HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1665
  • 1666
  • 1667
  • 1668
  • 1669
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#33321 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 22:55

Akkor mégis mi a bajod van azzal az elvvel, h mindent (minden egyes feladatot) kezeljünk abban a legkisebb méretben amelyben még elegendő gazdaságossággal megoldható?

Azzal semmi, most azt csináljuk. Ellenben azzal, amit te idehánysz, sok a baj, a rengeteg manuális karbantartási igényen és kapcsolatvesztési lehetőségen felül is. Már onnantól működésképtelen, hogy a géped routeren át csatlakozik a netre, így csak azokon a portokon lehet kintről megszólítani, amit beállítottál direkt, hogy azon oda menjen rögtön a bármi. Ha meg ráengeded router nélkül az XP-det a netre alapbeállításokkal, akkor pár órán belül botnetben tolja már lelkesen a spamet, és közben keresgél, van-e lopható bankkártyaadat a gépeden.

Vagy te, és minden ismerősöd fejből tudja, milyen portokat használ a skype, icq, hangouts, stb? A filecserélők sem tudnak enélkül közvetlen kapcsolatot kiépíteni, aztán ha a tracker szerver épp offline, akkor nem is fognak tudni, hiába álmodozol közvetlen kontakthálókról.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#33322 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 20. 20:44

Nna, ez éppen hogy NEM! Van fogalmad rőla, mennyi nagyi, papi, netezik meg szkájpol? Nekem van 80+ éves júzerem is. Elárulom, hogy a világon semmi gondjuk a jelenlegi konstrukcióval, ahogy Te mondanád. Azzal csak neked van, a bolygónyi, megzápult agyaddal... Kép

Nem azt mondtam, h a jelenlegi populár felületek nehezen kezelhetők.
Azt mondtam, h afölé is lehetne hasonló könnyedséggel kezelhető felületeket írni amit én favorizálok.

#33323 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 23:15

Nem azt mondtam, h a jelenlegi populár felületek nehezen kezelhetők.
Azt mondtam, h afölé is lehetne hasonló könnyedséggel kezelhető felületeket írni amit én favorizálok.

Te már csak tudod mit lehetne és mit nem. Világ agya az.
Make love not Wor.

#33324 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 20. 23:13

Vagy te, és minden ismerősöd fejből tudja, milyen portokat használ a skype, icq, hangouts, stb? A filecserélők sem tudnak enélkül közvetlen kapcsolatot kiépíteni, aztán ha a tracker szerver épp offline, akkor nem is fognak tudni, hiába álmodozol közvetlen kontakthálókról.

Nem kell fejből tudni, mert ha 200an vagyunk a szállodában, akkor azoknak 200 port kell. És végigverni az összes eszközön, hogy kívülről elérjék :-D Nagyon vicces lesz, mikor egyezkedünk éppen hol tartunk, melyik vendég melyik IP és melyik port. Aztán jönnek a subnetek. Amit Gyula nem ért, de vitatkozik rajt. Lényeg a címtár. Nagyon.
Make love not Wor.

#33325 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 21:24

Címszolgáltató alatt mit értesz? Ott van a routeredben a DHCP szerver, adja a címet, amikor kéred.

Ezt most olyan értelemben értettem, mint ahogy a szkájp szerepel címközvetítőként az ügyfelei között.
Ahol van házi hálózat, ott meg lehetne csinálni, h ha valahol kívülről kapcsolódok, akkor rászólok a házi mindenesre, h jelenleg ezen a címen vagyok elérhető. Aki pedig akar tőlem valamit, az meg tudja kérdezni a házi mindenest.
Ez is egy lehetőség a mobilitás kezeléséhez.

#33326 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 21:25

Jahh, aktuális ellenzős topikba 2 kérdést tettem fel, egyik válasz zorallabb, mint a másik. Még most sem térek magamhoz, mert viccnek is kurva rossz volt :-D Aztán leírtam milyen sebességgel nyomtat az ügyviteli szoftverünk. Lehet Ők is ezért. Vagy nem.

Ezen a fórumon kívül még hová szoktál járni pikírtkedni?

#33327 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 23:27

Ezt most olyan értelemben értettem, mint ahogy a szkájp szerepel címközvetítőként az ügyfelei között.
Ahol van házi hálózat, ott meg lehetne csinálni, h ha valahol kívülről kapcsolódok, akkor rászólok a házi mindenesre, h jelenleg ezen a címen vagyok elérhető. Aki pedig akar tőlem valamit, az meg tudja kérdezni a házi mindenest.
Ez is egy lehetőség a mobilitás kezeléséhez.

Meg lehet. És akkor most feltaláltad a Skypeot :-) Ilyen motyók meg bőven vannak, hogy házi szerver és ahhoz csatlakoznak a cuccok, ebben sincs semmi meglepő. Skype viszont ingyen van és boldogság, bár akár helyette, akár mellette is simán használhatod a saját megoldásaid.
Make love not Wor.

#33328 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Ha meg valahol a Maldiv szigeteken sütteted a hasad, mindent belőttél, de Pécsen épp áramszünet van a házban, akkor nem vagy elérhető.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#33329 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 23:32

Ezen a fórumon kívül még hová szoktál járni pikírtkedni?

Ők kezdték, én csak kérdeztem. És mint a mellékelt ábra mutatja, legalább jót.
Make love not Wor.

#33330 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 20. 23:32

Ha meg valahol a Maldiv szigeteken sütteted a hasad, mindent belőttél, de Pécsen épp áramszünet van a házban, akkor nem vagy elérhető.

Elég ha lemegy a lépcsőházi villany. Vagy egyéb műszaki hiba, net leállás, miazmás. Bár eddig nem jutunk el, mert nyilván a vas is pénzbe kerül meg az összerakása is. Nekem vannak ilyen izéim, meg volt cégen belüli cset, csak a gonosz megvezetőségünk elintézte az MS Lyncet. Szerintem megérte, de köztudott, hogy ehhez sem érthetek úgy, mint Gyula.

És jön a következő Gyula elmélet, hogy ez a minimális kis adat miért kellene, hogy Maldív szigetekről elmenjen Pécsre? Kell oda is egy kis szerver nahh... Meg Londonba, mert mégis csak, aztán Amerikába. Ne menjen feleslegesen az adat, még útközben valami baja esik.
Make love not Wor.

#33331 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 23:27

Ahol van házi hálózat, ott meg lehetne csinálni, h ha valahol kívülről kapcsolódok, akkor rászólok a házi mindenesre, h jelenleg ezen a címen vagyok elérhető.

Ezt el kell olvasnom mégegyszer. A megvilágosodás.
Make love not Wor.

#33332 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 22:00

Azzal nem sok, de a házi fórum akkor is gazdaságosabb havi 10ezer alatt egy külsős szolgáltatónál, mert ennyiért rögtön rendes netet is kap, mentést, valamint nem a pinyódban zabálja a villanyt a hardver. Eleve egy rendesebb hardver árából már pár hónapot elzörög. Legkisebb mostani virtuális vasam ami ilyennek bőven jó lenne, az 7620 pénz/hó, és akkor 4nél több júzert is el bír, valamint mivel világuralomra szeretnél törni, egyszerűen és gyorsan bővíthető.

Tedd hozzá azt is, h a jelenlegi környezetünkben.
És, az könnyen lehet, h egy háznak még gazdaságtalan. Egy utcának igen valószínű, h gazdaságos részhálózatot, és ebben különféle szolgáltatásokat fenntartania.
Az már a futurisztika, h mennyire lenne egy háznak gazdaságos, ha az ágcsatoló olyan házi mindenes lenne ami képes lekezelni mindazt amiről beszélgettünk.
Hozzátéve, h occsón, nagy tételben gyártott kütyü lenne (mert, ez lenne a tipikus megoldás, így nagy darabszámban fogyna).
Az meg már a lehülyézésem kategóriája, h ezek a házi mindenesek már összességükben annyira stabilan rendelkezésre álló erőforrások, h stabil felhő és ebben szolgáltatások építhetők rájuk. Ha még azt is hozzáteszem, h a házi mindenesek zombiztathatnák az épp rájuk kapcsolt kliens gépeket, akkor meg már űber hülye vagyok.

#33333 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:55

Visszanéztem, de gyula még mindig nem érti az ip cím fogalmát.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#33334 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 22:04

Kinek mi a misztifikált, itt 3:30 körül belép az eszközbe, pár állapotot lekérdez:

https://www.youtube....etailpage#t=216

Van akinek nem megy és misztikus. Bár nem hinném, hogy ha egyik portja sárgán villog, akkor tudnád-e mit kell csinálni, állapotot lekérdezni, resetelni?

Ez is olyan, h van a kazánfűtő, úgy általában.
És van az adott berendezést ismerő kazánfűtő.

#33335 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 23:53

Tedd hozzá azt is, h a jelenlegi környezetünkben.
És, az könnyen lehet, h egy háznak még gazdaságtalan. Egy utcának igen valószínű, h gazdaságos részhálózatot, és ebben különféle szolgáltatásokat fenntartania.
Az már a futurisztika, h mennyire lenne egy háznak gazdaságos, ha az ágcsatoló olyan házi mindenes lenne ami képes lekezelni mindazt amiről beszélgettünk.
Hozzátéve, h occsón, nagy tételben gyártott kütyü lenne (mert, ez lenne a tipikus megoldás, így nagy darabszámban fogyna).
Az meg már a lehülyézésem kategóriája, h ezek a házi mindenesek már összességükben annyira stabilan rendelkezésre álló erőforrások, h stabil felhő és ebben szolgáltatások építhetők rájuk. Ha még azt is hozzáteszem, h a házi mindenesek zombiztathatnák az épp rájuk kapcsolt kliens gépeket, akkor meg már űber hülye vagyok.

Utcának sem lenne értelme, még azt is be szoktuk rakni a szerverterembe. Nagyobbat meg főleg, mert egy utcát végképp nem fogsz összekábelezni még elméleti szinten sem. Na jó, én régen csináltam és fél kerületet is, ezeket már írtam.

Amúgy milyen kütyü, vagy ágcsatoló, vagy mi a pék fasza kellene ide? Jelen körülmények közt rendelkezésre áll és elég nagy tételben gyártjanak bármit, legyen az szerver, hálózatos eszköz, bármi. Stabil felhő meg nem ebből lesz, hisz régebben már sírtál, hogy itt-ott eldőlnek a szolgáltatások.

Visszakanyarodtunk egy kört, de nem baj, addig eljutottunk, hogy kell szerver a csatalkozáshoz. 2 hónap múlva mindezt elfelejted, majd ugyanígy levezeted, miközben végig hülyék vagyunk.

u.i.: HP kocka nem megy gigabiten, a kurvannyát
Make love not Wor.

#33336 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 23:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 23:57

Ez is olyan, h van a kazánfűtő, úgy általában.
És van az adott berendezést ismerő kazánfűtő.

Igen, azt hívjuk hegesztős hálózati mérnöknek. És nem occsó :-)
Make love not Wor.

#33337 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 20. 22:13

Azzal semmi, most azt csináljuk. Ellenben azzal, amit te idehánysz, sok a baj, a rengeteg manuális karbantartási igényen és kapcsolatvesztési lehetőségen felül is. Már onnantól működésképtelen, hogy a géped routeren át csatlakozik a netre, így csak azokon a portokon lehet kintről megszólítani, amit beállítottál direkt, hogy azon oda menjen rögtön a bármi. Ha meg ráengeded router nélkül az XP-det a netre alapbeállításokkal, akkor pár órán belül botnetben tolja már lelkesen a spamet, és közben keresgél, van-e lopható bankkártyaadat a gépeden.

Megint, szép szívhezsólóan beszéltél, csak amit mondtál, önellentmondásos.
A nagy szolgáltatók is (azt mondád), szegmensekkel dolgoznak (és szervezik a szegmensek közötti kapcsolatokat).
Annyi, h a júzer mindennek csak a felszínét látja, csak a felszínén meglevőket tudja használni.
Mi elvi akadálya van annak, h ne csupán a felszínen és egyben elérhetően, legyenek a júzer számára elérhető szolgáltatások?

#33338 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 23:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 22:32

Meg lehet. És akkor most feltaláltad a Skypeot :-) Ilyen motyók meg bőven vannak, hogy házi szerver és ahhoz csatlakoznak a cuccok, ebben sincs semmi meglepő. Skype viszont ingyen van és boldogság, bár akár helyette, akár mellette is simán használhatod a saját megoldásaid.

Semmi sincs ingyen. Valaki mindenért fizet.

#33339 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 23:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 21. 00:11

Megint, szép szívhezsólóan beszéltél, csak amit mondtál, önellentmondásos.
A nagy szolgáltatók is (azt mondád), szegmensekkel dolgoznak (és szervezik a szegmensek közötti kapcsolatokat).
Annyi, h a júzer mindennek csak a felszínét látja, csak a felszínén meglevőket tudja használni.
Mi elvi akadálya van annak, h ne csupán a felszínen és egyben elérhetően, legyenek a júzer számára elérhető szolgáltatások?

Én meg azt nem értem, hogy mit írsz, de Novának igaza van, jól mondja. Mi az, hogy csak azt használja ami a felszínén van? Meg mi az, hogy egyben elérhető? HWSW nem elérhető, vagy az a nem a felszín, vagy mi van?
Make love not Wor.

#33340 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 23:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 21. 00:14

Semmi sincs ingyen. Valaki mindenért fizet.

És mennyivel gazdaságosann egy kisvállalati akármit megreszelni pár óra alatt, mint ha ugyanennyi erővel bővít egy rendezőt, ami akár sok ezer vagy 10ezer embert kiszolgál? Fizetség meg eloszlik, nagyon sok felé.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1665
  • 1666
  • 1667
  • 1668
  • 1669
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.