HWSW Informatikai Kerekasztal: új nForce2 chipset driver - tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

új nForce2 chipset driver - tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2761 Felhasználó inaktív   Gaga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 20. 01:03

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 10:31

...
De ha unsz olvasni, segíts olyan drivert találni, amivel rendesen megy a lappal és kész :) . Eddig a 4.27,5.10,6.14 kilőve.
...

Biztos, hogy APIC mode <Disabled> állapotban telepítetted az XP-t?
Ha az Eszközkezelőben a Számítógép bejegyzésnél nem PONTOSAN ez áll: ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) PC, akkor szórj hamut a fejedre, húzd meg magad csendben, és rakd újra az XP-t kikapcsolt APIC állapottal. 6.14-es csomaggal tökéletesnek kell lennie!
(Vagy cseréld le az APIC Egyprocesszoros PC-t erre, és utána kapcsold ki az újraindítás után a BIOS-ban. Csak a kényelmed kedvéért.)
A fenti műveletet tegnapelőtt vittem végig egy cimborám gépén, mert a egy nagy gulu  :lama: telepítette az XP-jét, és a nálad leírt akadások voltak lemezműveletkor. Most már teljesen elégedett NF7-S tulajdonos.  :cool2:

Itt a fórumon pedig ne rohanj ki olyan módon, hogy mindenkit lehentelsz, ha nálad nem működő drivert ajánl, mert senkit nem fizetsz meg a tanácsokért, és ez egy nonprofit, önműködő közösség. Jótanácsok jönnek-mennek, de nem pénzért, nem fejvesztés terhe mellett.  :reklamacio:
"Civilizált ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt." 
× ABIT KN9 Ultra × Athlon™ 64 X2 6000+ × Inno3D™ Geforce 7950GT 512MB × 4x1024MB Kingmax DDR2 1066MHz× Iiyama Vision Master Pro 454 × Maxtor 6Y120P0 × Maxtor 6V250F0 × Pioneer DWR-216D × Codegen 9011 × Creative Inspire T7700 7.1 ×

#2762 Felhasználó inaktív   Gaga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 01:11

Idézet: vipisrac - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 23:48

...
-és végül az 5.10-es nf2 driver az egyik lapon szar volt. (épp ahogy írtad, nem indult el a win). ezt is leszedtem! 4.24 vissza és hibátlan!!! ennyi!
...

;)
No, akkor egyetértés?  :beer:
× ABIT KN9 Ultra × Athlon™ 64 X2 6000+ × Inno3D™ Geforce 7950GT 512MB × 4x1024MB Kingmax DDR2 1066MHz× Iiyama Vision Master Pro 454 × Maxtor 6Y120P0 × Maxtor 6V250F0 × Pioneer DWR-216D × Codegen 9011 × Creative Inspire T7700 7.1 ×

#2763 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 10:30

Idézet: Gaga - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 1:11

;)
No, akkor egyetértés?  :beer:

nincs egyetértés! az nf2  :up: lap.
mint leírtam, ez volt az első driverproblémám és max 10-15percig tartott.

egyébként ha már itt tartunk, akkor okulásképpen a pontos tapasztalat:

-NF7-S 1.2, APIC disabled, XP Prof eng+SP2: tökéletesen szalad az 5.10-es driver (és minden azt megelőző)
-NF7 2.0, APIC disabled, XP Prof eng+SP2: az említett "nem indul el" effektus. 4.24-gyel tökéletes.

Szerkesztette: vipisrac 2004. 11. 20. 10:31 -kor

#2764 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 13:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 11:30

-NF7 2.0, APIC disabled, XP Prof eng+SP2: az említett "nem indul el" effektus. 4.24-gyel tökéletes.

Én még annyit hozzátennék, hogy NF7-S 2.0 APIC enabled 5.10 driver  XP SP2 hun -> perfekt működés ( tulajdonképpen soha nem vot semmilyen problémám )
Csak hogy demonstráljam a perfekt működést: 2 IDE HDD egy csatornán, 150Gb vegyes adat ( iso-k is, apró file-ok is) átmásolása egyik vinyóról másikra ~60perc. Lehet számolgatni ez milyen sebesség ;)
Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de a véleményem megvan miért szenvednek sokan ezzel a csipszettel...
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#2765 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 16:20

Idézet: ghostbear - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 13:07

Én még annyit hozzátennék, hogy NF7-S 2.0 APIC enabled 5.10 driver  XP SP2 hun -> perfekt működés ( tulajdonképpen soha nem vot semmilyen problémám )
Csak hogy demonstráljam a perfekt működést: 2 IDE HDD egy csatornán, 150Gb vegyes adat ( iso-k is, apró file-ok is) átmásolása egyik vinyóról másikra ~60perc. Lehet számolgatni ez milyen sebesség ;)
Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de a véleményem megvan miért szenvednek sokan ezzel a csipszettel...

mások szerint pedig az 5.10 APIC enabled-ben nem megy. (én csak disabledben próbáltam, szal nem tudom)

mindenesetre engem nem nagyon izgat, hogy nem megy az egyik lapomon az 5.10. mint ítram ez az első eset, hogy problémázik. az IDE sebességgel nekem sem volt bajom soha és CD-t, DVD-t is tudtam írni mindig :)

viszont 1 dolgot kérdeznék: APIC enabled-ben nem akad nálad a hang? mert ezt viszont kivétel nélkül, egységes problémaként írta eddig mindenki. (nálam is akadt mind2 lapon, amíg enabledben volt. mióta (régesrég) letiltottam vége a problémának.

#2766 Felhasználó inaktív   Gaga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 20. 20:33

Idézet: vipisrac - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 17:20

mások szerint pedig az 5.10 APIC enabled-ben nem megy. (én csak disabledben próbáltam, szal nem tudom)

mindenesetre engem nem nagyon izgat, hogy nem megy az egyik lapomon az 5.10. mint ítram ez az első eset, hogy problémázik. az IDE sebességgel nekem sem volt bajom soha és CD-t, DVD-t is tudtam írni mindig :)

viszont 1 dolgot kérdeznék: APIC enabled-ben nem akad nálad a hang? mert ezt viszont kivétel nélkül, egységes problémaként írta eddig mindenki. (nálam is akadt mind2 lapon, amíg enabledben volt. mióta (régesrég) letiltottam vége a problémának.

Pontosan ezt pofáztam már párszor. Ezen kívül nincs semmi bajom az nForce-driverekkel, de nálam két lapon sem megy az 5.10-es, de a 6.14 már tuti.
Azért nálad is előjött a nyavalya az 5.10-zel, hiába mondtad a frankót, csak ezt dörgöltem kicsit az orrod alá. Amikor először mondtam teljesen :lama:-nak néztél. Pedig létezik a hiba, mint látod!

#2767 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 21:58

Idézet: Gaga - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 20:33

Pontosan ezt pofáztam már párszor. Ezen kívül nincs semmi bajom az nForce-driverekkel, de nálam két lapon sem megy az 5.10-es, de a 6.14 már tuti.
Azért nálad is előjött a nyavalya az 5.10-zel, hiába mondtad a frankót, csak ezt dörgöltem kicsit az orrod alá. Amikor először mondtam teljesen :lama:-nak néztél. Pedig létezik a hiba, mint látod!

annyit írtam, hogy nálam megy az egyik gépen.
és mikor a Sacred-re rákérdeztél, akkor is megmondtam rögtön, hogy azon a gépen még nem az 5.10 megy, de majd kipróbálom és akkor kiderül az igazság. szó szerint:

Idézet: vipisrac

mellesleg azért, mert az említett gép otthoni és én meg nem voltam otthon már egy ideje.
a pesti gépen (NF7-S 1.2) már rég az 5.10 fut gond nélkül APIC disabledben

most hétvégén felmegy az otthonira is az 5.10. vagy az új 6-os béta
kiderül ott lesz-e szívás vele, vagy akár a Sacred-del

szvsz ebből minden lejöhetett, csak az nem, hogy eleve kizártam a hibás drv lehetőségét.  :beer:

#2768 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 23:36

Idézet: vipisrac - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 17:20

Mégegyszer leírom: soha semmiféle problémám nem volt az alaplap egyetlen porcikájával sem. Az audióval meg különösen nem, nagyon meg vagyok vele elégedve, az előző SB Live 5.1 után kész felüdülés. Az összes driver megjárta a gépet, az eredeti XP-től kezdve minden windowsupdaten át. APIC mindig bekapcsolva volt, ki se próbáltam kapcsolni, hisz nincs vele problémám. Volt benne Nvidia VGA (Ti4200) most egy Ati 9600XT. Egyetlen addonkártyát használok, egy TV tunert. Régebben IDE volt a rendszervinyó, most SATA-t használok (2 IDE társaságában)
Egyetlen olyan tulajdonsága van a rendszernek, ami nem tetszik (direkt nem írok hibát) ha SATA-ra akarok capturelni TV tunerrel, becsíkoz a kép. Ez sajnos kivétel nélkül minden olyan alaplappal fennál, ami nem csipszetből támogatja a SATA interface-t, hanem integrált csippel. (szvsz PCI sávszélesség probléma)
Esetleg ha gondolod, a következő XP reinstallról írok egy "naplót" mit hogyan, milyen sorrendben szoktam feltenni...

#2769 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 00:50

Idézet: ghostbear - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 23:36

Esetleg ha gondolod, a következő XP reinstallról írok egy "naplót" mit hogyan, milyen sorrendben szoktam feltenni...

naplót írhatsz, de ne nekem, majd mások okulnak belőle!
egy kicsit olvass vissza: NEKEM SINCS BAJOM  A LAPPAL!!! (ÉS TUDOK WIN-T INSTALLÁLNI IS)

én is leírom még1x: az 5.10 az egyik lapomra nem ment fel, LESZARTAM, visszatettem a régit 5perc alatt. mégcsak win reinstall se volt (úgy, mint MC Pite-nál). mert ezt is meg tudtam oldani.  :eek:

:sandor:

az APIC-ot meg megkérdeztem. ez ne legyen már ekkora gond!

asszem én ezennel ki is vonultam ebből a topicból és maradok annál, ami eddig is sikerült:
nem szívok a driverekkel, APIC-kal, hanggal, IDE-vel, XP installal, vidkártya akadással.
ha meg van évente 1 gondom, akkor azt megoldom 10perc alatt magamnak!

#2770 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 01:07

Idézet: ghostbear - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 23:36

Egyetlen olyan tulajdonsága van a rendszernek, ami nem tetszik (direkt nem írok hibát) ha SATA-ra akarok capturelni TV tunerrel, becsíkoz a kép.

Ez akkor mégsem a Samsung vinyók nyűgje?
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#2771 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 19:02

Nem azt mondom, hogy az összes rossz, szó sincs. Idáig kifogtam, az enyémek közül voltak rosszak. Illetve azt mondom hogy az atyúristen sem tudja kinek mikor mitől jó, mitől rossz :confused: !
Én ezt a 3 drivert próbáltam, nem voltak jók. Ha vkinek van vmi ötlete, hogy melyikkel próbálkozzak, várom...
Én nem tudok milyen régit visszatenni, mert mind3 rossz volt. Illetve a 4.×es a dfin még nem volt,. csak az abiton, megnézem :think: . Nekem a win csudagyors drivere megy ilyenkor vissza, de hát azzal nehéz boldognak lenni. Stabil, de lassú.
Biza én 2 hónapja nem találok ehhez olyan drivert, amivel jó lenne. Ilyenkor mindig vissza a windriver :( .
Még próbálkozok, K7re nem akarok már több lóvét ellőni, már jó ideje várok egy bizonyos K8 párosítást. Ez a 7. vagy 8. lapom tavasz óta. Kissé belefáradtam, és a nagyobb baj, hogy ha kell a 4 luk (és kell) akkor a kilátások:
1, Soltek. 2fázis, not for overclockers
2, Asus 2 fázis, nem túl megbízható mostanában, nem egy tuningbajnok
3, KV7 ezt ugye eljátszottuk
4, KW7 ez még nincs
5, Gigabyte lapjain nincs 4 luk
6, Soyo, Albatron lapok-dárágk, nehézbeszerezni, 25ropit meg nem adok már ki lapért, ezt te is megértheted, és azokról megint nem tudom hogy hogy tuningolhatóak. Utána jártam hol és mennyiért lehet venni, és topicot is nyitottam a problémára:
link
Kellene megint kerek kábeleket vennem, mert ami volt eladtam, a lapét használom, tehát ez még hozzá jönne az új lap árához.
Hát itt tartok, menet közben a dfi 3× elszállította a file rendszeremet, biosfrissítés meggyógyította.
Megpróbálom SWsen megoldani a dolgot. Mert nem hiszem, hogy lehetetlen. Bár néha úgy érzem :( ...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2772 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 19:15

Első dolgom mindig az APIC disabled. Ponrtosan ez áll, most megnéztem. Most akkor nem kell hamu :think: :confused:?

Igaziból nem fogok senkit bántai, csak vannak olyanok, akik hitetlenek azzal szemben, hogy problémáim vannak, azoknak mondom elsősorban hogy egy jót ajálnjanak nekem :) . Disablede, múlt héten volt fenn a 6.14, és nem volt jó. :(
Szóval csak annyi, hogy nekem még nincs mit visszaraknom :rolleyes: . Erre várok.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2773 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 19:52

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 19:15

Első dolgom mindig az APIC disabled. Ponrtosan ez áll, most megnéztem. Most akkor nem kell hamu :think: :confused:?

Igaziból nem fogok senkit bántai, csak vannak olyanok, akik hitetlenek azzal szemben, hogy problémáim vannak, azoknak mondom elsősorban hogy egy jót ajálnjanak nekem :) . Disablede, múlt héten volt fenn a 6.14, és nem volt jó. :(
Szóval csak annyi, hogy nekem még nincs mit visszaraknom :rolleyes: . Erre várok.

már írtam: 4.24 és az előttiek nálam mentek mind2 lapon.
egy próbát megér.
szerintem.

#2774 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 21:01

Elég ha az ide drivert rakom csak fel belőle, nem? Hangot nem használom, az egál.

#2775 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 22:05

Idézet: vipisrac - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 1:50

naplót írhatsz, de ne nekem, majd mások okulnak belőle!
egy kicsit olvass vissza: NEKEM SINCS BAJOM  A LAPPAL!!! (ÉS TUDOK WIN-T INSTALLÁLNI IS)

én is leírom még1x: az 5.10 az egyik lapomra nem ment fel, LESZARTAM, visszatettem a régit 5perc alatt. mégcsak win reinstall se volt (úgy, mint MC Pite-nál). mert ezt is meg tudtam oldani.  :eek:

:sandor:

az APIC-ot meg megkérdeztem. ez ne legyen már ekkora gond!

asszem én ezennel ki is vonultam ebből a topicból és maradok annál, ami eddig is sikerült:
nem szívok a driverekkel, APIC-kal, hanggal, IDE-vel, XP installal, vidkártya akadással.
ha meg van évente 1 gondom, akkor azt megoldom 10perc alatt magamnak!

Őőő... bocs, ha iróniát értettél oda, ahol nem volt, semmi bántó, vagy kioktató szándék nem volt bennem.

#2776 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 18:50

Proci @ 2400  9800XTként 16,6k(2k1) 4.12 catalysttal, friss windowz.
???

#2777 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:50

Idézet: ghostbear - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 22:05

Őőő... bocs, ha iróniát értettél oda, ahol nem volt, semmi bántó, vagy kioktató szándék nem volt bennem.

ok :beer:

#2778 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:50

5let?

#2779 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:52

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 18:50

Proci @ 2400  9800XTként 16,6k(2k1) 4.12 catalysttal, friss windowz.
???

Fogalmam sincs. Nekem 18500 körül volt amikor mértem, de még igy is elmaradtam egy neten látott teszttöl amiben az én kártyámat tesztelték. (20ezer felett mértek vele alapon egy 2200-as xpvel)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2780 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 18:37

szerk:ezt a Mobil Barton topicba akartam pitének... :)

Szerkesztette: olaj 2004. 11. 23. 18:41 -kor

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.