Idézet: Dextrose - Dátum: 2017. 01. 25. 13:33
Azért mert amit te csinálsz az is munka, meg amit én csinálok, az is munka. És te is, én is 8 órát dolgozunk.
Valami ilyesmi lenne ennek az egésznek a filozófiája:
Az én munkám eredménye százezreket érint a mindennapjaikban, papírt, vagy üzemanyagot és időt spórol nekik, tehát hasznos. A virágöntöző meg hetente 1-2 alkalommal bejön, és nagyjából életben tartja a szobanövényeket, de ha nem tenné, valószínűleg löttyintenénk mi a poharunkból oda némi folyadékot. Fuss neki még egyszer ennek.
Amúgy meg adott a gyártáskapacitás, amit nem lehet végtelenre kitolni. Ha mindenkinek kell A6, akkor sem jut mindenkinek, várakozni kell. Na most beállhat elém a várólistára a virágöntöző, vagy a munka hatásának az arányában állunk sorba, ami alapján mondjuk nekem 1-2 év csak a várakozási idő, neki meg 90. És ha a várólista pozícióját kifejezzük egy olyan dologgal, ami méri egy ember adott időráfordítását a hasznosságának a mértékében, és egyben a kompromisszumkészségét is mutatja, hogy adott dologért cserébe lemond másokról, akkor ezt akár egy számmal is ki lehet fejezni. Pl egy A6 2.0 TDI legyen 16859630 egység, egy liter tej meg 170 egység, és a virágöntöző havonta 85000 egységet kap, amit sorbaállásra költhet, vagy félretehet. És mértékletesen mondjuk csak 2 naponta költ tejre, mert a teheneket sem lehet nagyobb vákuummal szívatva végtelen tejhozamra kényszeríteni, ahogy az autógyárakat sem. Évente 125 ezer Audi készül itthon, ha mindenkinek A6 kell, akkor legyen csak az. Még 11 gyáruk van szanaszét a világban, átlagban kb szorozhatom a termelést. Az évente másfélmillió A6.
7.5 milliárd emberre, akkor a várólista hossza összesen 5000 év, de tetszőlegesen csökkenthetjük 150-re a várható kihalások miatt.
Te tényleg ennyire hülye vagy?