HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1507
  • 1508
  • 1509
  • 1510
  • 1511
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#30161 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 08. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 18:09

Szerintem olyan is van köztetek aki képes (jó saccolási szinten) belelátni (tételes bontásban is) a Digi költségeibe. Mennyit fizethet az általa bérelt hálózatért, adatforgalomért és mibe kerülhet a központjának fenntartása. Ebből az is kiderül, h reálisan, mennyiért tudna adni egy házcsatlakozást (ehhez képesti jelenlegi többlete (költsége) a házon belüliek fenntartása).

Nehéz lenne, nem tudjuk a technikát, nem látunk bele, no meg röpködnek a milliárdok. És ne úgy nézzük, hogy 50be került, akkor X ügyfél felé lehet osztani.
Make love not Wor.

#30162 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 08. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 19:22

Ad. És az Áfa csupán az egyik tétel belőle.

Áfát minek számolod csöki? Gyanítom itt fejenként abból is 5x-15x annyit fizetünk, és akkor csak magánszemélyként mondom.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30163 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 08. 18:16

Jó, és? Szomszéd is ilyesmi, senki nem bántja érte. Tehenes, út mellett és piacon árulja. Viszont a kettő közé néha bizony kell a kereskedő és a fuvaros. Amúgy Neked nem mindegy? Ha nem tetszik akkor is működik a dolog.

Minden párhuzamosságot jónak tartok (lehetőségek).
Csak ne intézzék úgy, h csak egy valódi lehetőség legyen.

#30164 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 18:32

Mi a szemétkedés szerinted? Hogy eltartalak? És nem nyomlak fel a NAV-nál? (annyira hülye vagy, hogy mindent tudni rólad, a szemétkedéseidről, az adócsalásaidról, az üzletszerűen elkövetett lopásaidról).
Vagy szemétkedés az, hogy szembesítelek a hazugságaidda, rámutatok arra, hogy egy fogyatékos gyökér vagy? Vagy ha rámutatok arra, hogy a manapság csontvázként nevezett bolsevik ingyenélő tolvaj senkiházi tanulatlan bűnösökre rámutatok?

Milyen következménye volt amikor mérnökkét elbasztad a méretezést a cocban? Kirúgták a portást? Mert felelősnek lenni kellett.
Neked pártvonalról védelmed volt. áthelyeztek (előléptettek) Paksra ellenőrnek, kisebb kárt okozhattál mint tervezőként.
Kula elvtérs egyszer még kérünk tőled... alapon.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#30165 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 19:22

Ad. És az Áfa csupán az egyik tétel belőle.

Áfát fizetek az adózott jövedelmemből. Amiért tettem is valamit. Te az adómból kapsz segélyt, ha fizetsz ÁFát akkor se tettél a közösbe semmit.

#30166 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 18:41

Kula, megpróbálom máshogyan magyarázni, úgy, hogy értsed.
Kocsmáros vagyok, te bejössz iszol hitelbe. Mikor elszámolásra kerülne a sor akkor szerinted még én tartozok neked, mert a ki nem fizetett piád után ÁFát, jövedéki adót fizetek, esetleg alkalmazott is van mert sokan járnak be hitelre, baszott nagy a forgalmam. Ha nem lennének hozzád hasonló gazemberek akkor rég lehúzhattam volna a rolót.
Sejtem, hogy van valami matematikus másoddiplomád is.

#30167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 19:00

Az általam javasolt konstrukcióban legalább ekkora szolgáltatási szint mellett,

Mégsem vándoroltál ki Indiába.
Make love not Wor.

#30168 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 08. 18:24

Nehéz lenne, nem tudjuk a technikát, nem látunk bele, no meg röpködnek a milliárdok. És ne úgy nézzük, hogy 50be került, akkor X ügyfél felé lehet osztani.

Már megint ködösítsz.
Valami alapján Te is kalkulálsz (állítólag nagy telepítési és üzemviteli gyakorlattal).
Konkrétan a Digi által alkalmazott technológiára, ennek elemeire kérdeztem rá.
Hálózat méretezést pedig én is tanultam. A víz és csatornahálózat méretezéshez olyant amelynek része az egyidejűségi (statisztikai, mérési alapú) tényező is. Ez a tényező a terhelési helyek számának növekedésével aszimptotikusan közelít valamilyen értékhez.
Az alkatrészigényes fenntartási költség is a méret függvényében, hasonlóan viselkedik.
A csatoló funkciót végző berendezéseitek szigorúan, a fizikai topológiához kötöttek (azt kell tudniuk ami az adott funkcionalitáshoz és adatáramoltatáshoz szükséges.
A szerver gépek (a jelen konstrukcióban) már az IP címzett logikai rétegben vannak, így a helyük nem szigorúan kötött a fizikai topológiához. De a szervereknek is van ideális fizikai teljesítménye és ezzel kiszolgálási körzete (még akkor is ha ez a virtuáltopológiás térben van és a fizikai térben meglehetősen szétszórtan helyezkedik el).
A karbantartási körzeteknek (és ehhez alkatrészraktárnak) is van ideális mérete. A méret növekedésével gyorsuló ütemben növekedik a kiszállási költség. Egy méret elérése után nagyobbá válik a növekmény, mint a többi komponens nagyobbságából származó csökkenés.
Ebben a kalkulációban még nincs benne a blokkméret növekedéséből adódó ellátási biztonság romlás (ezzel első közelítésben ne számoljunk, de számszerűsíthetően is létezik).
Én, ha szükséges, el tudom végezni egy város ivóvíz/szennyvíz hálózatának méretezését.
A net a Ti szakmátok.
Abban biztos vagyok, h ha a szolgáltatók üzleti megfontolásból nem adnak, vagy csak nagyon drágán ház szintű csatlakozási pontot, akkor fajlagosan, a házon belüli szolgáltatási rész a legolcsóbb számukra (különben boldogan lepasszolnák).

#30169 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 08. 18:23

Létezik orvosi műhiba. De egy épületgépészt ne hasonlítsunk már egy orvoshoz. Orvos hibázik mint mindenki más. Azért tudnod kellene a bolygónyi agyaddal, hogy egy élő szervezet különbözik egy mechanikus (bármikor helyrehozható ha elbasztad) dologtól.
Egyébként miért hoztad az orvosi példát fel a mentségedre?
Miért nem azt írtad, hogy a lónak négy lába van, mégis megbotlik?

Azért, mert ÉRTELMETLENÜL, megint nekiláttál pofátlankodni.
Összességében többszáz víz, fűtés és légtechnikai tervet megcsináltam. Az egyikben egy jelentéktelen hibával. Olyannal, amely tudatlanságból lett és amelyből tanultam.
Te milyen hibaaránnyal tevékenykedsz?

#30170 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 20:51

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 08. 18:32

Mi a szemétkedés szerinted? Hogy eltartalak? És nem nyomlak fel a NAV-nál? (annyira hülye vagy, hogy mindent tudni rólad, a szemétkedéseidről, az adócsalásaidról, az üzletszerűen elkövetett lopásaidról).
Vagy szemétkedés az, hogy szembesítelek a hazugságaidda, rámutatok arra, hogy egy fogyatékos gyökér vagy? Vagy ha rámutatok arra, hogy a manapság csontvázként nevezett bolsevik ingyenélő tolvaj senkiházi tanulatlan bűnösökre rámutatok?

Milyen következménye volt amikor mérnökkét elbasztad a méretezést a cocban? Kirúgták a portást? Mert felelősnek lenni kellett.
Neked pártvonalról védelmed volt. áthelyeztek (előléptettek) Paksra ellenőrnek, kisebb kárt okozhattál mint tervezőként.
Kula elvtérs egyszer még kérünk tőled... alapon.

Addig szívod magadat, míg a végén úgy jársz, mint az a kisbéka aki ökörré akart válni.

#30171 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 08. 18:35

Áfát fizetek az adózott jövedelmemből. Amiért tettem is valamit. Te az adómból kapsz segélyt, ha fizetsz ÁFát akkor se tettél a közösbe semmit.

Ez már csak ilyen egyik zsebbe be, a másikból ki.
Amúgy, az a gyógypedagógiai tevékenység amit pusztán ezen a fórumon keresztül végzek, már önmagában is igen tisztességes díjazást érdemelne.
Az agresszivitásotok miatt, egészségügyi pótlékkal kiegészítetten.
Többek között, ez az ajándékom az embertársaimnak.

#30172 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 21:51

Addig szívod magadat, míg a végén úgy jársz, mint az a kisbéka aki ökörré akart válni.

Neked mondjuk sikerült.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30173 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 21:58

Ez már csak ilyen egyik zsebbe be, a másikból ki.
Amúgy, az a gyógypedagógiai tevékenység amit pusztán ezen a fórumon keresztül végzek, már önmagában is igen tisztességes díjazást érdemelne.
Az agresszivitásotok miatt, egészségügyi pótlékkal kiegészítetten.
Többek között, ez az ajándékom az embertársaimnak.

Nem végzel te semmit csak élősködsz. Téged ki kellene állítani, az egyetlen "mérnök" (pártdiplomával) aki több mint tíz éve nem kell sehová, max talicskázni.

Idézet

#30174 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 08. 18:41

Kula, megpróbálom máshogyan magyarázni, úgy, hogy értsed.
Kocsmáros vagyok, te bejössz iszol hitelbe. Mikor elszámolásra kerülne a sor akkor szerinted még én tartozok neked, mert a ki nem fizetett piád után ÁFát, jövedéki adót fizetek, esetleg alkalmazott is van mert sokan járnak be hitelre, baszott nagy a forgalmam. Ha nem lennének hozzád hasonló gazemberek akkor rég lehúzhattam volna a rolót.
Sejtem, hogy van valami matematikus másoddiplomád is.

Hát, igen. Az amiben jelenleg élünk, számszaki nonszensz is.
Nem kicsit vicces az is, h a gazdasági mutatók akkor javulnak, ha valami baj történt, mert a baj elhárítása pénzforgalmat generál.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 07. 08. 21:03 -kor

#30175 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 21:37

Már megint ködösítsz.
Valami alapján Te is kalkulálsz (állítólag nagy telepítési és üzemviteli gyakorlattal).
Konkrétan a Digi által alkalmazott technológiára, ennek elemeire kérdeztem rá.

Csak ott a bökkenő, hogy nem minden elemét és technológiáját ismerjük, valamint az üzletpolitikláját sem. Ekkora hálózatot még tudnánk is méretezni, csak nem hasraütve szoktuk, oszt a franc sem törpölne hetek, alkudozna gyártókkal, vonna be még 4 szakértő kollégát, hogy kiköltségvessük.

Gondolom így poénből Te sem tudnád pontosan beköhögni egy Westend méretű bevásárlóközpont gépészeti tervét, költségvetéssel együtt. Főleg mert a tervezéshez tán értesz valamit alsó fokon, de ezt hívjuk árazatlan anyagkiírásnak, oszt majd megfejtődik a többi. Sok hét alatt. Sokan. Komoly mérnöki melóval. Amit meg tudok, hogy ki kb. mennyiből miképpen működik, azt nem írhatom le.

Nyilván nem abban van a nagy trükk, hogy mennyibe kerül egy olyan Huawei switch a lépcsőházba, meg bele az interfész, előtte a ház végigverése UTPvel. Csak itt is az a szopó, hogy egy darab olyan switch + support Neked ennyi, Diginek a 100 darab nem 100x annyi, és/vagy kombók.

Aztán az 1 óra/év dologra visszatérve, hányszor is volt áramszünet miatt net leállás a lépcsőházban? Az darabonként néha 1 óra meló. És nem úgy jönnek sorban, hogy egymás után 8, amiből kijön egy ember munkanapja :-) Itt felénk évek óta nem volt áramszünet a lakásban sem, Veresegyházon és Kispesten viszont van ügyfelem, elsőnél évi töübb, néha napi 10 órás, másiknál heti több is előjöhet, 2-4 órásak. Mert csak. És ezzel rögtön több 10 ember foglalkozik.
Make love not Wor.

#30176 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 08. 19:35

Anyázni bírok az adózás miatt, bár igyekszem rendesen csengetni, oszt most betoltam a kasszába vagy 2 milliót, miután rájöttem, hogy ha ezt rendszeresen lehetne csinálni így ebben a formában, akkor örömmel fizetnék havi 2 millányi ÁFÁt :-)
Make love not Wor.

#30177 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 19:21

És az ügyeleti szolgálatnak is megvan a reális díja. A mobilos világban pedig nem nagy cucc az elérhetőség.
Amúgy biztos vagyok benne, h a nagy szolgáltatók is területi alapon szervezik meg a kijáró karbantartó szolgálatukat.
A Telekomnál a vállalt kiszállási idő (ha jól emlékszem) három munkanap.

Attól függ mire, de amúgy 72 óra szokott lenni, ésvagy munkanap, de van szerződésem ami 4 órán belüli hibaelhárítást ígér, vagy munkanapon 12 óráig bejelentettet még aznap 18 óráig megkezdenek, 8-12 óra közt, esetleg saját motyó meghibásodása esetén szerver/bérelt vonal kategóriában 4 órán belüli megoldás éjjelnappal. Aggregátoros villanyászok meg nagyon területiek, néha a 3-4 konkurens cég ugyanazzal a céggel szerződik le és máris jobban kijönnek, ha 1-2 cég kimegy 5 másikat fenntartani a víztoronyhoz, mint ha mindenki önerőből kezd el közösségileg megfejteni. Ott nem tudom mennyi a rendelkezésreállási idő, de idejében és elég hamar ki szoktak érni. Víztorony meg nem olyan, mint az Aréna, ahova 24 órásban ügyeletes villanyász kell, rendezvény ideje alatt meg kiemelt.

Tehenes témára visszstérve most hozattunk Japánból egy adag projektort. Nem szoptunk a vámmal, lófasszal, közvetítő cég olcsón elintézte, pár mail, aláírás, fax, heló, mehettünk érte. Többi az Ő dolga, ha 2 hetente jönne egy konténerrel, akkor magunknak intéznénk, de kicsiben még olcsóbb is profinak kiadni, aki esetleg gyűjtőfuvaroz is, mert konténer másik felében LCD TV, bicajvázak, meg mindenféle szirszar jött. Ez a dolga, logisztikáz, mi hülyék is vagyunk hozzá, nem ismerjük a szabályokat, ésegyebek. Ha vidéken lennék és olyan lenne a koncepci, meg napi sok liter friss tej a családi igény, akkor lehet tehén is lenne. Egyéb esetben meglövöm a szomszédtól, tejesembertől, Teszkóból, kinek mi ízlése szerint. Itt sem értem mi a bajod, de én kenceficélek? Mindere van megoldás. Ez a baj?
Make love not Wor.

#30178 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 08. 21:02

Csak ott a bökkenő, hogy nem minden elemét és technológiáját ...

A jó közelítéshez bőségesen eleget tudsz.
Van egy csomó egyenszerelt ház amely bérelt hálózati kapacitásra csatlakozik.
És van valahol egy (vagy pár) iroda olyan berendezésekkel amelyek alkalmasak a végpontok távhangszereléséhez.
Majdnem biztos vagyok abban is, h a központi berendezéseken nem megy keresztül a felhasználói adatforgalom.
Ennek lehetőségei is a Ti szakmátok.
Az egy házra jutó fenntartási ráfordítás pedig nagy számokból adódó statisztikai érték.
A lépcsőházi világítás hibáját pedig általában házon belül javítják. Ha meg az egész házban elmegy a villany, a műszerész sem tud mit csinálni.
Azt sem tudom, a Digi helyszíni hibákra mekkora elhárítási időt köt ki a szerződéseiben.
Ha ez elég nagy, akkor az áramellátási hibákat előbb javítják, mint ki kellene menniük (a monitorukon le kell tudják kérdezni a házi kütyüiket).

#30179 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 21:48

Mindent tudsz Gyula, hogyhogy nem vagy meg csilliardos?
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#30180 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 18:24

Ez így nem igaz.
A teljes sor a tehéntartó, felvásárló, feldolgozó, disztribútor.
És a tehénen és a fogyasztón kívül bármi kihagyható a sorból (és ezzel a költségekből).
Persze, ha nem akarom az egész tehenet, akkor a tejesgazda is kell a sorba.

Vérlázítóan buta vagy! :-D

Nyilván ha hallgatnánk az ilyen önjelölt megmondóemberekre, meg szatyorforradalmárokra, kitörne olyan lépfenejárvány, hogy az emberiség ki is pusztulna. :cool:

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1507
  • 1508
  • 1509
  • 1510
  • 1511
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.