HWSW Informatikai Kerekasztal: Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!

#101 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 16. 14:57

Én meg azt nem értem, hogy miért fontos itt, hogy az alufoli nem vezeti a höt?....ki álitotta az elenkezöét? valamiröl le maradtam?

Személyszerint én csak anyit mondtam, hogy semi jott nem tesz a hangszigetelés érdekében.
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#102 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 10. 16. 15:19

idézet:
Ezt írta Olympia:

Zalman F1(80mm) és f2(92mm) is csúszócsapágyas.
Nekem enermax-al és Papst-al volt hasonló berregő tapasztalatom. Fentebb is írtam neked, hogy fülhez téve a 8412 NGL jobban berreg, mint a ZM-F1.
[/quote]

Figyuzz, hány darab Zalman venti van a gépedben és mióta használod őket? Vennék pár darabot és érdekelne, hogy mennyire tartós és tényleg halkabb motorhanggal rendelkezik-e, mint az általam használt enermax és coolink?

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#103 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 16:23

idézet:
Ezt írta Olympia:
Közelről kézben hallgatva megkockáztatom, hogy még hangosabb is a Zalman 1000 Ft. alatti ventillátoránál.
[/quote]
Esetleg felmerult mar benned, hogy nem most lesz halkabb az ezer forintos szaroknal, hanem 2 ev mulva?

#104 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 22:53

Kész a winyo block :) holnap teszek képeket mielöt beépitem.
Azt sajnálom csak, hogy sima Zink-ket használtam a forasztáshoz, az meg ha jol tudom nem vezeti olyan jol a höt, de azt ezüstös cuc kurv.. drága. Egyébként is ez nem egy procesorra lesz ami okádja a höt, ugy hogy igy is jó lesz...
Szoval holnap képek ha minden igaz :)
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#105 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 07:52

idézet:
Ezt írta oalex:
Én meg azt nem értem, hogy miért fontos itt, hogy az alufoli nem vezeti a höt?....ki álitotta az elenkezöét? valamiröl le maradtam? [/quote]

Te is meg még mások is említik. Hővezetés szempontjából nincs értelme, az elektromos árnyékolás céljából, hát, talán (Hogy is hívják? Farady kalitka?). De annak sincsen sok értelme szerintem, mivel úgyis földelni kell a vinyót egy szál dróttal a házhoz. Vagy azért, hogy a forró vinyó ne gyújtsa meg a fa/karton dobozt? Passz. Így talán, de már magam sem tudom követni...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#106 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 07:58

A vinyó passzív hőelvezetésnél az a gondom, hogy oldalt a csavaroknál majd mindegyik kidomborodik kicsit, így a hőátadás nem jó. Bekenni pasztával nem merem, mert megeszi a szigetelést, felül meg tele van matricával, vakarni/csiszolni szintén nem merem.

Heatpipe-ot csinált már valaki? Valahol volt egy oldal, ahol küldenek ingyenes mintadarabot az érdeklődőknek, ha a postaktg-t fizeted.
Engem pl izgatna, mi lenne, ha a ház hátuljára egy b*szott nagy bordába kivezetném mondjuk 1-2 ilyen csővel a hőt a prociról, és a kémény-effektus által (meleg levegő felvelé áramlik -> szívó hatás) passzívan hűteni...
Vélemények?

#107 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 08:07

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:

Esetleg felmerult mar benned, hogy nem most lesz halkabb az ezer forintos szaroknal, hanem 2 ev mulva?
[/quote]

Ja, ja, ja, nem mint ha keresném az igazamat a már megrendelt Papst-ra :D, de a két 12cm Vantec Stealt-böl, az egyik már közel nem stealt mivel csapácsal lett, 2-3hét allat és ez nem is csuszó csapágyas!!! :( És nincs kedvem sorban álni a misztálban egy db 4e forintos ventiért, mert adnak egy másikat amit utána meg filérekért elkéne adnom mivel lesz 12cm-es a papstbol.
Igy is már enyhe tulzás hogy van közel 18db ilyen olyan ventim (a tanulás ára) felelslegesen, lassan el adom öket kilora :)

[ 2003. október 17.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]

#108 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 08:08

idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
A vinyó passzív hőelvezetésnél az a gondom, hogy oldalt a csavaroknál majd mindegyik kidomborodik kicsit, így a hőátadás nem jó. Bekenni pasztával nem merem, mert megeszi a szigetelést, felül meg tele van matricával, vakarni/csiszolni szintén nem merem.

Heatpipe-ot csinált már valaki? Valahol volt egy oldal, ahol küldenek ingyenes mintadarabot az érdeklődőknek, ha a postaktg-t fizeted.
Engem pl izgatna, mi lenne, ha a ház hátuljára egy b*szott nagy bordába kivezetném mondjuk 1-2 ilyen csővel a hőt a prociról, és a kémény-effektus által (meleg levegő felvelé áramlik -> szívó hatás) passzívan hűteni...
Vélemények?
[/quote]

Ez nem passziv hannem viz hütéses lesz :)

#109 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 08:24

Skacok!

Hol lehet a városban venni valami télleg' yo hővezető pasztát és mibe kerül?

#110 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 08:33

Itt lehet ingyenes heatpipe-ot rendelni. Magyaro-ra is szállítanak.

[url="http://"http://www.norenproducts.com/Information_Request_Form_Heat_Pipes.html"]HEATPIPE[/url]

[url="http://"http://www.norenproducts.com/"]A főoldalon is érdemes körülnézni[/url]

Én venti és víz nélküli hűtésről álmodozom. Csak passzív legyen, semmi más...

[ 2003. október 17.: Gyulavitéz szerkesztette a hozzászólást ]

#111 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 14:19

idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
[/quote]

Milyen szigetelest es meg es mi?

idézet:

Heatpipe-ot csinált már valaki?
...
Vélemények?
[/quote]
Ordasi mar csinalt ilyet, mukodott.

[ 2003. október 17.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ]

#112 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 06:50

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:

Milyen szigetelést?

[ 2003. október 17.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A vinyó háza két darabból áll össze, az alsó és a felső rész. Az alsó öntött aluból, a felső meg általában préselt lemezből. E kettő között egy 1 mm vastag légzáró, általában gumiszerű szigetelés található (IBM-ben szereltem össze vinyókat). Attól félek, ez nem bírná, ha bekenném valami pasztával.

#113 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 06:55

Heatpipe-os árak (főleg a szállítás durva):

Dear Gyulavitéz

the shipping cost 3pcs FedEx USD 120.00 Chinese Post USD 30.00

[url="http://"http://kep.tar.hu/szuts/index.phtml?aid=27542465&pid=3614842&beginnum=24"]NPH-1 one unit[/url]t price (include single fan) USD 20.5

[url="http://"http://kep.tar.hu/szuts/index.phtml?aid=27542465&pid=3614841&beginnum=12"]NPH-2 one unit[/url] price (include single fan) USD 20.5

Please send your receiver's data to us.

we accept TT to TTIC

Best Regards,

Gary Chnag

#114 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 07:36

idézet:
Ezt írta td:

Figyuzz, hány darab Zalman venti van a gépedben és mióta használod őket? Vennék pár darabot és érdekelne, hogy mennyire tartós és tényleg halkabb motorhanggal rendelkezik-e, mint az általam használt enermax és coolink?

Üdv: Dan
[/quote]

Abszolút nem rég óta <1 hónap, így a tartósságáról nem tudok nyilatkozni.
2db zalman van. Egy 80mm-es a processzorhűtőn és egy 92mm-es a ház hátulján.
+ egy Papst 8412NGL a tápban.

Tényleg halkabb, legalábbis én bevágtam az enermaxot a fiókba.

#115 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 07:38

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:

[/quote]

Esetleg eszembe jutott, de még, ha évente cserélem is akkor is 6 évig halkabb a motorhang, mint a Papst-é és 6 évente lehet, hogy már a Papst-ot is cserélni kell.

#116 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 07:46

csá skacok,

Kész minden: Winyo block, Ház, minden. Tökéletes csend! csak el romlot a munka folyamán a VGA kártyám, és ezért nem tudtam még rendesen tesztelni/irni. most a munkahelyemröl irokm.

Majd még irok bövebben, de most inkáb a garancia intézés érdekel, nem egy két forintos kártya :(

#117 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 14:07

idézet:
Ezt írta oalex:
csá skacok,

Kész minden: Winyo block, Ház, minden. Tökéletes csend! csak el romlot a munka folyamán a VGA kártyám, és ezért nem tudtam még rendesen tesztelni/irni. most a munkahelyemröl irokm.

Majd még irok bövebben, de most inkáb a garancia intézés érdekel, nem egy két forintos kártya :(
[/quote]

Tápegység?

#118 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 08:57

idézet:
Ezt írta Olympia:

Tápegység?
[/quote]

Most az az egyetlen aminek van hangja :) (nem hangos, de azért halatszik, ja és az egy db. 12cm coolink a radiátoron).
Szoval a héten, vagy legkésöbb jövő héten érkezik a papst venti amit majd beszerelek a tápba, adig nem tudok nagyon okosat mondani.
Azomban egyenlöre ugy érzem, hogy meg érte (persze nem anyagilag) :D, de meg érte mert nincs az a iszonatos visitó hang a winyobol, most 2 méteröl nem tudod, hogy meg e a gép vagy sem, 1m-röl is csak a táp venti miat. És erre büszke vagyok. Söt most az új chifteck-házba mindent be tudtam épiteni (mig a radiátorokat is), igy nagyon esztétikus, ami a régebi verziorol nem volt elmondható. Szoval elégedet vagyok, jólene ha a papst sem okozna csalodást :).

#119 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 09:17

idézet:
Ezt írta oalex:

Szoval elégedet vagyok, jólene ha a papst sem okozna csalodást :).
[/quote]

Én mindenesetre hallom a tápban lévő Papstot...

Képek?

#120 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 09:21

idézet:
Ezt írta Olympia:

Én mindenesetre hallom a tápban lévő Papstot...

Képek?
[/quote]

:( :( ennek a hirnak nagyon nem örülök.

Képek, majd csak ha lesz gépem is :) mivel nincs VGA nem tudok képeket sem fel rakni :) Szerdára cserélik álitolag.

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.