Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód
Elküldve: 2014. 08. 23. 17:14
Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 23. 16:05
Igen. A licencekben (ezek egy részében és többek között a nagy hálózatokon keresztüli elérhetőséget biztosítókban) ott van, h a használat feltétele az ámerikai terrorvédelmi, biztonsági törvényének elfogadása. Ebben pedig benne van a gépek teljes tartalmának vizsgálhatósága.
A folyamatosan pár kilobájtba pedig az ami kell, bőségesen belefér.
A teljes fájlrendszer és a kommunikációs állományok (a tartalom és a júzer kapcsolati hálója).
Vagy mondhatom úgy is, h aminek a kiderítéséhez régebben a szolgálatok igen keményen megdolgoztak.
Ma már az elektronikusan tárolt adatokból nagyon precíz kép állítható elő.
Én már kinőttem abból a hitből, h mindenki (közel) hozzám hasonlóan működik. Hogy azt amit én nem teszek meg, azt mások sem.
Számodra is jobb, ha előbb ébredsz fel a plebsznek gyártott álomból, mint utóbb.
A szerelmes kislánynak elég, ha egyszerűen csak megbaszódottnak érzi magát.
Én nem vagyok szerelmes kislány. Szeretem tudni, h milyen, hogy működik és miért úgy ahogy (mik a mozgató rugók) a világ.
Elküldve: 2014. 08. 23. 17:19
Elküldve: 2014. 08. 23. 17:24
Elküldve: 2014. 08. 23. 17:28
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 18:14
A teljes fájlrendszer és a kommunikációs állományok (a tartalom és a júzer kapcsolati hálója).
Vagy mondhatom úgy is, h aminek a kiderítéséhez régebben a szolgálatok igen keményen megdolgoztak.
Ma már az elektronikusan tárolt adatokból nagyon precíz kép állítható elő.
Én már kinőttem abból a hitből, h mindenki (közel) hozzám hasonlóan működik. Hogy azt amit én nem teszek meg, azt mások sem.
Számodra is jobb, ha előbb ébredsz fel a plebsznek gyártott álomból, mint utóbb.
A szerelmes kislánynak elég, ha egyszerűen csak megbaszódottnak érzi magát.
Én nem vagyok szerelmes kislány. Szeretem tudni, h milyen, hogy működik és miért úgy ahogy (mik a mozgató rugók) a világ.
Csak az a baj, hogy hiába szeretnéd, fogalmad nincs róla.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2014. 08. 23. 17:34
Nem egéeszen ez van benne, de terjeszd csak. Aztán azt a nagyon fontos dolgot le is titkosíthatod. Nekem mondju hálózaton vannak a cuccaim, most éppen amit a gépem elér, az 22 tera. Ebből honnan tudja mi a fontos, és mi fér bele pár kilobyteba? A freemail jelszavad? Az amúgy is minek, ha mindenki tudöja?
Elküldve: 2014. 08. 23. 17:39
1. Kikapcsolod a gépet és a mobilt stb.
2. Képzed magad megtanulod milyen eszközökkel lehet figyelni a fájlrendszer használatot.
3. Megépíted a GyuLANt, szigorúan GNU alapokon és átköltözöl rá.
Elküldve: 2014. 08. 23. 17:59
Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 23. 17:59 -kor
Idézet
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:01
igen, vannak elképzeléseid... kicsit torzak, meg hiányosak, de kellő és egysíkú fantáziával láthatóan kiválóan tudod izomból pótolni a hézagokat. legfeljebb amikor elgyönyörködsz a képben, mi tudjuk, hogy a képkeretig sem jutottál, csak a légypiszkot nézed a valaha volt, mára megsárgult fehér faladon.
mondjuk még mindig jobb így, mint hogy az nézzed meg konyhakéssel, mi dorombol a macskában.
Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 23. 18:03 -kor
Idézet
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:09
ezek szerint kis sejtésed van arról, h valami félresiklott.
gyula, mondtuk már, nem vagy okos, nem vagy ügyes, csak egy mihaszna naplopó, aki beleőrült a saját hülyeségébe.
előre szólok, ha bármilyen körülmények között a valóságban is szeretnéd a fajtámra erőltetni a hagymázas torz agyszüleményeidet, akkor azt egy olyan piros gomb meg van nyomva világban teheted meg, ahol ha hókonbaszlak a helyszínen sem lesz semmi következménye. és akkor én, vagy bárki más hókon fog baszni, aztán a faluvégi szemétdombra basszák ki a hűlő tetemedet.
Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 23. 18:10 -kor
Idézet
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:09
Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 23. 16:34
Ami biztos, valami módon létezik a netben egy folyamatosan frissített és a hatalmas mérete miatt csak (fizikailag) osztottan létezhető címkezelő, címszolgáltató rendszer.
Majdnem biztos vagyok benne, h ez a rendszer tartalmazza az összes, az éppen a hálózatra kapcsolódtott gépet.
Erről elvileg bármelyik gép elérhetősége lekérdezhető azok számára akiknek ehhez ehhez elégséges (azonosító) adat áll a rendelkezésükre.
A mezei júzerek számára pedig nem opció, h rejtőzködni akarnak-e, vagy automatikus elérhetőséget akarnak-e maguknak biztosítani (minden külön faxni, nevesített kapcsolatközvetítő szolgáltató igénybevétele nélkül (pusztán a rendszerfenntartó automata működtetésű címkezelőt igénybevéve)) közvetlen gép-gép kapcsolat létrehozhatóságához.
Pedig ez technikailag nem lenne gond és garantáltan, adatforgalom csökkentő.
Nem lehetetleníti azt sem el, h csak az csatlakozhasson be a nagy hálózatba aki erre valamilyen módon jogosultságot szerzett. Amúgy, orv csatlakozások jelenleg is vannak és hivatalosan is vannak nyílt becsatlakozási pontok.
Ehhez még (megint) hozzáteszem: Úgy látom, h az ami jelenleg van ellentmond a net alapfilozófiájának és a net a harverközeli logikai rétegben jelenleg is az alapfilozófia szerint kell működjün (mert, másképpen nem tud).
És, mint mondtátok, a netben jelenleg is működnek olyan hálózatok amelyekben a hálózaton belül biztosított a gépek közötti címszolgáltatás.
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:17
Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 23. 17:34
Most őszintén: Tényleg nem látod miről beszélek, vagy csak faszakodsz?
A totál ellenőrizhetőség tény.
A mezei júzerek közvetlen kapcsolatteremtése pedig enyhénszólva megnehezített.
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:21
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:23
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 19:09
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:35
Majdnem biztos vagyok benne, h ez a rendszer tartalmazza az összes, az éppen a hálózatra kapcsolódtott gépet.
Erről elvileg bármelyik gép elérhetősége lekérdezhető azok számára akiknek ehhez ehhez elégséges (azonosító) adat áll a rendelkezésükre.
A mezei júzerek számára pedig nem opció, h rejtőzködni akarnak-e, vagy automatikus elérhetőséget akarnak-e maguknak biztosítani (minden külön faxni, nevesített kapcsolatközvetítő szolgáltató igénybevétele nélkül (pusztán a rendszerfenntartó automata működtetésű címkezelőt igénybevéve)) közvetlen gép-gép kapcsolat létrehozhatóságához.
Pedig ez technikailag nem lenne gond és garantáltan, adatforgalom csökkentő.
Nem lehetetleníti azt sem el, h csak az csatlakozhasson be a nagy hálózatba aki erre valamilyen módon jogosultságot szerzett. Amúgy, orv csatlakozások jelenleg is vannak és hivatalosan is vannak nyílt becsatlakozási pontok.
Ehhez még (megint) hozzáteszem: Úgy látom, h az ami jelenleg van ellentmond a net alapfilozófiájának és a net a harverközeli logikai rétegben jelenleg is az alapfilozófia szerint kell működjün (mert, másképpen nem tud).
Erre nem lehet nagyon mit írni, annyira fogalmatlan vagy a témához, hogy rettenet. Csak felszínesen okoskodsz, mindenféle hardverközelséget, logikát, filozófiát emlegetve, közben meg fingos sincs az egészről. Csak tudnám, hogy miért kell ebbe is beleokoskodnod, mi a bajod a nettel. Talán nem tudsz magadnak LAN-t csinálni? Dehogynem, vagy kell két gép, vagy virtuális gépekkel is megoldhatod. Az internet működik? Hát persze, skype-olsz, meg ideöntöd a hülyeségeid, szóval működik. Nem kéne azt reformálnod, ami működik.
Vagy esetleg az bánt, hogy nincs fix IP-d? A netszolgáltatónál intézd el, hogy legyen, maximum kérnek érte egy kis plusz pénzt havonta, de nem szokott rettenet összeg lenni, max. 2-3 ezer Ft, vagy keresel másik szolgáltatót, ami alapból fix IP-t ad, mert bizony van olyan is. Alapból a legtöbb szolgáltató nem ad ilyet ingyen, mert nem hatékony akkor a címekkel gazdálkodás, másrészt a szolgáltató nem akarja, hogy a lakossági szegmensben valaki is szerverezzen, mert az már nem lakossági felhasználás. Ahol előzőleg laktam, ott a szolgáltató (LRT-COM Kft.) még az 1024 alatti TCP/UDP portokat is tiltotta befelé, hogy még dinamikus DNS-sel se szerverezhessen a lakossági előfizető. Ahol most lakok (nem lakom, nem ikes ragozok, az elavult) ez nincs, de a szolgáltató (Tarr Kft.) is dinamikus IP-t ad.
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:44
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 19:17
Te vagy aki faszkodsz, amikor csak az IP címekig látsz. És minden ellenőrizhető, csak te vagy gyík hozzá. Amennyit itt verted a faszod már utána is járhattál volna, de neked kényelmesebb megmaradni a hitedben.
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:49
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 19:17
Kinek mi a totál ellenőrizhetőség. Ez mit jelent? Közvetlen kapcsolódás sima ügy, még a Skype is erre törekszik. Amúgy semmi nem akadályozza meg. Tényleg. Sokan csináljuk, csinálják. Sok egyszeri júzer futtat játékszervert is odahaza, annak sem kerítenek ekkora feneket.
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:51
Idézet: Csula kapitány - Dátum: 2014. 08. 23. 18:09
Tudom, h félresiklott. Többek között az egyendeguságba való programozásom és az abban a formában tartásom.
Az alpári fenyegetődzésedre pedig annyit, h ha idegesít az amit teszek, akkor ne nézd.
Ha pedig nem hiszed, akkor járj utána vagy maradj meg a hitedben.
A világ változásban van és ha nem idomulsz a változáshoz, akkor bedarál.
Ha szarul érzed magad, akkor lehetőséged van változtatnod az élményvalóságodat adó belső valóságodon és emellett az erőd szerint munkálkodhatsz a környezeted feljavításán.
A világot afelé változtatod amilyen módon viszonyulsz hozzá.
Elküldve: 2014. 08. 23. 18:59

Súgó
A téma zárva.