HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1681
  • 1682
  • 1683
  • 1684
  • 1685
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#33641 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 23. 17:07

Végh Gábor is így kezdte.

#33642 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 23. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 23. 18:07

Végh Gábor is így kezdte.

Chipet is raktak a seggébe, mert veszélyes volt a társadalomra.
Make love not Wor.

#33643 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 23. 16:05

Nem, nem kontrollált, ha pl. Skype-ot használsz, ....

Igen. A licencekben (ezek egy részében és többek között a nagy hálózatokon keresztüli elérhetőséget biztosítókban) ott van, h a használat feltétele az ámerikai terrorvédelmi, biztonsági törvényének elfogadása. Ebben pedig benne van a gépek teljes tartalmának vizsgálhatósága.
A folyamatosan pár kilobájtba pedig az ami kell, bőségesen belefér.
A teljes fájlrendszer és a kommunikációs állományok (a tartalom és a júzer kapcsolati hálója).
Vagy mondhatom úgy is, h aminek a kiderítéséhez régebben a szolgálatok igen keményen megdolgoztak.
Ma már az elektronikusan tárolt adatokból nagyon precíz kép állítható elő.
Én már kinőttem abból a hitből, h mindenki (közel) hozzám hasonlóan működik. Hogy azt amit én nem teszek meg, azt mások sem.
Számodra is jobb, ha előbb ébredsz fel a plebsznek gyártott álomból, mint utóbb.
A szerelmes kislánynak elég, ha egyszerűen csak megbaszódottnak érzi magát.
Én nem vagyok szerelmes kislány. Szeretem tudni, h milyen, hogy működik és miért úgy ahogy (mik a mozgató rugók) a világ.

#33644 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 23. 16:29

Jahh, az fontos. Mondom én, hogy orvos kell.

Színházban:
- Apjuk, basznak.
- Én is látom, ugyanazt a színdarabok nézzük.
- De engem hátulról.

#33645 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 23. 16:32

De ha ennyire retteg, akkor futtassa más felhasználóval a Skypeot, ami nem fér hozzá a cuccaihoz. Elvégre ért a jobb klikkes tulajdonba vételhez, még Novell NT-n is.

Nem rettegek. Már nem.
És a halványrózsaszín illúziók is lefoszlottak rólam.

#33646 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 18:14

Igen. A licencekben (ezek egy részében és többek között a nagy hálózatokon keresztüli elérhetőséget biztosítókban) ott van, h a használat feltétele az ámerikai terrorvédelmi, biztonsági törvényének elfogadása. Ebben pedig benne van a gépek teljes tartalmának vizsgálhatósága.
A teljes fájlrendszer és a kommunikációs állományok (a tartalom és a júzer kapcsolati hálója).
Vagy mondhatom úgy is, h aminek a kiderítéséhez régebben a szolgálatok igen keményen megdolgoztak.
Ma már az elektronikusan tárolt adatokból nagyon precíz kép állítható elő.
Én már kinőttem abból a hitből, h mindenki (közel) hozzám hasonlóan működik. Hogy azt amit én nem teszek meg, azt mások sem.
Számodra is jobb, ha előbb ébredsz fel a plebsznek gyártott álomból, mint utóbb.
A szerelmes kislánynak elég, ha egyszerűen csak megbaszódottnak érzi magát.
Én nem vagyok szerelmes kislány. Szeretem tudni, h milyen, hogy működik és miért úgy ahogy (mik a mozgató rugók) a világ.

Csak az a baj, hogy hiába szeretnéd, fogalmad nincs róla.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#33647 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 17:34

Nem egéeszen ez van benne, de terjeszd csak. Aztán azt a nagyon fontos dolgot le is titkosíthatod. Nekem mondju hálózaton vannak a cuccaim, most éppen amit a gépem elér, az 22 tera. Ebből honnan tudja mi a fontos, és mi fér bele pár kilobyteba? A freemail jelszavad? Az amúgy is minek, ha mindenki tudöja?
Make love not Wor.

#33648 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 17:39

Van több lehetőség Gyula.
1. Kikapcsolod a gépet és a mobilt stb.
2. Képzed magad megtanulod milyen eszközökkel lehet figyelni a fájlrendszer használatot.
3. Megépíted a GyuLANt, szigorúan GNU alapokon és átköltözöl rá.

#33649 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 17:59

látom a régi-új téma. valaki mondja be a hangosbemondóba, flesit várják a gyulatopikba. megnézném mit kezd egymással két db eltorzult elmebeteg. esetleg még gerike is beeshetne, a kis pondró, és bazmeg tolhatnák a triumvirátus, versus meg esetleg tartaná a lámpát nekik, mint csak simán elbaszott, nem olyan keresztben-kasul.

Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 23. 17:59 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#33650 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:01

igen, vannak elképzeléseid... kicsit torzak, meg hiányosak, de kellő és egysíkú fantáziával láthatóan kiválóan tudod izomból pótolni a hézagokat. legfeljebb amikor elgyönyörködsz a képben, mi tudjuk, hogy a képkeretig sem jutottál, csak a légypiszkot nézed a valaha volt, mára megsárgult fehér faladon.
mondjuk még mindig jobb így, mint hogy az nézzed meg konyhakéssel, mi dorombol a macskában.

Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 23. 18:03 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#33651 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:09

ezek szerint kis sejtésed van arról, h valami félresiklott.
gyula, mondtuk már, nem vagy okos, nem vagy ügyes, csak egy mihaszna naplopó, aki beleőrült a saját hülyeségébe.
előre szólok, ha bármilyen körülmények között a valóságban is szeretnéd a fajtámra erőltetni a hagymázas torz agyszüleményeidet, akkor azt egy olyan piros gomb meg van nyomva világban teheted meg, ahol ha hókonbaszlak a helyszínen sem lesz semmi következménye. és akkor én, vagy bárki más hókon fog baszni, aztán a faluvégi szemétdombra basszák ki a hűlő tetemedet.

Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 23. 18:10 -kor

Idézet

#33652 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 23. 16:34

Értem én, hogy szerinted mindent, és nyilván ezt is másképp kellene...

Ami biztos, valami módon létezik a netben egy folyamatosan frissített és a hatalmas mérete miatt csak (fizikailag) osztottan létezhető címkezelő, címszolgáltató rendszer.
Majdnem biztos vagyok benne, h ez a rendszer tartalmazza az összes, az éppen a hálózatra kapcsolódtott gépet.
Erről elvileg bármelyik gép elérhetősége lekérdezhető azok számára akiknek ehhez ehhez elégséges (azonosító) adat áll a rendelkezésükre.
A mezei júzerek számára pedig nem opció, h rejtőzködni akarnak-e, vagy automatikus elérhetőséget akarnak-e maguknak biztosítani (minden külön faxni, nevesített kapcsolatközvetítő szolgáltató igénybevétele nélkül (pusztán a rendszerfenntartó automata működtetésű címkezelőt igénybevéve)) közvetlen gép-gép kapcsolat létrehozhatóságához.
Pedig ez technikailag nem lenne gond és garantáltan, adatforgalom csökkentő.
Nem lehetetleníti azt sem el, h csak az csatlakozhasson be a nagy hálózatba aki erre valamilyen módon jogosultságot szerzett. Amúgy, orv csatlakozások jelenleg is vannak és hivatalosan is vannak nyílt becsatlakozási pontok.
Ehhez még (megint) hozzáteszem: Úgy látom, h az ami jelenleg van ellentmond a net alapfilozófiájának és a net a harverközeli logikai rétegben jelenleg is az alapfilozófia szerint kell működjün (mert, másképpen nem tud).
És, mint mondtátok, a netben jelenleg is működnek olyan hálózatok amelyekben a hálózaton belül biztosított a gépek közötti címszolgáltatás.

#33653 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 23. 17:34

Nem egéeszen ez van benne, de terjeszd csak. Aztán azt a nagyon fontos dolgot le is titkosíthatod. Nekem mondju hálózaton vannak a cuccaim, most éppen amit a gépem elér, az 22 tera. Ebből honnan tudja mi a fontos, és mi fér bele pár kilobyteba? A freemail jelszavad? Az amúgy is minek, ha mindenki tudöja?

Most őszintén: Tényleg nem látod miről beszélek, vagy csak faszakodsz?
A totál ellenőrizhetőség tény.
A mezei júzerek közvetlen kapcsolatteremtése pedig enyhénszólva megnehezített.

#33654 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2014. 08. 23. 18:01

...
mondjuk még mindig jobb így, mint hogy az nézzed meg konyhakéssel, mi dorombol a macskában.

A boncolásokat már megejtettem. Fizikailag is és egyre jobb vagyok a roncsolásmentes megoldásokban (feketedoboz vizsgálat).

#33655 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 19:09

Majdnem biztos vagyok benne, h ez a rendszer tartalmazza az összes, az éppen a hálózatra kapcsolódtott gépet.
Ne legyél benne biztos. Egy csomó gép van NAT mögött, alhálózatban, az ő címeiket semmi nem tartalmazza a router forgalomirányító tábláját kivéve, illetve utóbbiban vannak még címek, amik nemrég még használatban voltak, és tud róluk a router. Kívülről, a külvilág csak a router külső (WAN) címét ismeri. A DNS is csak olyan címeket jegyez, amiket felvettek, vagy bejegyeztek, vagy átvett más szerverről.

És, mint mondtátok, a netben jelenleg is működnek olyan hálózatok amelyekben a hálózaton belül biztosított a gépek közötti címszolgáltatás.
Igen, működnek, minden LAN-ban helyi címek is vannak, mindjárt többféle, MAC, IP, meg OS-ses gépnévvel is tudják egymást azonosítani a gépek, attól függően, hogy milyen protokoll használnak, akkor annak a protokollnak megfelelő azonosítókkal. Semmilyen filozófiai ellentmondás nincs itt, az egész rendszer évtizedek óta működik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#33656 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:35

Ami biztos, valami módon létezik a netben egy folyamatosan frissített és a hatalmas mérete miatt csak (fizikailag) osztottan létezhető címkezelő, címszolgáltató rendszer.
Erről elvileg bármelyik gép elérhetősége lekérdezhető azok számára akiknek ehhez ehhez elégséges (azonosító) adat áll a rendelkezésükre.
A mezei júzerek számára pedig nem opció, h rejtőzködni akarnak-e, vagy automatikus elérhetőséget akarnak-e maguknak biztosítani (minden külön faxni, nevesített kapcsolatközvetítő szolgáltató igénybevétele nélkül (pusztán a rendszerfenntartó automata működtetésű címkezelőt igénybevéve)) közvetlen gép-gép kapcsolat létrehozhatóságához.
Pedig ez technikailag nem lenne gond és garantáltan, adatforgalom csökkentő.
Nem lehetetleníti azt sem el, h csak az csatlakozhasson be a nagy hálózatba aki erre valamilyen módon jogosultságot szerzett. Amúgy, orv csatlakozások jelenleg is vannak és hivatalosan is vannak nyílt becsatlakozási pontok.
Ehhez még (megint) hozzáteszem: Úgy látom, h az ami jelenleg van ellentmond a net alapfilozófiájának és a net a harverközeli logikai rétegben jelenleg is az alapfilozófia szerint kell működjün (mert, másképpen nem tud).

Erre nem lehet nagyon mit írni, annyira fogalmatlan vagy a témához, hogy rettenet. Csak felszínesen okoskodsz, mindenféle hardverközelséget, logikát, filozófiát emlegetve, közben meg fingos sincs az egészről. Csak tudnám, hogy miért kell ebbe is beleokoskodnod, mi a bajod a nettel. Talán nem tudsz magadnak LAN-t csinálni? Dehogynem, vagy kell két gép, vagy virtuális gépekkel is megoldhatod. Az internet működik? Hát persze, skype-olsz, meg ideöntöd a hülyeségeid, szóval működik. Nem kéne azt reformálnod, ami működik.

Vagy esetleg az bánt, hogy nincs fix IP-d? A netszolgáltatónál intézd el, hogy legyen, maximum kérnek érte egy kis plusz pénzt havonta, de nem szokott rettenet összeg lenni, max. 2-3 ezer Ft, vagy keresel másik szolgáltatót, ami alapból fix IP-t ad, mert bizony van olyan is. Alapból a legtöbb szolgáltató nem ad ilyet ingyen, mert nem hatékony akkor a címekkel gazdálkodás, másrészt a szolgáltató nem akarja, hogy a lakossági szegmensben valaki is szerverezzen, mert az már nem lakossági felhasználás. Ahol előzőleg laktam, ott a szolgáltató (LRT-COM Kft.) még az 1024 alatti TCP/UDP portokat is tiltotta befelé, hogy még dinamikus DNS-sel se szerverezhessen a lakossági előfizető. Ahol most lakok (nem lakom, nem ikes ragozok, az elavult) ez nincs, de a szolgáltató (Tarr Kft.) is dinamikus IP-t ad.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#33657 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 19:17

Te vagy aki faszkodsz, amikor csak az IP címekig látsz. És minden ellenőrizhető, csak te vagy gyík hozzá. Amennyit itt verted a faszod már utána is járhattál volna, de neked kényelmesebb megmaradni a hitedben.

#33658 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 19:17

Kinek mi a totál ellenőrizhetőség. Ez mit jelent? Közvetlen kapcsolódás sima ügy, még a Skype is erre törekszik. Amúgy semmi nem akadályozza meg. Tényleg. Sokan csináljuk, csinálják. Sok egyszeri júzer futtat játékszervert is odahaza, annak sem kerítenek ekkora feneket.
Make love not Wor.

#33659 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2014. 08. 23. 18:09

ezek szerint kis sejtésed van arról, h valami félresiklott. ....

Tudom, h félresiklott. Többek között az egyendeguságba való programozásom és az abban a formában tartásom.
Az alpári fenyegetődzésedre pedig annyit, h ha idegesít az amit teszek, akkor ne nézd.
Ha pedig nem hiszed, akkor járj utána vagy maradj meg a hitedben.
A világ változásban van és ha nem idomulsz a változáshoz, akkor bedarál.
Ha szarul érzed magad, akkor lehetőséged van változtatnod az élményvalóságodat adó belső valóságodon és emellett az erőd szerint munkálkodhatsz a környezeted feljavításán.
A világot afelé változtatod amilyen módon viszonyulsz hozzá.

#33660 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 18:59

Előző hosszút el sem olvastam. Felesleges. Címtár, idegen szavak, elmélet. Értelem és összefüggés nélkül.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1681
  • 1682
  • 1683
  • 1684
  • 1685
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.