HWSW Informatikai Kerekasztal: Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!

#81 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 14. 13:06

idézet:
Ezt írta oalex:

Szerintem pont ez a külömbség a csuszó és a golyos csapágy között, mivel a levegöt ugya ugy szálitják (azonos lapátokal) mégis küztudot, hogy a golyos a hangosab....
Mondjuk abban igazadvan, hogy a zalmat a fülem hez közel halgatam mivel egy zajos boltban voltam...., de a coolinket és a vanteket otthon 70cm-röl halom, mert a gép tetején van a radiátoron és én pedig mellete ülök. Még 800RPM-en is, amikor már nem lehet a levegöt igazán halani. Szoval egy ilyen berregö hang.

[ 2003. október 14.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. október 14.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Zalman F1(80mm) és f2(92mm) is csúszócsapágyas.
Nekem enermax-al és Papst-al volt hasonló berregő tapasztalatom. Fentebb is írtam neked, hogy fülhez téve a 8412 NGL jobban berreg, mint a ZM-F1.

#82 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 10:43

idézet:
Ezt írta oalex:

Szerintem meg olható, csak a Winyot macerás, de meg oldható. Be is fogom bizonyitani......fogadjunk? :)
[/quote]
A vinyó sem nagy ügy. Mielőtt még nem raktam át a gépemet a fal túlsó oldalára (zaj=0), be volt szerelve a vinyó egy kartondobozba. Elejére egy kis lassított venti, hátulján apró lyukak, a HDD alatt és fölött áramlott a levegő. Doboz belső falaira bolyhos felületű (vattaszerű) anyag ragasztva. Egy zajos Quantum hangját teljesen elviselhetővé tette.

Viszont idővel, ahogy kopott a Quantum csapágyazása, úgy még zajosabb lett. Ekkor csináltam egy 1,5 méteres, alufóliával árnyékolt IDE kábelt, majd a falon fúrt lyukon át kilöktem a vinyót a spajzba a befőttek közé, ahol sokáig jól elvolt magának. :)

Később tágítottam a lyukon, hogy a különféle csatlakozók átférjenek, majd kitelepítettem az egész gépet. A lyukat ronggyal tömítettem, esztétikailag nincs gond, ugyanis a vezetékek lent, az asztal bútorlapján lévő lyukban mennek el, így a fal nem is látszik.

Aztán, egy csendes éjszaka elégedetten fedeztem fel az akkori CRT monitorom vertikális eltérítőtekercsének addig soha nem hallott 100 Hz-es zümmögését... :) (Természetesen, nem emiatt cseréltem le LCD-re, hanem mert időközben az is elavult.)

Jelenleg pedig, elfekvő alkatrészekből összeraktam egy kisebb teljesítményű gépet (Celeron 333), ami itt van bent, nem sok hangja van, de nem is megy folyamatosan, csak amikor adatokat tükrözök rá (biztonsági másolat) vagy CD-t írok/olvasok vele, vagy a floppy meghajtóját használom, mindezt XP Távoli Asztal kapcsolattal belépve a gépre, illetve mikor hogy, mert nyilván hálózati meghajtóként is használhatók ezek.

[ 2003. október 15.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]

#83 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 13:16

idézet:
Ezt írta Signal:

Aztán, egy csendes éjszaka elégedetten fedeztem fel az akkori CRT monitorom vertikális eltérítőtekercsének addig soha nem hallott 100 Hz-es zümmögését... :) (Természetesen, nem emiatt cseréltem le LCD-re, hanem mert időközben az is elavult.)

[ 2003. október 15.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

LOL :) :) :) ez nagoyn jó
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#84 Felhasználó inaktív   Asdam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 13:48

idézet:
Ezt írta J.P.Montoya:
Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!

Egyszerűen nem értem ezt a "zaj" hisztit. Az evolució új fokát éljük meg? Valami új, a hallására érzékeny faj fejlődött ki, csak én nem tudtam róla? Néhány éve még a kutya nem foglalkozott ezzel...

Nesztek, néhány célhardver:

Kép

Kép

Kép

Kép
[/quote]

Kép

[ 2003. október 15.: Asdam szerkesztette a hozzászólást ]
bye

http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/

TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio

WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.

#85 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 19:53

idézet:
Ezt írta Signal:

Aztán, egy csendes éjszaka elégedetten fedeztem fel az akkori CRT monitorom vertikális eltérítőtekercsének addig soha nem hallott 100 Hz-es zümmögését... :) (Természetesen, nem emiatt cseréltem le LCD-re, hanem mert időközben az is elavult.)[ 2003. október 15.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

:D
Sajnos nekem is zug, és vízhűtés mellett eléggé idegesitő a hangja , részben ezért lesz TFT vásár hamarosan...
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#86 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 06:47

idézet:
Ezt írta JiM:

Sajnos nekem is zug, és vízhűtés mellett eléggé idegesitő a hangja , részben ezért lesz TFT vásár hamarosan...
[/quote]

Ne már....most lehet, hogy nekem is idájig fog fajulni a dolog :( , remélem nem.......pedig sokan figyelmeztetek :(
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#87 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 09:01

idézet:
Ezt írta oalex:

Ne már....most lehet, hogy nekem is idájig fog fajulni a dolog :( , remélem nem.......pedig sokan figyelmeztetek :(
[/quote]

Csak, hogy csatlakozzak én is. Sajnos nekem is zúg...

#88 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 09:33

idézet:
Ezt írta Olympia:

Csak, hogy csatlakozzak én is. Sajnos nekem is zúg...
[/quote]

ARRRRRR :( :( :( nem akarok oda jutni, én nem vehetek LCD monitort, mert sokat játszom és ahhoz jobb (elengedhetetlen) a CRT!!! :( :(

[ 2003. október 16.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]

#89 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 10:10

idézet:
Ezt írta JiM:

[/quote]

no ott én még nem tartok, de így előre optimistán nem tűnik vészesnek. én nem feltétlenül ajdecsendet akarok, csak fémes zaj ne legyen... amikor párszor le kellett vennem a fejhallgatómat, elég durva volt az éjjel... le is cibáltam legalább a hurcivinyót, a nagyot pedig cserélni fogom, mondjuk nem a hangja miatt... amikor úgy marad a gép és egy jó darab idő után leállnak a vinyók, teljesen kellemes a hang, azzal nincs bajom. a surrogás amúgysem bánt egy értelmes szinten, csak a vinyó... de az nagyon.
Alvaro, aki most heti pár másodperc nettel él, most írta, hogy idegesítette az Enermax zaja. s hogy mi dolog ez, 2 hangos venti, amikor egy halk is elég (volt alkalma hallani, illetve nem hallani a Chieftecemet :)). most írta épp, hogy lecibálta a ventiket s az oldalsót 5V-ra kötötte... amúgy vízhűtése van, nemrég újított szivattyúval, mert az utóbbi időben borzalmasan idegesítően zörgött (legalábbis én nem nagyon viseltem, amikor ott voltam) s ott a fejhallgató sem dívik.

TFT-t viszont nem fogok venni, mert nekem fontos, hogy ne legyen szar a kép, a legkülönbözőbb felbontásokban sem. nem tudom, más hogyan van meg egy felbontással, nekem 320x200-tól egész nagyig sokféle kell :) mondjuk a 320x200 az elég vadul néz ki 17 colos monitoron is az óriás pixelek miatt =)

de a videokártyámat (gef2ti) egyszer majd le kell cserélnem, nem is olyan sokára :( pedig nagyon istencsászár a passzív hűtésével, pedig borda sincs rajta, csak a gyári kis beirdalt apróság, ami a pirinyó ventit tartotta. és megy és még húzható is :) jó kis kártya, kedvelem.

[ 2003. október 16.: shr szerkesztette a hozzászólást ]

#90 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 13:20

" Akármilyen halk a ventillátor motorja, az által szállított levegőt sajnos hallani fogjuk amíg nincs jobb megoldás... "

[url="http://"http://kep.tar.hu/szuts/index.phtml?aid=27542423"]Hangtompító ventihez[/url]

Sokat hozzáfűzni nem akarok, szintem mindent kiveséztetek, de az a rózsaszínű Enermax tök hangos, még legkisebb fordulaton is.
Most Glacialtech igloo silentbreeze van a procimon. Na AZ hangtalan.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#91 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 13:27

Alakul a dolog (azaz Update :)

Szoval vetem megint egy csomo dolgot:
Réz lemez, réz cő, szilikon cső, hegesztő szerszámok, vágo és egyéb szerszámok.......
Igy csináld magadnak cimü dolog tök poén, már csak azért is megéri a buli.

A legjobb az egészbe, hogy ma találkoztam egy Akusztikussal :) (szokás szerint hülyének néztek, mikor közöltem a célomat).

Következökel lettem okosabb, nem jó a polifom és alufolia mint ahogyan azt itt tanácsolták, hanem a legjobb javasolt hang elnyelő az Üvegsgapot (üvegszálas felület kezelt) és a legjobb javasolt hang gátló a nagy tömegű gimulemz (pl. 4mm vastag és "sok"Kg/Cube méter).

A gond csak az hogy Üveggyapot nem lehet kiss tételben kapni, de nagyo kedves volt és adot az ö, a minta anyagábol.
Gumit meg majd vennem kell.

A winyo block már majdnem kész, majd megprobálok képet feltenni.

Viszont senkinek sem tanácsolom, mivel iszonyu sokba volt igy, hogy még a szerszámokat is megvettem hozzá (habár az még másra is jó lesz, pl. a következő project, a VGA-memoriára vizhütést eszkebálni, mivel olyan nincs kereskedelmi forgalomban).

Tök jó hobbi ez az egész PC-s-di, csak ez is drága mint a legtöbb többi, de ha Yacht vagy Repülőgép buzi lennék akkor még többet kellen költenem :)

#92 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 13:44

idézet:
Ezt írta oalex:

A legjobb az egészbe, hogy ma találkoztam egy Akusztikussal :) (szokás szerint hülyének néztek, mikor közöltem a célomat).
[/quote]

Engem a szerelvényboltban néztek hülyének, mikor wc-lefolyó könyökcsövet kértem, mire jött a válasz, hogy milyet. Én meg: ööö, nem tudom, mert számítógéphez lesz. :)

idézet:
Ezt írta oalex:

Következökel lettem okosabb, nem jó a polifom és alufolia mint ahogyan azt itt tanácsolták, hanem a legjobb javasolt hang elnyelő az Üvegsgapot
[/quote]

Akármilyen felületkezelt az üveggyapot, a finom üvegpor úgy be fogja lepni a gépedet, hogy csak na. Mondjuk nulla venti és nulla légáramlatnál persze nem annyira, de a fül számára hallhatatlan rezgésektől is széthullik valamennyire. :)
Én pl hullámpapírt tettem be hanghullámtörőnek :)

#93 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 13:47

Mégegy fontos:
Az alufólia nem vezeti a hőt!!!!!!!

Ha pl kiveszed a sütőből a fóliába burkolt héjában sült krumplit, akkor a fóliát simán meg lehet fogni, miközben a krumpli meg maradandó égési sebeket okoz.
Annyira vékony az a fólia, hogy talán ha fél centire elviszi a hőt...

#94 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 13:54

idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:

Akármilyen felületkezelt az üveggyapot, a finom üvegpor úgy be fogja lepni a gépedet, hogy csak na. Mondjuk nulla venti és nulla légáramlatnál persze nem annyira, de a fül számára hallhatatlan rezgésektől is széthullik valamennyire. :)
Én pl hullámpapírt tettem be hanghullámtörőnek :)
[/quote]

AHA. öööö, hát az winyo a benne lesz egy gyufa doboz szerü réz dobozban (plusz) szilikon paszta, és tényleg nulla lég mozgás, mivel az egész egy kis zárt fa dobozban lesz. Szoval nem hiszem, hogy belle hulna a por a müszerek közzé.

A szterelvény boltos tényleg jó :) :) :), Én is mindig igy játok, tudom, mi kell, kérek olyat, kiderül, hogy sokfajta van, és jön a kérdés "mihez lesz/milyen kell" :) :) És aztán magukban: "ez nem normális".
De lassan gyözünk a CU-Technikában voltam tegnap és ott már jártak páran tölünk, igy hát nagyon fel voltak készülve :), és én is csak ajánlani tudom öket, nagyon segitő készek, majd hogy nem élöben meg mutatták, hogy hogy kell forsztani.

[ 2003. október 16.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]

#95 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 14:00

Vannak már fönt valahol fotóid?? Nem találom sehol.

#96 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 14:17

idézet:
Ezt írta oalex:

...jön a kérdés "mihez lesz/milyen kell" :) :) És aztán magukban: "ez nem normális"...
[/quote]
Ismerős a szitu és nemcsak számítógépes, hanem egyéb eseteim is voltak már, ilyenkor én azt szoktam mondani, hogy barkács célra kell. Vagy: "speciális barkács célra kell, de ezt most hosszú volna részletezni". És akkor nem kell magyarázkodni. :)

#97 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 14:31

idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
Vannak már fönt valahol fotóid?? Nem találom sehol.[/quote]

A winyo hütésröl még nincsen hiszen most készül a dolog, ha a gépem érdekel arrol tusok, de most nem érdemes nézegetni, mert nagyon csunya. Most készül a finomitott változa és esztétikos és hangatalan lesz egy Cheiftech Dragon Toronyban. Majd ha mind el készült akkor linkelek képet.

#98 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 14:34

idézet:
Ezt írta Signal:

Ismerős a szitu és nemcsak számítógépes, hanem egyéb eseteim is voltak már, ilyenkor én azt szoktam mondani, hogy barkács célra kell. Vagy: "speciális barkács célra kell, de ezt most hosszú volna részletezni". És akkor nem kell magyarázkodni. :)
[/quote]

Ja, ja csak az a baj, hogy Ök vannak elönybe, hiszen pl: te csak gumi lemezt keresel és ök pedig meg kérdezik, hogy milyet, hány milis, milyen tömeg, milyen felület. És ha azt mondod, hogy speciális célra, attol még nem tudnak tanácsot adni, hogy melyik a legjobb :(

#99 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 14:39

idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
Ha pl kiveszed a sütőből a fóliába burkolt héjában sült krumplit, akkor a fóliát simán meg lehet fogni, miközben a krumpli meg maradandó égési sebeket okoz.[/quote]

tanusítom, pont tegnap jártam így :)

#100 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 14:44

idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
Mégegy fontos:
Az alufólia nem vezeti a hőt!!!!!!!

Ha pl kiveszed a sütőből a fóliába burkolt héjában sült krumplit, akkor a fóliát simán meg lehet fogni, miközben a krumpli meg maradandó égési sebeket okoz.
Annyira vékony az a fólia, hogy talán ha fél centire elviszi a hőt...
[/quote]
De ha történetesen definiálható vastagsága :) lenne a fóliának, akkó' megsülne az ujjad....

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.