HWSW Informatikai Kerekasztal: új nForce2 chipset driver - tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

új nForce2 chipset driver - tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 05. 18:35

nekem nagyon bejött  a 6.14driver  :cool:

Ma fixáltam le hogy visszaviszem az 1 hetes AN7 lapomat, de ezzel a driverrel mostmár tudom állítani az AGP sebességét (eddig csak OFF volt) ugyhogy megmarad :)

Szerkesztette: Lazarevics 2004. 11. 05. 18:36 -kor

#2662 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 23:52

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 19:35

nekem nagyon bejött  a 6.14driver  :cool:

Ma fixáltam le hogy visszaviszem az 1 hetes AN7 lapomat, de ezzel a driverrel mostmár tudom állítani az AGP sebességét (eddig csak OFF volt) ugyhogy megmarad :)

Ez az AGP-s dolog nekem örömhír, eddig nekem is gáz volt! Thx a hozzászólásért :)
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#2663 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 09:22

Idézet: Bilux - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 11:16

Már jön le, kíváncsian nézek elébe :)
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#2664 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 12:09

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 10:22

Már jön le, kíváncsian nézek elébe :)

Eddig faca :) Ismét nem kellett csalódnom az nvidiában  :respect:

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

#2665 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 16:28

Nos megtörtént az SP2-es XP újratelepítés.
Teljesen szűz rendszer lett, zsírúj samsung winyora.

Bilanz:
Lofasz a seggébe az nvidiának.

Az 5.10-es hivatalos driver feltelepítése után szépen fut körbe körbe a windows indulásakor a csík, és ennyi. Nem bootol be többet  :mad:
Last known good configurationnal indít, Ok megy. Felpakol újra, IDE DRIVER NÉLKÜL. Indul a gép, megy király.
CSAKHOGY! Valójában lofaszt nem telepített fel, ezért megy.
Ok, biztos nem takarodott el a rendszerből rendesen az előbb. Control panel, UNINSTALL nvidia drivers.  Reboot, ok.
Install újra. Megint ide driver nélkül, mostmár megy, és feltette a szükséges dolgokat.
Ok, akkor jöjjön az ATI driver. 4.10-es omega beficcent, felrak, reboot.
Nincs AGP gyorsítás  :mad:  Egyszerűen OFF, és még a windows ablakai is diavetítés szerűen jönnek be.
Újramegnéz, megint nincs installálva semmi nvidia driver. LOL.
Újra uninstall nvidia cucc a vezérlőpultról, rebbot, újra install nvidia nforce szarság.
Azóta megy rendesen, és van AGP is.

Egyébként nemtom miért gondoltam, hogy 2004-ben eljutunk arra a szintre, hogy zökkenőmentesen menjen egy XP install...

#2666 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 22:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 16:28

Nos megtörtént az SP2-es XP újratelepítés.
Teljesen szűz rendszer lett, zsírúj samsung winyora.

én is ma tettem újra az XP-t.
a következő zajlott le:

XP install - restart
SP2 install - restart
windows update (egy iexplorer javítást tett fel) - restart
nforce 5.10 install IDE driverrel együtt - restart
forceware 66.81 a vga-hoz  - restart

hibamentes volt minden és most is az. NF7-S 1.2-őn.

#2667 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 23:50

Idézet: vipisrac - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 23:43

a következő zajlott le:

XP install - restart
SP2 install - restart

LOLka, ugyanezt csináltam ma délelött. :) NF7-S 2.0
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#2668 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 23:59

Monnyuk VGA driver 70.41, IDE-t meg nem engedtem, mert furcsamód CD ill. DVD írásnál csak akkor volt jó, ha közvetlen restart után kezdtem írni. Ha game vagy valami más után, akkor kb. a lemez felénél leállt az írás. fura. az viszont biztos, hogy a köv lapom VIA-s lesz, mert ez a driverszopacs egy vicc. SOHA életemben nem láttam olyat, hogy XP nem indul, hanem egyből kékhalált ad. Csak és kizárólag a nv driverei miatt láttam ilyet. :mad:
GREENPEACE

#2669 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 00:42

Idézet

LOLka, ugyanezt csináltam ma délelött.  NF7-S 2.0

mondjuk nem egy nyerő szombat délelőtti program ;)

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 23:59

Monnyuk VGA driver 70.41, IDE-t meg nem engedtem, mert furcsamód CD ill. DVD írásnál csak akkor volt jó, ha közvetlen restart után kezdtem írni. Ha game vagy valami más után, akkor kb. a lemez felénél leállt az írás. fura. az viszont biztos, hogy a köv lapom VIA-s lesz, mert ez a driverszopacs egy vicc. SOHA életemben nem láttam olyat, hogy XP nem indul, hanem egyből kékhalált ad. Csak és kizárólag a nv driverei miatt láttam ilyet. :mad:

nekem két NF7 lapom van, de csak egyszer láttam kék halált win induláskor. mikor SATA-ról indult a rendszer win-es SATA driver nélkül :D szvsz itt se a driver volt a hülye  :lama:  :D

szerk: ja és még akkor indult kék halállal, mikor kicsit optimalizáltam a ram időzítéseket :D

Szerkesztette: vipisrac 2004. 11. 07. 00:43 -kor

#2670 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 08:04

Ahhh! Tegnap W32.B....... nem jegyeztem meg a nevét mert rettenetesen berágtam (eddig még nem dobálóztam rádiós egérrel :box2:, hála ég megúszta).

Gallyra vágta a Sygate P. F.wallt, a NAV2004-et meg az XP-t :lol:. Teendő tehát Format c: (nem tudtam még csak telepíteni sem, mocskos DC-sek!!!). /A DC++-ban megosztott könyvtáram tele volt pakolva fertőzött file-okkal, tehát tuti DC-s volt a genny. Egy filmnézés erejéig kikapcsoltam minden netes alkalmazást, de elfelejtettem kinyomni a modemet, ennyi elég volt. 1,5 óra tűzfal nélkül. Haver ugyanaznap, ugyanez, DC, 80Giga ugrott... :( Seggfejek!!! Mire jó ez? Bocs, csak még mindig kissé ideges vagyok.../

Szűz XP+SP2+Dx9c telepít, Driver CD telepít, 6.14 beta /audiodriver+software nélkül/ (nem teccik a kezelőfelülete, minőségre meg nekem megfelel a régi is) ATI CAT. 4.10 fel és még mindig örül, mert ez a sokat szidott nvidia nforce2 a drivereivel csodásan együtt dolgozva faxán kiszolgál.  :respect:

Lehet VIA-ra váltani, de csak annyit modok, hogy a következő alaplapodnál ha VIA-s lesz, gyors XP+driverek fel, és kezdd el nyúzni, mert az első három nap alatt még visszacserélheted egy nForce-osra :p.

Csakhát ugye nem csak panaszkodni kellene idejárni, hanem vissza kellene olvasni, és használni az ott leírtakat. Nem értem ez miért olyan nehéz...  :think:

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

#2671 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 09:54

Idézet: vipisrac - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 23:43

a következő zajlott le:

XP install - restart
SP2 install - restart

Akkor áruld el nálam a mi a péniszért nem működött? Falramászok már ettől a szartól.
Egyébként most jól megy, csakhát ugye IDE driver nélkül, ahogy eddig...

#2672 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 10:32

Felraktam a 6.14 bétát, ezzel érdekes módon minden OK eddig. Az 5.10-el ellentétben az IDE driver része is felment...

#2673 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 10:35

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 10:54

Akkor áruld el nálam a mi a péniszért nem működött? Falramászok már ettől a szartól.
Egyébként most jól megy, csakhát ugye IDE driver nélkül, ahogy eddig...

Szerintem nyomj be egy felest, es kezd ugy, mintha uj PC-t vennel.. Szedd szet atomjaira, es teljes formazas partition magiccal, susd ki a lapot, satobbi.
Nekem segiteni szokott.. :Đ :up:

#2674 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 10:42

deMarco! Elég régóta követem a topikot, és nem vagyok láma a géphez sem. Nem panaszkodom, de aki szerint nem vicc amit az nv művel a driverjeivel az nem komplett. Valakinél megy - valakinél nem - valakinél nem megy a cd írás - valakinél az xp sem indul - apic ide - apic oda - IDE ide - IDE oda. VICC. :smoker:
GREENPEACE

#2675 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 10:59

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 11:35

Szerintem nyomj be egy felest, es kezd ugy, mintha uj PC-t vennel.. Szedd szet atomjaira, es teljes formazas partition magiccal, susd ki a lapot, satobbi.
Nekem segiteni szokott.. :Đ :up:

A 6.14-es tökéletesen megy, mint eggyel fentebb irtam.

Egyébként ezt láttátok már? Van benne speed test. Az eszközkezelőben jobbklikk az UATA vezérlőre, és ott a winyot kiválasztva mellette van a speed test gomb.

Kép

Btw, azt irják, hogy az 5.10-es csomag akkor csinálja ezt, ha APIC disabled a BIOS-ban. Hát persze hogy nekem disabled... 6.14 bétának ezzel már nincs gondja.

Szerkesztette: Locutus 2004. 11. 07. 11:03 -kor

#2676 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 12:24

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 10:42

... de aki szerint nem vicc amit az nv művel a driverjeivel az nem komplett. ...

Akkor ezek szerint én nem vagyok komplett. :) Ez fájt. :D

Egyébként tuti hogy azokkal/azoknál van a baj, akiknél rendesen működnek az NForce driverek, és nem azokkal, akik szívnak vele egyfolytában... :omg:  :D

#2677 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 12:46

Etele! Ne mondd már hogy szerinted normális. A normális az, ha setup.exe, restart ÉS MINDENKINÉL MINDEN KONFIGON JÓ.
GREENPEACE

#2678 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 15:49

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 10:59

A 6.14-es tökéletesen megy, mint eggyel fentebb irtam.

Egyébként ezt láttátok már? Van benne speed test. Az eszközkezelőben jobbklikk az UATA vezérlőre, és ott a winyot kiválasztva mellette van a speed test gomb.

Kép

Btw, azt irják, hogy az 5.10-es csomag akkor csinálja ezt, ha APIC disabled a BIOS-ban. Hát persze hogy nekem disabled... 6.14 bétának ezzel már nincs gondja.

:)
nem tudom nálam mitől ment így az install, de ez van.

tovább fokozom a kétségbeesésed és közlöm, hogy APIC disabled módban történt az install :D

a speed test pedig a 2.5-ös IDE driverben volt benne először. (tehát az 5.10-es előtt is, mert abban a csomagban már a 2.6-os van)

és reagálva NeoMaN01 írására is:

Idézet: NeoMaN01

Etele! Ne mondd már hogy szerinted normális. A normális az, ha setup.exe, restart ÉS MINDENKINÉL MINDEN KONFIGON JÓ.

1. ha magamból indulok ki, akkor normális a driver, mert nekem SOHA nem volt vele IDE problémám. nem volt kékhalál, nem volt lassú másolás...

2. ha abból indulok ki, hogy másoknál szarakodik, akkor ez nem normális.

3. sőt akkor is szar a driver, ha mindkettő igaz. vagyis nemdeterminisztikus a működés: egyeseknél jó, másoknál rossz.

4. de mivel nálam SOHA nem volt gond, és feltételezem, hogy nem sok "if (rnd(x)=y then z) típusú sor lehet a driver kódban, nehezen tudom elképzelni, hogy a 3. esetet kizárólag a driver szarsága okozná...
csatlakozom Eteléhez

Szerkesztette: vipisrac 2004. 11. 07. 15:55 -kor

#2679 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 15:57

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 23:50

LOLka, ugyanezt csináltam ma délelött. :) NF7-S 2.0

jövő hétvégén azért kipróbálom NF7 2.0-án is ;)

#2680 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 16:55

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 12:46

Nézd, én nem ültem melletted és fogtam a kezed mikor összeraktad a géped és drivert installáltál, ergo a te nevedben nem tudok nyilatkozni. Sem máséban. Ebből következően azt sem tudom, a szívás a tisztelt felhasználó avagy NVidia miatt van...

Csak annyit tudok, hogy nálam még soha semmi gubanc nem volt a driverrel. (Leszámítva a legelső (!!!) release-t, amiben inkább nem telepítettem fel az IDE SW-t, mert az lassúcskára sikeredett.)

Ennek fényében az a kijelentésed, hogy:

Idézet

... de aki szerint nem vicc amit az nv művel a driverjeivel az nem komplett. ...

enyhén szólva is érdekes. Szándékosan nem használok durvább kifejezést... :rolleyes:

Idézet

ÉS MINDENKINÉL MINDEN KONFIGON JÓ.

Na én ilyet én még nem pipáltam, mondhatnál egy-két példát...
Elég csak végignézni itt a fórumon, mindenféle driverrel van mindenféle emberkéknek mindenféle nyűgje-baja. :D Olyat még nem láttam, hogy adott szofver/driver kivétel nélkül mindenkinél jól működjön. :) :D /Windows platform alatt legalábbis. :) /

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.