HWSW Informatikai Kerekasztal: Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!

#61 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 13. 09:42

idézet:
Ezt írta J.P.Montoya:

Egyszerűen nem értem ezt a "zaj" hisztit. Az evolució új fokát éljük meg? Valami új, a hallására érzékeny faj fejlődött ki, csak én nem tudtam róla? Néhány éve még a kutya nem foglalkozott ezzel...

Nesztek, néhány célhardver:
[/quote]

Bocs, el vagy tévedve, kolléga! A zaj káros jelenség, még ha a mai városi embernek nem is tűnik fel mindig. Ha lehet, inkább nem növelném a 24/7 zajforrások számát a környezetemben. Ajánlott olvasmányok keresőszavai: zaj, zajterhelés, zajártalom, stressz, idegrendszeri károsodások.

#62 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 10:10

idézet:
Ezt írta J.P.Montoya:

Egyszerűen nem értem ezt a "zaj" hisztit. Az evolució új fokát éljük meg? Valami új, a hallására érzékeny faj fejlődött ki, csak én nem tudtam róla? Néhány éve még a kutya nem foglalkozott ezzel...
[/quote]

Ugye néhány évvel ezelőtt, nem is voltak ilyen hangosak a gépek. Egyébként miért baj az, ha valaki a csendet szereti? Én napi ~14 órát gép mellett ülök, borzasztó idegesítő volt, amíg hangos volt a gépem...
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#63 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 10:15

idézet:
Ezt írta td:

Hát ba****meg a coolink venti nem volt jó választás, elég hangos a motorja :(

Na, majd fizu után kipróbálom a Zalman-t.

Üdv: Dan
[/quote]

Sajnos én is így látom már, pár napja vettem egy 12centis Coolinket szabályzóval, a legkisebb fordulaton is hallani a motor hangját... :((( Fasza!
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#64 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 10:20

idézet:
Ezt írta HaZeX:

A zaj káros jelenség, még ha a mai városi embernek nem is tűnik fel mindig. Ha lehet, inkább nem növelném a 24/7 zajforrások számát a környezetemben.
[/quote]

Jelenleg a szemben lévő építkezésen egy drabális faszi körcsiszolóval nyomul vadul, nem messze tőle egy Opel Astra hatszólamú riasztója visít veszettül, most húzott el előttünk hatodszor egy magát Valentino Rossi-nak képzelő arc tuningkipufogóval felszerelt motorral, az alattunk lévő szomszéd az új házimozi hangfalának basszusládájával próbálja kitágítani kicsiny lakásának falát, a mellettünk lévő meg üvöltve "hülyepicsázza" a feleségét, a játszótérre kiömlesztett óvodások egy kiszakadt fém korlátdarabbal csapkodják a hinta vascsövét, mert azt hiszik ez jópofa dolog... szóval elég nevetséges lenne egy 8 cm-es ventilátor légáramának zajáról tanulmányokat folytatnom. :)

#65 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 10:22

idézet:
Ezt írta JiM:

Egyébként miért baj az, ha valaki a csendet szereti?
[/quote]

Nem baj. Csak akkor teszem le az arcom, amikor túlzásokba estek. (nemrég valamelyik topikban valaki már az egérklikktől is irtózott, mert zajos)

#66 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 11:12

Update:

Na ma rendeltem meg 3 db 8x8-as papst ventit. Ez a leghalkab létező tipus, 1500RPM-en 12 db (ezt egyik zalman sem tudja, ugy hogy számomra meg éria 5e/db. A 2 a házban legy, csak hogy egy picit mozogjan a levegő a memoriák miat (Renszer és VGA). A kérdés a harmadik, A táp, ha jol emlékszem ennek a Papst ventinak a légszálitása 17.9CFM vagy micsoda volt. Szerintetek ez elég, vagy ide 20 fölöti kell?????, még ma meg tudom változtatni a rendelést.

Egyébként a a 12cm Vantek Stealt-nek (ami 3e volt drágáb a Coolinknál) szintén halatszik a motor hangja, hiába tekerem le, szerintem ez az Enermaxra is vonatkozik). Ugy hogy mindekinak az ajánléom, hogy ne kölktsön rá, mert a Stealt/Silent az Átverés, ugyan azt tudja mint a 1e forintos coolink és ahoz legaláb szép rácsot is adnak.

A Winyo kezd az agyamra meni. Meg vettem 7e forintért egy Silentdrivot, a hő ami miat agodtam az nem volt gond (mértem hömérövel, Defragmanet/idle közben is), viszont véleményem szerint csak pár decibellel lett halkab. Gyárilag 34-38db van irva. Ezt le kell szoritanom 20db. A következő a terv, mert szerintem más megoldás nem létezik ahoz, hogy ne haljam ezt a szörnyű visittást. Kell egy lapos, széles vizhütő block a vinyora, éz aztán valami nagyon komoly ház/doboz, amin csak a csövek és drotok jönének ki. benne pedik szivacs, fa, müanyag, üveg, stb :) ami cak visza fogja a hangot.
Szovak kell egy terv, kiss kutató munka, barkács, lové és kész.
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#67 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 11:48

J.P.Montoya:

Vannak zajok, ami ellen pl. becsukhatod az ablakot. A flex, ovodas, motor, etc. Mas zajokat (gyagyas szomszed) kis osszefogassal meg lehet szuntetni - nalunk harom evig terrorizalt a szemkozti hazban egy urge, kozben minden volt mar a korben lakok reszerol (keres, fenyegetes, feljelentes), amig egyszer kb 20 ferfilako felment hozza es csaknem lincseles lett a dologbol, azota kussban van.
A csendrendelet napkozben 55dB-t ir elo max., ejjel pedig 30-at, a TE lakasodban merve, persze nyaron is zart ablaknal...
A computert meg nehez kicsukni a lakasbol, bar nem lehetetlen.

En sem ertem ezt a hisztit - bar lehet, hogy nem mindenki lakik kazankovacs-muhelyben? Na megyek, odebb tolom a hangfalat, mert arnyekot vet a csillarra.... :)
Alopecia perniciosa

#68 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 13:35

idézet:
Ezt írta oalex:
Update:

Na ma rendeltem meg 3 db 8x8-as papst ventit. Ez a leghalkab létező tipus, 1500RPM-en 12 db (ezt egyik zalman sem tudja, ugy hogy számomra meg éria 5e/db.

[/quote]

Na kíváncsi leszek mi lesz a véleményed...
Az RPM-ből és a 12dB-ből következtetve 8412NGL-t rendeltél(Ez egyébként a compex-nál van raktáron is). És ilyen van nekem is, csúnyán megbántam, hogy megvettem.
Közelről kézben hallgatva megkockáztatom, hogy még hangosabb is a Zalman 1000 Ft. alatti ventillátoránál.

Hjaj, hiába pofáztam :o

#69 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 15:30

idézet:
Ezt írta oalex:
Update:
...
[/quote]

Nem kötözködni akarok, de nem viszed túlzásba ezt a halkítást? :) Tökéletesen halk gépet sosem fogsz tudni építeni, hiába ölsz bele rengeteg pénzt.
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#70 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 16:03

idézet:
Ezt írta Olympia:

Na kíváncsi leszek mi lesz a véleményed...
Az RPM-ből és a 12dB-ből következtetve 8412NGL-t rendeltél(Ez egyébként a compex-nál van raktáron is). És ilyen van nekem is, csúnyán megbántam, hogy megvettem.
Közelről kézben hallgatva megkockáztatom, hogy még hangosabb is a Zalman 1000 Ft. alatti ventillátoránál.

Hjaj, hiába pofáztam :o
[/quote]

Hát ha ez a helyzet akkor felrobantom a Mikronikát és a Papst központját is :( :( nagyon ideges leszek ha nem halkab a az összes többi ventimnál (TT, Zalman, Coolink, Vantec, noname), Ez lesz az első csuszó csapágyas ventim, muszály hogy halk legyen. Tényleg mérges leszek ha nem jó.
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#71 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 16:05

idézet:
Ezt írta czaki:

Nem kötözködni akarok, de nem viszed túlzásba ezt a halkítást? :) Tökéletesen halk gépet sosem fogsz tudni építeni, hiába ölsz bele rengeteg pénzt.
[/quote]

Azért ez igy ebben a formában nem igaz, nézd meg BBalázs gépét!...
Szerintem meg olható, csak a Winyot macerás, de meg oldható. Be is fogom bizonyitani......fogadjunk? :)

#72 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 16:14

idézet:
Ezt írta oalex:

Hát ha ez a helyzet akkor felrobantom a Mikronikát és a Papst központját is :( :( nagyon ideges leszek ha nem halkab a az összes többi ventimnál (TT, Zalman, Coolink, Vantec, noname), Ez lesz az első csuszó csapágyas ventim, muszály hogy halk legyen. Tényleg mérges leszek ha nem jó.
[/quote]

Véleményem szerint best buy:
ZM-F1(80mm)
ZM-F2(92mm)

#73 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 16:23

idézet:
Ezt írta oalex:
Azért ez igy ebben a formában nem igaz, nézd meg BBalázs gépét!...
Szerintem meg olható, csak a Winyot macerás, de meg oldható. Be is fogom bizonyitani......fogadjunk? :)
[/quote]

Szerintem a mechanikus zajokat nem fogod tudni kiszúrni, de ne Nekem legyen igazam! :)

Én is szeretem ha halk a gépem, és ennek eléréséhez a lehetőségeimhez mérten mindent megteszek, de van egy határ amit nem tudnék sosem átlépni. :)
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#74 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 17:39

Zalman ZM-F1: egyáltalán nem olyan halk, mint ahogy azt az ember hinné: motorhang, erős szélzaj :( :( :(

#75 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 19:42

idézet:
Ezt írta Monkey:
Zalman ZM-F1: egyáltalán nem olyan halk, mint ahogy azt az ember hinné: motorhang, erős szélzaj :( :( :([/quote]

Enermax, Papst nekem nem vált be, illetve a szélzaj semmivel sem volt halkabb, mint a Zalman.
A motorhangra vonatkozó megjegyzésedet viszont nem is értem...

#76 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 10. 14. 11:39

idézet:
Ezt írta Monkey:
Zalman ZM-F1: egyáltalán nem olyan halk, mint ahogy azt az ember hinné: motorhang, erős szélzaj :( :( :([/quote]

Ez a motorhang, idegesítő magas hangú zúgás vagy mifene?

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#77 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 12:04

idézet:
Ezt írta td:

Ez a motorhang, idegesítő magas hangú zúgás vagy mifene?

[/quote]

5V-on nincs motorhang, csak levegőhang...
Legalábbis >1m távolságból.

[ 2003. október 14.: Olympia szerkesztette a hozzászólást ]

#78 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 12:31

idézet:
Ezt írta Olympia:

5V-on nincs motorhang, csak levegőhang...
Legalábbis >1m távolságból.

[/quote]

Amiket én eddig probáltam, elöbb felsorolt: Zalman, Coolink, Vantec stealt, noname nek mind volt motor hangja, bereg/zug még öt volton is, mivel 5-volton csak a levegöt nem lehet halani.
Ne érts félre, ez nem idegesitő (a winyo az viszont igen) szoval ezt már csak hecböl akarom le halkitani, ha már itt tartok.
Már készül a winyora a megoldás, ma vettem néhány elemet (réz lemez, 8mm rézcső) kb 1e ft volt. Szoval ez a vizhütéshezkell, utánna ugy be fogom csomagolni (mindenfélébe: Butorlap, Alufolia, polifom, szivacs, gumi, ami csak kell) hogy még ha rá teszed a füled akkor sem fog halatszanni :) és nem is kerrül sokba, igy feleslegesévált a Silentdrivom, ha esetleg valakit érdekel, valamenyiért oda adom :)

#79 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 12:47

idézet:
Ezt írta oalex:

Amiket én eddig probáltam, elöbb felsorolt: Zalman, Coolink, Vantec stealt, noname nek mind volt motor hangja, bereg/zug még öt volton is, mivel 5-volton csak a levegöt nem lehet halani.
[/quote]

Ha nincs felszerelve akkor egy zalman-nak 5v-on 1m-ről szerintem nincs hangja, kíváncsi vagyok Te milyen motorhangot hallasz. Persze, ha a füledhez teszed akkor valóban hallatszik a motorhang. Tehát ez házba téve, felszerelve elhanyagolható.
Felszerelve viszont a levegő útjába kerülő rács vagy ahogy a borda tetején "ülve" szívja a levegőt a bordáról már hallható szélzajt generál.
Nade motorhang?! :confused: :eek:

#80 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 12:59

idézet:
Ezt írta Olympia:

Ha nincs felszerelve akkor egy zalman-nak 5v-on 1m-ről szerintem nincs hangja, kíváncsi vagyok Te milyen motorhangot hallasz. Persze, ha a füledhez teszed akkor valóban hallatszik a motorhang. Tehát ez házba téve, felszerelve elhanyagolható.
Felszerelve viszont a levegő útjába kerülő rács vagy ahogy a borda tetején "ülve" szívja a levegőt a bordáról már hallható szélzajt generál.
Nade motorhang?! :confused: :eek:

[/quote]

Szerintem pont ez a külömbség a csuszó és a golyos csapágy között, mivel a levegöt ugya ugy szálitják (azonos lapátokal) mégis küztudot, hogy a golyos a hangosab....
Mondjuk abban igazadvan, hogy a zalmat a fülem hez közel halgatam mivel egy zajos boltban voltam...., de a coolinket és a vanteket otthon 70cm-röl halom, mert a gép tetején van a radiátoron és én pedig mellete ülök. Még 800RPM-en is, amikor már nem lehet a levegöt igazán halani. Szoval egy ilyen berregö hang.

[ 2003. október 14.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. október 14.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.