Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 15. 13:14
Mivel már nemrég kifejtetted, hogy ez szubjektív, ezért a legpontosabb és legjobb tág fogalom. Szerinted a te felfogásod helyes a világról, mindenki más aki itt van szerint meg nem.
Az amit csinálok, hoszútávú befektetés. Csak reménykedek, h számomra is megtérül majd.
Erre a földi életemre randa világba születtem bele. És amit a lehetőségeim engednek, megteszem, h jobbat hagyjak magam mögött, mint amibe beleszülettem. Azért teszek így, mert ennek látom a legnagyobb értelmét.
- Igen, minden modell alapvetően szubjektív. Súlyos tévhit, h ha a modellt áttranszformáljuk valamilyen matematikai modelltérbe (matematizáljuk) akkor objektívvé válik.
Az én mindenségmodellem (mindig éppen) olyan amilyen.
Azt teljes bizonyossággal tudom mondani, h jobb (pontosabb) a materialista filozófia bázisú világképnél.
És azért tudom ezt teljes bizonyossággal mondani, mert az én mindenség modellem része ez is (sokmindenre ez is jól használható (épp úgy, mint ahogyan a nap ballag az égen modell is)).
Nem látjátok, h én nem faragni (elvenni) akarom a világképeiteket, hanem kiegészíteni.
Ehhez viszont a materialista filozófia alaphoz képest más (mélyebb) alapokra kell helyezni a világképeiteket.
Csak így tudnak a világképeitek egy nagyobb komplexitás részvilágképeivé válni.

Súgó
A téma zárva.