Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!
Elküldve: 2003. 10. 16. 14:57
Személyszerint én csak anyit mondtam, hogy semi jott nem tesz a hangszigetelés érdekében.
Elküldve: 2003. 10. 16. 15:19
idézet:
Ezt írta Olympia:
Zalman F1(80mm) és f2(92mm) is csúszócsapágyas.
Nekem enermax-al és Papst-al volt hasonló berregő tapasztalatom. Fentebb is írtam neked, hogy fülhez téve a 8412 NGL jobban berreg, mint a ZM-F1.[/quote]
Figyuzz, hány darab Zalman venti van a gépedben és mióta használod őket? Vennék pár darabot és érdekelne, hogy mennyire tartós és tényleg halkabb motorhanggal rendelkezik-e, mint az általam használt enermax és coolink?
Üdv: Dan
Elküldve: 2003. 10. 16. 16:23
idézet:
Ezt írta Olympia:
Közelről kézben hallgatva megkockáztatom, hogy még hangosabb is a Zalman 1000 Ft. alatti ventillátoránál.
[/quote]
Esetleg felmerult mar benned, hogy nem most lesz halkabb az ezer forintos szaroknal, hanem 2 ev mulva?
Elküldve: 2003. 10. 16. 22:53
Azt sajnálom csak, hogy sima Zink-ket használtam a forasztáshoz, az meg ha jol tudom nem vezeti olyan jol a höt, de azt ezüstös cuc kurv.. drága. Egyébként is ez nem egy procesorra lesz ami okádja a höt, ugy hogy igy is jó lesz...
Szoval holnap képek ha minden igaz
Elküldve: 2003. 10. 17. 07:52
idézet:
Ezt írta oalex:
Én meg azt nem értem, hogy miért fontos itt, hogy az alufoli nem vezeti a höt?....ki álitotta az elenkezöét? valamiröl le maradtam? [/quote]
Te is meg még mások is említik. Hővezetés szempontjából nincs értelme, az elektromos árnyékolás céljából, hát, talán (Hogy is hívják? Farady kalitka?). De annak sincsen sok értelme szerintem, mivel úgyis földelni kell a vinyót egy szál dróttal a házhoz. Vagy azért, hogy a forró vinyó ne gyújtsa meg a fa/karton dobozt? Passz. Így talán, de már magam sem tudom követni...
Elküldve: 2003. 10. 17. 07:58
Heatpipe-ot csinált már valaki? Valahol volt egy oldal, ahol küldenek ingyenes mintadarabot az érdeklődőknek, ha a postaktg-t fizeted.
Engem pl izgatna, mi lenne, ha a ház hátuljára egy b*szott nagy bordába kivezetném mondjuk 1-2 ilyen csővel a hőt a prociról, és a kémény-effektus által (meleg levegő felvelé áramlik -> szívó hatás) passzívan hűteni...
Vélemények?
Elküldve: 2003. 10. 17. 08:07
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Esetleg felmerult mar benned, hogy nem most lesz halkabb az ezer forintos szaroknal, hanem 2 ev mulva?[/quote]
Ja, ja, ja, nem mint ha keresném az igazamat a már megrendelt Papst-ra, de a két 12cm Vantec Stealt-böl, az egyik már közel nem stealt mivel csapácsal lett, 2-3hét allat és ez nem is csuszó csapágyas!!!
És nincs kedvem sorban álni a misztálban egy db 4e forintos ventiért, mert adnak egy másikat amit utána meg filérekért elkéne adnom mivel lesz 12cm-es a papstbol.
Igy is már enyhe tulzás hogy van közel 18db ilyen olyan ventim (a tanulás ára) felelslegesen, lassan el adom öket kilora
[ 2003. október 17.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 17. 08:08
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
A vinyó passzív hőelvezetésnél az a gondom, hogy oldalt a csavaroknál majd mindegyik kidomborodik kicsit, így a hőátadás nem jó. Bekenni pasztával nem merem, mert megeszi a szigetelést, felül meg tele van matricával, vakarni/csiszolni szintén nem merem.
Heatpipe-ot csinált már valaki? Valahol volt egy oldal, ahol küldenek ingyenes mintadarabot az érdeklődőknek, ha a postaktg-t fizeted.
Engem pl izgatna, mi lenne, ha a ház hátuljára egy b*szott nagy bordába kivezetném mondjuk 1-2 ilyen csővel a hőt a prociról, és a kémény-effektus által (meleg levegő felvelé áramlik -> szívó hatás) passzívan hűteni...
Vélemények?[/quote]
Ez nem passziv hannem viz hütéses lesz![]()
Elküldve: 2003. 10. 17. 08:24
Hol lehet a városban venni valami télleg' yo hővezető pasztát és mibe kerül?
Elküldve: 2003. 10. 17. 08:33
[url="http://"http://www.norenproducts.com/Information_Request_Form_Heat_Pipes.html"]HEATPIPE[/url]
[url="http://"http://www.norenproducts.com/"]A főoldalon is érdemes körülnézni[/url]
Én venti és víz nélküli hűtésről álmodozom. Csak passzív legyen, semmi más...
[ 2003. október 17.: Gyulavitéz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 17. 14:19
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
A vinyó passzív hőelvezetésnél az a gondom, hogy oldalt a csavaroknál majd mindegyik kidomborodik kicsit, így a hőátadás nem jó. Bekenni pasztával nem merem, mert megeszi a szigetelést, felül meg tele van matricával, vakarni/csiszolni szintén nem merem.
[/quote]
Milyen szigetelest es meg es mi?
idézet:
Heatpipe-ot csinált már valaki?
...
Vélemények?[/quote]
Ordasi mar csinalt ilyet, mukodott.
[ 2003. október 17.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 18. 06:50
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Milyen szigetelést?
[ 2003. október 17.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A vinyó háza két darabból áll össze, az alsó és a felső rész. Az alsó öntött aluból, a felső meg általában préselt lemezből. E kettő között egy 1 mm vastag légzáró, általában gumiszerű szigetelés található (IBM-ben szereltem össze vinyókat). Attól félek, ez nem bírná, ha bekenném valami pasztával.
Elküldve: 2003. 10. 18. 06:55
Dear Gyulavitéz
the shipping cost 3pcs FedEx USD 120.00 Chinese Post USD 30.00
[url="http://"http://kep.tar.hu/szuts/index.phtml?aid=27542465&pid=3614842&beginnum=24"]NPH-1 one unit[/url]t price (include single fan) USD 20.5
[url="http://"http://kep.tar.hu/szuts/index.phtml?aid=27542465&pid=3614841&beginnum=12"]NPH-2 one unit[/url] price (include single fan) USD 20.5
Please send your receiver's data to us.
we accept TT to TTIC
Best Regards,
Gary Chnag
Elküldve: 2003. 10. 19. 07:36
idézet:
Ezt írta td:
Figyuzz, hány darab Zalman venti van a gépedben és mióta használod őket? Vennék pár darabot és érdekelne, hogy mennyire tartós és tényleg halkabb motorhanggal rendelkezik-e, mint az általam használt enermax és coolink?
Üdv: Dan[/quote]
Abszolút nem rég óta <1 hónap, így a tartósságáról nem tudok nyilatkozni.
2db zalman van. Egy 80mm-es a processzorhűtőn és egy 92mm-es a ház hátulján.
+ egy Papst 8412NGL a tápban.
Tényleg halkabb, legalábbis én bevágtam az enermaxot a fiókba.
Elküldve: 2003. 10. 19. 07:38
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Esetleg felmerult mar benned, hogy nem most lesz halkabb az ezer forintos szaroknal, hanem 2 ev mulva?[/quote]
Esetleg eszembe jutott, de még, ha évente cserélem is akkor is 6 évig halkabb a motorhang, mint a Papst-é és 6 évente lehet, hogy már a Papst-ot is cserélni kell.
Elküldve: 2003. 10. 20. 07:46
Kész minden: Winyo block, Ház, minden. Tökéletes csend! csak el romlot a munka folyamán a VGA kártyám, és ezért nem tudtam még rendesen tesztelni/irni. most a munkahelyemröl irokm.
Majd még irok bövebben, de most inkáb a garancia intézés érdekel, nem egy két forintos kártya
Elküldve: 2003. 10. 20. 14:07
idézet:
Ezt írta oalex:
csá skacok,
Kész minden: Winyo block, Ház, minden. Tökéletes csend! csak el romlot a munka folyamán a VGA kártyám, és ezért nem tudtam még rendesen tesztelni/irni. most a munkahelyemröl irokm.
Majd még irok bövebben, de most inkáb a garancia intézés érdekel, nem egy két forintos kártya[/quote]
Tápegység?
Elküldve: 2003. 10. 21. 08:57
idézet:
Ezt írta Olympia:
Tápegység?[/quote]
Most az az egyetlen aminek van hangja(nem hangos, de azért halatszik, ja és az egy db. 12cm coolink a radiátoron).
Szoval a héten, vagy legkésöbb jövő héten érkezik a papst venti amit majd beszerelek a tápba, adig nem tudok nagyon okosat mondani.
Azomban egyenlöre ugy érzem, hogy meg érte (persze nem anyagilag), de meg érte mert nincs az a iszonatos visitó hang a winyobol, most 2 méteröl nem tudod, hogy meg e a gép vagy sem, 1m-röl is csak a táp venti miat. És erre büszke vagyok. Söt most az új chifteck-házba mindent be tudtam épiteni (mig a radiátorokat is), igy nagyon esztétikus, ami a régebi verziorol nem volt elmondható. Szoval elégedet vagyok, jólene ha a papst sem okozna csalodást
.
Elküldve: 2003. 10. 21. 09:17
idézet:
Ezt írta oalex:
Szoval elégedet vagyok, jólene ha a papst sem okozna csalodást.[/quote]
Én mindenesetre hallom a tápban lévő Papstot...
Képek?
Elküldve: 2003. 10. 21. 09:21
idézet:
Ezt írta Olympia:
Én mindenesetre hallom a tápban lévő Papstot...
Képek?[/quote]
![]()
ennek a hirnak nagyon nem örülök.
Képek, majd csak ha lesz gépem ismivel nincs VGA nem tudok képeket sem fel rakni
Szerdára cserélik álitolag.

Súgó
A téma zárva.