idézet:
Ezt írta J.P.Montoya:
Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!
Egyszerűen nem értem ezt a "zaj" hisztit. Az evolució új fokát éljük meg? Valami új, a hallására érzékeny faj fejlődött ki, csak én nem tudtam róla? Néhány éve még a kutya nem foglalkozott ezzel...
Nesztek, néhány célhardver:
[/quote]
Bocs, el vagy tévedve, kolléga! A zaj káros jelenség, még ha a mai városi embernek nem is tűnik fel mindig. Ha lehet, inkább nem növelném a 24/7 zajforrások számát a környezetemben. Ajánlott olvasmányok keresőszavai: zaj, zajterhelés, zajártalom, stressz, idegrendszeri károsodások.
Elküldve: 2003. 10. 13. 09:42
Elküldve: 2003. 10. 13. 10:10
idézet:
Ezt írta J.P.Montoya:
Egyszerűen nem értem ezt a "zaj" hisztit. Az evolució új fokát éljük meg? Valami új, a hallására érzékeny faj fejlődött ki, csak én nem tudtam róla? Néhány éve még a kutya nem foglalkozott ezzel...
[/quote]
Ugye néhány évvel ezelőtt, nem is voltak ilyen hangosak a gépek. Egyébként miért baj az, ha valaki a csendet szereti? Én napi ~14 órát gép mellett ülök, borzasztó idegesítő volt, amíg hangos volt a gépem...
MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)
Elküldve: 2003. 10. 13. 10:15
idézet:
Ezt írta td:
Hát ba****meg a coolink venti nem volt jó választás, elég hangos a motorja
Na, majd fizu után kipróbálom a Zalman-t.
Üdv: Dan[/quote]
Sajnos én is így látom már, pár napja vettem egy 12centis Coolinket szabályzóval, a legkisebb fordulaton is hallani a motor hangját...(( Fasza!
MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)
Elküldve: 2003. 10. 13. 10:20
idézet:
Ezt írta HaZeX:
A zaj káros jelenség, még ha a mai városi embernek nem is tűnik fel mindig. Ha lehet, inkább nem növelném a 24/7 zajforrások számát a környezetemben.[/quote]
Jelenleg a szemben lévő építkezésen egy drabális faszi körcsiszolóval nyomul vadul, nem messze tőle egy Opel Astra hatszólamú riasztója visít veszettül, most húzott el előttünk hatodszor egy magát Valentino Rossi-nak képzelő arc tuningkipufogóval felszerelt motorral, az alattunk lévő szomszéd az új házimozi hangfalának basszusládájával próbálja kitágítani kicsiny lakásának falát, a mellettünk lévő meg üvöltve "hülyepicsázza" a feleségét, a játszótérre kiömlesztett óvodások egy kiszakadt fém korlátdarabbal csapkodják a hinta vascsövét, mert azt hiszik ez jópofa dolog... szóval elég nevetséges lenne egy 8 cm-es ventilátor légáramának zajáról tanulmányokat folytatnom.![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 10:22
idézet:
Ezt írta JiM:
Egyébként miért baj az, ha valaki a csendet szereti? [/quote]
Nem baj. Csak akkor teszem le az arcom, amikor túlzásokba estek. (nemrég valamelyik topikban valaki már az egérklikktől is irtózott, mert zajos)
Elküldve: 2003. 10. 13. 11:12
Na ma rendeltem meg 3 db 8x8-as papst ventit. Ez a leghalkab létező tipus, 1500RPM-en 12 db (ezt egyik zalman sem tudja, ugy hogy számomra meg éria 5e/db. A 2 a házban legy, csak hogy egy picit mozogjan a levegő a memoriák miat (Renszer és VGA). A kérdés a harmadik, A táp, ha jol emlékszem ennek a Papst ventinak a légszálitása 17.9CFM vagy micsoda volt. Szerintetek ez elég, vagy ide 20 fölöti kell?????, még ma meg tudom változtatni a rendelést.
Egyébként a a 12cm Vantek Stealt-nek (ami 3e volt drágáb a Coolinknál) szintén halatszik a motor hangja, hiába tekerem le, szerintem ez az Enermaxra is vonatkozik). Ugy hogy mindekinak az ajánléom, hogy ne kölktsön rá, mert a Stealt/Silent az Átverés, ugyan azt tudja mint a 1e forintos coolink és ahoz legaláb szép rácsot is adnak.
A Winyo kezd az agyamra meni. Meg vettem 7e forintért egy Silentdrivot, a hő ami miat agodtam az nem volt gond (mértem hömérövel, Defragmanet/idle közben is), viszont véleményem szerint csak pár decibellel lett halkab. Gyárilag 34-38db van irva. Ezt le kell szoritanom 20db. A következő a terv, mert szerintem más megoldás nem létezik ahoz, hogy ne haljam ezt a szörnyű visittást. Kell egy lapos, széles vizhütő block a vinyora, éz aztán valami nagyon komoly ház/doboz, amin csak a csövek és drotok jönének ki. benne pedik szivacs, fa, müanyag, üveg, stb
Szovak kell egy terv, kiss kutató munka, barkács, lové és kész.
Elküldve: 2003. 10. 13. 11:48
Vannak zajok, ami ellen pl. becsukhatod az ablakot. A flex, ovodas, motor, etc. Mas zajokat (gyagyas szomszed) kis osszefogassal meg lehet szuntetni - nalunk harom evig terrorizalt a szemkozti hazban egy urge, kozben minden volt mar a korben lakok reszerol (keres, fenyegetes, feljelentes), amig egyszer kb 20 ferfilako felment hozza es csaknem lincseles lett a dologbol, azota kussban van.
A csendrendelet napkozben 55dB-t ir elo max., ejjel pedig 30-at, a TE lakasodban merve, persze nyaron is zart ablaknal...
A computert meg nehez kicsukni a lakasbol, bar nem lehetetlen.
En sem ertem ezt a hisztit - bar lehet, hogy nem mindenki lakik kazankovacs-muhelyben? Na megyek, odebb tolom a hangfalat, mert arnyekot vet a csillarra....
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:35
idézet:
Ezt írta oalex:
Update:
Na ma rendeltem meg 3 db 8x8-as papst ventit. Ez a leghalkab létező tipus, 1500RPM-en 12 db (ezt egyik zalman sem tudja, ugy hogy számomra meg éria 5e/db.
[/quote]
Na kíváncsi leszek mi lesz a véleményed...
Az RPM-ből és a 12dB-ből következtetve 8412NGL-t rendeltél(Ez egyébként a compex-nál van raktáron is). És ilyen van nekem is, csúnyán megbántam, hogy megvettem.
Közelről kézben hallgatva megkockáztatom, hogy még hangosabb is a Zalman 1000 Ft. alatti ventillátoránál.
Hjaj, hiába pofáztam :o
Elküldve: 2003. 10. 13. 15:30
idézet:
Ezt írta oalex:
Update:
...[/quote]
Nem kötözködni akarok, de nem viszed túlzásba ezt a halkítást?Tökéletesen halk gépet sosem fogsz tudni építeni, hiába ölsz bele rengeteg pénzt.
Elküldve: 2003. 10. 13. 16:03
idézet:
Ezt írta Olympia:
Na kíváncsi leszek mi lesz a véleményed...
Az RPM-ből és a 12dB-ből következtetve 8412NGL-t rendeltél(Ez egyébként a compex-nál van raktáron is). És ilyen van nekem is, csúnyán megbántam, hogy megvettem.
Közelről kézben hallgatva megkockáztatom, hogy még hangosabb is a Zalman 1000 Ft. alatti ventillátoránál.
Hjaj, hiába pofáztam :o[/quote]
Hát ha ez a helyzet akkor felrobantom a Mikronikát és a Papst központját is![]()
nagyon ideges leszek ha nem halkab a az összes többi ventimnál (TT, Zalman, Coolink, Vantec, noname), Ez lesz az első csuszó csapágyas ventim, muszály hogy halk legyen. Tényleg mérges leszek ha nem jó.
Elküldve: 2003. 10. 13. 16:05
idézet:
Ezt írta czaki:
Nem kötözködni akarok, de nem viszed túlzásba ezt a halkítást?Tökéletesen halk gépet sosem fogsz tudni építeni, hiába ölsz bele rengeteg pénzt.[/quote]
Azért ez igy ebben a formában nem igaz, nézd meg BBalázs gépét!...
Szerintem meg olható, csak a Winyot macerás, de meg oldható. Be is fogom bizonyitani......fogadjunk?![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 16:14
idézet:
Ezt írta oalex:
Hát ha ez a helyzet akkor felrobantom a Mikronikát és a Papst központját is![]()
nagyon ideges leszek ha nem halkab a az összes többi ventimnál (TT, Zalman, Coolink, Vantec, noname), Ez lesz az első csuszó csapágyas ventim, muszály hogy halk legyen. Tényleg mérges leszek ha nem jó.[/quote]
Véleményem szerint best buy:
ZM-F1(80mm)
ZM-F2(92mm)
Elküldve: 2003. 10. 13. 16:23
idézet:
Ezt írta oalex:
Azért ez igy ebben a formában nem igaz, nézd meg BBalázs gépét!...
Szerintem meg olható, csak a Winyot macerás, de meg oldható. Be is fogom bizonyitani......fogadjunk?[/quote]
Szerintem a mechanikus zajokat nem fogod tudni kiszúrni, de ne Nekem legyen igazam!
Én is szeretem ha halk a gépem, és ennek eléréséhez a lehetőségeimhez mérten mindent megteszek, de van egy határ amit nem tudnék sosem átlépni.![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:39
Elküldve: 2003. 10. 13. 19:42
idézet:
Ezt írta Monkey:
Zalman ZM-F1: egyáltalán nem olyan halk, mint ahogy azt az ember hinné: motorhang, erős szélzaj![]()
![]()
[/quote]
Enermax, Papst nekem nem vált be, illetve a szélzaj semmivel sem volt halkabb, mint a Zalman.
A motorhangra vonatkozó megjegyzésedet viszont nem is értem...
Elküldve: 2003. 10. 14. 11:39
idézet:
Ezt írta Monkey:
Zalman ZM-F1: egyáltalán nem olyan halk, mint ahogy azt az ember hinné: motorhang, erős szélzaj![]()
![]()
[/quote]
Ez a motorhang, idegesítő magas hangú zúgás vagy mifene?
Üdv: Dan
Elküldve: 2003. 10. 14. 12:04
idézet:
Ezt írta td:
Ez a motorhang, idegesítő magas hangú zúgás vagy mifene?
Üdv: Dan[/quote]
5V-on nincs motorhang, csak levegőhang...
Legalábbis >1m távolságból.
[ 2003. október 14.: Olympia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 14. 12:31
idézet:
Ezt írta Olympia:
5V-on nincs motorhang, csak levegőhang...
Legalábbis >1m távolságból.
[ 2003. október 14.: Olympia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Amiket én eddig probáltam, elöbb felsorolt: Zalman, Coolink, Vantec stealt, noname nek mind volt motor hangja, bereg/zug még öt volton is, mivel 5-volton csak a levegöt nem lehet halani.
Ne érts félre, ez nem idegesitő (a winyo az viszont igen) szoval ezt már csak hecböl akarom le halkitani, ha már itt tartok.
Már készül a winyora a megoldás, ma vettem néhány elemet (réz lemez, 8mm rézcső) kb 1e ft volt. Szoval ez a vizhütéshezkell, utánna ugy be fogom csomagolni (mindenfélébe: Butorlap, Alufolia, polifom, szivacs, gumi, ami csak kell) hogy még ha rá teszed a füled akkor sem fog halatszanniés nem is kerrül sokba, igy feleslegesévált a Silentdrivom, ha esetleg valakit érdekel, valamenyiért oda adom
![]()
Elküldve: 2003. 10. 14. 12:47
idézet:
Ezt írta oalex:
Amiket én eddig probáltam, elöbb felsorolt: Zalman, Coolink, Vantec stealt, noname nek mind volt motor hangja, bereg/zug még öt volton is, mivel 5-volton csak a levegöt nem lehet halani.
[/quote]
Ha nincs felszerelve akkor egy zalman-nak 5v-on 1m-ről szerintem nincs hangja, kíváncsi vagyok Te milyen motorhangot hallasz. Persze, ha a füledhez teszed akkor valóban hallatszik a motorhang. Tehát ez házba téve, felszerelve elhanyagolható.
Felszerelve viszont a levegő útjába kerülő rács vagy ahogy a borda tetején "ülve" szívja a levegőt a bordáról már hallható szélzajt generál.
Nade motorhang?! :confused:
[ 2003. október 14.: Olympia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 14. 12:59
idézet:
Ezt írta Olympia:
Ha nincs felszerelve akkor egy zalman-nak 5v-on 1m-ről szerintem nincs hangja, kíváncsi vagyok Te milyen motorhangot hallasz. Persze, ha a füledhez teszed akkor valóban hallatszik a motorhang. Tehát ez házba téve, felszerelve elhanyagolható.
Felszerelve viszont a levegő útjába kerülő rács vagy ahogy a borda tetején "ülve" szívja a levegőt a bordáról már hallható szélzajt generál.
Nade motorhang?! :confused:
[ 2003. október 14.: Olympia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Szerintem pont ez a külömbség a csuszó és a golyos csapágy között, mivel a levegöt ugya ugy szálitják (azonos lapátokal) mégis küztudot, hogy a golyos a hangosab....
Mondjuk abban igazadvan, hogy a zalmat a fülem hez közel halgatam mivel egy zajos boltban voltam...., de a coolinket és a vanteket otthon 70cm-röl halom, mert a gép tetején van a radiátoron és én pedig mellete ülök. Még 800RPM-en is, amikor már nem lehet a levegöt igazán halani. Szoval egy ilyen berregö hang.
[ 2003. október 14.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. október 14.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.