Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód
Elküldve: 2014. 08. 22. 13:55
Elküldve: 2014. 08. 22. 13:59
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 08. 22. 14:55
Hétre ideraktam egy fiatal arcot, jött, hogy jajj nem szabad így fogni a memóriát és a fém részhez érve tönkre fog menni... Csak pislogtunk, mondom okés, akkor ide ESD környezett kell és karperec, ismerem én azt is, csak nahh.
Elküldve: 2014. 08. 22. 14:29
Idézet: Csula kapitány - Dátum: 2014. 08. 22. 11:38
mondjuk emellé a szép hosszú combokat szoktam szeretni, meg a jó feneket. aztán ha az alváz rendben van, ahhoz már általában szoktak jó dolgok tartozni feljebb. de nem vagyok tőgy orientált.
nálam nincs receptje. vagy megfogja az embert benne valami, lehet épp több év felületes ismeretség után, vagy nem.
És szerinted mit szeretnének tőled az érdeklődésedre számot tartó nőneműek?
Elküldve: 2014. 08. 22. 14:47
Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 22. 11:45
Első közelítésben válasszuk szét a fizikai és a logikai hálózatot.
Ugyanis, a jelenlegi állapotok olyanok amilyenek. Mind gondolkozásmódilag, mind pénzügyileg. És ebből tudunk kiindulni.
A júzereket pedig elsősorban a felszín, a felszínen elérhető szolgáltatások érdeklik.
Úgy gondolom, érdeklődés felkeltő ha a júzereknek van egy saját honlapfelületük amelyen keresztül el tudják érni a korábban felvázolt szolgáltatásokat és ízlés szerint, könnyedén telepíthetnek bele újabbakat (mondjuk, hasonlóan, mint ahogyan jelenleg a böngészők bővíthetők, testreszabhatók).
És az ha bárki elérheti a honlapjuk publikus részét.
Elküldve: 2014. 08. 22. 14:49
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 22. 15:47
Ugyanis, a jelenlegi állapotok olyanok amilyenek. Mind gondolkozásmódilag, mind pénzügyileg. És ebből tudunk kiindulni.
A júzereket pedig elsősorban a felszín, a felszínen elérhető szolgáltatások érdeklik.
Úgy gondolom, érdeklődés felkeltő ha a júzereknek van egy saját honlapfelületük amelyen keresztül el tudják érni a korábban felvázolt szolgáltatásokat és ízlés szerint, könnyedén telepíthetnek bele újabbakat (mondjuk, hasonlóan, mint ahogyan jelenleg a böngészők bővíthetők, testreszabhatók).
Első közelítésben neked fogalmad sincs a hálózatokról.
Innen indulhatunk ki.
Elküldve: 2014. 08. 22. 14:56
Elküldve: 2014. 08. 22. 14:59
Elküldve: 2014. 08. 22. 15:02
Elküldve: 2014. 08. 22. 15:04
Elküldve: 2014. 08. 22. 15:11
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 22. 15:29
szerintem első körben be szokták érni azzal, ha figyelnek rájuk. hogy miért, ezt nem tőlem kell megkérdezni, de azt nagyon szeretik, mind külsőségben, mind belsőségben. aztán azt is szeretik, ha megnevettetik őket. ha valakinek beszámolhatnak a napjukról, kivel futottak össze a fodrásznál, mi idegesíti őket a munkahelyen, mit akarnak főzni hétvégén, milyen film érdekli őket, milyen sorozat, milyen könyvet olvastak, mit akarnak.
aztán egyszer, ha egyáltalán végül eljut az ember velük odáig, vagy tudják, és éreztetik, vagy nem, vagy épp rosszul, vagy félreérthetően. vagy épp meggondolják magukat valamikor. vagy őszinték, vagy nem, vagy becsapnak, vagy nem. vagy épp fogalmad sincs, mert épp egyszerre mindet, vagy 2 napon belül a felét. és ettől szétbasz az ideg, megbillen az egyensúly.
gyula, beszéltél már életedben nővel, volt már dolgod velük? mert olyan egyszerűnek látszó dolgokat kérdezel, amelyek baromi bonyolultak és összetettek. és amit az ember nem elemez szarrá magában, mert nem jut vele előre.
eddig adtam önmagam, akinek bejön, bejön, akinek meg végül nem, hát evvan. néha azért pózol egy picit az ember, kiszínez, sarkít, persze.
de ezen kibaszott felesleges sokat gondolkodni, meg folyamatosan ilyen kérdésekkel bombázni magad. feltéve, ha nincsenek súlyos önértékelési zavaraid, vagy súlyos pszichés betegséged, vagy nem vagy épp már a végletekig kétségbeesett. én, egyelőre, egyikkel sem rendelkezem.
nem tudom mi kell a nőnek. általában ő sem tudja, vagy épp rosszul.
Idézet
Elküldve: 2014. 08. 22. 15:26
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 22. 15:47
Logikai hálózathoz majd mi értünk, Te nem. Látod, nem az van, hogy kb. meg szeretnéd mondani, kell egy fórumrendszer, helló. Még felőlem az is lehet, hogy saját szerveren a pinyóban, bár ezt nem fogod kifizetni. De már jössz a logikai ráészével, meg pénzüggyel, meg gondolkozásmóddal. Mégis min lehetne gondolkozni, mikor inkább műszaki ajánlások vannak az adott feladatkörre?
Meg milyen duma ez a felszín érdekli? Kinek mit, konkretizáld.
Weboldalba ennyire egyszerűen nem lehet beleszabni szolgáltatást, de nézz utána, kérdés milyen kell. Egy magyar nyelvű szerkesztőségi felület, ahol fórumoztok, cikkeket osztotok meg, jogosultságkezeléssel rendelkezik, az nem nagy kaland. De egyszerűbb webáruház sem. Csak kicsit kell érteni hozzá, aztán segget növeszteni és leülni a dokumentáció elé, vagy a telepítési útmutatókhoz. Aztán feltölteni tartalommal. Mellékesen megjegyzem, hogy főleg ez utóbbi nem szokott működni sok egyesületnél, kisebb szervezetnél, lakóközösségnél.
Szóval, mi olyan nagy kaland? Van publikus rész, adott felhasználó/jelszóval belépve pedig személyreszabott az egész.
Ezt rágtuk idáig? Annó leírtam, most többnyire a Wordpress pártján állunk, de inkább ne kritizáld a gondolkozásmódom, lehet felőlem drupal, joomlam, phpbb, bbpress, innovison, mambo, phpfusion, phpnuke, mittomén mi volt még a múltban, hogy a szocból is idézzek kedvedre valót.
Ezt is megrágtuk egyszer, csak akkor is úgy ugattál vissza, hogy egyet láttál félig, valamit bénáztál vele, aztán közölted, hogy alapjaiban szar az internet, itt mindent át kell alakítani.
Elküldve: 2014. 08. 22. 15:29
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 22. 15:59
Tudom, h tudod, az AT bővítős csatlakozótól való megkülönböztetésképpen mondtam.
Olyan sincs, hogy AT bővítős csatlakozó. 8-16 bites ISA slot az akad, abba ezt-azt bele lehet tuszkolni. AT-n meg már VLB (kemény 32 bites kivitelben), PCI is akadt, így nem ártana erről beszélni, mert valahogy VLB-re nem láttunk lemezvezérlőt, sem MFM-et, sem RLL-t, közben ha az AT ISA csatlakozójába dugtuk, akkor az XT-s vezérlő (de hülye kifejezés) belement...
Elküldve: 2014. 08. 22. 15:32
Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 22. 16:29
Vesa Local Busos (nem trakrendszeres:) ) diamond stealth videókártyám viszont még van
Elküldve: 2014. 08. 22. 15:53
Idézet: Csula kapitány - Dátum: 2014. 08. 22. 13:12
Majd talán eljutsz oda, h ez is filozófiai és az ebből adódó programozottsági kérdés.
Könnyen belátható, h a fizikai ellátottságunk megteremtése sokkal hatékonyabban megy összefogásban, mint egymás (általánosan, a környezetünk) ellenében (megpróbálva kihasználni a környezetünket).
Ha az ellátottságunk megteremtését a kölcsönösen előnyös együttműködésekre alapozzuk, akkor az összes szituáció elenyésző hányadában fordul elő a vagy te, vagy én helyzet. És ez utóbbiak is többféleképpen kezelhetők.
Érdemesnek látom megemlíteni még a megszokásokat és a megszokásokon alapuló automatikus (végig gondolás nélküli (reflexes)) működéseket, problémakezelő sémákat.
Azok a sémák mélyülnek jobban bennünk amelyeket gyakrabban látunk, használunk (perifériára szorítva a többieket).
Ha az aktív időnk nagyrészét konkurencia környezetben töltjük, akkor (ha nem teszünk tudatosan másképp) automatikusan ennek szabályaihoz idomulunk. Ez pedig óhatatlanul beszivárog a belső kapcsolatainkban való működésünkbe is (nem tudunk mindig figyelni és másképp viselkedni. Kiemelten igaz ez azért is, mert a működésünk zöme érzés alapú és a belső körünkben jobban eleresztjük magunkat (kevésbé koncentrálunk, így nagyobb mértékben érzés alapon működünk), mint a "külvilágban".
A tetoválásod pedig egy hamis aforizmát tartalmaz.
Ha fizikailag egyedül vagy, a személyiséglényed akkor sincsen egyedül. Ugyanis, Ő a világképed valóságában él a világképedben levő többi képzettel együtt. A valóságélményünket pedig a világképünkben létező valóság adja.
Meg lehet tanulni, h a belső világunkban mi legyünk a főnökök (ne a bennünk létező képzetek rángassanak bennünket (kényszerességek)).
Nektek számítástechnikai szakembereknek megvan az ebben "lámákhoz" képest az az előnyötök, h a számítógépes tudásotokkal jól meg tudjátok érteni a külső valóság (a hardver világa) és a belső (képzetes, világkép) valóság egymáshoz való viszonyát.
Elküldve: 2014. 08. 22. 16:08
Te mit teszel értünk? Mi dolgozunk helyetted. Biztos demagógiának tartod és ezt le is szarom, de te mi - a rendszer - kegyelmkenyerén élsz. Mert megteheted. Lehet hogy ez megalázó, de akkor keress munkát valami mindig van. Ahelyett hogy olyan dolgokat akarsz javítani amik nem rosszak és hülye is vagy hozzá.
Elküldve: 2014. 08. 22. 16:08
Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 22. 13:28
A mi a faszértra lehet értelmes (megfontolandó) válasz az, h azért, mert megfizetem.
És volt olyan válaszom, h ezt így nem (vidd a pénzed máshová).
És én nem pénzért kértem, hanem GNU konstrukcióban.
Ha nem láttok az elképzelésemben fantáziát, akkor nem.
Így sem voltak haszontalanok számomra az erről való beszélgetéseink.
Jobban körvonalazódott bennem a hogyan lehetséges és hogyan érdemes megvalósítani.
És magáról a netről is javult a képem.
Elküldve: 2014. 08. 22. 16:14
Elküldve: 2014. 08. 22. 16:14
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 08. 22. 13:35
majd kérdezd már meg
angol dugós tápkábelt add oda gyulának, kösse fel vele magát
Látod, azok a fránya logisztikai problémák.
De ez a Ti szakmátok.
Amúgy vicces, h jelenleg óccsóbban adnak egy komplett kábelt, mint a végére egy dugót.

Súgó
A téma zárva.