Idézet: Locutus - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 11:17
Ezért is lenne jó, ha arra hátrafele azon a ventihelyen keresztül működne ez a CPU hűtő, dehát sajnos a gyári kialakításával csak függőlegesen lehet rátenni.
Ellenben ha csinálok is rá egy másik venti keretet, az egész hűtő szerkezet oldalról nem fújható át oylan jól, mert az az oldala rövidebb is, és a heatpipeok is útban vannak.
Még ami megoldás lehet, hogy lefelé teszek rá egy kanyart (egy ilyen 90°-os kanyrú plexi csövet), amivel a venti mégiscsak hátrafelé/lől fújna... De ennyi hely meg már nincs alatta se...
Egyébként szerintem elég lenne annyi, hogyha a gyári plexinek kinyitnám a tetejét. Kimarom a csavarok között, vagy valami, hogy az éppen felette lévő 120-as befújó venti IS átfújjon a bordái között. Ez meg már több mint elég lesz szerintem, a maga 8centisével együtt, ami szépen alulra kerül és kész.
A ház oldalán bejújó 2db 12cm-es venti konkrétan hűt neked valami, ami elengedhatetlen?
Csak azért kérdezem mert mint egyel feljebb írtam a ht esetében teljesen más légáramlás a hatékony. Amúgy FR2-m volt, addig nekem is oldalról fújt be 2db 8-as venti egy pedig alul előlről és egy vitte ki zátul + a táp. Aztán amikor betettem a ht-t láttam, hogy nem nőtt jelentősen a hűtőteljesítmény.
Elkezdtem kísérletezgetni a ventik rendezgetésével. Mivel a HT lamellái az alaplappal párhuzamosak ezért a neki felülről jövő levegő teljesen indifferens, nem tud vele mit kezdeni, sőt a táp felőli oldalon eltávozó meleg levegőt a lapra szorítja és még tovább romlik a hűtő teljesítmény. Tehát az oldalsó befújás a ht esetében nem hatékony.
A végső ventielrendezésem a következő lett:
- Oldalról nem fúj be semmi.
- Elől alul 1db 8cm-es venti befúj a hdd-re
- hátul 2db 8cm-es venti viszi ki a házból a meleget
- a venti fölött a táp szintén kifelé viszi
- 1db 8-cm-es venti a ház tetején kéményként funkcionál, tehát szintén kifelé.
Az összes ventim 7V-ról megy kivéve a kémény az 5V-ról. A táp is le van szabályozva és a HT ventije is le van véve.
Szóval a sok próbálkozás után nekem ez vált be a legjobban. Számomra a tanulság az volt, hogy a levegő valahol mindig be tud jönni a házba a nagy szám inkább az, hogy kifelé menjen végre ne bent kavarogjon a forgószél.

Súgó
A téma zárva.