, van ahol nem.
A második a házi (szigetüzemre képes) konstrukció (jelen árak melletti) gazdaságosságának megkérdőjelezése volt.
Ebben is az lett az eredmény, h még a jelenlegi kondiciók (árak és berendezések) mellett is, esete válogatja, különösen akkor, ha a ház egyben kapcsolódik a netre (egyben fizetnek a használatáért).
A többi olyan szakmai észrevételek voltak amiket elfogadtam és továbbra is azt húzogattátok az orromra amit a hogyan gondoltam, kérdésetekre válaszoltam.
Mindezt akkor amikor elmondtam, h elsődlegesen funkcionális elképzeléseim vannak és ehhez vannak strukturális és logikai elképzeléseim. Az ennél konkrétabbakban már a Ti tudásotok nagyobb, mint az enyém.
Ezeken túlmenően, még azt bizonygattátok, h úgy űberfasza ahogy most van.
- A plazmáról (kategóriáról) pedig annyit, h hivatalosan is plazma a vér (és a vérplazmának nevezett (hemoglobin mentesített) rész is) és a gázplazma is. Nézd meg, h mi a közös a kettőben és az ami közös, mennyire felel meg a fémekre is.

#29599 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 04. 00:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 04. 01:11

A második a házi (szigetüzemre képes) konstrukció (jelen árak melletti) gazdaságosságának megkérdőjelezése volt.
Ebben is az lett az eredmény, h még a jelenlegi kondiciók (árak és berendezések) mellett is, esete válogatja, különösen akkor, ha a ház egyben kapcsolódik a netre (egyben fizetnek a használatáért).

Ha már "jelen árak melletti", akkor forintosítani is tudnád, vagy felvázolni azt, hogy milyen kiadással, előnnyel/hátránnyal jár? Ki támogatja, reszeli, mennyi a net, a switch, a 24 órás admin a csiribiri? Mi meg majd belekötünk. Mondjuk jó dolgok az ilyen tervezések, mert igény általában az, hogy jajj nem baj ha néha áll, meg éjjel a kutyát sem érdekli, mindegy mennyibe kerül csak legyen occsó. Aztán a második alkalom után már megy a komoly szemrángás, hogy itten nem ezt beszéltük meg és miértnemmegyanemmegy.
Make love not Wor.

#29600 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 04. 00:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 03. 23:39

Bekerülési költséget tudunk. Azt is, hogy az új gyáregység mennyibe fog kerülni. Meg a leépítést. És pár homályosat. Én az informatikát is, amit írtam, hogy elsápadtam rajt, mert nem kispályás. Egy ilyen cég kiadással is jár, akkora forgalmat bonyolít, ami már az ország szempontjából is kritikus dolog, kicsit leáll, aztán pár hasonló céggel együtt akkora a termelése/forgalma/adózása, ami meglátszik még a GDP-n is, vay bármilyen kimutatáson. Az ilyennek meg a fenntartása is relatív drágább, mint a sarki kisközérté, ami becsuk 2 napra betegség miatt, oszt jó idő.

Ez már megint a mellébeszélés. Azt tanítják, h azért vannak nagyüzemek, mert nagyban olcsóbb a gyártás (termékegységre számolva).
Az egyik fórumtársunk iderakta a dohány felvásárlási árát.
És a háziipari módon gyártott vágott dohány (lebukási rizikót is tartalmazó) ára is megvan.
A nagyüzemi gyártásnak ennél olcsóbbnak kell lennie. Ha nem, akkor bukik a nagyban olcsóbb kitétel.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1478
  • 1479
  • 1480
  • 1481
  • 1482
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.