Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 13:53
Mi lenne, ha legalább egy oldalt visszaolvasnál??????
még én irtam le az ELŐZŐ oldalon (30 hozzászólás van egyszerre alapban).
Miért nem lehet legalább átnézni a topicot, és ha nem lelem a választ, akkor kérdezni? Nem kell több idő egy ilyen olvasáshoz, mint max 1 óra és mindent tudsz...
ááááá
nos, így előszóban: kapd be a f*sz*m!
bazeg, az előző hozzászóló (akit idéztél!) odaírta hogy "bocsi, nincs időm végigolvasni!"! Most én is odaírhattam volna! Az a gáz hogy nekem mindenki learapja a fejemet, amiért nem olvasok vissza, de mikor valaki odaírja hogy nem akarok visszaolvasni, akkor mintha oda se lenne írva!!! Amikor visszaolvasok akkor meg semmi hasznos infó nem volt. Egyébként elkezdtem olvasgatni a topkot az eljén ott is volt: lehet hogy a windóz azért akar a system könyvtárba baszakodni, mert úgy megterheled a tápod, hogy a winyónak nem lessz elég a kraft. Ezt a topik elején olvastam. Tudod nem zavar ha leszeded a fejem amiért nem olvasok mindig (és az egész topikot) vissza, de akor legyél következes, és ne csak olyan szerencsétleneket baszzál le mint én

!
Idézet
mint max 1 óra és mindent tudsz...
Ja a másik hogy lécci ne az én időmet osszad be jó?!??!?!
Idézet
De tudod mit?? csak neked csak itt csak most:
Idézet az ELŐZŐ oldaról:
Kérdés: Hi!
Bocs de most nincs időm végigolvasni a topicot.
Elég kezdő vagyok és lehet hogy már kérdezték, meg lehet hogy hülyeséget kérdek, de azért is:
Ha a pl. 2500+ Barton 333MHz az FSB-je, akkor miért nem 333MHz-es FSB-vel használják? Mert hát az aláírásokban és a hozzászólásokban 11*200 meg stb., de x*333 -at még nem láttam.
kössz.
Válasz1: DDR a rendszerbusz, orajelenkent ketszer van adatatvitel.
Szoval a 333-as FSB az valojaban csak 166MHz orajelu.
Válasz2: ouble Data Rate - ha jól emléxem.
Tehát mig a sima SDRAM-ok (SDRAM (szinkron dinamikus RAM)) a cpu ütemével szinkronizálv dolgozik ,tehát órajelenként (1Hz) egyszer olvas, addig a DDR RAM a jel mindkét oldalát adathordozóként használja, így megduplázódik az adatátvitel => sokkal gyorsabb...Igy tudnak elérni 3200Mb/sec (pc3200) vagy még e feletti elméleti olvasási sebességet.
Ezért van az, hogy pl a barton 166-os FSB-vel megy (alapban) a Ram-nak viszont 333Mhz-en kell mennie (2x166~333)
Valami ilyesmi lenne
U.i: x*333-at ha látnál az azt jelentené, hogy 2x333-on menne a ram (a "400-as" megy 2x200-on), tehát az még egy picit odébb van, hogy ilyet láss...de kitartás
Remélem érhető voltam!
Kérdés:
Akkor ha pl. egy abit AN7 + AMD 3200+ FSB400MHz-es (800) procit használnék akkor már érhezhető hatása lenne a dual channel-lel a 2x 400MHz-es RAM-oknál? Mert más topikokban azt írták hogy csak 5-10%-os teljesítménynövekedés tapasztaltak.
Válasz:
400-as FSB, az azt jelenti, mint már irtam is, hogy 2x200=400 (lásd ddr ramok). Nem 2x400 !! Ha tuningolós forumokat nézel akkor láthatod, hogy 200-220Mhz-es FSB-ket szorozgatnak (na jó van, aki kicsit többet), s nem 400-at, az már krva sok lenne Én pl. a 2500-as bartonom hajtom 3200-asként. Alapban volt 166x11, majd lett 200x11
Azért tapasztaltak olyan kevés teljesítménynövekedést, mert amd-nél úgy van megoldva, hogy ha pl dualban hajtod a ramjaid, akkor elméletileg 2x3200Mb-al kéne olvasnia (ez nem biztos hogy igy van, javitsatok, ha nem), DE a proci és az északi híd köszött, csak 3200Mb/sec sávszélesség van => ha megszakadsz sem megy át rajta 3200MB-nál több adat a proci felé. Az a pár % gyorsulás, meg onnan lehet, hogy 6400MB-nyi adat jön másodpercenként az északi hídhoz, és nem "csak" 3200MB.
valami ilyesmit olvastam.
Prohardveren olvastam egy olyan tesztet, ahol nForce2-ös lapokat hasonlítottak össze. Egyetlen egy volt, ami nem tudta a dual channel-t, az sem teljesített rosszul, ahhoz képest, amit az ember várna.
Inteléknél más a helyzet...
Légy oly kedves legalább EZT elolvasni
Köszönöm, mostmár azt is tudom hogy dupla órajelnként az átvitel, csak az a gáz hogy NEM EZ VOLT A KÉRDÉS!!!!
A kérdés:
Mi az AMD 2600+nak a
- FSB
- VCORE
- Multiplier
beállításai/értékei!
HA már idegesek agyunk, akor te meg olvasd el teljesen a postomat, mielőtt elküldesz a halál redvás pudvás f*sz*ra!!!
Ja, azért köszi, hogy az előző oldalról copipészteltél, és szenvedtél a kérdés/válasz cuccokkal, amikkel mellesleg tökéletesen átláthatatlanná tetted az egészet. Ha nem írod ide, akkor is elovasom! Mások ne fáradj, tudod a stressz azért káros!
Szvsz az ember nem gondolatolvasó, nem tudhatja mi van az előző oldalon, ha tudná, akkor valszeg nem kéne internet se. Rengeteget lehet tanulni más hibáiból is, baromi sok az infó, de ha az embernek van egy problémája, vagy kérdése akkor ARRA szeretné tudni a választ, nem pedig máséra, ráadásul minél hamarabb!
Idézet
Attol fugg...
AXDA2600DKV3C: 15.5x133 (TBred, 256KB cache)
AXDA2600DKV3D: 12.0x166 (TBred, 256KB cache)
AXDA2600DKV4D: 11.5x166 (Barton, 512KB cache)
Köszi szépen erre voltam kiváncsi! HA esetleg még valki megtudná mondani hogy a VCORE alapból mennyi, azt megköszönném! Nyunyu jó fej, ő segített már máskoris, télleg THX! Ha tudnék, most adnék KCS-t!